WERDER NAŠEL RECEPT NA VALENCII

30.09.2004, 00:10
Aktuality
Souboj německého a španělského mistra byl k vidění na Weserstadionu v Brémách. Domácí Werder tam přivítal v mistrovských utkáních letos zatím neporaženou Valencii. Pokud chtěli Brémští i po tomto duelu stále pomýšlet na postup do osmifinále, potřebovali bodovat. Proti rozjetému souboru trenéra Claudia Ranieriho je však nečekala vůbec jednoduchá záležitost…

Kouč domácích Thomas Schaaf nemohl pro tento duel počítat s distancovaným Valerienem Ismaelem, jehož místo v obraně zaujal Christian Schulz. Zdravotně do pořádku se nestihl dát ani kapitán týmu Frank Baumann a zranění nepustila na hřiště ani jeho spoluhráče Kristiana Lisztese, Gustava Neryho a Pekku Lagerbloma. V základní sestavě se konečně objevil kanonýr Miroslav Klose, který svým hattrickem zajistil Werderu tři body ve víkendovém bundesligovém duelu v Bochumi.

S mnohem četnějšími a citelnějšími absencemi se oproti domácímu celku musela vyrovnat Valencia. Dlouhodobě zraněný je Roberto Ayala, stehenní sval trápí Pabla Aimara a v pořádku nebyli ani Stefano Fiore, Mista, Fabio Aurelio, Ludovic Butelle, Francisco Rufete a Gonzalo De los Santos. Kouč Claudio Ranieri tak k tomuto střetnutí dokonce musel u B týmu povolat 21letého Francouze Nicolase Karlamoffa.

Vstup do utkání zvládli mnohem lépe Valencijští a již ve druhé minutě se po přihrávce Carboniho a zakončení Vicenteho ujali vedení – 0:1. O rychlou odpověď se neúspěšně pokoušel Valdez. Zvýšit vedení hostujícího celku poté mohli Corradi a Angulo, ale ani jeden z nich nedokázal podobně jako v 26. minutě domácí Valdez trefit bránu. V 27. minutě se do šestnáctky dostal Di Vaio, brankář Reinke jeho střelu vyrazil pouze na hlavu Corradiho. Ten však poslal míč nad brémskou bránu. Pro vývoj utkání hodně důležitý okamžik přišel ve 33. minutě, kdy na hranici šestnácky při souboji s Marchenou teatrálně padl na zem Klasnic. Rozhodčí Riley neváhal a sáhl do kapsičky pro žlutou kartu. Místo Klasnicovi ji však k překvapení všech hostujících a většiny domácích fotbalistů ukázal španělskému stoperovi.

V první půli měla více ze hry Valencia, po změně stran se ale obraz hry změnil. Hodně tomu napomohla 55. minuta, v níž ostře fauloval Marchena a i přes snahu především od Baraji uviděl červenou kartu. Werder poté přitlačil svého soupeře a početní převahu dokázal zužitkovat již o pět minut později. V 60. minutě totiž našla Klasnicova přihrávka nikým nehlídaného Kloseho a ten bez větších problémů překonal Canizarese – 1:1. Chvíli poté přišel na hřiště čtvrtý útočník v barvách Werderu, Angelos Charisteas, a byl to právě on, kdo rozhodl o osudu utkání. Běžela 84. minuta, když valencijská obrana zahrála špatně ofsajd systém, čehož využil Klasnic a naservíroval řeckému útočníkovi přihrávku před prázdnou bránu – 2:1. Oslabený celek z Pyrenejského poloostrova pak již nenašel síly na odpověď a poprvé v této sezoně tak poznal hořkost porážky.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (15)

Přidat komentář
HOST*

No to byl fakt ostrý zákrok Marcheny na Klasnice, to se jen tak nevidí.

Reagovat
HOST*

vždyť ho mohl zmrzačit

Reagovat
PJ

On to ani tak nebyl souboj, jako spíš jen Klasnicovo proběhnutí metr od Marcheny zakončený letem plavmo na hubu, což rozhodčí bohužel sežral... Fakt pěkná komedie.

Reagovat
HOST*yarda

Jo jo, jestli on ten rozhodčí neměl předky v Madridu. Každopádně podraz jako prase.

Reagovat
HOST*al bunda

Ten rozhodci je fakt debil. Takhle pripravit valencii o vyhru. Ale doma je Valencia smete

Reagovat
smazaný uživatel

je mozny ten zakrok nekde videt na netu?

Reagovat
Kily

možná na ftipky.cz, srandicky.cz nebo podobnejch serverech

Reagovat
HOST*PvD

Fandim sice Realu, ale to jak řezali Valencii v tom Německu, to se jen tak nevidí... Nejde jenom o ten nahranej faul, alem podle mě byly sporný i oba góly. Ten první nakonec asi ofsajd nebyl, ale u toho druhýho bych chtěl vidět tu první přihrávku na hranici vápna, ta mi nepřipadala uplně v pořádku. Prostě záře jako kráva...

Reagovat
HOST*

ALE HLAVNE, VY DEBILCI, NEVIDITE JAK ROZHODCI ZARIZL AS RIM, ZE, VY PAKA MADRIDSKE!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

a to byla penalta jeste!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vy tady machrujete s jednou zlutou kartou, paneboze........

Reagovat
exmafie

Chudinky Italské,ten tvůj AS je tak ubohej,divím se,že vůbec hraje LM a Serii A....Vůbec na to nemají

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí to nezvládli, Werderu byl odpískán "ofsajd" a Valencii pak byl úplně nespravedlivě vyloučen hráč, což je ještě horší, takový jump, to je fakt děs. Valencie si zasloužila vyhrát.

Reagovat
HOST*Pavel

Valencia CF je prostě stejně nejlepší ! A letos cyhraje i tu Ligu mistrů

Reagovat
HOST*

hlavne aby postoupili

Reagovat
HOST*Pavel

Vsadim se ze ligu mistru vyhraje na 100% Barcelona!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele