Zaragoza v Bayernu paběrkuje. Kamenem úrazu je řeč, sdělil Tuchel

08.03., 20:26
Aktuality
Bryan Zaragoza (© FC Bayern Munich)

Bryan Zaragoza se těšil na přestup z Granady do Bayernu Mnichov, a to dokonce tak, že se stěhoval o několik měsíců dříve, než bylo původně domluveno. Španělský křídelník ale rychle narazil na první problém, který představuje jazyková bariéra.

Všechny strany se už během podzimu dohodly na posezonním transferu za třináct milionů eur, bavorský klub ovšem přišel o zraněného Kingsleyho Comana a Zaragozu získal začátkem února na hostování. To vyšlo na 4,5 milionu eur a zatím se nejedná o povedenou investici. 22letý fotbalista naskočil jen k jednomu utkání a trenér Thomas Tuchel nyní prozradil hlavní důvod.

"Nezná jazyk. Má problémy s němčinou i angličtinou, v tom je kámen úrazu," upozorňuje Tuchel.

"Koupili jsme ho o šest měsíců dříve a díky tomu mu získali čas, znalost jazyka pro něho bude velkým krokem vpřed," pokračoval.

Zaragoza prošel mládežnickou akademií Granady a v létě prodlužoval smlouvu do června 2027, letos dal šest branek a v říjnovém utkání se Skotskem debutoval v reprezentaci. V tuto chvíli se mu každým dnem vzdaluje nominace na evropský šampionát.

"Jeho kvality vidíme, vinou problémů s jazykem se ale nemůže naplno začlenit do týmu. Musíme být trpěliví," zakončil Tuchel.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.es

Komentáře (28)

Přidat komentář
Rudnevs

Ja to nechápem, jak niekto na takejto úrovni nemôže vedieť ani anglicky. A to sa nebavime ani o 90. rokoch o nejakom starom matadorovi, vtedy boli časy iné, ale vsak typek je cca v mojom veku, navyše je z Malagy - z veľkého mesta a nie z nejakej dediny. V tejto dobe globalizacie uz hadam kazdemu vštepujú angličtinu pomaly od škôlky...

Reagovat
Lojd

hlavne je spanelstina akorat anglictina +mente

Reagovat
tony_berg

hej, mozno na Slovensku a v Cesku.. este aj v Anglicku som stretol Spanielov, co sa rpestahovali napr z Cadizu a po anglicky velmi nerozpravali.. ono je ine, ucit sa "svetovy" jazyk, ked rozpravas jazykom, ktorym rozprava/rozumie mu 10-15 mil ludi.. a ine, ked rozpravas jazykom, ktorym rozprava 200 milionov a nemas nejaku extra vidinu, ze si zahras mimo stat z ktoreho si, lebo aj ten ma jednu z najlepsich lig sveta

Reagovat
Jason_

No a čo že ty to nechápeš by si sa čudoval koľko nemcov nevie anglicky.

Reagovat
Tucnak

To je možné, nicméně dělám na telefonní lince pro německy mluvící země a většina lidí umí anglicky, někteří dokonce nabízeli přepnout do angličtiny abych to měl snazší, což jsem s díky odmítl.

Ono jsem v práci i na internetu vypozoroval že Němci moc neočekávají že bys znal jejich jazyk a když umíš, tak jsou pozitivně překvapeni. Moje teorie je, že kvůli druhé světové se Němci pohrdalo plus nejsou tak cool jako země kde je teplo.

Reagovat
Rudnevs

Taktiež mám podobné skúsenosti. Nemci väčšinou vedia po anglicky perfektne, zvlášť tí mladí, v škole to majú tuším ako povinný predmet.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže to mají... stejně jako ve zbytku Evropy?

Reagovat
kilobyte

Tak v těch větších firmách, které jsou často mezinárodní, mají v podstatě 2 "úřední" jazyky (němčinu a angličtinu). Já jsem byl v české pobočce německé firmy a cokoliv jsem potřeboval od Němců, tak nebyl problém to řešit v angličtině. Ale byl jsem na úvodním školení a když jsem tam byl ráno v penzionu na snídani a ptal jsem se tam mladé slečny, jestli můžu v angličtině, tak šla pro vedoucí, která byla tak minimálně o 20 let starší. Když jsem se pak na něco ptal na benzínce taky starší Němky, tak taky v pohodě.

Reagovat
Neutron

Ja mam s beznymi obcanmi napriklad Rakuska opacnu skusenost, hoci mi rozumel, ked som si nieco pytal po anglicky, tak mi odpovedal v nemcine

Reagovat
Jordi Alba

Zrovna každej Němec kterýho jsem potkal mluvil perfektní angličtinou a narozdíl od nás bez přízvuku.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Uwe háže buly

To možná vstepujou, ale minimálně třetina lidí na to totálně jebe a většina z nich to stejně nikdy potřebovat nebude.

Reagovat
bayern987

Řekl bych, že tak 10% kamarádů ze střední by se dneska domluvilo anglicky. Zbytek na to kašle, protože prostě anglicky nepotřebují mluvit.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak to já jsem na tom stejne domluvím se, ale taham slovíčka a všechno hrozně trvá.

Reagovat
Rudnevs

Tak asi sme ina generacia, ale v dnesnom svete, ak chces pouzivat nejake socialne siete, ak chces pozerat nejake filmy ci serialy bez dabingu, tak proste tu anglictinu nejak prirodzene potrebujes a pouzivas… Mozno Zaragoza nepouziva socialne siete a nepozera filmy, pretoze je profi futbalista a nema na to cas, a preto nevie anglicky

Reagovat
O.Giroud

A možno používa a pozerá, ale v Španielčine je toľko toho, že mu to nechýbalo. Veď v Anglicku bolo dosť Južanov čo mali problém s Angličtinou aj po x rokoch borcovi dajú kurz a bude, ale príde mi zvláštne, že toto je až taký problém.

Reagovat
Tucnak

V jižní Evropě mají celkem bídnou angličtinu, obzvlášť ve srovnání se severní Evropou a řekl bych i s námi CZ/SK.

Reagovat
Kily

kluk má talent, okolí mu to neustále opakuje a klidně se může stát, že mu to doopravdy nejbližší okolí fandí až tak moc, že mu povolí sport na úkor školy. A pak vše dospěje do situace, kdy je na školu pozdě a kromě fotbalu nic neumí a má jen jednu kartu

takových případů je hromada a nejenom ve fotbale. Klidně se můžeme vrátit několik let zpátky ke Zlatému míči, kdy rozhovory proběhly i formou překladu, protože ani Messi neumluvil anglicky, vzal to ve španělštině a o zbytek se postaral tlumočník

Reagovat
Jardman

V mojom veku? Rudnevs, Ja myslel, ze ti je minimálně 40, ideálně padik

Reagovat
Rudnevs

Joj kdeže, ja som ešte mladý

Reagovat
Jardman

Nevěřím

Reagovat
fabec1222

Ono je to možná překvapivé, ale čim víc jdeš v kontinentální Evropě na západ, tak tim menší je tam znalost (potažmo ochota) mluvit anglicky.

Reagovat
Kucka

Navíc věděl, že jde do Bayernu už nějakou dobu, to si aspoň v mezičase mohl dát nějaký intenzivní kurz. Nevím, co čekal.

Reagovat
Ingimir

tak rátal s tým že tam pôjde až o polroka, myslel si že má ešte čas... ako večný prokastinátor ho úplne chápem

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Beči

Mě na tom nejvíc překvapuje, že je ti tak málo Myslel jsem, že je ti minimálně 30 jako mě

Reagovat
Neutron

Tak 90. roky je aj rok 1999 cize clovek nie ovela starsi od teba a teda cudzi jazyk sa vyucoval bezne aj v 90. rokoch no.

Reagovat
Psy_cho

A proč by měl umět anglicky, když je to Španěl, hrál ve Španělsku a navíc španělština patří mezi nejrozšířenější řeči. Ještě chvilku a v USA se nebude mluvit anglicky ale španělsky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele