Za 4 roky je už bohužel na hřišti neuvidíme

30.06.2002, 16:22
Aktuality
To platí pro Olivera Bierhoffa (34) a Marca Bodeho (32), kteří postupem do finále oslavili konec své reprezentační kariéry. Také brazilský kapitán Cafu (32), který jako první hráč historie hrál potřetí za sebou finále MS, oznámil, že v týmu mistrů světa končí. Bohužel také jeho spoluhráče a záložníka Barcelony Rivalda (30) budou muset fanoušci za 4 roky v Německu oželet.

Odchod bez slávy pro Maldiniho, Seamana a spol.
Pro paraguyského brankáře Jose Luise Chilaverta (36) a jeho neštastného anglického kolegu Davida Seamana (38) nebylo loučení vůbec štastné. Také kapitáni velkých evropských mužstev Francie, Itálie a Španělska, Marcel Dessailly (33), Paolo Maldini (34) a Fernando Hierro (34) si určitě plánovali lepší odchod. Zvláště pro francouzského kapitána to nebyl příliš příjemný konec.

Konec Hernandeze, Batistuty a Caniggii
Blonďatý cop mexické útočné hvězdy Luise Hernandeze (33) jsme na hřištích MS viděli naposledy. Bohaté rozevláté kadeře Gabriela Batistuty (33) a jeho kolegy z reprezentace Claudia Caniggii (34) už při MS v roce též 2006 nebudeme obdivovat.

Chybět nám bude i lysá hlava Švéda Henrika Larssona (30), dále Rusa Valerije Karpina (33) nebo Kostaričana Hernana Medforda (34), který už čaroval za tuto malou středoamerickou zemi na MS v Itálii 1990.

Celá generace se loučí
U Chorvatů se rozhodla rozloučit celá generace fotbalistů, která senzačně před 4 lety ukončila pouť německých fotbalistů ve čtvrtfinále MS ve Francii. V reprezentačním dresu končí Davor Šuker (34), Alen Bokšič (32), Zvonimir Soldo (33) a bývalá hvězda Robert Prosinečki (32).

Wilmots se s hrdostí dívá zpět
Belgický kapitán svůj odchod popsal takto: "Národní mužstvo byla jedna velká kapitola mého života. Bolí, když víte, že je to u konce." Wilmots se zúčastnil celkem čtyř MS, včetně toho posledního, kde jen trochu štěstí chybělo k vyřazení budoucího mistra světa Brazílie.

Nové hvězdy a hvězdičky
"Hvězdy přicházejí a odcházejí", říká bývalý peruánský hráč a hvězda MS Teofilo Cubillas v Jokohamě, "je na čase, aby nová generace převzala zodpovědnost a vyrostla v nové a možná ještě lepší fotbalisty." Z finalistů MS můžeme jmenovat třeba Ronaldinha (22) nebo Miroslava Kloseho (24).

Autor: Pavel Kuchta

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele