Zápasy na téhle úrovni musíme hrát na krev jako dnes, řekl trenér Šilhavý

03.06.2022, 09:48
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
JeséRodriguez

Super, že se odvázal s tím rozestavením. Přesně na tohle, nebo 3 5 2 máme hráče.

Reagovat
oli9

Reagovat
spider_8

Presne tak, pro takovou konzervu jako je Franco to muselo byt hodne tezke, ale tohle rozestaveni vypada fakt dobre. Bylo by super udrzet se v nejvyssi skupine.

Reagovat
JeséRodriguez

Přesně. Hlavně by se mohli dát dohromady všichni hráči. Schick, Barák, Holeš, ti chybí hodně. Ale třeba i ten Kalas, Provod. Taky by mohl začít povolávat Juráska, Zelený je fajn, když někdo vypadne kvůli zranění, ale třeba se Španělskem nebo Portugalskem se bojím, že bude hořet. Jinak to máme skvěle i zdvojené, snad jen kromě RB, kde je ale výbornej Coufal.

Reagovat
naheCZ

Na tu levou stranu stejně nikoho jiného nemáme, snad se tam teda zapracuje Jurásek, ale jinak bída, Zelený je tam asi teda nejlepší možnost...

Reagovat
JeséRodriguez

já bych tam v tom 3 5 2 nebo 3 4 2 1 viděl klidně ještě Provoda, nebo Jankta. Pod tím hrotem bych teda dal raději Baráka (vím, že teď není v nominaci), a tím druhým by byl buď Hložek, Černý nebo Lingr. Zahraje tam ale klidně i ten Jankto nebo Provod. Podle mě tam je teď do pole nějakých 16 hráčů, kteří na tu evropskou úroveň mají a většina z nich navíc může hrát na více postech.

Reagovat
vinetou

Jen je smutný, že po tomhle rozestavení mraky lidí volalo už jakou dobu a Šilhavka se k tomu odhodlá až v baráži na MS, když vypadne hafo hráčů.

Reagovat
JeséRodriguez

To je fakt. My prostě neumíme kvalitní křídla, proto je lepší hrát bez nich.

Reagovat
Acrocephalus

Já úplně nerozumím to podceňování Švýcarů ze strany českých fanoušků, podle mě se pohodlně vejde do top 10 evropských reprezentací. Není to tak zvučné jméno jako Španělsko nebo Portugalsko, ale velkou kvalitu mají a prokazují to v posledních letech opakovaně na všech mistrovstvích. Takže skalp neoslabeného Švýcarska, v podstatě v TOP formě je hodně cenný. Je třeba ale vítězství nepřeceňovat a v dobře započaté práci pokračovat.

Velmi se mi líbila změna rozestavení, myslím, že neúspěch na MS a hrozba vyhazovu Šilhavého se odrazí na větší vůli experimentovat. Zase v rozumné míře, netočit každý zápas jiné rozestavení a s jinými hráči, Jarolíma v 2.0 si tady nikdo soudný nepřeje.

Nasazení českého mužstva zpočátku vypadalo, že to zase bude bída, přece jen sestava byla obměněná a scházeli nám klíčoví hráči. Ale po chvíli se mužstvo adapatovalo a začalo Švýcarům pěkně šlapat na paty. Bylo super, že se toho naši nezalekli a že se snažili jít dopředu i ve chvíli, kdy se (pkně po česku) očekávalo, že za stavu 2:1 zalezou a budou se snažit jednogólové vedení uhájit. Tomu pomohli i noví hráči v sestavě, byla tam znatelná určitá dravost. Dokonce si i naši pod presinkem míč přesně vykombinovali a dostali se do protiútoku, to jest naše česká přednost, která nás zdobila za časů Nedvěda, Poborského, Rosy a spol, a kterou jsme na hodně dlouho dobu zapomněli. Včera jsem tam ale viděl náznaky, že se tato "chytrá česká hra" opět objevila a bylo se na co koukat.

A musím ještě jednou vyzdvihnout, jak jsme se popasovali s těmi absencemi, klobouk dolů. Chce to prostě umět hrát i bez Schicka, protože být zavislý na (ne)přítomnosti jednoho hráče je cesta do pekel.

Proti Španělům a Portugalcům si přeji, aby to nebyla tak zakřiknutá hra jako na EURU 2016, kdy jsme šli do toho s taktikou totální obrany. Zkusit hru otevřít, ale zároveň Španělům nedovolit se nám v obraně prohánět. Vysoký presink nám proti Španělům moc pomáhat nebude, to je tým, který si s presinkem dokáže elegantně poradit, takže to chce využít veškeré šance, když budou mít naši míč u nohou. Nepřesné přihrávky tady budou hodně bolet.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seydou Doumbia

Švýcarsku chyběl nejdůležitější článek jejich týmu a to je trenér Petkovic, který tu repre prakticky celou vybudoval. Sedm let u repre je toho důkazem. S novým trenérem se nějaký pád dal čekat. Češi využili příležitosti, ještě k tomu doma. Dle mého žádné překvapení ten výsledek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele