Za Frankfurt bude od léta hrát ekvádorský reprezentant Pacho

31.03.2023, 10:46
Aktuality
William Pacho (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
fenixLFC

pacho, hybsky zbojnik?

Reagovat
dondinho

taky myslím že je to on

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Príde mi to, že takýchto stopérov behajú naprieč svetom po ligových trávnikov stovky a tých 9 mega je za takého no name trochu priveľa...

Reagovat
Freedo

veikko vyskautoval?

Reagovat
veikko

Haha Ne, ale v příštích pár dnech bych chtěl vydat článek o jednom Ekvádorci, co se nečekaně dobře ukázal na MJA U20.

Jinak Pacho je po Hincapiém a Caicedovi další hráč Independiente del Valle, co má nakročeno k nadstandardní kariéře. A to ještě neprodali 15letého Kendryho Páeze, kterého chtěla Chelsea za nějakou hroznou pálku. Dneska v noci mimochodem slušně cvičil o rok starší Brazilce.

Reagovat
Freedo

Super, těším se na článek. A Páez vypadá zajímavě, v 15 letech hrát ligu Je to jen tento klub, co má takto kvalitní mládež, nebo jsou v Ekvádoru i další?

Reagovat
veikko

IdV je nejlepší, ale třeba LDU Quito ještě úplně nezaostává, stejně tak Aucas. Nevychovávají sice ty úplně TOP talenty, ale hráči pro kluby ze středu tabulky nejlepších evropských lig to jsou. Zaostávají celkem kluby z Guayaquilu (Barcelona, Emelec), což je paradox, protože je to největší město. Obecně ale z Guayaquilu se spíš snaží každý utéct, protože to tam začíná být docela nebezpečné. I Páez je myslím rodák z GQ a hraje za Independiente. Zbytek občas vyprodukuje zajímavého hráče, ale hlavní zásluhu mají IdV a LDU.

Reagovat
Freedo

Zajímavé, ja jsem myslel, že Quito jako hlavní město je největší. A politická situace je relativně stabilní, pokud mluvíme o nebezpečných místech? LDU Quito taky znám a ještě Barcelonu, zbytek už ne. Je dobře, že se jim daří produkovat talenty. Ono těm klukům asi moc jinýho nezbývá, pokud se chtějí nějak uchytit, protože úplně bohatá země to asi není.

Reagovat
veikko

Jako stabilní myslíš co konkrétně? Bezpečnost v Guayaquilu se konstantně zhoršuje zejména kvůli tranzitu drog z Peru do Kolumbie. Věznice jsou naprosto přeplněné. Venkov je bezpečný prý všude, města prakticky skoro přesně naopak.

Bohatá země to opravdu není, na druhou stranu skutečně chudí jsou zpravidla hlavně lidi na severu, případně indiáni. Minimálně o LDU a IdV vím, že mají po Ekvádoru síť škol, protože vzdělání je základ pro zlepšení životní úrovně. K té politice ještě krátce, že mezi Guayaquilem a Quitem je logicky dost velká sportovní rivalita, takže přetahování mladíků z Guayaquilu do And taky svědčí o tom, jak na tom pobřeží je.

Reagovat
Freedo

Stabilní v tom, jestli je tam šance na státní převrat, což je v Jižní Americe oblíbená disciplína. To s městama jsem slyšel o vícero zemích v regionu, že venkov je o dost bezpečnější. Asi Ekvádor na tom bude ale lépe než Kolumbie nebo Venezuela, že?

Reagovat
veikko

Jo takto. Nedávno byly v Ekvádoru protivládní protesty, ale převrat spíš ne. V tomto ohledu je, pokud pominu zcela zhroucenou Venezuelu, kde nefunguje zhola nic, nejtřaskavější Peru (to bývá i v našich médiích. Situace v Kolumbii se prý naopak zlepšuje, ta není nestabilní politicky, rozvrací to gangy spíš zespodu. Jinak btw fotbalové úspěchy Ekvádoru bych vůbec nespojoval s politikou nebo tamním svazem, který bude solidní žumpa. To je čistě zásluha klubů. Dokonce ligu si vedou samotné kluby, od FEF se osamostatnila. Od té doby se liga zlepšuje. Jen kvalita některých hřišť je pořád šílená.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele