Werner doufá ve vzkříšení, Staněk má být koněm v boji o titul. Co říkají data?

09.01., 18:18
Aktuality
Timo Werner (© AFP)

Vedení londýnského Tottenhamu se hned v úvodu zimního přestupového okna rozhodlo pro poměrně překvapivý tah. Během půlročního hostování bude o své místo v sestavě bojovat německý útočník Timo Werner (27), který už za sebou má v rámci Premier League nepříliš povedené angažmá v Chelsea. Největším dosavadním přestupem na domácím poli je pak transfer reprezentačního gólmana Jindřicha Staňka (27), a to nečekaně v rámci tuzemské top trojky. Dres Plzně totiž vyměnil za ten slávistický. Co o obou změnách soudí datová analytika?

Jedna z předností - žádaná hra nohama

Právě probíhající sezona se nese ve znamení zásadních změn na brankářských postech v podání všech tří největších adeptů na zisk mistrovského titulu. Pražská Sparta po odchodu Matěje Kováře vsadila na Dána Petera Vindahla a současný přesun Jindřicha Staňka zamíchá situací mezi třemi tyčemi i ve zbylých dvou týmech trojlístku. I přes velkou konkurenci totiž Staněk přichází coby jeden z nejlepších tuzemských gólmanů na pozici jedničky, o kterou v Plzni nyní svedou souboj Martin Jedlička a stále teprve 18letý Viktor Baier.

Nelze se zbavit pocitu, že Slavia angažováním Staňka rychle zareagovala na současnou situaci v brankovišti svého odvěkého rivala. Vindahl se totiž v tuzemsku okamžitě adaptoval a patří mezi nejlépe chytající brankáře nejvyšší soutěže. Pokud by průměrný ligový gólman čelil totožným střelám jako on, inkasoval by zhruba o tři branky víc. Od stejného počtu inkasovaných gólů svůj tým navíc zachránil také v Evropské lize. Pro lepší představu toho, jak jsou jeho zákroky cenné, lze z analytického pohledu použít jednoduchou a obecně platnou rovnici - jeden gól rovná se jeden bod do tabulky.

Tři sezony trvající rotace Ondřeje Koláře s Alešem Mandousem v Edenu se nachýlila ke konci. V uplynulém ročníku, v němž se tým pod vedením Jindřicha Trpišovského musel spokojit s konečnou druhou příčkou, patřil Kolář mezi nejhůř chytající ligové gólmany. V té aktuální přenechal roli jedničky Mandousovi, který si sice nevede špatně, nicméně snaha o sestavení další silné dvojice je pochopitelná.

Tím spíš, že je nová posila o čtyři roky mladší než 31letý Mandous a nepochybně patří mezi českou brankářskou elitu. Zejména v sezonách 2021/22 a 2022/23 vyčníval Staněk svým agresivním stylem vybíhání na centry, velmi dobrým chytáním i skvělou hrou nohama.

V obou zmíněných ročnících pustil za svá záda dohromady o osm gólů méně, než kolik velela kvalita střel, které na něj směřovaly. Výborné výkony podával zejména v tom uplynulém. Mezi hráči s nejméně 2000 odchytanými minutami tehdy vévodil důležitým gólmanským metrikám hodnotícím kvalitu chytání společně s jabloneckým Janem Hanušem a Olivierem Vliegenem z Liberce.

Dlouhodobě má také výbornou hru nohama. Nejenom, že dokáže dlouhými míči na 30 a víc metrů dostávat míče do míst, odkud následně často vznikají nebezpečné brankové příležitosti, ale problémy mu nedělá ani zakládání na krátkou a střední vzdálenost. Což je přesně to, co (také) od gólmana očekává kouč Trpišovský. Staněk je typem brankáře, pro nějž je komfortní distribuovat míč daleko od brankové čáry.

Spurs - ideální místo pro restart?

Německý útočník Timo Werner ztratil v této sezoně pevné místo v sestavě Lipska a po 18 měsících strávených v Bundeslize míří na půlroční hostování do Tottenhamu. Vzájemná dohoda přitom dává smysl pro obě strany. Trenér Lipska Marco Rose preferuje rozestavení 4-2-2-2, v němž je sice Werner schopen hrát jak na hrotu, tak i na pozici desítky, ovšem přes dvojici Loïs Openda a Yussuf Poulsen se do hry pravidelně dostat nedokázal. A po příchodu Xaviho Simonse na něj nezbylo místo ani o řadu níž.

Tottenham aktuálně řeší rozsáhlou marodku, jež částečně postihla také jeho útočné řady. Ačkoliv je podle posledních informací velmi blízko návrat Jamese Maddisona, až na pět kol může chybět kapitán Son Heung-min, jehož služeb bude v nadcházejících týdnech využívat národní tým Jižní Korey na mistrovství Asie.

Werner odehrál v probíhajícím ročníku napříč všemi soutěžemi pouze necelých 400 minut. I z toho důvodu nepřichází jako okamžitá posila, ale spíš jako někdo, kdo v týmu zvýší konkurenci a dodá kádru potřebnou hloubku. Zároveň ale do herního stylu Spurs velmi dobře zapadá. Jedná se o hráče, který vyniká především svou rychlostí, schopností najít si místo pro převzetí míče a následně jej svým výborným pohybem posunout do nebezpečných pozic ve finální třetině hřiště.

Pokud se sečte počet brejků z vlastní poloviny hřiště a rychlých kontrů po zisku na té útočné, jsou Spurs čtvrtým nejprotiútokovějším týmem Premier League a pro Wernerovy schopnosti proto najdou využití. Teď už zbývá jen čekat na to, jak se s novou výzvou popere samotný hráč.

Během svého působení v Chelsea se do paměti fanoušků vryl jako někdo, kdo se sice pravidelně dostává do nebezpečných střeleckých pozic, ale má obrovský problém je zakončovat. V Bundeslize tomu tak přitom nebylo. Od sezony 2015/16 až po tu aktuální vyslal Werner na branku soupeře dohromady 490 střel, zaznamenal celkem 81 očekávaných branek a trefil se dokonce v 93 případech.

V Anglii však jeho čísla vyprávějí zcela odlišný příběh. Při celkovém xG 18,6 zaznamenal jen 10 branek a to, jak špatně své střely umisťoval, odhalí metrika post-shot xG, která hodnotí nikoli kvalitu střelecké pozice, ale jejího samotného umístění na branku. A ta byla ještě o 5 xG nižší než to celkové, což v praxi znamená, že své střely umisťoval opravdu velmi špatně.

Zároveň se ovšem jednalo o problém přetrvávající ve vzorku 4124 minut a v Německu neměl se zakončením potíže ani v uplynulé sezoně, kdy sice nebylo elitní, ale ani špatné. Navíc se i v Anglii pravidelně dostával do velmi slušného počtu šancí. Za zápas vyprodukoval průměrně 2,6 střely a 0,41 očekávaných branek, což jsou čísla v 80. percentilu, tzn. mezi 20 % nejlepších hráčů na jeho pozici.

S takřka osmi dotyky s míčem ve vápně byl v tomto ohledu jedním z nejaktivnějších útočníků v lize. Navíc prokazoval dobrý cit pro finální přihrávku i zpětné pasy uvnitř soupeřova vápna a udržoval si vysoce nadprůměrných 0,11 očekávaných asistencí na zápas. Jedním z hlavních problémů bude hledání ztracené sebedůvěry. Werner dávno není chladnokrevným zabijákem, jakým býval kdysi v Lipsku, potřebuje čas. Proto se nedá očekávat, že Tottenhamu pomůže okamžitě.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / 11Hacks / Filip Novák

Komentáře (132)

Přidat komentář
kattos

Staněk začne chytat, nebude chytat dost dobře a pak se tam vrátí Mandous a pak zase naopak..

Reagovat
kattos

Počkat, jak jako že Staněk vyčníval hrou nohama?

Vždyt je to klasický odkopávač který byl normální před 15 lety, v tomhle vůbec není kvalitou tak jak si žádá ta top úrověn, proto ho v Evropě nikdo pořádnej nechtěl

Reagovat
smazaný uživatel

Očividně to je možná trochu jinak .

Reagovat
Salfovic

Staněk odmítal jednu nabídku z PL a BL za druhou a čekal na Slávii

Reagovat
smazaný uživatel

Tím líp

Reagovat
Mass

Sám Staněk v rozhovoru pro slaviatv říká, že hrát nohama umí, jen to po něm trenéři v Plzni nechtěli.

Reagovat
kilobyte

Tak když to říkal sám Staněk.

Reagovat
Salfovic

Neprůstřelnej argument

Reagovat
mistr129

Reagovat
kattos

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
Uwe háže buly

Štětina to říkal taky.

Reagovat
Greny

tak na to si počkám

Reagovat
Freedo

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Dontlookatme

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Infeld Prácheňský

Mam Staňka rád, ale co se u něj určitě neobjevuje, je skvělá HRA nohama. Má dobrý odkopy (nohama), ale o nějaký konstruktivní rozehrávce s vysokou kvalitou se nemůžeme bavit, ani kdybychom všichni byli najebaný voliči SPD na Argusu.

Reagovat
kattos

Tak jasně míč dokopne daleko a není to nějakej největší dřevák u nás, ale i na naše poměry má tu rozehrávku průměrnou

Reagovat
Hachim Mastour

ten sedempercentny čierny argus je nebezpecný

Reagovat
smazaný uživatel

Útok Richarlison - Werner zní hodně hrozivě pro fans Slípek .

Reagovat
kilobyte

Tak už i EF je antislávistický. Jak si můžou dovolit tvrdit, že Kolář patří k nejhůře chytajícím brankářům v lize.

Reagovat
kattos

Hlavně minulou sezonu když měl Kolář méně než jeden gol inkasovaný na zápas

Reagovat
Arnar Resmusonn

Timo byl superstár v Lipsku, jenže on tam měl také vůdčí post, v útoku prostoru co jen chtěl. Kolikrát létal z levého křídla a záloha doplňovala do vápna.

Já Spurs nesleduji ale je možné, že bude mít takový prostor? Rád bych ho viděl zase řádit jako dříve

Reagovat
jk

Ta trojka vepředu docela rotuje, hlavně teda mezi LW a ST, tohle by mu mělo vyhovovat. Hlavně při přechodu do útoku by to asi měl být on kdo potáhne trochu balón jako to dělá Son. Primárně teď s ním Ange nejspíš počítá na hrot, protože tam je jen Richarlison a z hostovačky se teď vrátil mladý Scarlett.

Prostor na hřišti mít určitě bude, Werner je i dobrej do pressingu, takže věřím, že si zahraje i když se vrátí Son z repre. Hlavně teda měli dostat v Lipsku slíbeno, že dostane i dost herního prostoru, což všechny strany přesvědčilo, tak snad sme jim jen nevěšeli bullíky na nos.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Tak to zní dobře doufám že má pořád v sobě ten "drive" jako dřív Timo

Reagovat
Miguel19

Chelsea XI vs Middlesbrough: Petrovic, Gusto, Disasi, Thiago Silva, Colwill, Enzo, Caicedo, Gallagher (c), Madueke, Palmer, Sterling.

Substitutes: Bergstrom, Bettinelli, Gilchrist, Williams, Golding, Mudryk, Broja, Washington.

Reagovat
PanAu

Disasi

Reagovat
Kiss Me Polka!

"Dlouhodobě má také výbornou hru nohama."

???

Reagovat
John Obi Mikel

Colwill

Reagovat
Trapper

Má někdo rozumný stream pls?

Reagovat
John Obi Mikel

Rip M'boro, 2 zranění v první dvacetiminutovce.

Reagovat
Miguel19

2 zranění za 20 minut a nejsme to my. To je nějaký divný...

Reagovat
Maximm9

Reagovat
8lampard8

Reagovat
hona.kub

Hlavně že mu vykukujou obarvený dredy zpod šátku, ale předváděná hra je zatím absolutní katastrofa. Doufám že o poločasu půjde dolů, kokot

Reagovat
John Obi Mikel

Palmer

Reagovat
John Obi Mikel

Dobrá díra v obraně zase

Reagovat
Miguel19

Colwill je fakt slaboučký tvl..

Reagovat
dantetomas

Ten Collwill to je riadny kuzel

Reagovat
John Obi Mikel

Lewi Kužell

Reagovat
John Obi Mikel

Jsme pitomci. Jakmile říkali, že poslední gól nám dali 18 let zpátky, tak bylo jasné, že skórují. Colwill trapný výkon zatím.

Reagovat
Whitemedia

Zločinec obranu kvalitně pozvedl, výborná práce. To se asi naučil u slepic.

Reagovat
Whitemedia

O poločase musí přijít střídání, Carrick k nám a zločinec k nim.

Reagovat
John Obi Mikel

Ono dokonce ani nepřišlo střídání hráčů. Asi vše podle plánu.

Reagovat
Busby babes

kdo je zlocinec?

Reagovat
Front hell

Asi Pochettino bych si tipnul

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Busby babes

ok, jen jsem nevedel proc.

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
Busby babes

Reagovat
hona.kub

Madueke ať de do piče, ten nic neumí, nic nevymyslel, jen zpomaluje ofenzivu

Reagovat
John Obi Mikel

Ten Sterling je strašnej.

Reagovat
Miguel19

Jako dalších 9 no.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Miguel19

Wtf

Reagovat
John Obi Mikel

Palmer tvl

Reagovat
hona.kub

Reagovat
martin.b

Tady by z toho VAR ještě vykouzlil penaltu

Reagovat
vitasrp

Tak děláš si prdel tyvole?

Reagovat
Miguel19

Jako Palmer zajebal 3 loženky za půli

Reagovat
John Obi Mikel

Cole Tecl tvl Ani do třetice

Reagovat
off-olda

Ha! Tak takhle to vypadá, když hráč zapadne do týmu.

Teď už je v píči a můžeme ho prodat.

Reagovat
dantetomas

Cole Nunez

Reagovat
John Obi Mikel

Jdu se vyzvracet, do druhého poločasu změním pozici při sledování a otočíme to. Mizerný výkon celého týmu zatím.

Reagovat
Whitemedia

S tím, že Palmer zajebe hattrick, samozřejmě zločinec nic dělat nemohl, abych mu jen nekřivdil. Broja by se do těch akcí stejně nedostal.

Reagovat
Cobra

Proč zločinec?

Reagovat
KnoxXx

najhorsia obrana PL

Reagovat
delfin

Ježiš vy z toho děláte. Nechají ho chvilku trénovat s Teclem, a je to.

Reagovat
dantetomas

Ten Caicedo pri tom gole hlavne ze mal ruky za chrbtom

Reagovat
Svatej

Koukam, ze jsem si udělal sluzbu, když jsem se na tyhle dva zapasy vysral

Reagovat
vitasrp

Hezkou sekvenci, kdy přišpendlíme soupeře k vápnu, ukončí mistr Disasi střelou z 35 metrů. To je taková tupost.

Reagovat
Miguel19

My hrajeme na centry, když na "hrotu" je Palmer. Je ten Pochettino idiot nebo jo?

Reagovat
John Obi Mikel

Je

Reagovat
off-olda

Já tomu Caicedovi asi nepřijdu na chuť.

Reagovat
John Obi Mikel

Taky zatím jsem z něj zklamán.

Reagovat
Miguel19

Ty pičo tam jsou 2 fauly na Gusta, ukazuje výhodu, o kterou Gusto hned přijde a stejně to nefoukne...

Reagovat
vitasrp

Tohle dokážou udělat fakt jenom sudí z Premier League.

Reagovat
Miguel19

Gallagher naprostá příšernost, jakmile má hrát fotbal...

Reagovat
Error

Vyrovname?

Reagovat
off-olda

Hráče na lajnu?

Reagovat
off-olda

Tvl Mudryk jeste nedal balon. Vlastne jeste neudelal vubec nic dobre.

Reagovat
vitasrp

Do zataženýho bloku má Mudryk neuvěřitelný fotbalový IQ, to zas byl centr

Reagovat
Miguel19

Broja dostane míč na vápno a obratem ho vrátí na stopera.

Reagovat
hona.kub

Ten je tam absolutně zbytečnej

Reagovat
MikeHavenaar

Dneska jsou tam všichni zbytečný

Reagovat
vitasrp

Broja je top hráč, doufám, že na něj teď budeme dva měsíce spoléhat, to se budou bodíky jenom sypat.

Reagovat
Miguel19

Ano, máme zranění, za což Poche nemůže. Ano, Palmer zajebe 3 góly, za což Poche nemůže.

Ale jak mi kurva vysvětlí, že za druhý poločas nemáme ani jednu šanci? Jak mi vysvětlí, že se tam nikdo nehne a všichni stojí a čumí? Kde je masivní příprava, jak všichni psali? V PL máme nejméně naběháno.

Už je mi to u prdele, ať klidně jde. Hráči ho mají evidentně v piči.

Reagovat
vitasrp

Proti zataženýmu bloku prostě neumíme hrát, trvá to už tak 4 roky.

A pro mě za mě, klidně ho pojďme vyhodit. Jenom ať si ale prosím nikdo nenalhává, že přijde jiný trenér a bude to lepší. Nebude. Bude to skoro úplně stejný.

Reagovat
Svatej

Bude to lepší..

Reagovat
vitasrp

Jj, jako to bylo lepší po Tuchelovi a Potterovi.

Reagovat
Svatej

Tak ja to beru tak, ze je statisticky větší šance, že to s trenérem nevyjde, takže je zároveň slušná pravděpodobnost, že ti 3 trenéři v řadě nedaj to, co chceš

Je fajn dát trenérovi šanci i přes to, že je to třeba mladý ucho, co udělá pár hovadin, ale Poche tuhle výmluvu pro svoje hovadiny nemá.

Ještě by i bral, kdyby zkoušel věci a prostě to nevycházelo, tak přecházel na další. Jenže on dělá hrozný kokotiny, ze kterých se odmítá poučit, to bych plakal

Reagovat
vitasrp

No, on je možná problém právě v tom, že každý zápas hrajeme jinak. Individuální složení by bylo ještě v pohodě, ale kvůli různýmu profilu hráčů pak musíme měnit i strukturu rozehrávky a souvislýho útočení a ono to prostě málokdy funguje.

Tam je prostě tolik problémů, že mi přijde úplně směšný si myslet, že se to rapidně zlepší tím, že přijde někdo jiný. Ještě k tomu když Pochettino má některý ty aspekty výkonů na úrovni týmů TOP 6, důvod, proč jsme až desátí, je pak trochu někde jinde.

Reagovat
Svatej

A jde reálně ten aspekt výkonů fakt za nim? (Klidne si dopln do otázky navíc "z podstatný části" at to nepůsobí dojmem, ze mu nedávám žádný zásluhy)

Napadání neni vymazleny, s micem je to spis o individuální kvalitě rozehrávačů bez čehokoliv nacvičenýho (jak mi chybí Conteho strojový akce přes sklepavakici kridelniky), obrana taky nevypadá, že ví co ma dělat a nejhorší je, ze ani individuální kvalita hráčů nešla hromadně nahoru.

Gallagher je možná o něco lepší, než byl v Palace, Mudryk jde nahoru a kdo dál?

Reagovat
vitasrp

Tak jako nejde přece říct - špatný věci jdou za trenérem, ty dobrý za hráčema a trenér na ně nemá vliv.

Ty věci nebudou vymazlený, však je tady 6 měsíců, krom Silvy a Sterlinga prakticky nemá zkušeného hráče, ten kádr se dal přes léto všelijak dohromady a do toho mu stejně pravidelně chybí 8-10 hráčů.

Faktem prostě je, že zatím i skrz všechny tyhle problémy a to, že spousta těch hráčů jsou mladá ucha, tak pod jeho vedením (i navzdory nedostatkům, který má), ten tým dává dohromady určitý pozitivní čísla, který se bohužel nedaří přetavit v pravidelný bodový zisky.

Zároveň stále máme milion problémů, u kterých nepomůže nic jinýho, než čas, tréninky, souhra, zápasy. Potřebujeme mít pravidelný způsoby, jak budeme dávat branky/vytvářet šance. Dvě, tři situace, kdy ti hráči budou automaticky vědět, kde stát, kdo co udělá a kam přijde balón, abychom z toho proti těm hlubokým blokům mohli dávat branky. Branky budou pramenit i nadále z náhodných situací, individuální kvality, improvizace hráčů, ale potřebujeme nějakej polštář těch 2-3 situací, aby se ten tým měl v nesnázích k čemu uchýlit. A tohle nějak vybudovat bohužel chvilku trvá, potřebuješ tam mít souhru, kterou nevybuduješ, když ti hráči pravidelně vypadávají kvůli zranění.

No a pak potřebujeme, aby měl Pochettino prostor hrát to 3-2-5 v souvislém útočení, protože to je momentálně pro nás určitě nejlepší struktura, ve které podáváme nejlepší výkony. Potřebuje k tomu ale mít zdravé ty správné profily hráčů, snad se ta marodka aspoň trochu uvolní.

Fakt stačí, aby se vrátil Nkunku, Chilwell a Chukwuemeka a minimálně profilově by pak Pochettino měl mít možnost skládat vyváženější a lepší jedenáctky. Nemusíš pak hrát od lajny Gusta i Maduekeho (potřebuješ mu dát nějaký herní čas, tak ho do sestavy potřebuješ zakomponovat), protože to prostě není optimální. Gusto se pak musí stahovat buď víc doprostřed (není ideální), nebo zůstávat v hloubce, jenže pak nám v ofenzivě hráč chybí, protože i na druhé straně je defenzivní Colwill.

Když se to ani pak nezlepší, no tak pak i já začnu pochybovat, že to má nějaký smysl. Ale zatím je tam taková spousta problémů, že mi přijde trochu i úsměvný si myslet, že přijde jiný trenér, začne to dělat jinak a ono to bude lepší. Jeden aspekt hry třeba jo, jenže jiný se zase zhorší a kdo ví, jestli se to nějak posune.

Druhá věc je, kolik trenérů odpovídající úrovně je k mání a šlo by k nám? Pochettino nemusí být ten pravý, co s náma vyhraje tituly, může to být jen chlapík, co tě během dvou, tří let dostane z bodu A do bodu B, to znamená rozvine ty mladý hráče, dá tomu nějaký řád, pomůže jim v tom nejtěžším období, kdy to jsou mladá ucha, co se snaží prosadit v nejtěžší lize světa, no a pak přijde někdo jiný, kdo odstraní ty limity, co Pochettino má a posune to zas někam dál.

Reagovat
John Obi Mikel

Že proti zataženýmu bloku neumíme hrát 4 roky není argument, vyměnilo se 25 hráčů. Celý tým je nový, to nemá žádnou souvislost s tím, co se dělo pod Tuchelem nebo před ním.

Reagovat
vitasrp

No to se sice vyměnilo, ale jaksi bych očekával, že proti zataženýmu bloku má větší šanci zkušenější tým, který ten fotbal na top úrovni zná a ví, co v takovou chvíli má dělat.

Že mají v takové chvíli problémy 22letí kluci, to mě fakt nepřekvapuje. My jsme vyměnili celý kádr, ale výchozí pozici v tomhle ohledu máme ještě horší.

Reagovat
Miguel19

Jeho hype sem nikdy nechápal, za mě průměrný trenér. Ale když sem viděl, co tu vyváděli Potter a Lampard, tak jsem byl i rád.

Nicméně to co předvádí, je pro mě zoufalost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
vitasrp

Jakože ta situace tvle, my jedem na půdu týmu, který proti nám bude hrát beton.

A my tam v podstatě musíme hrát bez útočníka, protože Broju potřebujeme na víkend proti Fulhamu a on nedá třikrát v týdnu 90 (nebo prostě 60 + minut), na to prostě podle mě furt neměl dostatečnou zátěž.

No a druhá věc je samozřejmě ta, že jediný útočník je momentálně Broja v té jeho super formě.

Určitě můžeme hrát líp, tohle byla v druhý půli klasická sračka. Ale je tam prostě tolik limitů, ze kterých se poserou i jiní trenéři, co přijdou.

Reagovat
vitasrp

A oživit to pak můžeš Mudrykem, který do zataženýho bloku má furt věci, který ten výkon dokážou totálně rozesrat.

Určitě se zlepšil, začíná vypadat dobře, ale když má svůj den, tak je to prostě co rozhodnutí, to naprostá šílenost.

Reagovat
Higi

tak Mudrykovi ani nepomáhá úplně to, že většinou za ním hraje na LB Colwill ne? Stačí se podívat na hru Gusta na pravé straně a to je podlemně oproti Colwillovi nebe a dudy směrem dopředu, ikdyž jsem viděl cca 5-10 zápasů Chelsea tuto sezónu, tak mi to tak připadá. To stejný mi vadí i u nás v Arsenalu, kde prostě Zinchenko ani White tolik nepomáhají křídlům na lajně, ikdyž samozřejmě to je opodstaněné určitým stylem hry a zase dávají přínos do té střední části hřiště... ale pak prostě kolikrát chodí křídla 1v1 nebo 1v2 a některé zápasy to prostě fakt nevychází a vidím to i na Sakovi, který má zápasy, kdy má problém projít 1v1... Mudryk mi přijde jako docela dělo s jeho predispozicí a když fakt člověk vidí co dokáže vyvinout za rychlost a opravdu to není typ Walcotta.. u kterého fakt ta technika pokulhávala při rychlosti... ale kdyby měl větší podporu z toho LB, myslím že by Mudryk mohl dělat pěknou neplechu... a nejsem úplně zastáncem toho, že se stavějí stopeři na kraje obrany kvůli nějaké vyváženosti nebo větší defenzivní síle atd... pokud je ten kádr dobře sestavenej, tak Liverpool hrál nejlepší fotbal s Robertsonem a TAA taky na krajích obrany a lítali nahoru dolů... tak to mě jen tak napadlo k tomu Mudrykovi, že mi přijde, že má kolikrát malou podporu od krajního obránce...

Reagovat
Higi

Samozřejmě chápu že ten problém nejde jen tak vyřešit když Chilwell byl nebo je zraněnej no?

Reagovat
vitasrp

To Mudrykovi tolik neškodí, aspoň si to teda nemyslím. Aspoň může začínat od lajny a proti čtyřčlenným obranám/v přechodech z obrany do útoku má prostor na to se rozeběhnout, nabrat rychlost a jít 1 na 1. Samozřejmě když hraje proti pětičlenné obranné řadě v hlubokém bloku, tak je prostě těsně obsazen, ať se posune kamkoliv, takže pak to má prostě těžké.

Kdykoliv ho Pochettino posunul do levýho meziprostoru, tak to prostě nebylo ono, on je mezi liniema zatím poněkud ztracený a nemá tam úplně cit pro to, jak se pohybovat a orientovat.

Druhá věc je, že Mudryk ti poztrácí hrozný množství míčů a když má den, stále udělá vysoký procento špatných rozhodnutí. A stavět k němu ofenzivního beka, který se bude vysouvat a odkrývat tu lajnu, si v kombinaci s tou jeho náchylností ke ztrátám míčů říká bohužel o průšvih.

Reagovat
iamek

Carrick

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
John Obi Mikel

Ostuda. Došla mi s Pochem trpělivost, nechápu, jak jsme tohle mohli prohrát. To není, že by za to nemohl, on je podstatná součást tohohle problému. Ať táhne k čertu.

Reagovat
Svatej

Ja to nakonec na tretinku zápasu zaplna to jsem hadam jeste odhadl lepší cast zápasu příšernost. Odmitam věřit tomu, že by nějakej trenér nedovedl výrazně víc..

Reagovat
Greaber

Vzhledem k tomu programu, co nás teď čeká, se ti to přání možná i brzo splní. Já měl dřív takovou zvrácenou radost, když Roman vykopnul trenéra až na Měsíc, ale nějak už mně to přešlo a říkám si, že by bylo fajn zkusit trenéra pro změnu taky jednou podržet. Nebo prostě do nekonečna budeme měnit trenéry každý půl rok? Není možná i tohle součást problému?

Reagovat
TopinB

Mladí kluci maj hovno zkušenosti, trenéři se mění co pár zápasů, každý chce něco jiného, ale tím, že tam dodáme po Tuchelovi, Potterovi, Lampardovi a Pochem někoho dalšího to fakt spravíme

Reagovat
hona.kub

Já tak marně přemýšlím, koho lze dnes aspoň trochu vyzdvihnout. V Chelsea je prostě vše špatně, máme spoustu přeplacených hvězdiček a trenéra bez jakékoliv vize ty hvězdičky ukočírovat, aby fungovaly. Už zase...

Reagovat
jk

Agent Pochettino asi.

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
Front hell

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Salfovic

Co to kurva je

Reagovat
FUnk

remake na odpadlika

Reagovat
Rothbard

Taková facka, když už se v lize Chelsea zvedá.

Reagovat
Maximm9
Reagovat
hornito

Reagovat
Busby babes

Pokud se INEOS po sezone rozhodne ze ETH neni ten pravej, tak by Carrick mohl byt zajimavou volbou...

Reagovat
Wazza228

Reagovat
Neutron

nepreferuju skor Pottera?

Reagovat
Busby babes

o Potterovi se pise hlavne proto, ze ho zvazovali pro Nice.

Reagovat
Neutron

hm, myslis, ze Carrick by bol vhodna volba? Priznam sa, ze ho nesledujem, cize cisto len podla tabulky mi to nepride nejaky zazrak. S Boro hra stred tabulky (zatial) pricom minuly rok vela nechybalo k postupu.

Reagovat
Busby babes

nevim, jen rikam, ze by mohl byt zajimave jmeno letos meli spatnej vstup do sezony, to je fakt.

Reagovat
JohnnyBravo

Zajímavý jméno pro fanoušky jo, ale INEOS určitě nepujde cestou totálního rizika jako je tohle

Reagovat
Busby babes

uprimne, to vubec netusime jakou cestou pujdou. v Nice treba vsadili na uplne no name. Coz teda necekam, ze by udelali u nas no. takze ano, Carrick je hodne long shot, o tom zadna

Reagovat
Kinky7

Na to bych nesazel. Kdyz prevzal Brailsford cyklistiku tak Udelal z drahare Wigginse viteze TdF a z no Name Froome jezdce kteremu se rikalo Froomebot.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele