Wenger chválil Fabianskiho, brankář se pochvaly dočkal i v Braze

29.09.2010, 11:29
Aktuality
Hodně jednoznačně zatím vypadá tabulka skupiny H letošního ročníku Ligy mistrů. Úlohu favorita plní londýnský Arsenal, kterému sekunduje Šachtar Doněck - po výhrách na domácí půdě oba celky včera získaly tři body i venku...

Arsenal doma v prvním zápase deklasoval Bragu tenisovým výsledkem 6:0 a na tento tříbodový zisk se mu povedlo navázat v Srbsku. Partizan sice dokázal vymazat jednobrankové manko, po změně stran ovšem přišel o vyloučeného Jovanoviče a nakonec inkasoval další dvě branky. Za Arsenal se trefili Aršavin, Chamakh a Squillaci, za Partizan ve 33. minutě srovnával z penalty Cleo.

"Byl to přesně takový zápas, jaký jsme očekávali, soupeř dával veškerou snahu do každého brejku. Často jsme drželi míč a vytvářeli si hodně šancí, jenomže se nám dlouho nedařilo zápas rozhodnout a museli jsme se strachovat. Partizan srovnal z penalty, my poté potřebovali zůstat v klidu a ten nám definitivně dodal až druhý gól," hodnotil manažer Arsenalu Arsene Wenger.

V brance Arsenalu se neobjevil zraněný Manuel Almunia, který byl kritizován po víkendové domácí porážce 2:3 od WBA. Místo něho dostal šanci Lukasz Fabianski a rozhodně nezklamal. V závěru dokonce chytil pokutový kop, neúspěšným exekutorem byl Cleo, který tak napodobil Aršavina, ten z penaltového puntíku selhal v 57. minutě.

"Viděli jsme takového Lukasze, jakého já vidím každý den. Věřím, že mu to ještě více pomůže. Je důležité, že odchytal tak dobrý zápas, má velký talent," chválí Wenger polského brankáře.

Partizan zatím nezískal ani jeden bod a bude to mít hodně složité, pokud v evropských pohárech chce přežít podzim. "Byla to neobyčejná příležitost vidět v našem městě zápas Ligy mistrů. Z mého pohledu je každopádně těžké vysvětlit to, co se dělo na hřišti. Bylo to složité už když jsme hráli v jedenácti, po vyloučení to pak bylo nemožné. Arsenal je skvělý tým a v některých momentech jsme ukázali, že můžeme hrát i vyrovnanou partii, vyloučení Jovanoviče pak všechno změnilo. Před vyloučením jsem měl připraveno jedno střídání, díky nemuž bychom byli nebezpečnější v útoku, místo toho jsem na hřiště musel poslat obránce. Nemáme ani jeden bod, je to těžké, každopádně o třetí místo ještě budeme bojovat. Na závěr bych rád poděkoval fanouškům, dodali nám hodně energie a doufám, že si užili skvělý fotbal," nechal se po utkání slyšet kouč Partizanu Aleksandar Stanojević.

Žádný bod zatím nemá ani Braga. Portugalský vicemistr v předkole dvakrát porazil Sevillu, jenomže v základní skupině platí daň za nezkušenost. V Londýně prohrála 0:6, včera pak doma nestačila na Šachtar a po porážce 0:3 se postup do osmifinále stal spíše utopií.

"Šachtar byl hodně efektivní. V prvním poločase jsme měli řadu šancí a všechno mohlo vypadat úplně jinak. Je až neuvěřitelné, jak můžete neproměnit tolik šancí. Šachtar dal ze tří šancí tři branky, co pak můžete říkat po zápase se soupeřem, který promění každou příležitost? Nám se to nepovedlo, neměli jsme štěstí. Mužem zápasu byl brankář Šachtaru. Ligu mistrů jsme neodstartovali dobře, ale tohle si nezasloužíme. V prvním zápase jsme si vysokou porážku zasloužili, dnes ne," smutnil po zápase trenér Bragy Domingos Paciência.

Mezi třemi tyčemi Šachtaru, za který nastoupil i Tomáš Hübschman, stál Andrij Pjatov a ukrajinský reprezentant měl na výhře velký podíl. Po bezbrankové první půli začaly branky padat po změně stran, dvakrát se trefil Adriano, v závěru pak pečetil výsledek proměněnou penaltou Douglas Costa.

"Výhru jsme si zasloužili, o tom není pochyb, devadesát minut jsme kontrolovali zápas. V prvním poločase jsme se snažili držet často míč a tlačit na obranu soupeře. Když pak Braga otevřela hru a začala více útočit, tak nám to samozřejmě vyhovovalo a dokázali jsme využít více prostoru. Využili jsme rychlosti Douglase a Williana. Braga měla také šance a Andrij Pjatov nás několikrát zachránil," hodnotil zápas trochu jinak než jeho protějšek kouč Šachtaru Mircea Lucescu.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com, bbc.co.uk

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

konec Almunii v Arsenalu?

Reagovat
smazaný uživatel

ten měl přijít už dávno

Reagovat
smazaný uživatel

To wenger nevidi, ze Fabianski je traged? Nechapu ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Song taky dlouho vypadal jako tragéd a jak hrál minulou sezonu. Wenger vidí Fabianského na tréninku a ví jak je dokáže být dobrý, otázka je kdy a jestli se to Fabianskému podaří předvádět v soutežních zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Především...trénink a zápas je něco úúúplně jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem v právě řekl....ne?

Reagovat
fantomas

Nebyl sem si jistej, jestli sem to vyčetl správně, tak pro jistotu...

Reagovat
smazaný uživatel

Je fajn, že Fabi tu 158. šanci, kterou od Wengera dostal, konečně chytil za pačesy. Teď stačí jen uzavírat sázky, kdy udělá další kiks.

Reagovat
smazaný uživatel

to ich vazne napachal tak vela ?

Reagovat
vodka

jo... toto je jenom jeden mač..

http://www.youtube.com/watch?v=vWlfabY__CA

Reagovat
Arbiter

Reagovat
13

ale má i dobrý zákroky :) http://www.youtube.com/watch?v=5vxgsskqaEw&feature=related . něco v něm je

Reagovat
fantomas

Tak taky tohle je jeho zdaleka nejkomičtější vystoupení. Nedramatizoval bych to.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta hudba

Reagovat
soukup

miluju tenhle sestřih

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

no.. az tak strasne to nebolo.. ved zavinil len 1 gol

Reagovat
fantomas

Neni dobrý se ale klepat při jakymkoliv vysokym míči do vápna, ne?

Reagovat
soukup

uff, už sem se bál, že by snad místo nich koupili dobrýho golmana

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fabianski je jeden z nejhorších gólmanů na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Není!!!!! Turnbull to vede.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou Fabianski zachytá dobře a už je dobrej? To ten Wenger je slepej !

Ať koupí toho Reinu z Liverpoolu peníze na to má

Reagovat
fantomas

Kde řek, že je dobrej? Prostě ho pochválil no. A talent nejspíš opravdu má, koneckonců jakkoliv je tragický při výbězích, vynahradí to jinde. S Almuniou si v tomhle stejně tak jako tak nezadá.

Reagovat
Counter

Hlavně žes mě kdysi přesvědčoval, že jedna z Almuniových silných stránek jsou právě výběhy...

Reagovat
fantomas

Tak to teda muselo bejt hodně kdysi...

Reagovat
smazaný uživatel

Dubravka si s nim vytre riť ...ach keby len Dubravka

Reagovat
smazaný uživatel

Fabiansky byl vybrán do ideální sestavy LM

Reagovat
smazaný uživatel

Almunia to proti WBA opravdu s prominutim po***l ... ale stane se to nekdy no .. Doufejme ze s Chelsea to Fabianski zvladne ... Chelsea nema proti Arsenalu sanci !!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele