Zápas španělské ligy v Getafe byl kvůli rasistickým urážkám přerušen

31.03., 11:53
Aktuality
Marcos Acuňa (© AFP)

Sobotní zápas španělské ligy mezi Getafe a Sevillou poznamenaly rasistické útoky domácích fanoušků na Marcose Acuňu, kvůli nimž rozhodčí duel na několik minut přerušil. Na rasově motivované urážky z publika si po utkání stěžoval i trenér Sevilly Quique Sánchez Flores, jenž v minulosti v Getafe několikrát působil.

Rozhodčí zápas přerušil v 68. minutě a znovu ho zahájil až poté, co hlasatel na stadionu fanoušky vyzval, aby se zdrželi rasistických a xenofobních urážek. Podle zápisu o utkání pokřikovali na argentinského mistra světa mimo jiné, že je opice.

O jiných incidentech se sudí nezmínil. Sánchez Flores si ale postěžoval, že se stal terčem urážek kvůli svému romskému původu.

Sevilla, která v Getafe zvítězila 1:0, rasistické chování domácích fanoušků odsoudila. Přerušení zápasu a napomenutí diváků schválil také kouč Getafe José Bordalás. Podporu na sociální síti X vyjádřil i brazilský fotbalista Vinícius Júnior, který je v dresu Realu Madrid terčem rasistických urážek opakovaně.

Autor: ČTK

Komentáře (61)

Přidat komentář
PtákOhnívák

A je to tu zase.

Tak že nemůžu říkat že je opice i když ještě před kolika, cca 200 000lety jeho předchůdce byl opice... Nebo to znamená, že přirovnání ke zvířeti je rasistické?

Když řeknu v hádce starý že je kráva, nebo kámošovi říkám vole, jsem rasista??

Já už tomu totiž vůbec nerozumím!!!

Ty lidi jsou dneska úplně mimo. Všechno co jim jenom trochu nevoní je hned rasismus.

A ty chlapy taky tvl. Sesypou se, protože na ně idioti něco pořvávají, co to do prdele je? To jsou všichni takový chcanky, že nedokážou unést trochu hejtu od idiota, co mu nesahá ani po kotníky?!

To už jsme se opravdu dostali do bodu, kdy dospělí, úspěšný chlap neunese pár nadávek?! Nedokáže se nad ně povznést a odpovědět na ně třeba tím, že ty fanoušky ponížím prohrou jejich týmu?!

BTW: To že se kvůli tomu zastaví zápas a dělá se z toho zas a znovu federální kauza, nic nevyřeší. Naopak. To je zákon akce a reakce.

Jak říká třeba Denzel Washington (herec), parafrázuji: "Rasismu se zbavíme tak, že si ho nebudeme všímat. Když lidé uvidí, že ty urážky s námi nic nedělají. Přestanou je dělat. Protože to nikam nevede... Dokud budeme na každé slovíčko extrémně reagovat, budou to dělat dál. Protože vidí, že ty urážky fungují...".

Společnost je absolutně v troskách, další důkaz...

Reagovat
db18

Ne, jeho předek nebyl opice, stejně tak ani tvůj předek nebyl opice. Zopakuj si základku.

Reagovat
valloire

Reagovat
Al Capone

Reagovat
Zaschrona

Proč je podle tebe normální lidem nadávat a lidi to mají pořád unášet? Tím spíš, když dneska ví u nás i malé děcko, že v západním světě není ok lidem nadávat do opic, protože to má negativní historické konotace.

Normální není jiným lidem nadávat, jakkoliv to u nás je národní sport. Když už, nadávej na jejich výkony a chování. To snad není zas tak těžký pochopit, že lidem obecně vadí, že se jim nadává za to, jací se narodili...

Reagovat
Al Capone

A další přecitlivělá ženská... Chilavert má pravdu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Benfica

Reagovat
imp.

Me vzdycky dojme jak lidi co nejvic vyrvavaji o snowflakes a jak je soucasna generace mekka atd. jsou pak presne ty samy co jsou z rasismu tak rozruseny, ze k tomu maji potrebu sepisovat dlouhatansky hystericky eposy jak je vsechno v prdeli.

Reagovat
db18

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
doshcz

Reagovat
JM

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kucka

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Rizek

pěkně

Reagovat
Dayman

Reagovat
PBLead

Reagovat
Hlahart

Reagovat
CHONG

Každá mince má dvě strany, nezanedbatelná část současné generace jsou vyměklé moče, které všechno uráží a ze všeho se kácí, na druhou stranu není žádný důvod, aby si kdokoliv nechal líbit rasistické urážky naměřené přímo proti jeho osobě...

Reagovat
patas92

Rasistické nadávání si můžeš nenechat líbít, při jakémkoliv jiném máš holt smůlu, i když obojí se dělá s naprosto stejným záměrem. Však je to absurdní

Reagovat
CHONG

Nic takového jsem nenapsal...

Reagovat
Mass

Vlastně je to podle současných nálezů spíš 315 tisíc let, kde se našel nejstarší Homo Sapiens v Maroku.

I když v učebnicích se stále tvrdí, že Sapiens pochází z východní Afriky.

https://www.nature.com/articles/nature.2017.22114

Reagovat
Kiss Me Polka!

nebreč, ty snowflakes víš moc dobře jako úplně každý člověk na světě, kterému je víc než 5 let, proč je nadávat někomu do opic rasisticke a opravdu nesrovnatelne s krávou atd, ty retarde

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Rasismus na španělských stadionech začíná být pravidlem. Předpokládám, že Acuňa a Cheikh Sarr si za to můžou taky sami tím, že provokují fanoušky a nechovají se vhodně. Vůbec to není celoplošný problém, který přiživuje i španělský tisk.

Reagovat
Salfovic

Vzhledem k tomu, že Acuňa není čenoch, tak mu byly nějaké pokřiky o opicích určitě u prdele.

Reagovat
netopier

Otázne je, čo na to samotné opice. Či by chceli byť Acuňom.

Reagovat
imp.

Vzhledem k tomu, ze Acuna na to sudiho upozornoval, tak mu to evidentne asi vadilo. Ale tak hlavne, ze jako cechacek tisice kilometru daleko vis jak se citil a necitil.

Reagovat
Salfovic

Děkuji za upřesnění. Pak je to tedy pěkný debil.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš tam chybu, místo "je to" tam dej "jsem", a bude to sedět.

Reagovat
Salfovic

Od hlavního místního woke pošuka to beru jako lichotku.

Reagovat
Pepe1911

To jeho chování je čistej fanatismus

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu.

Reagovat
Al Capone

já se fakt stydím, že takový kretén taky fandí Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty by ses docela hodil do Ultras Sur.

Reagovat
Al Capone

Jestli mezi Ultras Sur patří ti kteří se nerozbrečí kvůli nějakému slovíčku tak ano.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Na základě čeho jste došli k takovému závěru? Já si ze svojí strany opravdu nic fanatického neuvědomuju.

Reagovat
Benfica

Reagovat
mistr129

To by mě fakt zajímalo, jaký rasistický urážky měli Hispánci na Hispánce

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
j_mrazik

Asi tam bylo něco se slovy jako puta, madre, mono..

Reagovat
smazaný uživatel

"M*nkey, m*nkey" chants were heard by Getafe fans.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
jsemdement

Reagovat
JakubOcko

Reagovat
okokolo

Nechal bych rasisty rasistama, ty nelze prevychovat. A uz vubec by nemel mit vychovu dospelych na bedrech klub nebo rozhodci, tohle je prace pro policii. Nicmene nadavka je porad jen nadavka.

Reagovat
Moshe Dajan

Počkat, takže rasismus je už i to, když běloch řve na bělocha huhuhu? Trošku se nám to posunuje.

Reagovat
okokolo

Samozřejmě. Přirovnání k opicím (myšleno jako zaostalost černochů) znamená nadřazení vlastní rasy nad černošskou. Kdybys tohle dělal na partu komumunistů s různou barvou pleti, bylo by vše v pořádku

Reagovat
Mass

Přitom těch komunistů v Africe se dá najít docela dost a je to i důvod, proč se tam tak daří čínským investorům.

Reagovat
okokolo

Sorry špatně jsem četl.

Reagovat
Pipo123

Mňa skôr prekvapuje že to toľko ľudí reálne dokáže uraziť, asi záleži od povahy človeka. Mňa nedokážu uraziť nadávky od cudzích ľudí, ale že absolútne, no na druhú stranu ak ma urazí, alebo vysmeje človek ktorého si vážim a mám rád tak mi to je nepríjemné.

Preto ma prekvapuje ako dnes každý reaguje citlivo, už aj na internete sa človek bojí čokoľvek napísať, alebo povedať. Lebo sa to niekde v prdeli tisíce kilometrov ďaleko niekoho dotkne.

Reagovat
Zaschrona

Neumíš to pochopit, protože se ti to neděje. Nejsi pod neustálým tlakem dnes a denně jako ti kluci.

Reagovat
Mass

Reagovat
Tamas28

nikto a nikdy natom nic nezmeniiiiiiii,na ihrisku treba hrat futbal,rasisti su len vedlajsia vec.podla mna nie su na stadionoch v prevahe,myslim si ,ze viacej ludi im fandi ako nie,aj ked je to skarede ja by som sa zaoberal s hrou,vitaztvami a pod.ale chapem aj tych ktorych sa to tyka.

Reagovat
Mass

Rasistická hádka mezi Španěly a Argentinci?

To jek když v roce 2019 dostali trest za rasismus Slováci a Maďaři. https://www.espn.com/soccer/story/_/id/37576856/hungary-slovakia-get-stadium-bans-racism

Reagovat
John Obi Mikel

Wtf, proč zrovna na Acuňu?

Reagovat
John Obi Mikel

Rasově urážet příslušníka vlastní rasy?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele