Zanetti chválí Pastoreho. Je fenomenální, tvrdí

17.11.2010, 17:03
Aktuality
Záložník Palerma Javier Pastore na sebe poutá pozornost nejednoho klubu a po celé Itálii se už spekuluje o jeho dalším angažmá. V této souvislosti se nejčastěji zmiňuje FC Barcelona. Podle Javiera Zanettiho, který se s Pastorem zná z argentinské reprezentace, by ale mohl hrát nadále v Itálii.

Pastore patří k nejlepším hráčům Palerma v této sezoně, z pozice záložníka nastřílel už sedm ligových branek a pravděpodobně bude součástí zahajovací jedenáctky v dnešním reprezentačním duelu Argentiny proti Brazílii.

O 21letého středopolaře se údajně zajímá především katalánská Barcelona, ale Zanetti svému o téměř šestnáct let mladšímu krajanovi radí, aby v případě odchodu ze sicilského klubu zvážil i případnou nabídku Interu Milán.

"Každý tvrdí, že po zkušenosti v Palermu půjde do Barcelony. Já si ale nemyslím, že je to tak jisté. Existuje mnoho dalších klubů, které by jej rády získaly. Nevím sice, jestli je mezi zájemci také Inter, každopádně Pastore je skutečně fenomenální," řekl Zanetti.

Pastore ale jistě mezi jinými italskými celky zájem vzbuzuje. Nedávno po něm veřejně zatoužil trenér Juventusu Luigi Del Neri a ani Zanetti nevyloučil účinkování mladého Argentince v turínském klubu. "Pastore by mohl hrát v Juventusu jako druhý útočník. Má výborný výběr místa, a to je něco, co se nedá naučit," dodal Zanetti.

Autor: Pavel Mašlaň / soccernet.com

Komentáře (403)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele