"Za všechno může Paraguay," řekl Ballack

29.06.2002, 13:10
Aktuality
Michael Ballack, tahoun německého týmu a autor dvou postupových gólů ve čtvrtfinále a v semifinále, si finále kvůli kartám nezahraje. Je pochopitelně velmi zklamaný a snaží se najít viníka. Také ho našel, pro něj jsou jím hráči Paraguaye. První kartu totiž dostal na konci osmifinále právě proti jihoamerickému soupeři.

„Faul v utkáni s Koreou nebyl hloupý, byl nutný, akce mohla skončit gólem. Sice jsem v duchu prosil rozhodčího, aby mi kartu nedával, ale nestěžuji si na něj, pískal dobře. O to víc se teď ale zlobím kvůli kartě, kterou jsem dostal v zápase s Paraguayí. Někteří hráči šli za guatemalským rozhodčím a chtěli po něm, aby mi tu kartu dal, a on tak udělal. Je to špatný vtip, že mě právě toto napomenutí vyřadilo z finálového zápasu. Myslím teď na Laurenta Blanca, ten před čtyřmi lety také finále nehrál kvůli kartám. Francie pak ale vyhrála,“ řekl Ballack.

Švýcarský rozhodčí Urs Meier řekl, že něvěděl, že žlutá karta Ballacka vyřadí z finále. „Viděl jsem jeho zklamání, když jsem mu žlutou kartu ukázal, bylo mi ho trochu líto. Vina ale není na mé straně, nevěděl jsem, kteří hráči jsou v nebezpečí, že přijdou o finále, aby to neovlivňovalo má rozhodnutí. Ale tak jako tak, neměl jsem jinou možnost než vytáhnout žlutou kartu, bez nedovoleného zákroku by šel korejský hráč do pokutového území,“ řekl sudí švýcarskému deníku Basler Zeitung.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele