Zklamaní po remíze se Španělskem hovoří samo ze sebe, řekl Šilhavý

06.06.2022, 08:55
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (48)

Přidat komentář
jenage

"a ukázat ten český charakter"

Má pravdu, nechat si dát gól v poslední minutě, nic víc českého už asi neexistuje.

Reagovat
srandamač

Oba góly na konci poločasů, taková ta česká klasika.

Reagovat
vceradnesazitra

na to se dá sázet, i když já to očekával až v nastavení.

Reagovat
jenage

Na to už musí být tak nízké kurzy, že se to ani nevyplatí ne?

Reagovat
Acrocephalus

Být nasranej za remízu se Španělskem už musí svědčit o nějakých kvalitách. Připomíná mi to remízu s Belgií, taky jsme byli po zápase naštvaní, ale když se člověk vyspí a podívá se znovu na ten výsledek... 2:2 se Španěly? Bez Schicka, bez řady dalších opor? Dejte pokoj!

A remíza 2:2 je taky daleko na oko pohlednější než nějaká ubráněná remíza 0:0, to bezesporu.

Člověka o to víc mrzí, že nejsme na MS. Určitě bychom uhráli slušné výsledky, navíc k MS jsme měli nejblíž od r. 2004. Ale přes tu Belgii těžko se tam dostat přímo, to nebylo moc reálné. A i kdybychom porazili Wales, furt by nás stejně čekala nepříjemná baráž, takže v tomto směru by se nic moc neměnilo. Dokud nebudeme mít skupinu, kde budeme aspiranty na vítěze kvalifikační grupy, pořád to bude s naší účastí na MS spíš "možná, uvidíme".

Každopádně, do útoku Schick, Kuchta, Hložek? To my přijde už overkill.:D Ale hlavní je se zbavit trochu té nezdravé závíslosti na Schickovi, umět hrát i bez něj. Protože hold, zranění si fotbalista nevybírá, je třeba mít plán B a zahrát i s tímto plánem kvalitně.

Za včerejší bojovný výkon Teď jsem jen zvědavej na Portugalsko. Obávám se, že Ronaldova show bude pokračovat, ale uvidíme.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak ten plán B asi ukázal Šilhavý právě na tomhle srazu. Kuchta je náš jasně druhej nejlepší hrotový útočník, k němu v 3 5 2 buď Hložek (ten se ale musí fakt zlepšit), nebo pod ním nastoupí třeba Barák s Černým, nebo zase Hložkem. Na 3 posty máme 5 solidních hráčů. Jankta tam snad cpát nebude, ten se víc hodí na tu lajnu, ideálně s Provodem, nebo Juráskem se tam můžou točit. Jen by to chtělo vyřešit ty stopery a mít tam stálou trojici. Brabec uprostřed nehraje špatně, a jako backup by tam mohl být dobrej Krejčí. Na stranách Kalas/zima - Holeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Mužstvo máte dobré, trénera dosť slabučkého

Reagovat
srbic13

Reagovat
bobis21

Uhrát se Španělskem remízu s obranou Matějů - Brabec - Zima je až neuvěřiletné, tady o špatném trenérovi nemůže být řeč

Reagovat
Kucka

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
SniperxXx

Reagovat
srandamač

Měl by si to dát do životopisu

Reagovat
wyqinac

Reagovat
ratusek

Reagovat
Cotton

a co teprve, až Matějů ve čtvrtek strčí do kapsy Ronalda

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zas ani Španielsko to nebol nejaký top výber

Reagovat
Losinho

Šilhavý dal ten tým dohromady.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Stačí půl roku v Rusku a Kuchta by překousnul i břevno, aby si ho někdo všimnul a vzal ho. Škoda, že Král sedí v Anglii. Kdyby hrál v Rusku, tak máme na vítězství v LN.

Reagovat
anarchochuligan

Španelé zápas těžce podcenily, a kromě těch dvou gólu a jedné šance Kuchty nic moc nebylo, jen se bránilo a běhalo bez balonu. Ve Španělsku dostanou 4ku, jelikož Španělé měli smůlu. V Portugalsku je vymaže CHR, zda se mu bude chtít hrát a nebude mít něco lepšího třeba focení pro charitu. U španělů jsem napocítal 6 šancí na vstělení branky jejich produktivita byla v den zápasu velice slabá.

Reagovat
vanGomm

Je to tak!Španělé těch šanci měli dost a navíc nás zachránily i tyče.To naši hráči byli pouze 3x nebezpečně na půlce Španělska a dali z toho dva góly.Je tedy naprosto jasné,že daleko větší smůla byla na straně Španělska.Také je potřeba zmínit,že jsme měli dohrávat v 9,protože nám rozhodčí odpustil 2 červené.Za to co předvedli Pešek a Coufal se červené udělují.

Reagovat
Pablos

A co třeba ta sestava ? Příjde ti, že se strašně hrajícím Lingrem, nemastným neslaným Hložkem, s Peškem bez pořádné formy (ale díky za gól), s otřesně hrajícím Matějů, s odkopávajícím nazdařbůh Coufalem, zrakveným Zeleným, zrakveným aktivním Janktem... jsme je jako měli přehrávat a vyhrávat na šance jo ?

Reagovat
Pablos

+ s kostrbatě hrajícím Zimou. Přesto jsme to odmakali a týmově zvládli na remízu, nevím co chtít víc, za mě maximální spokojenost.

Reagovat
anarchochuligan

Píšu, jen že tady pan Trenér Šilhavý je zklamán po remíze, za ten výkon co předvedla ČR může být ráda za remízu. Pokud je Trenér nespokojení ať vyhraje ve Španělsku o třídu a nedostane branku. Kdo viděl včerejší zápas a o fotbalu něco málo ví, tak musí říci, že remíza z podlehu české reprezentace více než zasloužená, výhra by byla víceméně náhoda. Česká repre umí vyhrát jen ve dvou případech, když je silnější soupeř podcení, a nebo když se stanou neočekávané okolnosti. Bavím se o reprezentaci nynější /nepočítám hráče před +1996 a semi v Portugalsku/.

Reagovat
Pablos

Jde o normální lidský pohled ...když v 89min. vedeš... a příjdeš o to, tak to zklamání prostě je.. nic méně hovoří o tom, že právě být zklamaný po remíze je úspěch, že vůbec to zklamání můžu přejít za remízu dokonce. Jasný, že byla zasloužená ta remíza... a já třeba osobně jsem spokojen, ale výhra by byla úplně fajn... to, že tohle nevýjde vždy se snad nemusíme bavit ani né ? Když i sám uznáváš, že ta kvalita je dávno jinde. Nevím příjde mi to normální co říká i to, že je to fajn, že jsme to uhráli... nechápu co je na tom tak špatně.

Reagovat
Pablos

*může přijít

Reagovat
mistr129

Reagovat
Acrocephalus

Já nechápu, jak by sis jinak představoval hru proti Španělsku, jejichž hra je založená na tom, že druhý tým bude dlouhé minuty hrát bez míče jak debil, je jedno, proti komu hrajou, jestli proti Andoře nebo proti Belgii. Já když se dívám na hru Španělů, tak ten obraz je hodně podobný tomu, co předváděli na ME, na MS, vždyť na MS proti Portugalsku drželi míč taky většinu času, ale Ronaldo sám jim dal "z ničeho" hattrick, bez nějaké delší výstavby hry. Tak to prostě proti Španělsku je.

Rozdíl třídy ale vidím jinde: ČR včera a ČR na ME 2016, kde jsme měli Španělsko ve skupině. V roce 2016 to byl odpornej beton plných 90 minut, bez iniciativy, včera to byla fungující obrana, která ale neodkopávala vždy míče dobředu, ale snažila se rozumně rozehrát, byť Španělé nepříjemně dotírali. Za mně to byla aktivní defenzíva (a to si vem, koho jsme tam měli, fakt směšný) a celkem fungující brejky. To v roce 2016 prakticky neexistovalo. Náš nároďák by dnes rozdílem třídy porazil ten z roku 2016 = což je ten rozdíl, ten velký pokrok, který jsme od toho roku udělali. Tedy pod Šilhavým, pač víme, že pod Jarolímem to bylo období temna.

Já myslím, že soupeři už nás moc nepodceňují, ty je bereš jak tupany zamrzlý v minulosti, ale když mají videorozbor, taktiky atd., tak si jasně uvědomují, že právě Češi jsou tým, kterej nelze podceňovat. Zejména, když hraje Schick, což je jako když řekneš Lewandovski, Ronaldo, prostě individuality, který táhnou celý tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nebereš v potaz, že tehdejší španělská repre byla mnohem silnější, ten brutální beton byl tehdy opodstatněný. Šílená záloha Iniesta, Busquets, Fabregas, Silva.

Reagovat
Freedo

Sestava byla adekvátní typologii soupeře. Proto taky Lingr a Pešek hráli až včera a ne se Švýcary, kdy byla víc potřeba kontrola hry na úkor běhavých hráčů.

Reagovat
Pablos

Ale já nehodnotím, jestli měla být sestava taková nebo maková. Jen píšu jaká byla... tvojí reakci něják nechápu.

Reagovat
Freedo

Ty sestavu uvádíš jako důvod toho, proč bychom neměli vyhrát. Přitom byla zvolená právě kvůli tomu, aby se naše šance na úspěch zvýšily. A Šilhavý asi uvažoval tak, že postavit to stejně jako se Švýcary, tak se pravděpodobnost dobrého výsledku sníží.

Reagovat
Pablos

Ne úplně jinak právě... já uvádím sestavu jen jako slovo, jde o poukázání na hráče, že nechápu co by jiní chtěli. Vůbec si to nepochopil, ale beru, že to klidně mohlo vyznít i takhle. Teď už je to, ale doufám jasné a už se snad chápeme

Reagovat
mistr129

Já to chápu spíš tak, že Pablos mluvil o tom, že jsme museli hrát bez Schicka, Baráka, Holeše a dalších, kvůli čemuž pak byli ve stoperský trojici Matějů se Zimou

Reagovat
Freedo

Aha, tak takhle už mi to dává smysl.

Reagovat
Pablos

ano přesně takhle ...jen jsem to rozepsal subjektivním hodnocením hráčů co hráli, ale uznávám tímhle způsobem by to bylo snažší

Reagovat
Pablos

Jsem docela zvědavý na ten stav kádru ve čtvrtek... dle mého už nebudou vůbec ani síly, spíš to půjdeme si za odměnu zahrát.

Reagovat
Cotton

Snad vezmou někoho z 21. Jurásek a Vitík jsou hodně potřeba, proti Ronaldovi fakt nemůže hrát Matějů.

Reagovat
Pablos

Taky bych byl rád, kdyby šáhl do U21... ale tipuji nevoli Suchopárka a neprůbojnost Šilhavého si dupnout, takže budeme koukat jinam.

Reagovat
Uwe háže buly

To jsem zvědav kam sáhne, moc možností už fakt není. Ze zdravých Pernica možná ? Možná někdo z Baníku, jinak už asi fakt jen u21

Reagovat
hematop

Na začátku července odstartuje přípravu na novou sezonu Barcelona. Hráči katalánského celku nejprve absolvují zdravotní testy a odpoledne je čeká první trénink. (marca.com)

Piqué už načal přípravu jako zodpovědný lídr mužstva u Gaviho doma

Reagovat
smazaný uživatel

A Shakira je u Gaviho doma nachytala, když šla za Gavim

Reagovat
hematop

Kruh se uzavřel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele