Vysněné finále po 9 letech: Ghana, nebo Sloni?

08.02.2015, 18:07
Názory a komentáře
Rok 2006 hrál v africkém fotbale důležitou roli - na scéně se totiž objevily dvě velké generace dvou nových velmocí. Ani Ghana, ani Pobřeží slonoviny však v následujících letech kýžené zlaté medaile nezískaly. Nyní, na prvním turnaji v éře po Drogbovi s Essienem, se jeden z nich konečně dočká..

Naposledy se tento scénář objevil v roce 1992; tehdy se ve finále radovalo Pobřeží, když porazilo Ghanu 11:10 na penalty. Poslední triumf Černých hvězd je dokonce ještě o dekádu starší. Do výkopu už zbývá jen pár hodin a Eurofotbal.cz přináší seznam tří bodů, které na hřišti rozhodnou o novém mistrovi Afriky.

Oba tábory jsou takřka kompletní; Sloni postrádají pouze zraněného náhradníka Cheicka Tiotého, na ghanské straně se vznášel otazník nad Asamoahem Gyanem. Kapitán a klíčový útočník týmu, který vynechal semifinálový zápas (na jeho místě nastoupil Jordan Ayew), se však nakonec stihl dát do pořádku a večer nastoupí.

Jak Hervé Renard, tak Avram Grant spoléhají v play-off na pevně daný systém; Slonům přinesl dvě výhry 3:1, Černé hvězdy se do finále prostřílely ještě suverénněji po dvou triumfech v poměru 3:0. Je vysoce pravděpodobné, že oba trenéři vyšlou do finále tytéž sestavy jako posledně proti Demokratické republice Kongo, respektive Rovníkové Guineji. Pro Pobřeží to znamená neobvyklé rozestavení 3-4-3, v němž má vedle Bonyho s Gervinhem největší ofenzivní volnost Serge Aurier:

obrázek

Ghana se v semifinále vytasila s poměrně čitelným, ale vysoce funkčním systémem 4-2-3-1, či možná spíše 4-4-2 s útočnými křídly, tandemem J. Ayew - Appiah v útoku a relativně hluboko zataženou obranou:

obrázek

Nyní tyto dvě sestavy stojí proti sobě. Kde se budou odehrávat klíčové bitvy, které nakonec určí výsledek velkého finále?


První otázka: Souboj lídrů

Často vzpomínanou ironií je fakt, že zatímco Drogba - dost možná nejlepší fotbalista Afriky všech dob - se zlaté medaile nikdy nedočkal, jeho nástupce Wilfried Bony to může dokázat hned při své první příležitosti. Bony je v play-off zatím vynikající; ve čtvrtfinále ukázal, jak silný umí být ve vápně, v semifinále zase nechal rozkvést svoji kreativní stránku a potvrdil, že mu nedělá problémy hrát nesobecky a pro tým. Čerstvá posila Manchesteru City má na svém kontě zatím dvě branky a tři asistence, a pokud se jí podaří rozhodnout i dnešní duel, pravděpodobně odletí zpět do Anglie s cenou pro nejlepšího hráče šampionátu.

Favoritem na tuto poctu je však momentálně někdo jiný - André Ayew nastoupil v prvním utkání proti Senegalu uprostřed zálohy v Grantově experimentálním rozestavení 3-5-2, po přechodu na tradičnější systém se čtyřmi obránci však zaujal svoji klasickou pozici levého křídla. V současnosti je právě on skutečným tahounem Ghany; hraje jako z partesu, střílí důležité góly a svými výkony strhává celý tým. Gyan je sice kapitánem, a jeho přítomnost na hřišti může být pro Černé hvězdy v důsledku klíčová (byť třeba pouze z psychologického hlediska), ale pokud má Grantův tým vystoupat až na vrchol, bude k tomu potřebovat další Ayewovo galapředstavení. Oba týmy mají k dispozici celou řadu skvělých fotbalistů, žádný z nich však není v rozhodování zápasů lepší než právě Bony s Ayewem.


Druhá otázka: Ghanská křídla versus obrana Pobřeží

Opora Marseille je z druhé strany podporována Christianem Atsuem, prototypem typického křídelníka, a právě tito dva borci nejvýrazněji utváří herní profil ghanského mužstva. Renard musí vymyslet důkladný plán, jak tuto sílu eliminovat.

Pokud porovnáme obě výše rozkreslené sestavy, zjistíme, že Pobřeží je na tento úkol připraveno docela dobře; Ghana útočí se čtyřmi borci vepředu, Sloni mají na hřišti obránců pět, a základní taktická poučka říká, že klíčem k ubránění soupeřova ofenzivního arzenálu je zajistit, aby nikdy nezískal u vápna převahu. Jenže to je pouze jedna stránka věci; stejně tak můžeme podotknout, že stoperský generál a jednoznačně nejdůležitější postava sloní defenzivy Kolo Touré nepodává v play-off bůhvíjaké výkony, zatímco Wilfried Kanon, Eric Bailly i gólman Sylvain Gbohouo už ukázali, že jejich kolektivní nezkušenost (pro všechny tři jde o první velký turnaj) může vést k potenciálně fatálním chybám.

A pak je tu samozřejmě postava Serge Auriera, dost možná nejlepšího Slona na turnaji, který dnes bude muset být na dvou místech zároveň: jeho primární úkol přečíslovat soupeřovu obranu a de facto samostatně zajišťovat všechny křídelní útoky musí nyní ustoupit bránění nebezpečné ghanské levé lajny (Baba - Ayew). Pravý bek PSG tak stojí v nezáviděníhodné pozici; Renard se potřebuje rozhodnout, jestli raději obětuje integrální část vlastní ofenzivní taktiky, nebo pověří hlídáním Ayewa nervózního pravého stopera Baillyho.


Třetí otázka: Bitva o střed pole

Pokud Sloni potvrdí roli lehkého papírového favorita a skutečně vyhrají, bude Hervé Renard (mimo jiné) univerzálně chválen za jednu věc - vyřešení tíživé otázky jménem Yaya Touré. Záložník Manchesteru City je kvalitativně nejlepším hráčem celého kontinentu, historie však ukázala, že spoléhat na něj coby na kreativní spojku mezi zálohou a útokem dlouhodobě nefunguje. Renard Yayovi ulevil tím, že jej zatáhl hlouběji do prostoru před stopery; "desítka" Slonů tak nyní odvádí nezvyklé penzum černé práce, leč její spolupráce s metronomicky přesným Serey Diém a trojčlenným stoperským štítem přináší výsledky.

Skutečně rozhodující bitvou však může být souboj dvou hráčů, o nichž se příliš nemluví - jsou to Dié a Afriyie Acquah. Oba mají za úkol být onou poslední instancí před obrannou linií, spolehlivým hlídačem vlastního vápna; Dié však už několikrát v kariéře ukázal, že je pod tlakem náchylný k chybám, a nezkušený Acquah zatím úspěšně střídá "essienovské" záblesky se špatným řešením situací (což znamená, že na takto pevně "ukotveného" hráče nemá ještě úplně vybroušenou poziční hru). Fakt, že Acquahovým partnerem uprostřed zálohy je ofenzivně laděný playmaker Mubarak Wakaso, a celá ghanská jedenáctka tedy místy připomíná devadesátkové 4-4-2 se záložním blokem ve složení "tvořič - bořič" (které dovedl k dokonalosti Karel Brückner na Euru 2004), Černým hvězdám na klidu příliš nepřidává.

S tím souvisí i poslední věc - oba trenéři už na šampionátu vystřídali dva systémy, tříobráncový a čtyřobráncový. Zatímco však Hervé Renard, muž, který prokazatelně umí vyhrávat (viz jeho tažení se Zambií v roce 2012), mění svůj herní plán organicky a vždy s ohledem na eliminaci soupeře (pokud budou Sloni muset zabrat, očekávejte stažení Tiéného a změnu na klasické 4-2-3-1 s Aurierem a Kanonem na krajích obrany), Grant jako by k patřičné reflexi potřeboval mnohem více času. Nepůjdou-li věci od začátku podle ghanského plánu, bude izraelský stratég muset ukázat, že dokáže reagovat okamžitě. I proto je sázka na titul Slonů mnohem větší jistotou.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (298)

Přidat komentář
smazaný uživatel

a jak to vidí zdejší fotbaloví guru?

Reagovat
smazaný uživatel

Budu fandit Slonům, ale myslím, že vyhraje Ghana..

Reagovat
smazaný uživatel

mám to naprosto stejně

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 vyhraje Ghana.

Reagovat
Liquid

tipnu si kříž a nakonec vyhraje Ghana, ale přát to budu spíš Slonům

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Pobřeží Slonoviny musí porazit to bývalé Zlaté

Reagovat
didosh

Zlaté Pobřeží

Reagovat
Rarášek

2:1 Ghana ..

Reagovat
Rarášek

Sloni 2:1 Ghana

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Achjo, proč to zas vychází dvě hodiny před.

Reagovat
fantomas

... kdy už je mimochodem jasný, že nastoupí A. Gyan místo J. Ayewa.

Reagovat
domingo

2/3 jsem mel napsany uz vcera :( a je to kratickej text, 2 hodiny staci.

Reagovat
domingo

Vlastne ten cas je uplne idealni.

Vem si to takhle: Je nedele, hraci den ve vsech evropskych top ligach. Kdybych to sem svihnul hned rano, tak to vydrzi na homepage par minut, nez to prevalcujou previews. Brzo odpoledne se hraly zapasy, ted je takovy to "okno" mezi odpolednim a vecernim ligovym programem. Ideal. Finale zacina v osm, clanek je tu od sesti, prectenej ho mas za pet minut a aspon vydrzi do konce dne na diskusi k zapasu. Mrmlale :((((

Reagovat
didosh

Reagovat
fantomas

Kuriózní, že furt reaguješ na ten druhej příspěvek, aniž bys ho bral na zřetel. Když už přicházim pozdě, moh bych aspon mít aktualizovaný informace. Mrmlale. :((((

Reagovat
domingo

No jo furt, opraveno :'((((

Reagovat
fantomas

A čerstvě se vynořila i zpráva, že Gbohouo má nataženej stehenní sval, takže Copa Barry zpátky do brány.

Reagovat
fantomas

Na obrázku ne.

Reagovat
domingo

Obrazky jsou semifinalovy sestavy, mas to tam napsany :(((

Reagovat
fantomas

Ok, pak oprav... "Nyní tyto dvě sestavy stojí proti sobě." :((((((((

Reagovat
domingo

Nech me bejt :(((((((((((

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

stromolibac,negrofil,multi kulti nadsenec a zarytej islamofil a romista domingo se ozval :((((

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

A levičák, další pozitivní vlastnost, si kde nechal?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proti "negrům" nebo multi-kulti, či muslimům by neměl mít nikdo normální nic. Naopak proti ghetům, radikálům všeho druhu a kriminálníkům ano. Stejně tak jako by člověk neměl být přehnaný, když se poroti jakémukoliv etniku použije stereotyp, který navíc z velké části naplňuje. Přehnaná avarze kvůli tomuhle a to sluníčkářství je největší zlo. Stejně jako rasimus a xenofobie.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, to by šlo. Jen si to ujasněme - proti ghetům jako proti systémové chybě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jinak to chceš brát?

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. Z tónu tvého příspěvku to bylo jasné, jen jsem se chtěl utvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono mi tam ještě možná chybí, že cigáná by taky člověk neměl odsuzovat jenom proto, že je cigán. Když (bohužel) výjimečně potkám nějakého na chodbě fakulty, tak si neřeknu, že je to špína. Bohužel třeba v Ově ho fakt potkáš jako úplnou raritu a veřejně je vidíš jenom v těch rojích, kde taky nemusí být každý špatný, ale ta pravděodobnost je tam hrozně vysoká.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, mám podobné zkušenosti. Utvářet si názor na základě zkušenosti je ale zrádné, protože zkušenost se neptá po příčinách. Je třeba nějaké harmonie. Být opatrný a dívat se s nedůvěrou (taky, když by došlo k potyčce, tak ti je k hovnu vědění, že dotyční nedostali v životě ty samé příležitosti jako ty), ale neodsuzovat.

Reagovat
celeb

Reagovat
Atlético de Madrid

Libi se mi ten system Pobrezi. Aurier je strasne skvelej hrac, navic snad nepamatuju fotbalistu s lepsim centrem. Bony je docela delo, ve Sparte sice vsichni vedeli, ze je to vybornej hrac, ale ze brzo bude pro tu repre stejne dulezitej jako Drogba si asi predstavoval malokdo.

Jinak jsem koukal na nejakou historii a Renard je taky dobrej. Afcon nevyhral se dvema tymy jeste zadny trener. Ostatni kontinentalni sampionaty se dvema tymy vyhral pouze Bora Milutinovic s USA a Mexikem. Se tremi pak legenda Carlos Alberto Parreira, a to s Brazílií, Kuvajtem a Saudskou Arabii a navic je navic jediny trener, ktery to dokazal na dvou kontinentech.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Aurier je božííí na MS jsem si ho oblíbil, klidně bych ho bral jako backup do Realu, i když nevím, jak to má s bráněním.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

docela dost me stve, ze se to krizi s francouzskym slagrem, tohle finale by me dost zajimalo, ale bohuzel...

Reagovat
j_mrazik

Kde se na to dá koukat? Stream? ČT?

Reagovat
Firkraag

sopcast, pouzivas-li

Reagovat
celeb

255855

Reagovat
CHONG

eurosport

Reagovat
Wat

Tak to nevim, jestli zrovna tohle bylo na kartu, každopádně slušnej šlapák mezi nohy.

Reagovat
Firkraag

to asi měla být červená ne?

Reagovat
celeb

masaz prostaty zadara, mal mu asi este podakovat, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Moc od toho nečekám vzhledem k údajné úrovni celého šampionátu, jinak zatím Sloni lepší, te´d už se probrala i Ghana.

Reagovat
smazaný uživatel

být video, už je Gyan venku (resp. určitě by si to nedovolil)

Reagovat
Firkraag

jasná červená, ale těžko z toho vinit rozhodčího no..

Reagovat
celeb

Tak toto mala byt cervena.

Reagovat
smazaný uživatel

Gyan se s tim moc nesere

Reagovat
Firkraag

To musí bejt fakt neuveritelnej blbec, udelat neco takovyho v tomhle zapasu, co kdyby to ten sudi videl?

Reagovat
smazaný uživatel

to me na tomhle turnaji bavi, az do finale absolutni nepredvidatelnost

Reagovat
Firkraag

jo, prdel to je slusna, fotbal moc ne

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne ze tohle udela KAPITAN svyho tymu

Reagovat
Firkraag

no tak treba Zidane to taky udelal...

Reagovat
smazaný uživatel

Atsu nadherne

Reagovat
Wat

Hezky se nesla.

Reagovat
Wat

Ale teďka teda měl bejt venku, pokud už jednu má, rozhodčí se posral.

Reagovat
celeb

jednoznacna zlta a nasledna cervena. Nepochopitelne.

Reagovat
fantomas

Dié naprosto jasná redka za druhou žlutou.

Reagovat
celeb

uz mohli hrat 10 na 10

Reagovat
fantomas

Rozdíl je akorát v tom, že Gyanův průser sudí neviděl, zato Diého ano a stejně se rozhod ho přejít.

Reagovat
Wat

Reagovat
Firkraag

nevidel jsem, co udelal?

Reagovat
fantomas

Prostě podkosil unikajícího Atsua. Nejžlutější žlutá, co existuje.

Reagovat
kalla

Nejdřív šel míč

Reagovat
fantomas

A co jako? Pískl sudí faul? Pískl. V tom případě měl prostě tasit žlutou.

Reagovat
kalla

Od kdy se každý faul hodnotí žlutou kartou?

Reagovat
fantomas

No takovej faul se žlutou hodnotí, ehm, odjakživa.

Reagovat
kalla

Tak to by bylo na žlutý asi 5:5. Víc objektivity chlapče

Reagovat
fantomas

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ta atmosféra mi přijde taková nahovno Ta vzdálenost od hřiště je hrozně velká, slyšet jsou jenom trubky, občas nějaké zahučení a jinak ticho jako blázen. Nevím, jestli je to tím, že má eurosport nějaké ruchové tlumení, ale ...

Reagovat
celeb

2. tyc Ghany. Ten prechod do utoku je vacsinou strasny, tie centre na kridla idu uplne zle, ale ked sa uz predsa dostanu k sestnastne, su nebezpecnejsi nez sloni.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo link na stream?

Reagovat
celeb

sopcast, kanal 255855. 2350 Kbps

Reagovat
celeb

pripadne http://www.rojadirecta.me vyber si vlavo tento zapas a najdes mrte sposobov, ako to pozerat

Reagovat
dantetomas

Nekaz si vecer

Reagovat
smazaný uživatel

když si pustíš 13. komnatu tak se budeš víc bavit

Reagovat
dantetomas

toto je futbal pre sadomasochistov? Aj vserajsie MS derby bolo zuzo-labuzo proti tomuto

Reagovat
Liquid

poznámky k 1.půli

- ze začátku slušný tempo, od 30.minuty už tempo dost upadlo, Ghana ale pohyblivější a kombinačně přesnější a měla i 2 tyčky

- Kwasi Appiah je snad nejbělejší Ghaněn ever

- že zrovna Gyan předvede blikanec za jasnou červenou v 1.půli, kór v roli kapitána bych netipl ,velké zklamání, mohlo být po nadějích na triumf

- Die řezničil i za Basilej, ale ve finále a po půlhodině už měl být taky venku, červenou mohl dostat už za vykastrování Wakasa, ale tam to ještě mohl uhrát na neúmysl, za ten druhej faul, už měl dostat jasnou druhou žlutou

- Yaya Touré 2x nasimuloval faul, tohlec v Premier League nedělá

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi přijde, jak když se od 30. minuty čeká na penalty

Reagovat
Atlético de Madrid

Moc nechápu proč v tomhle zápase rozdal zatím jen jednu žlutou

Reagovat
Firkraag

Řekl bych, že je to takovej "finálovej" trend.

Reagovat
Atlético de Madrid

Občas se to vidí, ale pak se takový utkání obvykle vymkne kontrole a rozhodčí mají tendence začít s rostoucím napětím udílet karty naopak za každou blbost.. uvidíme, zatím to má dobrej náběh na bitku a la španělská liga

Reagovat
Firkraag

Vynervovaný jsou pěkně no a kontrole už se to pomalu vymyká, tak jsem zvědavý. Ale za příčinu bych označil nevyloučení Diého za tu brutální kastraci. To člověk nechápe.. jak De Jong na Alonsa, či Boulahrouz na Ronalda...

Reagovat
Atlético de Madrid

a teď Tiene dostal za co?

Reagovat
johnik

ježiš to sou herci

Reagovat
Firkraag

Neskutečný šašci

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bailly je strasne nesympaticky hrac.

Reagovat
fantomas

Sudí by dneska nevyloučil ani za vraždu fakt. Jak moh ten hlavičkující incident přejít pomalu i bez domluvy, to fakt nechápu...

Reagovat
Coutinho10

jak tam mel ten hrac na lavce hodinky

Reagovat
smazaný uživatel

Oukej jdu na Barcelonu, pokud už nevede o víc gólů a není rozhodnuto, protože tohle se fakt nedá, a zapnu až na penalty, které byly snad nejpravděodobnější ještě před začátkem turnaje. Škoda, že jsem nevsadil - zadarmo

Reagovat
Atlético de Madrid

Ghana se mi líbí mnohem víc. Obrana funguje lépe a výborně napadajíí. Naopak Pobřeží moc nefunguje záloha, hlavně Yaya je celkem mimo a nedaří se mu dostat se do hry.. U nich to často zachraňují až zákroky obránců, protože záloha moc nezvládá ani vyplňovat ten prostor před nimi.

Reagovat
smazaný uživatel

Borec vystřelí z 40m ty vole

Reagovat
Atlético de Madrid

zrovna dneska jsem vyhlašoval nejkrásnější gól, který kdo kdy vstřelil proti Atléticu.. vítěz aneb z extrémní dálky to taky jde:

https://www.youtube.com/watch?v=uRFnsRPOQu8

Reagovat
Firkraag

je to Seedorf?

Reagovat
Firkraag

jojoo :-)

Reagovat
Atlético de Madrid

jj

Reagovat
Filipow

OT: Jaké všechny knihy mají spojitost s LoTRem? přemýšlím, že si udělám sbírku...

Vím o Hobitu, Silmarillionu, samozřejmě o třech dílech LoTRa, Hurínovy děti, Nedokončené příběhy, tuším ještě List od Nimrala..

jaký ještě další díla teda? :D a ještě pokud víte někteří další i jak je to chronologicky poskládáno :)

Reagovat
Firkraag

Chronologicky: Silmarillion, Hobbit, Pán Prstenů... Húrinovy děti jsou součásti Silmarillionu, Nedokončené příběhy jsou takový střípky ze všech věků. Tuším, že List od Nimrala spojitost s LoTRem nemá.

Reagovat
Atlético de Madrid

Nejsou Húrinovy dětí spíš rozšíření některých témat z historie lidí, který Silmarilion nakousnul?

Reagovat
Filipow

Teď jsem si to pročital trošku..

A jo, tak trošku jsou.

Reagovat
Firkraag

Samozřejmě je to mnohem širší a asi i lehce přepracovaný, ale z hlediska chronologie to spadá pod Silmarillion.

Reagovat
Filipow

Takže to zatím mám Silmarillion, Hurínovy děti, Hobit, Pán prstenů

A mezi vším nedokončené příběhy. Chybí tam něco? :)

Reagovat
Firkraag

To bys měl mít vše, já jsem teď zjistil, že Húrinovy děti tu z nějakejch záhadnejch důvodů nemám.

Reagovat
Filipow

Tak Hurínovy děti jsou nově napsané, ne? 07 či tak.

Reagovat
Firkraag

vydané, napsané těžko :-)

Reagovat
Filipow

Jo, takhle jsem to myslel.

Ale Hurínovy děti myslím dopisoval Tolkienův syn nebo dokonce vnuk.. :)

Reagovat
Firkraag

Christopher, což je syn. Tohle nevím, mám pocit, že to spíš jen seskládal dohromady i s pomocí rukopisných poznámek.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
domingo

Ty vole, to je zase spektakl. Jdu radsi na vyhlaseni Vinyly, pak si prectu kdo vyhral.

Reagovat
fantomas

Reportér jaksepatří

Reagovat
johnik

Reagovat
terry

A jeste dela gramaticky chyby!

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli tohle ma byt vysneny finale...

Reagovat
Atlético de Madrid

tak zase posledně kopali 12 sérií při penaltách...

Reagovat
Greny

Teď jsem to chtěl napsat, že jestli budou penalty tak je budou kopat ještě zítra

Reagovat
Firkraag

Těším se na Gyana, jestli budou penalty

Reagovat
fantomas

Vysněný bylo předevšim pro složení semifinále + kvůli prvnímu odstavci.

Reagovat
smazaný uživatel

Appiah uz finale moc nedava, poslal bych tam J. Ayew

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to zatím vypadá? Dobrý fotbal?

Reagovat
Atlético de Madrid

fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

ok, jdu se dívat

Reagovat
Greny

no fotbalem bych to nenazýval

Reagovat
Firkraag

lepší jak Bohemka-Brno

Reagovat
smazaný uživatel

Srovnatelná zábava s finále MS

Reagovat
smazaný uživatel

Link na ty penalty?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rozlišovák tady nosí všeci trenéři?

Reagovat
tuny

link?

Reagovat
tuny

díky

Reagovat
Atlético de Madrid

Bony si to v mezihře dobře dává

Reagovat
božský John

V zivote sem prisernejsi fotbal nevidel

Reagovat
Atlético de Madrid

samej typickej afričan tam

Reagovat
božský John

Jono

Hlavne se bojim toho, ze ty drevaci tam budou patnact serii a pak se mozna nekdo trefi

Reagovat
db18

Reagovat
Atlético de Madrid

netrefi, na to nemaj herni inteligenci

Reagovat
božský John

To umej jenom napalit se zavrenejma ocima, technicky to neumej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

Gyan ve 120. minutě z placu, že by nechtěl kopat penaltu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu proč stáhl Gervinha, on by rozhodl...

Reagovat
božský John

Netrefil by branu

Reagovat
smazaný uživatel

nene, on by promachnul

Reagovat
božský John

Asi jo

Reagovat
db18

rozhodl pro Ghanu

Reagovat
mickey mouse

Konečně po 120. minutách nastane nějaké vzrůšo.

Reagovat
db18

...jenom aby

Reagovat
smazaný uživatel

Kladno - Pribram hadr..

Reagovat
Greny

Tak kdo překopne stadion ?

Reagovat
Usty

To je horší než Merseyside derby...

A Gyan není hlavní exekutor nebo co?

Reagovat
db18

Tu zatím nejdůležitější penaltu nedal, tak se moc nedivím...

Reagovat
smazaný uživatel

ale potom si v rozstřelu věřil a dal ji...

Reagovat
smazaný uživatel

no nedal ani proti Zambii v semifinale ACN..

Reagovat
smazaný uživatel

a já vedle píšu fantíkovi,že je Asie hnus a přitom Afrika(finále) je ....... bez komentáře.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Gervinho by to dal

Reagovat
božský John

Proc ten slonovinskej brankar drepel na zadku, kdyz ayew kopal?

Reagovat
smazaný uživatel

proc ta grafika na eurosportu ukazuje promenene penalty zlute a ne zelene ?

Reagovat
db18

...a proč mají grafiku jen na 5 pokusů?

Reagovat
božský John

ty kravo

Reagovat
db18

...ten tam šel extra na penalty, ne?

Reagovat
mickey mouse

bože

Reagovat
Trand

Reagovat
Atlético de Madrid

Ježiši Kalou

Reagovat
Jerichoo

Co to je

Reagovat
Trand

Reagovat
db18

nene...

Reagovat
Greny

Tam je to samej kanonýr

Reagovat
smazaný uživatel

vysneny finale se vsim vsudy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

von se ten mamlas jeste zrani

Reagovat
db18

Reagovat
misinho7

Wtf co je s brankarom ?

Reagovat
stas87

tak to asi rozhodnu brankari,respektive jeden z nich

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Greny

brankář křeč?

Reagovat
smazaný uživatel

spis ho chtel jenom rozhodit... docela svinarna.

Reagovat
mickey mouse

V klidečku s úsměvem... to snad ani není finále.

Reagovat
havrys99

lepší jak se Scottem Sterlingem

Reagovat
Teoretik

To je komedie

Reagovat
Atlético de Madrid

dneska to fakt rozhodne ten brankář, akorát z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Zábavnější bejvá i nominační večer Českého lva

Reagovat
kalla

Reagovat
havrys99

Gervinho

Reagovat
Switchback

pohodička

Reagovat
smazaný uživatel

srdcař

Reagovat
Jerichoo

Gervinho

Reagovat
smazaný uživatel

brankáři nic?

Reagovat
db18

Gervinho

Reagovat
havrys99

tak jedéééém keepři

Reagovat
smazaný uživatel

Golmani

Reagovat
Switchback

poooooooojd

Reagovat
havrys99

Barry si koupil scénář

Reagovat
misinho7

Co ten brankar robi ?

Reagovat
Switchback

Reagovat
ďuriLFC

to je sen toto

Reagovat
mickey mouse

Proč se tam válí?

Reagovat
db18

přenáší tlak na brankáře soupeře

Reagovat
mickey mouse

docela nesportovní no...

Reagovat
db18

Ve fotbale už je tolik hnusu, že mně tohle ani moc nezaráží...

Reagovat
havrys99

ty vole, horší jak Rosemunda

Reagovat
raduinho

Komedie

Reagovat
smazaný uživatel

některý tým by se měl přestat modlit nebo to neskončí

Reagovat
smazaný uživatel

ten brankar slonu je pekny kokot

Reagovat
ďuriLFC

ked da tak prešprintuje cele hrisko

Reagovat
havrys99

Díky bohu za konec

Reagovat
havrys99

Najednou běháááá

Reagovat
Switchback

no ale chudák golman

Reagovat
Trand

Ten se nebál.

Reagovat
smazaný uživatel

Sloni

Reagovat
smazaný uživatel

Sloni

Reagovat
Wat

Pěkně umístil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je jedna z nejvetsich komedii v dejinach fotbalu, to fakt nejde

Reagovat
božský John

Ten Barry je hroznej picus, ale stejne to byla sranda

Reagovat
Wat

Tam běhá se sprejem proti komárům či čo

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

to ma pobavilo asi najviac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
wild

tak ten brankar Ghany im to pekne dojebal..nic nechytil a este aj nedal penaltu

Reagovat
havrys99

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

spíš ten, co to kopl snad o metr vedle

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,je to tam 9:8

Reagovat
terry

To bych se fakt poblil, velebnosti, co tam ten brankarskej klaun Slonu predvadel. Clovek jim to pak i zacne prat, kdyz prezili klinickou smrt, a on to pak takhle zkurvi cely.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
13

Já to vůbec nepochopil proč tam ležel

Ale Slonům jsem to přál víc, přece jen bez Drogby jsou sympatičtější.

Reagovat
johnik

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
kiwwi

aby namiesto neho mohol ist kopat penaltu hrac z pola...

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

To by asi stejně nepomohlo... na nějakym turnaji juniorů musel za Anglii taky kopat hráč, který kvůli zranění odstoupil ze hřiště...

Reagovat
kiwwi

tak skusil to no...mne bolo jasne ze mu to nikto nezozerie, vsak to bola komedia jak oci, ale ak by bol zraneny tak ze ju fakt nemoze is kopnut, tak by siel hrac z pola

Reagovat
db18

To nevím jak by bylo - tamten hráč měl něco s kotníkem a sotva k tomu puntíku z půlky došel... (leda by asi fakt musel do nemocnice...)

Reagovat
kiwwi

tak to uz je kokotina rozhodcu...ked je to zranenie ocividne, tak nema co takeho hraca pustat na ihrisko - zdravie hracov je prvorade...tam keby si trener postavil hlavu ze ten hrac na ihrisko nejde, tak by urcite uspel

Reagovat
db18

hm, tak to je blbost - teď se mi podařilo dohledat rozhovor s tim rozhodčím a prý tomu angličanovi dal na výběr (a zřejmě ho k tomu donutil trenér... tak to jsem žil 5 let v omylu )

Reagovat
kiwwi

a dal?

Reagovat
db18

...tzn. že zraněný hráč to nemusí kopat, akorát se pak tým se zraněným točí rychleji, než ten druhý

(ale nevím, jak by to bylo u brankáře, jestli by to pak nemusel dochytat někdo z pole)

Reagovat
havrys99

Honem zpátky do klubů a ukončit ten turnaj

Reagovat
smazaný uživatel

afričani jsou pěkné obohacení evropských lig,ale pokud hrají pospolu momentálně na APN tak je to na . MS v životě nemůže klub z Afriky nebo z Asie vyhrát!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tým samozřejmě.

Reagovat
Atlético de Madrid

furt to jako bylo lepší než představení dobrý půlky týmů na MS, to jsou zase závěry

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím,ale beru tvůj názor

Reagovat
Atlético de Madrid

taková Ghana dneska podle mě hrala líp než taková Anglie odehrála půlku svejch zápasů na MS no

Reagovat
smazaný uživatel

hm

Reagovat
db18

Reagovat
Greny

Reagovat
Trand

Reagovat
Paddy

aneb mám v **** na lehatku a jak tam pak behal, jako kdyby to sam rozhodl

Reagovat
smazaný uživatel

nejchytrejsi clovek na stadionu - jako jedinej se odmitnul na tu tragedii koukat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

bůh

Reagovat
Wat

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Paddy

komedianti fraska jak blazen

Reagovat
johnik

Tak aspoň penalty dramatické Sloni

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé představení hry Zdravý nemocný, Molière by tleskal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani Misantrop Gervinho nebyl zlý.

Reagovat
CHONG

Sloni

Reagovat
Switchback

Reagovat
smazaný uživatel

Barry

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Posledni Kovboj

bozemuj ten Blatter vypada, ze se prave posral a hleda po kapsach toaletak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Reagovat
cristiano.K.

nehorázná komedie ten golman mě pobavil, i když je to zmrdský. Ted určitě pude na vyšetření,kde se potvrdí,že má zlomenou ruku. Při otázce,kde vzal sílu chytat určitě odkáže na nakýho šamana z vesnice hulahula

Reagovat
smazaný uživatel

Finale jak celej sranda 1:1 sampionat

Reagovat
t0mmy33MCFC

strasne to prozivaj niggaz :D bohove tam hrali velkou roli

Reagovat
smazaný uživatel

Jak si ten idiot Barry porad nesdelal rukavice.. To je strasna saskarna dneska, celkove..

Reagovat
Posledni Kovboj

a budes plakat?

Reagovat
smazaný uživatel

dostal na konci žlutou nebo ne?

Reagovat
fantomas

Slonum to nedokážu přát, prostě ne.

Barry uplně pokazil celej dojem, vysloveně trapný vystoupení - simulovat zranění během penaltovýho rozstřelu. DVAKRÁT.

Dede nejsympatičtější fotbalista Afriky se snad nikdy nedočká.

Reagovat
terry

Mně to teda bylo asi úplně jedno, ale jak už sem psal, ten brankář byl k zblití.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

bodejť.

Reagovat
fantomas

Moh by sis prosim dát za úkol ignorovat mě? Dík.

Reagovat
smazaný uživatel

Až tak? No jak chceš. Ale nebuď zas tak zlej

Reagovat
Switchback

Je jenom nasranej, že vyhráli sloni ... ho to zachvilu přejde

Reagovat
fantomas

Nene, spíš mě prostě otravuje zájem od někoho, jako je krleš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Switchback

Reagovat
fantomas

Nj, dal bych sem jen obrázek, abych se podobnym věcem vyhnul, ale nemoh sem si vybrat.

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sali5

Drogba se celou kariéru neúspěšně snaží vyhrát APN a ono se to vyhraje 7 měsíců po tom, co v repre skončí.. no mě by to asi naštvalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele