Záložník Čermák po šesti letech skončil v Plzni a posílil Dunajskou Stredu

13.06.2023, 13:57
Aktuality

Záložník Aleš Čermák po šesti letech skončil v Plzni a jak volný hráč odešel do Dunajské Stredy, kterou vede bývalý trenér Viktorie Adrian Guľa. Oba fotbalové kluby o tom informovaly na svých webových stránkách. Osmadvacetiletý Čermák s DAC podepsal dvouletou smlouvu s opcí na další rok.

Čermák přišel do Plzně v létě 2017 z pražské Sparty a se Západočechy získal dva tituly. V jarní části minulé sezony hostoval v Bohemians 1905, kde vinou zranění zasáhl pouze do pěti ligových zápasů a vstřelil dva góly. Bývalý kapitán reprezentace do 21 let v nejvyšší soutěži zaznamenal ve 190 utkáních 33 gólů a 23 asistencí. Působil také v Hradci Králové a Mladé Boleslavi, nyní ho čeká premiérové zahraniční angažmá.

"V osobě Aleše Čermáka k nám přichází fotbalista s bohatými zkušenostmi z kvalitní české ligy i mezinárodních pohárů včetně skupinové fáze Ligy mistrů. V minulosti spolupracoval s trenérem Adrianem Guľou, který dobře zná jeho schopnosti. Jsem přesvědčený, že svou vítěznou mentalitou přispěje k dalšímu zkvalitnění naší ofenzivní fáze," uvedl sportovní ředitel slovenského klubu Jan Van Daele.

Dunajská Streda minulý týden získala z Plzně obránce Filipa Kašu a záložníka Miroslava Káčera, jenž už v DAC rok hostoval. Guľa všechny tři hráče vedl během angažmá ve Viktorii od ledna 2020 do května 2021.

Autor: ČTK

Komentáře (24)

Přidat komentář
Blasphemer

Ty prachy, co tam dostane, jsou hodně slušný, to by mu tady nikdo nedal, takže proč ne. Bohemka rozhodně ne.

Jinak jeho angažmá v Plzni se nedá hodnotit jinak než jako zklamání. Většinu času zraněnej, těch úplně top výkonů moc nepředvedl a nezachrání to ani těch pár hattricků nějakým zoufalcům. Přitom fotbalista je to určitě skvělej, kariéru mohl udělat určitě lepší, ale není první ani poslední takovej.

Jinak Gula nás pěkně zbavuje odpadu, i když bohužel zadarmo. Nejdřív Kaša, teď Čermák a ještě bych se nezlobil, kdyby si vzal i Řezníka.

Reagovat
db18

aspoň za Káčera poslal love.

Reagovat
ratusek

Nezbavuje vás odpadu, který tam sám natahal?

Reagovat
Blasphemer

Čermáka zrovna ne.

Reagovat
delfin

Řezník, náhodou odvedl dobrý služby, jen už má prostě léta. Toho bych s Čermákem vůbec neporovnával.

Reagovat
Blasphemer

Však tak jsem to ani nemyslel. Ale bohužel jsem slyšel, že se vážně uvažuje o jeho prodloužení, což už bych fakt nechtěl. Poděkovat a čus.

Reagovat
Martin9719

Na druhou stranu pokud mu bude držet podkolení šlacha tak by mohl být stále platný a nějaký starší jádro si pořád držet potřebujeme.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
adalbertus

Reagovat
smazaný uživatel

Mikropřestup

Reagovat
Sigma Olomouc

Nevím, jestli na tom hostování byla opce, ale čekal jsem, že zůstane v Bohemce

Reagovat
Pablos

Však jim tsm zahrál dobře tak jeden dva zápasy né ?

Reagovat
Frank Lampard 8

což z pěti odehraných není tak špatný

Reagovat
O.Giroud

zatial dobre posily na 2. -3. miesto, len tak dalej ale skupina asi zas nic, to ich vybavi nejaky Apollon

Reagovat
Stannis Baratheon

Ten si to tam podmaní.

Reagovat
Pablos

Spíš jde na to chytře… jestli bude mít za sezonu tak 2+2, tak ho repre nemine.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Nehrál ve Slavii, takže nebude stačit ani 20+20.

Reagovat
r3

Zatial velmi pekny prestupak, snad este nekonci

Reagovat
r3

A palec hore aj pre zreb

Reagovat
Emmett Brown

žreb máte parádny, hlavne to nepodceniť

Reagovat
r3

Zreb je zatial (klop-klop) velmi prijatelny. Aj ked krotim velky optimizmus, aby sme este nezostali prekvapeny z dobreho chlapca v brane alebo bez realnej posily do utoku + s odchodom Chakveho. Ale ano, tieto dva kroky musime zvladnut tak ci tak.

Reagovat
O.Giroud

fu, snad to DAC zvladne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele