Záložní řadu Evertonu má zpevnit Idrissa Gueye z Aston Villy

02.08.2016, 17:56
Aktuality
Idrissa Gueye ani po sestupu Aston Villy do druhé ligy nebude působit o patro níž a místo toho naváže pod křídly Evertonu. Ten byl podle všeho jako jediný ochoten aktivovat jeho výkupní klauzuli ve výši 7,1 milionů liber, a tak s ním šestadvacetiletý Senegalec čerstvě podepsal čtyřletý kontrakt...

Po přestupu z Lille platil Idrissa Gana Gueye za jeden z mála světlých článků sestupujícího týmu Aston Villy. Hned zkraje sezony kraloval proti záloze Manchesteru United a i nadále se řadil k oporám. Minimálně dokud se jeho spoluhráči dočista nevzdali.

Napříč uplynulým ligovým ročníkem si nakonec pouze fenomenální N’Golo Kanté připsal na konto více obranných zákroků a přerušených akcí soupeře - v průměru Gueye v obou kategoriích s každým zápasem registroval čtyři nové přírůstky.

"Jeho schopnost zatlačit na soupeře, obrat ho o míč a rychle rozjet útok se ve Ville neuplatila vzhledem k mizivé kvalitě kolem jeho osoby, ale pokud bude takhle startovat lepší hráče - jako třeba Rosse Barkleyho s Gerardem Deulofeuem - jeho vliv na tvorbu šancí bude mnohem hmatatelnější," píše na stránkách uMAXit.com novinář a fanoušek Aston Villy Sam Tighe.

Ačkoliv jinak Gueyeho ofenzivní přínos v podstatě neexistuje, pro Ronalda Koemana jde do značné míry o vysněnou posilu; dlouze ho ostatně skautoval už v čele Southamptonu.

V modré části Liverpoolu má nyní Gana pro nizozemského kouče odvádět zhruba tutéž robotu jako Victor Wanyama. Ačkoliv je Senegalec podstatně hubenější než keňský štítový záložník, v obranném zákroku je rovněž neobyčejně silný a s Jamesem McCarthym by měl utvořit solidní defenzivní základ evertonské záložní linie.

Autor: Tomáš Daníček / evertonfc.com, umaxit.com

Komentáře (516)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele