Zápasy s Karabachem a Freiburgem byly hektické, při gólu jsem měl štěstí, řekl Schick

18.03., 13:01
Aktuality
Patrik Schick (© AFP)

Patrik Schick byl v neděli jednou z ústředních postav Leverkusenu při výhře ve Freiburgu. Osmadvacetiletý útočník měl nejprve podíl na gólu krajana Adama Hložka a po změně stran sám rozhodl. Schick po utkání přiznal, že měl při své čtvrté ligové trefě v sezoně trochu štěstí, o to větší ale měl radost z druhé vítězné branky během čtyř dnů.

Schick ve čtvrtek pomohl Leverkusenu k velkému obratu proti Karabachu, když dvěma trefami v nastavení zařídil triumf a postup do čtvrtfinále Evropské ligy. V neděli se prosadil znovu a v posledních čtyřech soutěžních utkáních má na kontě stejný počet branek.

"Poslední dva zápasy byly trochu hektické. Za stavu 3:2 se mohlo stát v závěru cokoliv, ale naštěstí jsme to nakonec zvládli. Mám velkou radost, že jsme zase vyhráli," řekl Schick v rozhovoru pro streamovací platformu DAZN.

Skóre otevřela ve druhé minutě ofenzivní hvězda Leverkusenu Florian Wirtz, záhy ale odpověděl Ricu Doan. Ve 40. minutě Hložek dorazil Schickovu střelu a při svém třetím ligovém startu od začátku dal druhý gól v ročníku. V 53. minutě založil Hložek akci, po které Jeremie Frimpong nacentroval na Schicka a ten v těžké pozici usměrnil míč odrazem od dvou tyčí do sítě. V závěru jen snížil Yannik Keitel.

"Jeremie mě skvěle našel před bránou. Upřímně řečeno, měl jsem trochu štěstí. Soustředil jsem se jen na to, abych zasáhl míč, a nakonec se to nemohlo povést lépe," těšilo Schicka.

Leverkusen stanovil 22. výhrou v ligové sezoně nový klubový rekord, maximum vylepšil i 38. soutěžním utkáním bez prohry. Po 26. kole mají svěřenci Xabiho Alonsa desetibodový náskok na obhájce titul Bayern Mnichov. Na kontě mají 70 bodů, což je pouze o bod méně, než loni stačilo k triumfu bavorskému velkoklubu. Do konce soutěže zbývá osm kol.

Bundesliga se znovu rozběhne za dva týdny po reprezentační pauze. Schick s Hložkem nechybějí v nominaci nového kouče národního týmu Ivana Haška pro březnové přípravné zápasy v Norsku a s Arménií.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Werkrider

Štěstí, štěstí... Když to kluci na Patrika zahrají, tak v náběhu a ve vápně to je vždy nebezpečné. Blbé ale je, když si to profesoři rozestaví na házenou. Třeba Boniface měl asi větší prostor na kterém se pohyboval a taky mi přišel techničtější, určitě lepší (nebo si min. více věřil) v 1 v 1. Možná proto se více prosazoval.

Reagovat
doshcz

jo kdyby to na nej vic centrovali a hrali jednodusejc, tak by mu to tam padalo vic.. akorat ze to delaj jen kdyz jim fakt uz tece do bot jak s Karabachem

Reagovat
8lampard8

asi tak..

Reagovat
Infeld Prácheňský

Naprosto přesný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele