Wolfsburg se dohodl na ukončení spolupráce s Kohfeldtem

16.05.2022, 14:44
Aktuality
Florian Kohfeldt si může hledat nové působiště, devětatřicetiletý trenér nebude pokračovat na lavičce Wolfsburgu. Obě strany se dohodly na ukončení spolupráce...

Wolfsburg vstoupil do sezony čtyřmi po sobě jdoucími výhrami, následně ale začal tápat, proto vedení odvolalo Marka van Bommela, jehož místo zaujal Kohfeldt.

Novému trenérovi se podařilo vyhrát úvodní dva zápasy, jednu dobu se však s ambiciózním klubem propadl až na barážovou příčku, takže se spekulovalo o jeho odvolání. Wolfsburg se nakonec pod vedením Kohfeldta zachránil, přesto hledá jeho nástupce.

"Při analyzování sezony jsme si museli položit otázku, jestli bude naše další spolupráce udržitelná. Došli jsme k závěru, že bychom hned od začátku další sezony byli pod tlakem, což by bylo těžké pro tým, trenéra i klub. Proto jsme se společně domluvili na ukončení smlouvy," řekl sportovní ředitel Jörg Schmadtke. "Litujeme tohoto vývoje a děkujeme Florianu Kohfeldtovi, že nám pomohl udržet bundesligovou příslušnost. Přejeme mu všechno nejlepší," dodal funkcionář.

Autor: Jiří Vojík / vfl-wolfsburg.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nechápu a nikdy nepochopím, kdo stal za příchodem tohoto šaška. Ten ma agenta jak Moting, ne? Stejně ho zas někdo angažuje v Bundeslize. Nechápu.

Reagovat
Arne

Když může dostávat práci i Korkut, tak tenhle vořech úplně v pohodě (byť o něm nemám velké mínění)

Reagovat
Werkrider

Taky mě napadl Tajfún.

Reagovat
db18

Nebo dokonce Hannes Wolf. Ten je teď snad kandidátem pro Gladbach.

Reagovat
Rudnevs

Dalsi priklad je Thorsten Fink. Ten to skusa cez zahranicie a vdaka tomu zil vo Videni, v Zürichu, v Japonsku, na Cypre, v Rige a teraz ide do Dubaja. Pochopil, ze v Nemecku z toho ziaden svetovy trener nebude, ale stale ziskava zaujimave angazma.

Ale pravda, ze Korkut je najväcsí extrém. Naopak taky Breitenreiter postupil s Paderbornom, solidne trenoval Schalke, postupil s Hannoverom, vyhral ligu s Zürichom a aj tak nemam pocit, ze by o neho bol nejaky extremny zaujem. A tych nedocenenych trenerov je viacero.

Reagovat
db18

O Breitenreitera je teď ale poměrně velký zájem, má být kandidátem u Herthy, Gladbachu, Wolfsburgu a má mít nabídku z tradičního tureckého klubu (údajně Galatasaray)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele