Zklamali jsme, měli jsme na víc, znělo z italského tábora

25.06.2010, 09:28
Aktuality
Italové sice nebyli jako obhájci zlatých medailí největšími favority letošního světového šampionátu, ale rozhodně si nikdo nedovolil se Squadrou Azzurou nepočítat. Výběr Marcella Lippiho ale udělal všem takovým čáru přes rozpočet, když neprošel přes základní skupinu.

Kdo by to byl před turnajem řekl. Ve skupině společně se Paraguayí, Slovenskem a Novým Zélandem byla reprezentace z Apeninského poloostrova jasným favoritem a ačkoliv se pomalu rozjížděla, čekalo se, že si postup ohlídá. Jenže pak přišel zápas se Slovenskem a krach - Itálie je z kola venku!

"Beru to všechno na sebe," prohlásil těsně po zápase odcházející kapitán lodi Marcello Lippi, jenž před čtyřmi roky dovedl Italy k triumfu v Německu. Letos si ale připsal nechvalný zápis do italských dějin, protože konec v základních skupinách Italové nezažili 36 let. "Je to moje vina, protože jsem cítil, že tenhle tým může ještě něco dokázat, ale evidentně jsem je dobře nepřipravil."

Lippi tak po druhém působení u národního týmu odchází jako smutný poražený. "Jsem velice zklamaný, že moje druhá štace u reprezentace skončila takhle. To jsem nečekal. Nemyslel jsem si, že bych mohl znovu vyhrát, ale ani to, že skončím v základní skupině."

Na jedno z dosavadních největších překvapení turnaje okamžitě reagovala i většina hráčů Squadry Azzurri a vesměs všichni se za svého trenéra postavila. "Nemyslím si, že by to byla Lippiho chyba. To my jsme byli, kteří běhali po hřišti a nedokázali splnit trenérovy pokyny. Ta porážka je na nás," říkal levý obránce Domenico Criscito.

Ve stejném duchu hovořil i nejlepší ligový střelec Antonio Di Natale. "Vinu neseme my, hráči. Trenér nám dal všechno, co jsme potřebovali, ale my jsme nehráli dostatečně dobře, abychom vyhráli," řekl Di Natale, ačkoliv vzápětí dodal: "Na turnaj budu nicméně vzpomínat pozitivně. Vždyť to byl ve 32 letech můj první světový šampionát. Škoda, že se akorát nepovedl výsledkově."

Smutným hrdinou je rovněž Gianluigi Buffon, který na šampionátu odchytal pouhých 45 minut. Pak ho vyřadilo zranění a on musel trápení svých spoluhráčů sledovat pouze z lavičky. Po vyřazení ale nehledal výmluvy. "Je jedině dobře, že jedeme domů. Slovensko s Novým Zélandem zaslouží respekt a když ani jednoho z nich nedokážeme porazit, nemáme tu co dělat," pravil smutně brankář Juventusu, který si nyní od fotbalu na několik měsíců kvůli zraněným zádům odpočine.

"Problémem mezi minulým mistrovstvím a tímhle je ten, že jsme přišli o takové hráče jako Alessandro Del Piero nebo Francesco Totti. Přesto jsme si však měli počínat mnohem lépe, to je jasné," dodal Buffon, na něhož navázal záložník Andrea Pirlo, kterému také turnaj zkazilo zranění.

"Jestli je tohle konec jedné éry? Ano, myslím, že ano," poznamenal Pirlo. "Nicméně já budu k dispozici v budoucnu i novému trenérovi," vzkázal Cesaremu Prandellimu, jenž se chystá po turnaji otěže italského nároďáku převzít. To, že ale jedna éra končí je neoddiskutovatelné. Odchází Fabio Cannavaro, Gennaro Gattuso... Ani Pirlo nemá místo předplacené.

Jedním z klíčových postav letošního turnaje byl pro Italy záložník Daniele De Rossi, ale ani on fiasku nezabránil. Po zápase přiznal, že něco podobného nečekal. "Před zápasem jsme všichni vtipkovali a ani na moment bych nevěřil, že můžeme vypadnout už ve skupině," nechápal středopolař AS Řím. "Teď ale nemá cenu hledat alibi, proč se tak stalo. Musíme si uvědomit, že jsme pořádně znemožnili, ačkoliv si myslím, že teprve po návratu do Itálie si uvědomíme, jak moc," dodal De Rossi a vše zakončil Gianluigi Buffon: "Všichni se na sebe musíme pořádně podívat. Víme, že jsme zklamali celý národ."

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (183)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

boli však súčasťou zatiaľ najzaujímavejšieho zápasu na MS, a prispeli ku kvalite stretnutia... trochu šťastia a mohlo to byť inak... hranica medzi úspechom a neúspechom je veľmi tenká... možno je to takto pre nich lepšie, ďalej ako do štvrťfinále by sa asi aj tak nedostali, a keď človek klesne až na dno, aspoň sa má odkiaľ odraziť...

Reagovat
smazaný uživatel

Včera to byla naprostá katastrofa, nejhorší výkon milovaných azzurri co jsem je kdy viděl hrát.

Jinak tvrdím 1. Marchetti s vystrašeným pohledem naprostá katastrofa, být tam Buffon minimálně 2 góly lapil a postupujem 2. Když jsem si před MS četl, že Marchisio má být nový trequartista, myslel jsem, že se Lippi zbláznil 3. Criscito místo Grossa další velký omyl 4. Cannavaro co po vyhazovu z Realu vytvořil s druhým tragédem Chiellinim stoperskou dvojici v Juve a obdrželi 56 branek za sezónu, je pravdu, že Cannavaro už poslední zápasy odseděl na lavce. 5. Otřesnej half sice pohyblivý Pepe nicméně s cihlou v noze, každá jeho přihrávka byla v lepším případě do autu, jinak přihrávkama vesměs zakládal protiútoky a to již na Poháru Konfederace vloni, Montolivo další omyl. 6. Otázkou je zda brát Tottiho a Delpiera hráče co už jen chodí a jsou zoufale pomalí, ale Tottiho možná jo, když může hrát ten 40 letej Mexičan, 7. Osobně bych vzal Giovinca, Aquilaniho, Balloteliho, Miccoliho a Cassana. Dále bude nezbytné něco udělat s počtem cizinců, žádný normální Ital nemůže fandit Interu, samozřejmě podle mého názoru, realita je jiná, nicméně v Italských klubech co hraj LM je málo Italů pak to tak vypadá. Jedinej koho jsem z nominace trochu snesl byl Quariaglella, nicméně Lippiho ho tam nedal. Sumasumárum Lippi postavil a to poučen výpraskem na Poháru Konfederace stejný tj. nejslabší tým Azzurri, který jsem kdy viděl na MS či ME a od svých blízkých jsem si to pořádně vyžral. Češi jsou totiž extrémní burani a Italům nefandí, mají raděj ty anglický dřeváky a jejich ožralý agresivní fans.

Reagovat
smazaný uživatel

makumba

21.06.2010 18:44

lippi se neměl vracet do squadry ted odejde jak zpraskany psik ......to stejne jak v juve po druhe to stoji za prd

Reagovat
smazaný uživatel

podruhé vyhrál s Juve 2 Scudetta během 3 let...

Reagovat
smazaný uživatel

... + italské finále Champions leauge, kdy přešel přes Barcelonu a Real

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi hlupák a hlupákem zůstaneš.

Reagovat
M11

malo kdo pripomene svou debilitu.. vsechna cest

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmm ale ma z casti pravdu

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

jdi se vysrat ......chytraku

Reagovat
M11

slabota

Reagovat
mike.84

na víc jste určitě neměli . byli ste silní pouze na papíře. tak odporný fotbal jsem ve vašem podání už dlouho neviděl. ani 3 přihrávky za sebou sem snad neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

Chudak Hamsik, co ho caka v Neapole...pojde po nom cela mafia

Reagovat
smazaný uživatel

pozeráš veľa filmov

Reagovat
smazaný uživatel

takove nemehla tam sere gilardina s žakintou to bylo jasne předem

Reagovat
KnoxXx

Gigi

Reagovat
smazaný uživatel

hmm teraz to bude v Taliansku peklo...ale aspon si z toho dufam vezmu ponaucenie a nabuduce uz na turnaj nebudu brat hracov so zasluhami ale s formou a Slovensko sa aspon zapisalo do historie talianskeho futbalu nezmazatelnym pismom

Reagovat
smazaný uživatel

Nezklamali jste prostě jste prohrali , protože jste na lepšího,disciplinovanějsího a bojovnějšího soupeře neměli.

Reagovat
Boban

kazdopadne kdo by pred MS sveta rekl, ze Slovakum bude k postupu stacit remiza s NZ

Reagovat
Boban

nemela bejt reakce

Reagovat
Mr.Jindros

Prohlášení Výkon

Reagovat
smazaný uživatel

výmena generácii dopadne skôr, alebo neskôr na každý tým...

Reagovat
mike.84

opravdu mě překvapil sterilní přístup lippiho... todle jsem od něho fakt nečekal, že naordinuje tak bezzubou taktiku a sestavu

Reagovat
j_mrazik

Na víc neměli. Bez Tottiho, Del Piera to prostě bude horší. Důkazem toho je, že nejlepší italskej mančaft je bez Italů. Možná kdyby jel Cassano.

Reagovat
Boban

Balotelli

Reagovat
j_mrazik

Hodně důležitej článek. Vystřílel to.

Reagovat
Boban

Reagovat
j_mrazik

Navíc nebyl nominovanej, takže hazááá.

Reagovat
smazaný uživatel

hráli to na co měli. Kádr plnej nounejmů.... hlavně že doma nechali hráče jako del piero, tony, Totti, Nesta, Aquilani, Inzaghi, Balotteli, Macheda...

Reagovat
mike.84

asi moc nečteš novinky z italie

Reagovat
smazaný uživatel

neodporuj

Reagovat
mike.84

u tebe se to nedá jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Totti a Nesta dali přednsot svým klubům kvůli jejich chatrnýmu zdraví... i tak je ten tvůj seznam mimo...

Reagovat
smazaný uživatel

nounejmu? :-D a to ako kto Quarga? di Natale? ako uznavam ze Iaqinta v zaklade nemal co robit :-) ale mali super manšaft.

Napr. Anglicko ma vzdy dream.team a este nikdy nic neuhrali

Reagovat
Boban

jedno z poznavacich znameni na anglii, hned po brankarich teda

Reagovat
smazaný uživatel

super mančaft rozhodně neměli. Italský fotbal nemá kvalitní hráče. Ti skončili a nebo brzy skončí.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně potěšili.

Reagovat
mike.84

to jsou ty správně zvolená slova

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, že pod Prandellim dostanou šanci hráči jako Cassani, D'Agostino, Cossu, Cassano, Miccoli... A postupem času i Santon, duo z Bari a když se bude snažit, tak i ten náš vocas.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně ne toho svojeho chuja s fiore GILARDINA

Reagovat
Mihal

Vittek chcel vyfajčiť Gattusa http://i.sme.sk/cdata/6/54/5437456/14.jpg

Reagovat
mike.84

tadyyy ? před lidma ????

Reagovat
Mihal

presne si to vystihol

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Pipo123

v tejto skupine si zaslúžil postup iba Par.. my za jeden zápas, Ita za nič a Nzl na beton a 3 šance počas 3 zápasov

Reagovat
smazaný uživatel

Marcello ač neúspěch a téměř fiasko, život jde dál... jedna špatná kapitola taky neodepíše hlavní hrdiny knihy... Forza Azzurri, nel cuore per sempre!

Reagovat
DelPiero137

Clovek musis zniest uspech aj neuspech. Lippimu dakuje miliony ludi za titul 06, ale tieto MS riadne posrali...

Ale zivot ide dalej ako pises, uz teraz dufam v lepsiu Squadru.....

Reagovat
smazaný uživatel

Já mu to nezazlívám. Mrzí mě to, ale nezazlívám mu to. On jen věřil své filosofii a ta ho zklamala. Sám vzala celou vinu na sebe a nevymlouvá se z toho a s nikým se nehádá. Pro mě je to grande Marcello a nic se na tom nezmění.

Reagovat
Arne

Sympatický vyjádření, žádný výmluvy.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Buffon, Marchetti, Sirigu

Cassani, Santon, Ranocchia, Gamberini, Bonucci, Chiellini, Criscito, Antonini

Maggio, Aquilani, Pirlo, De Rossi, Poli, Montolivo, Marchisio, Pepe, Palladinaldo

Quagliarella, Cassano, Balotelli, Rossi, Matri

Reagovat
mike.84

je čas poděkovat gigimu a vzit jiné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mike.84

no co ? ja si myslím že je pořád skvělý golman, ale až bude mít čech třeba 36-37 a bude v repre taky budu chtít aby tam byl někdo mladší... ale je to věc názoru...

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je to jedno, já jen hodil palec dolů, protože se mi to nelíbí, tím to hasne

Reagovat
mike.84

šak ja vím že ty si fanda juve a že to "bolí" ale čas holt nestopneš

Reagovat
smazaný uživatel

Taktiež nevidím dôvod,aby sa tu muselo všetko vysveľovať...

Reagovat
mike.84

a za dva roky mu bude kolik ? 38 myslim ?

Reagovat
Pipo123

si mimo a dost

Reagovat
mike.84

ježíš má chyba ja sem měl vsugerove že on je ročník 70, 78 je no.. tak to jo, to je ještě mladoch

my bad

Reagovat
Pipo123

Antonini

Reagovat
smazaný uživatel

Palladinaldo? Teď nevím koho myslíš?

Reagovat
terry

Palladino

Reagovat
smazaný uživatel

Safra, já si říkal, že nikoho jiného myslet nemůže, ale se vší úctou a oblibou, kterou k Raffovi mám, on na reprezentaci nemá. To by nebylo žádné zlepšení kvality kádru.

Reagovat
terry

Letos se mu ta sezóna tolik nepovedla, to je pravda, ale podle mě má na to se do výběru dostat. Uvidíme, co s ním bude v létě.

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží jestli změní působiště. Já toho kluka mám rád, mrzelo mě, když se neprosadil u nás a musel pryč. Ale to se holt stává. Každopádně to je jeden z hráčů, u kterých tu jejich cestu budu dál sledovat. Časem se může do reprezentace dostat, to nepopírám, ale teď asi ne, uvidíme.

Reagovat
terry

Tak ono se zase mluví o tom, že byste ho chtěli zpátky, ale radši si vezmete Criscita a Palladina nám necháte. A doufám, že s náma zůstane, i když pořád něco mele o Neapoli.

Reagovat
smazaný uživatel

Criscito je už váš. Není to ještě zcela oficiální, ale bohužel (pro nás) zůstane u vás. My máme Bonucciho, Bari dostane Almirona a vy dostanete Criscita.

Jak to bude s Raffou se ještě asi uvidí, tam to spoluvlastnictví, co vím, stále trvá. Já osobně bych ho radši než "nějakého" Martineze s Catanie, ale holt si nevyberu, musím brát to, co ti šašci nakoupí.

Reagovat
terry

Fakt? Tak to je super. No na stanovisku s Palladinem to podle mě moc nezmění, protože na Criscitovi se dalo dohodnout, nevím, proč to padlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale neber to ještě jako 100% oficiální, protože se to asi podepíše až kluci dorazí domů. Nicméně tohle jsou poslední slova Marotty.

Ten Domenic mě mrzí, nikoho lepšího neseženeme a cizince do týmu nechci Takže máme možná stoperskou dvojici, ale stále nemáme kraje, na kterých to má stát. Byl bych třeba rád, za kraje zálohy Raffa a Simone, ale toho se taky nedočkám... Trochu mám strach, co tam Marotta má dalšího v rukávu

Reagovat
smazaný uživatel

spoluvlastnictví by mělo trvat do 25.6., což je dnes..., možná dojde na obálky.

Reagovat
terry

Právě. Ty vypadají (nebo aspoň vypadali, co já vím) nejreálněji.

Reagovat
smazaný uživatel

Jop, o tom byla taky řeč.

Reagovat
smazaný uživatel

dost dobrý..., až na ten útok, tam prostě chybí eso, jméno. kromě Matriho žádný typický sniper a zrovna Matri je z nich zatím ještě nejslabší.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to bída. Navíc tam určitě bude Gila, bez toho se Prandelli neobejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Marcela milujem ako trenera ale tento krach nesie viac jeho meno ako hracov. To ze tato parta nema nato, ukazala cela kvalifikacia, konfederacny pohra a pripravne zapasy. Je to nadlho rozoberat to co bolo zle, od stoperov, cez technickych hracov v stede pola, utocnikov bez formy atd...

Po prvom polcase som vedel co sa stalo a DeRossi to teraz naznacil. Podcenili cely zapas! Prisli na ihrosko s profesorskym pristupom, s hrou na mieste, bez bojovnosti. Cakali ze Slovaci im padnu ku kolenam!

Oproti predchozim 2 zapasom tu chybal pohyb a bojovnost. Tie 2 inkasovane goly hovoria sami za seba. Vsetci stali a pozerali sa co sa stane. Posledny zapas prehrali hraci a nie Lippi. Ale cele MS prahral na 60% Lippi a 40%hraci!

Je to hanba. A treba si konecne priznat, je to koniec velkej generacie, je cas pra novych hracov.

A to najdolezitejsie co si musia Taliani uvedomin je, ze v dnesnom futbale treba vediet utocit do plne koncentrovanej obrany!!! Nie len prepracovana defenziva ktora aj tak nefunguje!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Od této squadry asi nikdo zázraky nečekal, proto ani to zklamání nebude tak velké, jako kdyby padl Albion či Argenitna. Nicméně já osobně hážu vinu především na Lippiho, kterej se dostal do fáze podobné té Brucknerově, tzn. sázení na své koně stůj co stůj. Když může být v týmu tuším 6 hráčů z Juve, kterej měl totálně tragickou sezonu, když mužů hrát v základu Zambrotta či Gattuso, kteří byli v AC překonání na plné čáře jinými Italy a především když se nenajde na celém Apeninském poloostrově alespoň přijatelná alternativa za Pirla, tak se vyhrát nedá. Papíroví outsideři si ze jmen sednou na prdel možná tak v kvalifikaci, ale na takovémto šampionátu, kde se hraje o vše, to rozhodně neplatí.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Milan - Luis Fabiano, je téměř hotovo

Podle Corriere dello Sport je přestup Luise Fabiana do AC Milán nyní hotovou věcí. Hráč údajně již dosáhl dohody s firmou, sídlící na Via Turati a bude tlačit na Sevillu, odkud má být prodán. Obchod by mohl být uzavřen po návratu Fabiana z MS v Jižní Africe, kde vstřelil 2 góly.

nějak moc jasno v tom má Corriere na to, že ho chtěl del Nido ještě včera prodloužit, ale nestěžuju si..., zdroj: http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=28244

Reagovat
smazaný uživatel

Co říkáš na Tiberia v Seville? Docela překvápko, kluk si troufá, ale něco mi říká, že se mu bude dařit a není bez šancí na repre.

Reagovat
smazaný uživatel

zahraničí jsem vůbec nečekal..., připomíná mi tím Marescu, to byl taky oblíbenec, kterej mi utekl do Sevilly. Guarentemu přeju, ale snad se brzo vrátí, v La Lize ho budu mít strašně málo na očích..., přál jsem mu tu Fiorentinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi, jak se na milannews neustále trefují do těch našich moneyhunterů z defenzivi.

Reagovat
M11

Reagovat
GEGE

Reagovat
Shevchenko

Ale jsem zvědav co s Hunterem, ten se nás drží jak klíšte a silně pochybuju, že by Galliani přivedl Fabiana a Huntelaara by ještě neměl z krku.

Reagovat
Mr.Jindros

Pro Milán.

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší možná posila

Reagovat
smazaný uživatel

Quagliarella dovolit si tohle za takového stavu jeden z nejhezčích golů co padnou na ms podle mě

Reagovat
smazaný uživatel

Quagi měl hrát od prvního zápasu Je dříč a ukázal, že je to týmový hráč. První gól připravil, druhý gól mu neuznali a třetí dal. Pro mě jeden z nejlepších včera.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nabídky za Marchettiho do června

Federico Marchetti se vinnou Buffonova zranění předvedl na mistrovství světa a Cagliari očekává, že by o něj mohl být zájem. Potenciálním kupcům však dává prostor pouze do konce června, protože prodej není prioritou. "Dávám čas do 30. června. Pokud žádná nabídka nepřijde, zůstane v Cagliari. Nemáme důvod ho prodávat."

Tak kdo po něm sáhne?

Reagovat
j_mrazik

Nepřišel mi nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Že nezazářil na MS neznamená, že není kvalitní

Reagovat
smazaný uživatel

ani mne.. hlavne ten druhy Vittekov gol sa dal chytat

Reagovat
KnoxXx

to skor ten prvy

Reagovat
smazaný uživatel

ale ten prvy isiel k tyci

Reagovat
Shevchenko

Viděl si ho chytat jeden jediný zápas, super.

Reagovat
j_mrazik

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 15 do Arsenalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Raději bych ho viděl v Calciu.

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

pochybujem ze by ho uprednostili pred Llorisom, Akinfeevom a spol..

Reagovat
terry

Ty dva ale nezískají.

Reagovat
smazaný uživatel

no je pravda ze Arsenal neni to co byval .. ale myslim ze takeho Benaglia by mohli prilakat

Reagovat
smazaný uživatel

V případě Arsena jde hlavně a především o peníze, o nebude nabízet zbytečně moc. Víc jak 15 do brankáře nedá.

Reagovat
j_mrazik

Děkujeme, nechceme.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nikdo, byla by ho škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Sampdoria má volno..., Castellazzi se Storarim pryč.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

chudák Curci.

Reagovat
smazaný uživatel

a sakra, na něj jsem zapomněl , dobrá dvojka za Federicem

Reagovat
M11

aha tak ne

Reagovat
Pipo123

nejde tam Curci ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mucha je lepší

Reagovat
smazaný uživatel

tak vcera sa moc neukazal

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som s ním bol spokojný,vychytal niekoľko šancí-napr 1.gol čo dostal,tak vtedy vychytal 100% golovu sancu,lenže na dorážku úplne voľného Di Nataleho nemal-kde boli vtedy obrancovia?To bola chyba obrany a nie chyba Muchu.No a čo druhy gol dostal,tak to Quagliarella dostal až moc priestoru,aby si pripravil strelu a presne zakončil....

Reagovat
smazaný uživatel

A Marchetti včera?4 strely,3 goly....

Reagovat
smazaný uživatel

ja nehovorim ze Marchetti chytal lepsie.. ale Muchovi sa aj viackrat stalo ze mu vypadol center atd.. proste nechytal tak spolahlivo ako obyvkle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Snad nikam. A po sezóně k nám.

Reagovat
smazaný uživatel

nemali.. a hlavne ked najlepsi utocnici sedia na lavicke a prednost dostane traged Iaquinta

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně na víc měli, alespoň na ten postup. Že jej nepřetavili v realitu je věc druhá.

Reagovat
smazaný uživatel

podla tych 3 zapasov nemali ani na postup..

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.sienaclubfedelissimi.it/news/3167/Juventus_e_Siena_stanno_per_chiudere_una_trattativa_che_coinvolge_cinque_giocatori.aspx

Mezi bianconeri se rýsuje výměna až 5ti mladých hráčů. Jsem zvědav na ten trade.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen to ne

Reagovat
smazaný uživatel

asi to bude všechno hostování

Reagovat
smazaný uživatel

Ale budou tam opce, nějaký určitě vlastnictví... Nevím nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Perinetti hledá pro Conteho jen to nejlepší, není se čemu divit. Ale v Serii B by získali zkušenosti, zahráli by si víc než v Juve. Naopak ti, co by opdešli z Robur by měli posílit Primaveru juventus. Nejlepší z nich je Giannetti, kterého chtěl taky Inter myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě, já bych rád, aby kluci hráli. Ale radši bych stavěl Cira s Lucou, než Amauriho s Poulsenem nebo Melem ... Ale bude to pro kluky dobré, aspoň si zvyknou na hru mezi dospělými a pak to budou moct prokázat dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsem zvědav jak to bude s Ekdalem a Paoluccim. Myslím, že u Paolucci je jasné, že nezůstane, asi půjde do Bari.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ekdal asi zůstane v Sieně a Paolucci, kdo ví... Ale to Bari by tam bylo možné...

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Ekdalem je to už domluvené? Něco, že zůstane a prodlouží si hostování o rok jsem četl, ale to bylo už celkem dávno, tak si nejsem moc jistý.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, ale u nás se s ním asi největší pravděpodobností nepočítá a nemyslím si, že by šel jinam. To spíš zůstane v Sieně.

Reagovat
terry

Immobile už párkrát hrál letos, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jop, něco málo v lize a střídal i v LM. On je dobrý útočník, jen potřebuje, aby mu někdo přihrál. Ostatně to potřebují všichni útočníci a všichni naši útočníci tohle letos postrádali, kloudnou přihrávku.

Reagovat
smazaný uživatel

My k vám prý máme poslat Lucu Caldirolu, obránce, kapitán Primavery. Za něj by měl přijít Federico Mannini.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tež jsem četl. Caldirola bude náhrada za Albertazziho, který nevyšel. Jinak on je stoper?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, stoper, ale může zaskočit i na levém obránci.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, to zní dobře. Na levo je jistota Del Grosso, ale ve středu bude problém, když se chytne a bude mít štěstí může hrát základ celou sezónu, když ne, tak kvalitní náhradník doufám.

Na stoperu totiž nemá nikdo nic jisté, tam si to budou muset vybojovat. Na návrat Portanovy to asi nevypadá, ale pořád je tam ještě Terzi, mladík Odibe, spíš kraj ale i stoper Rossettini. + Ficagna, který hrál jednu dobu i v základu, ale pak se nějak vytratil, GATTUSŮV oblíbenec.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se to má dělat, pěkně čelem, žádný kecy a výmluvy, smekám před všemi. Lippi je král, zaslouží si respekt, jehož se od inteliegentů dočká vždycky. Kecy blbečků by jej neměly zajímat. Je mi líto, že tahle generace Cannavara, Gattusa, Zambrtty, Buffona a spol. končí, ale to je život a fotbal. Každopádně mile grazie za všechno ragazzi!

ITALIA PER SEMRPE, FORZA AZZURRI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nel cuore per sempre, nel cuore azzuro, fozra italia!

Reagovat
smazaný uživatel

OT:Moratti v rozhovore povedal,že Mascherano,že ku nám zamieri je málo pravdepodobné a pracuje sa na Melovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by fajn, kdyby nepřišel.

Reagovat
terry

OT: Trojúhelník Bari-Juve-Janov

Bari odkoupilo od Janova za 7 mega jeho podíl na Bonuccim a následně ho za 14 mega prodalo Juventusu, navíc má Almirona. Janov s tím souhlasim, protože se s Juventusem dohodl, že za 6 mega odkoupí Criscita, který by teď měl patřit jen Janovu, navíc se prodloužil Palladino.

Reagovat
smazaný uživatel

Jop, přesně jak jsem ti psal

Reagovat
terry

Jojo, už jsem to taky objevil.

Reagovat
r.mrazik

takze je nakonec stal 14 mega plus almiron a criscito? rekneme celkem za 25 mega?? jestli dobre chapu

Reagovat
terry

Criscito byl jejich jen na půl, za něj ještě 6 mega dostali. No a s Almironem přesně nevím, jak to bylo, ale ten hrál v Bari snad od ledna.

Reagovat
r.mrazik

mas pravdu,udelal jsem to blbe...takze celkem 8 mega,plus almiron a criscito...hmm

Reagovat
smazaný uživatel

Stál dohromady víc, než je zdrávo. Zbytečně přeplacené. Ten hráč nemá cenu víc jak 15-17, natož nějakých 25

Reagovat
r.mrazik

prave...navic Criscito se jevil na MS vice nez slusne...to je ten Bonucci tak skvelej?

Reagovat
smazaný uživatel

Je nesporně dobrý a má kvalitu, ale více než 20 milionů se obvykle dává za hráče světových kvalit a on jím rozhodně není. Uvidíme, do jaké míry to bylo správné, ale podle mě je to krok naprosto vedle, protože nás to stálo až příliš mnoho.

Reagovat
smazaný uživatel

Melo?

Reagovat
smazaný uživatel

Bonucci.... Jinak Melo taky

Reagovat
Pipo123

a čo tie kraje ? na pravo si to ešte viem predstaviť Grygera a Zebinha by mohli ešte hrať ale na lavo je kto ? Grosso De Ceglie ten sa mi páčil

Reagovat
smazaný uživatel

Kraje má zatím Marotta asi u zadku nebo já nevím

Reagovat
Pipo123

no já som čítal že velký záujem máte o Diega Contenta s Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Takových spekulací je kupa... Tyhle povídačky neberu vážně...

Reagovat
terry

Ten by to moc nevytrhnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Minule sa Rafinhov agent vyjadroval,že cena jeho klienta by mohla byť cca 4-5 mil eur.Stálo by možno za to ho u Vás vyskúšať...

Reagovat
Pipo123

mohla byť ale Schalke officialne povedalo že jeho cena je 2x tolko tak lahko ho nestrielia

Reagovat
smazaný uživatel

Zmluva mu už končí na budúci rok,takže ak ho nepredajú teraz,alebo v zime,tak odchádza zadarmo.A ak by bola aj jeho cena o niečo vyššia ako spomínal agent,tak na 7 mil eur by sa s vedením Schalke04 dalo dohodnúť...

Reagovat
smazaný uživatel

Počítej s tím, že za prvních 50% Criscita dostali něco, dalších 6mil dostali za druhých 50%, tj dohromady 14mil+Almiron.

Reagovat
Mr.Jindros

No, a Candreva asi definitivně out.

Reagovat
M11

Reagovat
Shevchenko

za prohlášení. Nikdo se nevymlouval na ofsajd nebo gól/negól Quagliarelly, jak říkali ve slovenském studiu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

tak pri tom momente protestovali ale po zápase ani slovko o tom za to

Reagovat
Xavi8

to len Gresko doteraz nezabudol, ako ho tam media doslova ukamenovali za stratu titulu v poslednom kole

Reagovat
smazaný uživatel

čekal někdo něco jinýho ? já sem teda myslel že na slováky "maj" a že vypadnou dál s lepším týmem

Reagovat
madridcan

najviac mi je luto Cannavara.Predsa len mohol odist na vrchole a nie este pokracovat v repre kariere.Skoda no

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se ma spravne postavit k takovy blamazi je videt ze charakter spagetakum nechybi, narozdil treba od francouzu...

No co k tomu jeset rict??Lippi mi celej tenhle cyklus prisel neco jako Bruckner, proste za kazdou cenu stavet jen ty svoje oblibence, kteri mu pred tim ten pohar vykopali. Ale uz po kvalifikaci, pripravnych zapasech a zejmena nominaci na MS bylo jasne ze uz jen samotny postup bude pro Italii uspech a Slovaci toho dokazali vyuzit, i kdyz co si budeme povidat - s poradnou porci stesti.

Nechapu jak tak zkusenyho trenera muze napadnout stavet reprezentaci na hracich Juve, kterej prozil jednu z nejhorsich sezon ve svy novodoby historii. Jedini co meli byt z Juve v zakladu byl Buffon a Chiellini, Vicenzo mozna tak jeste na lavce, ale Cannavaro urcite v Africe nemel co delat, stejne tak Camoranesi a uz vubec ne mit hlavni ulohu vzdyt je to tak logicky, preci nepostavim do zakladu stoperskou dvojici ktera pustila tolik golu v lize proboha Takhle propustnou obranu si vazne u italu nepamatuju...utok - totalne bez formy, nechapu pro treba neral v zakladu Quagliarella. no ale to uz je etd jedno, ted hlavne vyhazet ze sestavy a z repre vubec ty "oblibence" kteri tam uz davno nemaji co delat a jit zase dal, do nove. uspesne ery

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie letos hrála prd. patřít jim to, Iaquinta v sestavě neměl co dělat, ale myslim že kdyby Pirlo mohl hrát od začátku proti slovákům tak by to dopadlo jinak... jinak slováci si jedou pro vejprask s Holandskem

Reagovat
smazaný uživatel

italsky fotbal jde pekne ke dnu

Reagovat
Sasha

Lippi mně hodně připomněl Brucknera, oba byli hlavními strujci úspěchů svých týmů v minulosti, ale pak s přibívající senilitou nedokazali reagovat na ztrácející se formu některých hráčů a hrali hráči za zasluhy, sice je pěkné, že to přiznal a byl to hlavně jeho vina, protože hráči jako Cannavaro, Gilardino, Gattuso, Iaquinta, Camoranesi neměli na MS co dělat, natož hrát v základní sestavě

Reagovat
Liquid

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele