Záložník Aleñá odešel z Barcelony na hostování do Getafe

06.01.2021, 14:13
Aktuality
Carles Aleñá podruhé v průběhu kariéry odchází z Barcelony a stěhuje se do jiného prvoligového španělského klubu. Čerstvě třiadvacetiletý záložník loni na jaře hostoval v Betisu a nyní si ho vypůjčilo Getafe, součástí dohody není opce na trvalý přestup...

Aleñá v prvním týmu Barcelony debutoval už v sezoně 2016/2017 a trefil se hned při své premiéře v pohárovém souboji s Hérculesem. V probíhajícím ligovém ročníku naskočil jenom do pěti zápasů, trenér Ronald Koeman dával přednost jiným a fotbalistovo jméno bylo už delší dobu spojováno s odchodem.

"Aleñá je hráčem pro budoucnost a teď potřebuje hrát. Rozhodl se pro odchod," řekl k celému hostování Koeman.

Getafe bude hradit celý hráčův plat a Aleñá se na oplátku pokusí přispět ke zlepšeným výsledkům. Madridský celek v uplynulých dvou letech atakoval pozice zaručující Ligu mistrů, letos se mu ovšem nedaří a v tabulce španělské ligy je až na šestnáctém místě, včera navíc Getafe nestačilo na Córdobu a vypadlo z Copa del Rey.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (333)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele