Zidane popřel spekulace médií, podle nichž skončí po sezoně na lavičce Realu

16.05.2021, 22:10
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (104)

Přidat komentář
CHONG

Popřel, že by to už řekl hráčům, ale podle jeho rétoriky si myslím, že fakt skončí.

Reagovat
Kily

mně na tom odchodu nesedí jenom to, že Real nemá obstaranou náhradu (nevyzkoušeného Raúla neberu, k tomu proběhla nějaká spekulace o Ancelottim a jinak je v tomhle směru celkem klid)

Reagovat
Fairplay

O Allegrim se už docela začíná šuškat více

Reagovat
smazaný uživatel

Pripadna nahrada, ktera je nejvic spekulovana (Allegri) se potencialne vyresi rychle. Allegri ted nikoho netrenuje, takze odpada jakykoliv jednani o odstupnym atd. Navic podle toho co vcera psal Fabrizio Romano, tak Allegri zdrzuje veskery nabidky z Italie a ceka jak se to vyvrbi s nama. Ja si myslim, ze v momente kdy ZZ pujde, tak to pujde pak rychle.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak jasne. Na to jestli bude pokracovat nebo ne, se ho ptaji na kazdy tiskovce. Vzdycky kolem toho mlzi a nikdy neda jasnou odpoved. Kdyby mel v planu pokracovat, tak by proste rekl, ze bude pokracovat zejo..

Reagovat
smazaný uživatel

Koho to zaujíma

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fairplay

Jako zajímalo by mě, co by v Juventusu rozjel za projekt. Věřím, že pokud by dostal prostředky, dokázal by vybudovat pragmaticky vítězící tým, záloze by vnesl myšlenku a na Ronaldovy góly se pořád dá spolehnout

Reagovat
pistacik11

Zidan ešte nikdy tým nebudoval, neviem, či by som práve jemu dal toto za úlohu. Celý tým, čo mal dostal do daru od Mourinha a do teraz v ňom veľa zmien neurobil.

Reagovat
Fairplay

To máš pravdu s tím Mourinhem, na druhou stranu on je správný motivátor a zároveň umí odstřelit trosky, respektive hráče, které v týmu nechce. Takže věřím, že by dokázal z jednoho tragéda Rabiot / Arthur / Bentancur apod třeba udělat fotbalistu a ostatní vykopat, protože bez toho se Juve nehne z místa. Stejně tak si myslím, že kdo jiný by měl seřvat ty debilní primadony jako Bonucci, což je mentalitou asi největší kotva týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by dostal prostředky To musí každý trenér dostat prostředky? Ať pracuje s tím, co tam je a ukáže se. Horší než Pirlo to být nemůže. Dostat prostředky, fakt už jsem na to alergickej

Reagovat
Fairplay

Jako pokud ho budou lákat na práci s Rabiotem, Bonuccim, Sandrem apod, tak to je jako bys šel do práce a jako benefit měl neplacený přesčasy a o týden dovolený míň

Reagovat
j_mrazik

Abys ukázal, že jsi dobrý zaměstnanec, tak musíš dostat miliony € měsíčně, soukromý tryskáč a neomezený rozpočet na kolegy do týmu?

Reagovat
valloire

když se jmenuješ Guardiola, tak ano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
janinho

nie, daju ti 20rocnu fiatku a povedia ti aby si s tym vyhral Rally Monte Carlo

ak sa od teba budu cakat tituly tak na to asi potrebujes material. pozri sa co vsetko postahoval za posledne 2 roky Inter. bez toho by ten titul nedali ani na PSku.

Reagovat
Beči

Zidane a budování týmu jsou dva naprosto cizí pojmy. Zidane dokáže být dobrý trenér, když má k dispozici kvalitní kádr a dokáže dostat ze stávajících hráčů maximum. Ale to je vše.

Budovat tým ale absolutně nedokáže. S Realem hraje úplně stejně jako když je před lety poprvé přebíral a dokonce s téměř totožnou sestavou. Není ochoten zapracovávat mladé hráče a ti raději odchází na hostovačky, aby si vůbec zahráli, i když jsou top class (Odegaard).

Zidane zkrátka není manažer pro budování týmu, ani ve snu.

Reagovat
Fairplay

V Realu ale neměl moc důvod zapracovat mladé, když mu to v podstatě stále funguje. Neříkám, že je to nějaká hitparáda, ale pořád udělal semifinále LM a loni titul, letos o něj bojuje do posledního kola. Na křídlo byla jasná sázka na Hazarda která z nejrůznějších důvodů nevyšla. Brazilci byla Perézovina. Hakimiho nebo Odegaarda je škoda, na druhou stranu on s Case Modric Kroos třikrát vyhrál LM a jelikož zdraví drží všem třem a výsledky v rámci možností jsou, tak lze pochopit, že do toho tolik nevrtal. Jako já ho nechci úplně omlouvat, s Militaem apod se dalo během sezóny pracovat víc, ale když vezmeš v potaz, že má jeden z nejvíc zraněných kádru, tak pragmaticky holt hraje na výsledky. V Juve by situace byla jiná, kádr na odstřel, zralej na evropskou ligu, psychicky na dně, já bych mu jako motivátorovi věřil

Reagovat
Atlético de Madrid

Hrát s pořád stejnou stárnoucí sestavou je pragmatické jedině pokud nemyslíš dále než rok dopředu. Jinak je pragmatické naopak neustále inovovat a zkoušet nové možnosti. Jinak si koleduješ o průser. A to si Real uz pár let solidně koleduje...

Reagovat
Fairplay

Tak to samé bys mohl říct o Simeonem a nakonec z toho letos bude titul, rotovalo se 4 roky zpátky a stejně se to hvězdný "béčko" s Moratou, Jamesem, Asensiem, Kovacicem apod neudrželo.. Tam hrozně záleží na tom, co je to za konkrétní hráče, pokud netrpí na zranění, tak jen málokterá hvězda snese roli náhradníka. Nakonec ono třeba jen stačilo, aby se Hazard rozehrál a mohl mít Zidane na konci sezony dvě trofeje. Nebo aby Brazilci neměli dohromady zhruba 10 kanadských bodů.. Jako Zidane není mistr rotace, na druhou stranu s tím, jak se sezona vyvíjí a v podstatě celý rok tahá za kratší konec, tak se mu nedivím, že zuby nehty se snaží držet alespoň nějaké jistoty. Barca do toho šla yolo s tím, že po další ostudě, tentokrát historické, prostě není co ztratit a v podstatě si na začátku sezony přiznali, že jsou v troskách, to se pak snáz hází do vody Dest, Mingueza, Pedri a X dalších mlaďochů najednou, ale ber v potaz, že většina týmů takové rozpoložení nemá a taky mohl trenér letět po čtvrt roce jak Lopetegui nebo Benitez.

Reagovat
ADM

Neodpovedal si si sám, prečo má jeden z najviac zranených kádrov?

Reagovat
janinho

funguje? pozeravas prosim ta aj tie zapasy Realu? ved v LM sme zo skupiny postupili s odratymi usami takym sposobom za aky by pred par rokmi trener letel uz po zakladnej skupine.

v lige sme stale v boji o titul hlavne kvoli tomu, ze barca je v este vacsich srackach. keby sme v tomto stave konkurovali guardiolovej barcelone, tak sme z boja o titul vypadli uz niekedy v marci.

absolutne suhlasim s tym co povedal Beči. ZZ dokaze vyzmykat z niektorych hracov maximum, ale tim budovat nedokaze. to potvrdzuju mena ako Jovic, Isco (uz mal byt davno prec), Asensio, Mariano, Odegaard, Hakimi, Marcelo, Reguillon, Vinicius, atd. dostal za ulohu robit prestavbu a vobec mu to nejde. ja neviem ci modric nahodou tuto sezonu neodohra za real najviac minut odkedy k nam prisiel. 35rocneho hraca totalne vystavi, ale v priebehu sezony sa zbavi hraca ako odegaard. dame 60m za jovica, ale v priebehu sezony ho posleme hostovat. hakimiho nepotrebujeme ale potom miesto neho plactame hocikym kto ma zdrave nohy. toto su proste faily na celej ciare.

Reagovat
Fairplay

Podívej, říkám to funguje ve velkých uvozovkách, protože mohlo to být o něco lepší, ale taky to mohlo být desetkrát horší. Kromě Chelsea Zidane porazil všechny silné týmy, se kterými hrál (Barca, Atletico, Inter, Liverpool...), tu bilanci má prostě vynikající, snad nepamatuji, kdy bychom v lize uhráli víc bodů proti špičce. S Hakimim je to těžký, on chtěl základ, který by mu přes Carvajala negarantoval nikdo - že šel jen za 40 je chyba Pereze, ne Zidana. Na druhou stranu šel z Dortmundu v době, kdy byla mizerná zkušenost s Hazardem i Jovicem, nevyšlo to, bohužel Achraf sám nebyl takový Madridista, jak si asi tady většina idealizuje.

Reagovat
valloire

Reagovat
janinho

to, ze hakimi chcel zaklad konecne ofiko poprel sam hrac, takze s tymto argumentom prosim uz prestanme:

https://www.bilybalet.cz/prestupy-realu-madrid/2021050010-achraf-hakimi-vsichni-vedi-ze-jsem-chtel-v-madridu-zustat-ale-musel-jsem-odejit.html

a to ze ZZ vie hrat velke zapasy vieme vsetci. bohuzial samotne velke zapasy ziadne tituly nevyhravaju. pocas jeho prvej "ery" vedel paradne rotovat. na tazke zapasy posielal "Acko" s BBC, karimom, modricom, atd. a proti slabsim si mohli vtedy zahrat hraci ako morata, kovacic, isco, danilo, lucas a pod.

preco s tymto prestal je pre mna zahadou. Odegaarda sme stiahli z velmi uspesneho hostovania v RSSS a po polroku kedy dostal len par sanci ho posleme do perdele do Arsenalu? to bolo naco dobre? zatial Modric v 35 rokoch odohral v sezone cez 3600 minut. kde je ta rotacia? potom sa cuduje ze ku koncu sezony timu dochadzaju sily?

ja tu nejdem radit co by mala barca robit inak, lebo tam uradoval roky Bartomeu a to bol najhorsi prezident akeho mohli kedy mat. ani keby im na dialku sefoval Perez, tak im tam viac skody nenarobi. hovoris, ze sme mali na lavicke Moratu... ano a teraz mame 60milionoveho Jovica (nehovor mi ze prisiel do Realu bez toho aby ten prestup odobril ZZ) a jeho radsej tiez posleme na hostovanie, len aby sme usetrili na jeho vyplate. ved keby sa nam zranil karim a curtois, tak nas vycape aj ta atalanta.

ja netvrdim ze ZZ je jediny na vine ze ta prestavba nejde dobre, ani som to nikdy netvrdil. ale ma na tom velky podiel. naco chcel jovica ak mu teraz neveri? naco chcel spat odegaarda ked mu potom vobec neda sance? v lete sa vela pisalo o tom, ze marcelo uz na nase Acko nema a ZZ tvrdohlavo siel svoje. mali sme sance omladit kader a my radsej mladych posielame inam len aby sme sa dalsich X rokov spoliehali na to co vymysli CKM a Karim. A pokial sa teda Vini za 2 roky v zakonceni nezlepsil ani o kusocek (co sa teda nezlepsil), tak snad na tom ma nejaky podiel aj trenersky tim, nie?

Reagovat
Fairplay

No já to vidím tak, že během prvního působení tam byla synergie mezi ním a lavičkou - vzájemně věděli, o co hrajou a respektovali se. To jde i na vrub Zidanovi, ale hlavně je to podle mě vina Pereze, že v týmu je Odriozola, co místo něj radši Zidane pošle na beka Valverdeho, jak moc ho v týmu nechce apod. Podle mě vznikla docela jasná bariéra mezi hráči, co je Zidane chce hrát a mezi v jeho očích odpadem. Juve by kupodivu něco takového mohlo pomoc.

Jinak další věc je ta, že většina těch, co přišli, tak jsou Perezovy nákupy a ty důvody, proč se neprosadily, jsou docela jasné - těm hráčům, co chodí po diskotekach a válí se u bazenu to v Realu nikdy moc nekvetlo, podívej se, jak fanoušci kvůli fotce s cígem nadávali na Coentraa, přitom dozadu to vždy spolehlivě odmakal a nepokazil snad jediný zápas. Jovic, Hazard apod si za to můžou sami, nemají na Real mentalitu a to samý platí o Perezových Brazilcích. Možná Vincek s přimhouřením oka, ale ten by zas potřeboval hostovačku někde v Getafe, aby se pěkně rozstřílel a naučil se zakončovat. Protože s jeho současnou produktivitou buď bude on trati minuty nebo bude Real tratit body, nic mezi tím.

Reagovat
janinho

tak ale nemozes predsa tvrdit, ze vsetky tie prestupy su perezove. netvrd mi, ze ZZ s 3 vitaznymi LM za 2 a pol roka pri kormidle nema v reale hlavne slovo pri vybere posil. ak by to tak bolo tak je potom ZZ tupec, ze do takej prace lezie, lebo s tym co sa mu podarilo by mal mat pravomoci ake mal Zuzee ked kvoli nemu vtedy vyhodili este aj valdana.

s edenom je v dennodennom kontakte. ked videl aky dosiel vyzraty, tak mu akoze nemohol dohovorit? stale splietaju ze ZZ bol pre nich vsetkych vzor. ved by som sa od hanby pod zem prepadol, keby som prisiel po prestupe do realu v takomto stave.

mozeme sa tu natahovat aj 1000 krat, vzdy to bude len spekulovanie lebo nemame odkial vediet ako to v skutocnosti je, ale pred mna ma hlavny podiel na ten nevydarenej prestavbe ZZ,lebo dostal minule leto drahe posily a nedokazal ich zapracovat. takisto ten odegaard.. naco ho chcel stiahnut ked mu zjavne neveri? odriozola to iste, ako si spominal. naco je tam, ked ZZ da prednost pred nim aj lucasovi, ktory bol dovtedy kridelnik alebo stoperovi nachovi? jovica si klub vybral na zaklade stastistickeho okienka? oni si vobec nezistuju co je to za hraca kym za niekoho vyplatia 60 mega? aku ma zivotospravu a pod.? to potom dakujem pekne, by ma zaujimalo co vsetci ti skauti potom robia.

staci pozriet ako napr. v NFL skautuju hracov na univerzitach, vedia tam o nich zistit aj ktorou rukou si utieraju rite a my nevieme zistit o Jovicovi ze ma IQ hojdacieho konika kym za neho dame 60 mega?

Solari pekne zapracovaval mladych. Dal sancu Reguillonovi, ktory potom hral vynikajuco aj v Seville, ale ZZ radsej necha Marcela, lebo s nim je kamos.

Pride mi ze ZZ z tej prvej ery a ten sucasny su ako keby 2 rozdielne osoby. z dostupnych trenerov by som si fakt vybrat nevedel, dufam, ze mena ako Low su len nepodareny vtip, ale bohuzial nemam pocit, ze by ZZ bol schopny/ochotny zacat robit veci lepsie.

A ako som uz viackrat pisal... odkedy som fandil Realu tak som ich zapasy vzdy pozeral tak ze som fakt pozeral. Posledne 2 roky tie zapasy pozeram tam ze na 1 oko a na druhom monitore robim popri tom nieco ine, lebo by som asi fakt zaspaval.

Reagovat
valloire

ZZ je pořád stejnej. Těžko řekneš hráči, s kterým jsi vyhrál všechno a kterýmu věříš, protože to všechno vyhrál, že nehraje a bude hrát někdo, kdo nevyhrál ještě nic. Vždycky dáš přednost zkušenýmu a někomu, koho dobře znáš. To ti neudělá nikdo na světě, namátkou Vrba v Plzni. Na přestavbu musí přijít jinej trenér nebo ti úspěšný hráči musí odejít sami. I proto se asi zatím třeba Xavi do Barcelony nepohrne.

Reagovat
janinho

"... To ti neudělá nikdo na světě" sorry, ale toto je cista blbost. urobi to ten, kto chce byt stale uspesny. napr. guardiola s tym nema ziadny problem. aguero je najlepsim kanonierom city a pocas toho casu co tam hrava bol jeho tahunom a tuto sezonu nemal problem ho postadit. sterling tiez minulu sezonu daval gol za golom a teraz sa takmer prepracoval na nahradnika.

pritom neviem kde som pisal ze by mal tych tahunov nahradit. ja som hovoril o rotacii aku robil pocas svojho 1.posobenia. neviem preco nemohol modric odpocivat proti slabsim superom a miesto neho mohol hrat odegaard. hraju u nas stale ti isti a potom sa cudujeme ze koniec sezony nezvladame. na tuto chybu doplatil aj carlo, ktory po Decime bol nedotknutelny a v dalsej sezone na jesen sme hrali nadherny a efektivny futbal. ale nulova rotacia znamenala, ze ked jeho kone stratili formu tak zrazu nevedel co ma robit. my sme ten kader mali dost siroky na to aby proti timom ako cadiz, levante, eibar a pod. nemuseli hrat stale ti isti.

a dalsia vec je samozrejme ten zdravotny stav hracov, ale tych svalovych zraneni tu bolo tolko, ze to proste nemoze byt nahoda alebo smola. tam musi byt nejaka systemova chyba bud v kondicnej priprave, alebo u fyzioterapeutov. preco sa o tomto cely rok nepise? na bilybalet som k tomu videl tusim 1 clanok. kym tu bol pintus, tak ten kader bol pripraveny tak, ze v 85.minute sme boli schopni hrat do plnych a kopec zapasov sme vyhrali tym, ze sa otacalo v zavere zapasu. posledne 2 sezony hrame to iste, postupne poposuvat loptu na kridla a tam zavriet oci a center do 16tky, ved mozno tam akurat bude karim. velke zapasy vyhravame, lebo tam proti nam utoci aj super a vacsinou sa ZZ darilo urobit tie zapasy na kontry. ale ked hrame proti timom ktore k nam pridu branit, tak ta hra vyzera jednym slovom priserne.

Reagovat
valloire

Těžko budeš rotovat, když je půlka kádru zraněná. tam je ten problém, s Pintusem souhlas. Carlo měl svý hráče a ty moc nerotoval, oni ti trenéři to tak většinou mají, viz Bruckner. Guardiola má větší výběr a nemá tam hráče, co vyhráli 3x LM po sobě.

Reagovat
janinho

ok, polka kadru je zranena tak logicky poslem hracov ako jovic a odegaard na hostovanie. vysvetlis mi logiku tohto rozhodnutia?

takisto naco si ZZ nechava v kadri odriozolu, ktory je pre neho v poradi az 4.pravy obranca? carvajal, lucas, nacho maju prednost...

on aj ked mal zdrave alterantivy tak ostali akurat na lavicke. z mariana sa na tej lavicke stal hrac len do poctu.

a tie 3 krat po sebe LM, to pre mna nie je argument. stale hovorim o tom, ze dolezita (detto pre hracov, ktori uz maju po 30tke) je rotacia. ja netvrdim, ze by mali mladi hrac clasico, alebo semifinale LM, ale v zapase proti papierovo slabsim bolo X prilezitosti kedy to mohol potocit a stale hralo to iste.

Reagovat
valloire

Tak jasně že máš pravdu, jenže ty zranění neustávaly po celou sezonu. Ve světle toho tu měl Odegaard zůstat, al kdo to má vědět. Chtěl hrát víc, tak šel. U Joviče bude jinej problém, ten kluk nemá disciplínu, neunesl Real, no tak nehraje. Navíc tak jak jsi viděl, ztráceli jsme se slabšími, těžko tam pošleš lavičku, když tam nesedí Morata nebo James. Nakonec se stejně ztratilo a rotovat měl ZZ víc. Ale pořád říkám, že do toho, co se děje na treninku a uvnitř týmu nevidíme, takže těžko soudit. On to řekne na konci sezony co bylo špatně.

Reagovat
Fairplay

též pro janinha, Já s vámi oběma souhlasím, osobně si stojím za tím, že ZZ snad není úplný diletant a pro ta svá rozhodnutí má důvod, ať už disciplinární, třeba ve smyslu zkusit Jovice dostat do latě, což se bohužel nestalo..

Reagovat
janinho

z casti suhlasim s tym Jovicom. ja by som ho na mieste ZZ tak nakopal do riti ze bud by sa spamatal alebo by z klubu tahal ta het do <>. ten prestup do realu nezvladol psychicky, ale to iste sa stalo napr. aj hazardovi. ale stale je to hrac za ktoreho sme dali 60 mega v case ked Haaland siel do Dortmundu za sotva polovicu. bud ho mali zle nasledovaneho, alebo to bol panic buy, alebo neviem. ked prisiel do Frankfurtu tak mu vysli prve 2-3 zapasy a hned z neho zase robili superstar a odvtedy neviem ci vobec dal nejaky gol.

ja si proste myslim ze s tym co ZZ dokazal musi mat hlavne slovo co sa tyka posil a v tom pripade bol Jovic totalny krok vedla. na tu minutaz akej sa v prospech karima bol zizou ochotny vzdat by tam stacili aj mariano s mayoralom.

keby bol Pocche volny tak chcem aby ZZ v lete skoncil, ale pri tych kandidatoch ktori sa spominaju z jeho odchodu extra radost mat nebudem. mozno by ma allegri prekvapil, ale jeho som nikdy nemusel. low je snad len oneskoreny 1.april a raul ma podla mna este cas. mozno by mu prospeli 1-2 sezony v tom frankfurte aby sa videlo ci na to ma. s vynimkou kloppa neviem ci by som teraz niekomu inemu zveril v klude prestavbu timu.

Reagovat
Fairplay

A ty argumenty s Guardiolovskou Barcou apod. proti nim jsme bývali bez boje o titul pravidelně někdy na konci ledna Jasně, nedaří se, ale nedaří se celému Španělsku, však se podívej na výsledky v Evropě za poslední roky. Zidane jako jediný tak nějak drží ten tým před výsledkovým failem, nejsme pro smích pravidelně jako Barca, která na tom v té přestavbě není o moc líp - sice zapracovala Pedriho a Desta třeba, ale pořád mají na krku všechny přeplacené primadony a jediná, které se zbavily (Suarez) byla zrovna asi ta nejmenší. Jak se jim chytil Trincao a spol? Hroťáka mají v nedohlednu.. Tohle k tomu patří a ty týmy si přirozeně prochází lepším i horším obdobím, kdo by to okolo 2017 čekal, že nevyhrajeme 5 titulů v řadě, když jsme měli na lavičce Moratu, Kovacice, Jamese, Isca, Asensia a kdo ví koho..

Ono je snadné to hodit na Zidana s tím, že protěžuje Benzemu apod, jenže pak když vidíš, jak to kopou Perezovi Brazilci - Vinicius co neumí trefit bránu, Rodrygo, co je totálně neviditelný v mezihře a Reinier, co sedí na tribuně v Dortmundu ( ) a nakonec Benzema je jediný světlý článek, co se ukázalo právě třeba proti Chelsea, kdy jako jediný dokázal dát tyčku a gól regulerně z 0,0 xG, co mu tým vytvořil..

Reagovat
Hachim Mastour

Suarez je ikona, nie primadona

Reagovat
smazaný uživatel

Prostředky nejsou a pokud neodejdou Ronaldo, Rabiot, Ramsey, tak ani nebudou a bude se muset prodat Dybala. S Ronaldem ten tým budovat nejde.

Reagovat
valloire

Za což ale nemůže Ronaldo.

Reagovat
10

může, akorát ne jeho vinou, resp. ne tou hlavní...

Reagovat
valloire

Ronalda jste si měli koupit, když by byl pořešenej servis. Jako u nás. Jinak na něj prostě nemáte, za což on nemůže. Máte v ruce atomovku, ale nemáte odpalovací rampy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ani B2

Reagovat
10

pěknej pokus o přirovnání, bohužel dost mimo...my máme v ruce možná tak odpálenou atomovku a ten tým vypadá jak Hirošima 7. srpna 1945

Reagovat
valloire

No není mimo. Atomovku máte, on si ty goly dá.

Reagovat
10

ty furt žiješ v nějakým snu, že to je furt stejnej hráč jako před 3+ rokama, to je pak těžký

Reagovat
valloire

Ale nežiju, je pořád dobrej, ale věk holt nezastavíš. Házet to na něj je ale právě proto blbost ne? Vy nemáte problém v útoku, ale v záloze. Ani obrana není co bývala. Nicméně s CR zas nemáte perspektivu, takže vás čeká veliká přestavba.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
patas92

*Juventus s atomovkou*

https://tinyurl.com/9cu6hs8w

Reagovat
valloire

starej o svýho labilního kapitána

Reagovat
Reggie

O toho se staráš hlavně ty.

Reagovat
valloire

pouhá konstruktivní kritika

Reagovat
smazaný uživatel

Je součástí širšího problému a nepřímo za to může, ať už se to jeho fanouškům líbí nebo ne. Pokud si řekl o 31m čistého ročně, ubral klubu manévrovací prostor pro příchod lepších spoluhráčů. Pánové z vedení jsou idioti, že mu dali to, o co si on, resp. Mendés jeho jménem, řekl. A pokud chtěl Ronaldo pomoct vyhrát LM pro Juventus, jakože to už se nikdy nestane, měl se rozhlédnout a vidět, že to, co má Juventus v záloze, mu potřebné podmínky pro jeho hru nezajistí. On vyhlašoval, že jde pro Juventus vyhrát LM. Měl si ovšem vyjednat podmínky, aby tým posílili na úkor jeho platu, kdy si mohl říct o tučné bonusy, které by jeho původní požadavky dorovnaly na základě dosažených sportovních výsledků týmu, pokud by ten úspěch přišel a klub LM s ním vyhrál.

Základní problém, který dnes a denně vidíme i v jiných profesionálních sportech. Nathan MacKinnon se před podpisem poslední smlouvy sešel s vedením Avalanche a řekl, pokud klubu pomůže, že si nechá platit méně, než o kolik by si na trhu mohl říct, a dá jim to příležitost k zisku Stanley Cupu, udělá to a půjde na méně peněz. A jak řekl, tak udělal. Ve fotbale nejsou platové stropy, ale podstata je stejná. Finance nejsou neomezené. Ronaldovy výkony posledních 1,5 roku raději komentovat nebudu, to nemá smysl. Góly jednotlivce klubové úspěchy na nejvyšší úrovni nezajistí.

Můžeš mít marketingovou hodnotu a střílet gólů kolik chceš, ale sportovní úspěch ti to nezaručí, pokud nepotlačíš svoje ego ve prospěch týmu. To Ronaldo v Juventusu neudělal ani jednou a proto selhal. Je to pravděpodobně nejlepší hráč historie, to se opravdu nebojím vyslovit, fenomén. Ale v Juventusu selhal úplně stejně jako Higuaín.

Reagovat
Mercury

Už jsem ti chtěl dát palec, škoda toho nesmyslu v posledním odstavci.

Reagovat
valloire

V čem přesně napsal nesmysl? Podle mě to napsal dobře celý...

Reagovat
Mercury

Fakt? A co Pelé?

Reagovat
valloire

Napsal pravděpodobně...

Reagovat
Mercury

Reagovat
valloire

Tady z toho hlediska máš pravdu, ale chtěl bych vidět někoho, kdo si nechá snížit plat ve fotbale. Mohl by si pak úplně stejně říct, že kdyby Messi přišel za vedením, aby nebral takovou raketu a místo toho mu pořídili spoluhráče, tak Barcelona tu LM taky někdy vyhraje. I věřím tomu, že se na tým CR ptal a zajímalo ho s kým to bude hrát, to se dělá, ale už pak nemůže zato, že nikdo nepřišel. Takže jak říkáš, širší problém a on je jeho součástí. Může být.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu samozřejmě rozumím. Pokud bych za to někomu sťal hlavu, bude to Paratici. On byl strůjcem spuštění celé akce s Ronaldem a následným kolotočem nabalujících se průšvihů, které vyzdvihly na povrch ten širší, komplexní problém. Cristiano tu podporu, patičné podmínky, potřebuje, aby mohl vyniknout ten jeho ofenzivní talent. Proto se mohl v Realu stát absolutní legendou celosvětového fotbalu. Mít v zádech Krosse, Modriče a Casemira v nejlepších letech, to je požehnání.

Reagovat
Fairplay

A jinak jak to vidíš s potenciální možností, že by odešel Ronaldo do PSG a pak co? Rozpočet by se zacelil, odpad by zůstal (Ramsey, Rabiot...), co by mělo být příští sezonu jiné? Kulusevski s jeho 4 gólama za sezonu ten tým nepotáhne, Morata na jaře nedal gól snad nikdy v kariéře (nadsázka)

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je součástí odpadu, jeho výkony za 31m ročně skutečně nestojí a může si útočit na jakýkoliv střelecký rekord chce. A věřím, že daleko spíš odejdou Ramsey a Rabiot, o které je zájem na ostrovech.

Jen Ronaldo, Ramsey a Rabiot ti dohromady ušetří 45 milionů čistého jen na platech za rok. Končí Chiellini s Buffonem, takže pokud nepřivedeš italské hráče, tak to můžeš zabalit a nepomůže ti ani svěcená voda. Nepočítej góly, ale řeš věc přesahující matematiku. V klubu zemřela vítězná kultura, zemřela kultura Juventusu, italská kultura, kterou zabili přemírou multikulturního marastu. Každopádně i samotný příchod Allegriho by pomohl situaci v kabině vylepšit. Ale nezměníš to za jedno přestupové období. Ten bordel, co tam za 3 roky napáchali, dá minimálně 2 roky práce nápravy.

Reagovat
Fairplay

Ale Italská kultura si sama vráží kudlu do zad, když je reprezentována "sezona byla úspěšná" Bonuccim, za tohle by v Bayernu nebo Realu skončil v juniorce, případně Chiellinim, který už minimálně 3 roky na TOP úroveň nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť o tom mluvím. Ta kultura se zabíjí poslední tři roky.

Reagovat
Xavi

Takový Messi si i přes svůj plat na sebe vydělá a nejen to, ještě i dost zbyde pro Barcu. Ronaldo si na sebe nevydělá? To bych nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělám jim v klubu účetního, to ti opravdu nepovím. Ale pokud se klub prezentuje tak, že přivádí low cost hráče jako Rabiot s Ramseym, je nucený prodat Keana a udělat s Barcelonou non sense výměnu kvůli FFP, tak to na zrovna zdravě výdělečné podnikání nevypadá. Zvlášť pokud na Ronaldův plat musí přijít finanční injekce z Exoru. A pakliže klub za poslední tři roky dvakrát neprojde přes osmifinále a jednou skončí ve čtvrtfinále LM, tak je to asi znát.

Reagovat
valloire

Mnozí zde nicméně multikulti chtějí. Pestrost nade vše říkají. Obohatí tě říkají. Takže se ptám : jak je to možný v tom Juventusu, že to nefunguje?

Reagovat
smazaný uživatel

Mám rád jiné kultury a rád se o nich přiučím. Ale všeho s mírou. Mám celkem neměnný postoj k tomu, že danou kulturu v dané krajině respektuji, nesnažím se ji ovlivnit, změnit, narušit, cokoliv. Člověk má vstoupit do jiné kultury a nechat se jí obohatit a pokud tam nechce zůstat a žít podle tamních pravidel, měl by odejít. V podstatě takové to spirituální "žij a nech žít". Můžeš si odnést něco do své kultury, ale není úplně košer svoji kulturu zásadně měnit na základě jiné/jiných. Mentalita lidí se liší a změnit ji trvá několik generací, je to běh na několik desítek let, když máš štěstí. A v momentě, kdy si vehementně budeš prosazovat změnu navzdory prostředí, semele tě to. Nic než konflikt z toho neplyne.

Ke tvé otázce, proč to nefunguje. Vezmu jen příklady z nedávné minulosti a začnu od Lippiho a Capella. Ten tým se vystavěl z hvězd, skvělých hráčů, ale ten tým před Calciopoli s Capellem neudělal víc než 1/4 LM, ačkoliv pohledem na soupisku bys řekl, že jde o jeden z nejlepších týmů aktuální doby. Lippi před ním 2003 došel do finále díky italskému jádru a kostře týmu, kterou doplnilo několik cizinců. Po Calciopoli se v Serii B vytvořil základ italského týmu, které pak díky penězům tehdejší ředitel Secco rozsekal příchody celé řady zahraničních hráčů, kteří návrat na výsluní zpomalili. Mezi lety 2008-2011 to byla multikulturní tragédie a nemohl to zachránit ani velikán Del Piero. S Marottou a Contem přišel návrat italské hrdosti. Lví podíl měl na začátku Agnelli, kdy to uchopil za správný konec. A zásadní hráči, kteří tmelili kabinu a tvořili zásadní podíl vlivu? V podstatě náhradníci. Storari, Pepe, Padoin, Quagliarella, Matri, kteří hezky dotvořili tu kostru v podobě Buffon - Chiellini - Marchisio. Přidal se Barzagli, který spolu s Chiellinim srovnal vidláka Bonucciho a vytvořili kolem něho kult, za který i Guardiola svého času chtěl dát 70m. A cizinci, kteří přišli? Ti do toho vyloženě zapadli. Když už přišel cizinec, hrál zásadní roli základu - Tévez, Vidal, Lichtsteiner, Vučinič, Pogba, Asamoah, Llorente.

A tuto skladbu týmu jsem na Juventusu vždycky obdivoval. Platilo to v roce 1996, 2003, 2011-2016. Vždycky si tam měl jen cizince, kteří přesně sehráli svoji roli a plnili si ji přesně v tom rozsahu, v jakém po nich bylo žádáno, pokud je nesestřelilo zranění - Isla. V devadesátých letech tomu nebylo jinak. Pokud chce Juventus uspět, nesmí být přehnaně multikulturní, musí se rozmýšlet, koho si do týmu pustí. Juventus 2018/19 až 2020/21 se v mých očích nijak neliší od toho z let 2007/08 až 2010/11. Stejná bída.

Reagovat
valloire

S tou kulturou je to jasný. Všeho s mírou. Ve fotbale je to stejný. Základ týmu by měl být z té dané země. Cizinci pro zpestření a zvednutí kvality. Moje otázka byla spíš pro jiný a ani to v podstatě otázka není. Vím, jak to dělá Juventus, má možnost mít kvalitní italský hráče na základ týmu, tak je má. Tohle je historická koncepce.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to taková řečnická otázka. Jen mi vadí, že lidé přehlíží ty historické souvislosti, tu samotnou kulturní esenci, bez které to nemůže fungovat. Mně to vůči Ronaldovi do určité míry vadí, přijde mi ho líto, že si musí vyžrat to, co nadělali jiní a udělali z něho součást problému a de facto si jeho příchodem svázali ruce. To je tak, když chce někdo moc a peníze a ovládá ho ego. Na to dojelo trio Agnelli, Paratici, Nedvěd.

Reagovat
10
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Údajně to tak dělá každý rok, tak kdo ví.

Reagovat
10

on by ale v Juventusu tým neskládal...resp. jeho vliv na tu skladbu by byl dost malý

Reagovat
Fairplay

Dokážu si představit, že Zidane by přišel za jasně daných podmínek, respektive ve fotbalovém světě respekt má, tak kdo jiný by měl nebýt loutka toho neschopného vedení? Prostě s jasně danými podmínkami, že bude moc udělat čistku. Přece proč by tam lezl, pokud by měl příští rok hrát s těmi poraženými zoufalci?

Reagovat
smazaný uživatel

Trenér v Itálii ale tým neskládá. Kdyby měl trenér větší slovo při skladbě týmu, tak Allegri tehdy neodešel. On si řekl o hráče, řekl, že s Ronaldem to nepůjde, ale jediné, co se mu dostalo, bylo odejití. A žádný klub nemůže žádnému trenérovi slíbit, že mu během jednoho přestupového období při velké finanční krizi vymění půlku kádru, kdy to bude dělat 3/4 základní sestavy.

Reagovat
Fairplay

Conte docela ukázal, že trenér může mít slovo a jaké teď sklidil ovoce? Však celá tahle situace je založena na tom, jestli po X letech vytáhne Agnelli, Paratici a Pavlík hlavu jeden druhému z prde.. a konečně někomu alespoň trošku půjčí ovladač od jejich rozehranýho FM.

Reagovat
smazaný uživatel

Conte? Držel vedení Interu pistoli u hlavy a oni se posrali. V Juventusu tehdy Contemu řekli, že ne, že nebude mít všechno hned, jak se mu zachce a on uraženě utekl. Podobně skončil v Chelsea. V Interu si nemohli dovolit ho hned poslat k šípku, když už si ho vybrali, nevypadalo by to dobře. Udělali vše, co mohli, aby mu šli na ruku. Teď se situace obrací. Do toho kádru se nebude moct financovat, přičemž má velké limity a potřebují prodat spoustu nepotřebných hráčů. A Conte bude chtít posílit, ale Inter mu už teď na ruku nepůjde, pokud neprodá.

Reagovat
Fairplay

No a co brání tomu, aby s podobnou pistolí u hlavy přišel Zidane? Já to chápu, co se mi snažíš říct, ale snažím se sdělit, že do takového marastu bez vidiny změny asi těžko uženete Zidana, který o práci nemá nouzi a snad má dost respektu a hrdosti na fotbalové scéně. Že buď tam bude nějaký ústupek ze strany vedení nebo skončíte místo Pirla s nějakým tím no namem, o kterém se nedávno spekulovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Conte už v klubu byl a měl podepsanou smlouvu, byl druhý rok v klubu, to je ta pistole u hlavy. Zidane nemůže zhola nic, nejdřív by musel ukázat svoji práci, než by si mohl dovolit po cokoliv vyžadovat. Já ho nikam uhánět nechci, on Juventus spasit nemůže. Angažovat ho v tuhle chvíli by byla sebevražda, nikam by to nevedlo. Klíčem je zbavit se Ronalda, dřív se to nepohne.

Jediným správným řešením je návrat Allegriho. Kdokoliv jiný bude průser.

Reagovat
Fairplay

Jako tomu Allegrimu u vás věřím nejvíc, ale jak by to vlastně mělo probíhat ho přivést? Měl by se mu celý realizační tým omluvit a začít ho na slovo poslouchat? To je podle tebe možné? Nebo nebude to zas nějaká zástěrka pro fanoušky, jakože "tady máte vyproseného trenéra, ano, bude líp" a nakonec vše ve starých kolejích?

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký realizační tým? Co to plácáš? Ti, kdo ho odstřelili, byli Paratici s Nedvědem. Oba by měli skončit, nejen proto, že jim končí smlouva, ale protože posrali na co sáhli. Ti dva stojí za Allegriho koncem, ti dva si přitáhli Sarriho. Allegri je větší Juventino než ti dva dohromady. Šaškárnu s Pirlem má na svědomí pro změnu Agnelli, který by to s kapkou sebereflexe měl taky položit, protože to je ostuda.

Reagovat
Fairplay

No já nic neplácám, normálně se tě ptám, jak by to mohlo proběhnout nebo jak si to představuješ, protože těžko si představit konec téhle svaté trojice ve vedení.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš si ujasni pojmy, co je realizační tým a co je management klubu, to je to plácání. Pokud neskončí Nedvěd s Paraticim, tak je to konečná. Tady tráva pár let neporoste. A pokud by se vrátil Allegri, Nedvěd končí na 100 %, za to bych dal ruku do ohně.

Reagovat
Fairplay

Promiň, v tomhle jsem se přepsal uznávám

Reagovat
smazaný uživatel

Ve výsledku tu plácáme všichni, na našich rádoby názorech stejně nesejde.

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

tak

Reagovat
Spalovač šancí

Skončí už příští týden

Reagovat
noustres

Slova jsou jen šaty ve skříni.

Reagovat
Igner Farnsworth

Kapky deště

Reagovat
LAM

A ty voláš

Reagovat
Tomik111

ZZ skončí, dá si chvilku pauzu a jak jen to půjde, tak vezme Francii. Francie má hotový tým a je z čeho vybírat. To v Juve momentálně nenajde.

Reagovat
TheMally11

zase tenhle plešatec z Haha Madridu

Reagovat
Lamskej#RMCF

Poblij se

Reagovat
ACSeRw!n

ted uz snad nemusi mlzit ne

Reagovat
smazaný uživatel

Plavsice do Slavie poprel taky?

Reagovat
Kluivert9

Ne, vzal ho na sebe...

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že v létě bude přestavba Týmu. Je potřeba se zbavit spousty hráčů a přivést nové tváře.

Out: Varane, Isco, Mariano, Hazard, Bale, Marcelo možná i Asensio.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Až na Varana súhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Ten řekl, že nechce pokračovat. Tak ho automaticky zmiňuju.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele