Zasloužil jsem si propuštění. Ale teď je na tom Man United hůř, řekl Mourinho

23.09.2019, 10:36
Aktuality
Portugalský manažer José Mourinho připustil, že si loni v prosinci zasloužil být propuštěn z Manchesteru United. Slavný klub je na tom teď ale podle něj ještě hůře, než byl tehdy.

Mourinhova slova na adresu United přišla po porážce 0:2 na West Hamu a tak logicky ťala do živého.

Mourinho skončil na Old Trafford v prosinci minulého roku. Klub pak po příchodu Oleho Gunnara Solskjaera zázračně pookřál a tehdy dočasný norský kouč si vysloužil vítěznou sérií trvalou smlouvu. Jenže stroj se pak zasekl. A výsledky v aktuálním ročníku jsou mírně řečeno rozpačité. Po šesti kolech Premier League jsou United s osmi body na osmém místě.

"Nejsem asi ta správná osoba, která by to měla hodnotit," řekl nejdřív Mourinho v televizní studiu stanice Sky Sports, pro kterou od léta pracuje jako expert.

"Podle mě jsou ale momentálně na tom mnohem hůř, než v době, kdy jsem tým vedl já. Je to ale pro mě těžké. Byl jsem tam dvě sezony a během obou jsem cítil, že se někam posouváme. Bylo tam spoustu pozitivního. Ve třetí sezoně už to nebylo takové a asi jsem si zasloužil být propuštěn. Já jsem byl manažer, tudíž zodpovědná osoba," překvapil Mourinho.

"Pravdou ale podle mě je, že teď je tom klub hůř než tehdy. Možná si někdo myslí, že si to teď užívám, ale není to tak. Jsem z toho smutný. V klubu je spousta lidí, které mám rád, mám obrovský respekt k fanouškům," dodal Mourinho.

"Když váš tým je "nudný", tak pořád ještě můžete být schopní dělat body. Ale v tuto chvíli nevidím u Manchesteru vůbec nic. Myslím si, že s takovou budou mít velké problémy dostat se nejen do top čtyřky, ale i do top šestky," prohlásil Portugalec.

Autor: Jiří Fišara / football365.com

Komentáře (460)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele