Ziyech po sezoně opustí Ajax, jeho přestup doladila Chelsea

13.02.2020, 13:25
Aktuality
Vedení Ajaxu se chystá na další odchod některého z klíčových hráčů týmu. Dres po letošní sezoně změní Hakim Ziyech, o ofenzivního fotbalistu má obrovský zájem Chelsea a média už včera informovala o dohodě mezi obě kluby, nizozemská strana dnes vše také potvrdila...

Chelsea za 26letého Ziyecha zaplatí čtyřicet milionů eur, další čtyři miliony může doplatit na základě bonusů.

"Ziyech do Chelsea? Transfer se blíží a očekáváme, že k němu dojde. Já sám něco takového čekal už před jedním nebo dvěma roky. Máme radost, že ho budeme mít k dispozici ještě ve zbytku letošní sezony," sdělil už dříve trenér Ajaxu Erik ten Hag.

Ziyech dříve hrával za Heerenveen a Twente a v Ajaxu kroutí svou čtvrtou sezonu, smlouva mu běží do června 2022. Nizozemskou ligu hraje od sezony 2012/2013 a do této chvíle se podílel na 166 gólech svých zaměstnavatelů (79 branek a 87 asistencí).

"Zprávy ohledně Ziyecha mě nepřekvapily. Vím, že naši hráči jsou pro největší evropské kluby hodně zajímaví a to je skvělé. Už delší dobu vím, co Hakim chce, má jasnou představu. Sám nejlépe ví, jaké kluby jsou pro něho zajímavé a které naopak ne. Chelsea je fantastický klub. Pokud je vše domluveno, tak mám radost za samotného Hakima a jsem na něj pyšný," nechal se dále slyšet kouč amsterdamského celku.

Autor: Tomáš Pavlík / foxsportsasia.com, ajax.nl

Komentáře (478)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele