Wolfsburg posiluje útok, má Mbokaniho a od léta i Lakiće

27.01.2011, 15:18
Aktuality
Wolfsburg začíná zacelovat mezeru vzniklou odchodem kapitána Edina Džeka, předloňský bundesligový mistr přivedl z Monaca Dieumerciho Mbokaniho na hostování s opcí a zároveň také oznámil letní příchod Srdjana Lakiće, který tak po konci smlouvy opustí Kaiserslautern...

Mbokani tak odchází z knížecího klubu po pouhém půl roce. V létě přišel ze Standardu Lutych s velkým renomé a statistikou 35 branek v 81 utkáních, ve francouzské Ligue 1 se mu ale nedařilo podle představ.

"Je to rychlý a atletický útočník, kterého jsme sledovali od jeho angažmá v Lutychu. Zajistili jsme si opci, díky níž budeme mít na konci sezóny vše ve svých rukou," pochvaloval si manažer VfL Dieter Hoeneß příchod pětadvacetiletého konžského hráče, který má již za sebou první trénink v novém působišti a v sobotu zřejmě nastoupí proti Borusii Dortmund.

Druhým úlovkem Wolfsburgu je Srdjan Lakić, jenž letos táhne Kaiserslautern svými brankami, kterých nastřádal jedenáct a momentálně je čtvrtým nejlepším střelcem soutěže. Chorvatský reprezentant se na Betzenbergu nedomluvil na novém kontraktu, zároveň však dodržel slovo, že FCK neopustí v zimním přestupním okénku.

"Lakić je klasický hrot, který přinese něco do hry našeho týmu svým dynamickým stylem. Vždy pracuje tvrdě a je nebezpečný před brankou. Jsme velice šťastní, že jsme ho dokázali získat, ačkoliv ho chtěla i spousta dalších klubů," řekl Hoeneß, který sedmadvacetiletého kanonýra přivedl i před lety do berlínské Herthy. Zde se však Lakić neprosadil a v létě 2008 zamířil za pakatel k Rudým ďáblům.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
Robbie

odpoledni tady bylo že Lakič prodloužil Lauternu

Reagovat
Arne

A to kde prosím tebe? Je tu expreska, že Lakić v zimě neodejde, což je pravda.

Reagovat
jv

O tom tu nebylo vůbec nic.

Reagovat
FC Porto FC

Lakić zůstává

Srdjan Lakič má v Kaiserslauternu smlouvu jen do léta, proto se spekuluje o jeho možném odchodu. O 27letého útočníka se zajímá například Wolfsburg, předseda představenstva 1. FCK Stefan Kuntz ale prohlásil, že Lakič v zimě nikam neodejde.

Reagovat
jv

To jo, ale nepíše se tam o tom, že by v Lauternu prodloužil smlouvu.

Reagovat
Arne

Mbokaniho neznám, snad to nebude druhý Grafite... Lakić mě výběrem klubu trochu zklamal, ale přeju mu to, je to parádní hráč a sympaťák. Nebýt toho věku, tak bych mu předpověděl budoucnost, jako má Džeko, kvality na to rozhodně má.

Reagovat
stas87

mbokani-witsel-defour-jovanovic hlavne opory standardu ked vyhral ligu lakice som ocakaval v bremach mat utok pizzo-lakic na lavicke avdic no bolo by to zaujimave

Reagovat
smazaný uživatel

lakica som uz aj ja videl v bremach, mozno so santa cruzom Mbokani je podla mna macka vo vreci, na neho som zvedavy, tak ale ja vlkom nefandim, tak mi to je relativne jedno, ale druhy dzeko to nebude

Reagovat
jv

Mbokani by měl bejt klasickej zabiják do vápna... Ale to se o něm říkalo i před příchodem do Monaca a tam vyhořel. Jinak teoreticky by měl bejt Grafitemu hodně podobnej, uvidíme... Lakić mě hodně zklamal, ale zase udržet ho v Lauternu bylo nemožný, říkal to i sám Kuntz.

Reagovat
JozkokozleJ

Co je dovodom tvojej lahsej averzie voci Wolf.?

Reagovat
smazaný uživatel

O aku ciastku za opciu na Mbokaniho ide ? Neviete niekto ?

Reagovat
Firkraag

Tak šup s ním do béčka

Reagovat
osobnostx

Lakič podepsal smlouvu s Wolfsburgem od léta? Už volal Karl s Kleiblem do Lauternu že na jaro musí do B týmu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ten Karl je fakt ubohej jak by nam ted pomohl jeste aspon na bejaky to lepsi misto....zrobna kdyz jsme se jakz takz pod Radou dali dohromady a mohlo by to jit tak zas Karl bude delat chujoviny....at ho proda ted a nebo at ho necha v Acku akorat je pro smich takhle

Reagovat
Kucka

Reagovat
cristiano.K.

ještě toho Jovanoviče by jste mohli udělat za 5mil. eur,aby mohli hrát na tři útočníky

Reagovat
smazaný uživatel

No snad přijde ten Jovanovic, někdo mladý na stopera a ještě jeden dva do zálohy.

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavy ci Mbokani najde tu formu zo standartu ... verim tomu ze títo dvaja ozivia ofenzivu Wolfsburgu

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že za něj Lautern nic nedostane... na druhou stranu je od něj správné, že sezonu chce dohrát v Lauternu a udržet ligu

Reagovat
Liquid

Mbokani, můj hlavní kůň poté co jsem převzal reprezentaci Demokratické Republiky Kongo v FM. Kvalitní střelec z Lutychu, dobře pro Wolfsburg.

Reagovat
slovaňáák

Srdjane, Srdjane kam to lezeš. Škoda, že podepsal zrovna Vlkům, raděj bych ho viděl v sympatičtějším týmu, nejlíp kdyby zůstal v Lauternu. Tak aspoň pomůže je udržet v lize, což snad nebude problém.

Mbokani se podle mě ani náhodou neprosadí..

Mbokani

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele