Vyšetřování ve španělské lize nenašlo důkazy o rasistické urážce na hřišti

09.04.2021, 12:47
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (452)

Přidat komentář
Fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no shit

Reagovat
mistr129

A bude teda nějaký postih pro Valencii, nebo se odteď může ze hřiště odcházet kdykoliv se zlíbí?

Reagovat
REPLIKATOR

Potrestat Valencii a hlavně tu jejich hysterku.

Reagovat
eibe

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Liquid

Reagovat
Bucky

Není důkaz o tom, že se to stalo, ale taky není důkaz, že se to nestalo. Pokud by bylo průkazné, že si to vymyslel, tak ať trest dostanou. Ale aby si před odchodem z hřiště kontrolovali všechny záznamy z ruchových mikrofonů, jestli je někde důkaz, to je úplná blbost.

Reagovat
mistr129

Tak tady je základní věc, že i kdyby se to stalo, tak nemají žádné oprávnění kvůli urážce odcházet do šaten. Pokud by na to skutečně měli důkaz, tak bych to ještě pochopil, ale takhle se to přeci nedá tolerovat.

A důkaz o tom, že se něco nestalo, jde v mnoha případech jen těžko najít.

Reagovat
Bucky

Vzhledem k tomu, že to nebylo nic šeptaného, tak tam asi nějaký předpoklad o prokazatelnosti byl. Ale hlavně si myslím, že v takovou chvíli fakt nepřemýšlí nad tím, jestli je poblíž nějaký rucháč, jestli to bude zřetelně slyšet nebo ne. Prostě jsou nasraní a chtějí to řešit.

Co se týká toho samotného odcházení a adekvátnosti té reakce, to je hrozně složitý. Skoro každá společenská změna proběhla až po nějakých výrazných protestech a akcích. Je celkem jedno, jestli šlo o změny týkající se práv žen, ras nebo jiných menšin, skoro ve všech případech se bohužel něco začalo měnit až ve chvíli, kdy začali být dopady velké a docházelo třeba i k úmrtím na obou stranách. Oproti tomu je odcházení ze hřiště slabý čajíček a vlastně nejde o nic až tak vážného. Samozřejmě i ta samotná problematika není tak závažná, rasistické urážky nejsou vůbec srovnatelné se systémovou nerovnoprávností opřenou o zákony, proti které se protestovalo v minulosti. Tyhle věci se ale na sportovištích dějí už delší dobu a řeší se dost vlažně, takže chápu, že je tam snaha o nějaké důraznější kroky, aby se s tím začalo něco dělat. Chápu, proč lidem vadí, že se odchází v neprokazatelných případech, ale také chápu, proč ti hráči odchází.

Reagovat
Tochal

Reagovat
uff

Prestanú sa dohrávať zápasy? Pri každom zápase bude viac právnikov ako futbalistov? Zrušíme rovno futbal? Dajú sa tisíce ruchových mikrofónov?

Reagovat
Bucky

Tomuhle argumentačnímu faulu se říká nakloněná plošina a je samozřejmě úplně mimo.

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem chápu, když se odejde ze hřiště v případě, kdy řvou třeba fanoušci na tribunách urážky, házej banány apod. Tam to má jasnej účel - odcházíme ze hřiště, odmítáme hrát v takový kulise. Ale odchod po údajnejch individuálních urážkách na hřišti, to je trošku cesta do pekel.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
soukup

Reagovat
Puskas

Pak budou odcházet pořád.

Reagovat
uff

Reagovat
janinho

https://www.youtube.com/watch?v=eSR7FaflUj0

toto sa sice stalo pred 10 rokmi, ale pokial viem za toto nedostalo atletico vtedy absolutne ziadny trest. dneska sa kadejaka hystericka placka ide hrat na martina luthera kinga pomaly uz za to ze sa na neho niekto skaredo pozrie.

ak sa takemu spravaniu hodla ustupovat, tak nech sa uefa pripravi na to co tym sposobia. uz davno mali obvinenia toho "finskeho" sulina zmiest zo stola, nechapem na com sa tam akoze dohaduju. cim skor to uzatvoria, tym skor sa mozu venovat tomu co sa dialo pocas aj po zapase na ihrisku a v tuneli.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě se bude UEFA muset zamyslet nad nějakym řešením, ale v současnosti jsou pod velkym tlakem a i třeba z většinovýho pohledu rozumný řešení bude část lidí vykládat jako ustupování rasismu a to je pro UEFU největší strašák.

Reagovat
janinho

nikdy nebudu vsetci ludia spokojni, ale ak nechaju rozhodovat emocie a bulvar a podlahnu tomu tlaku sasa ktory zastupuje kamaru, tak podla mna otvoria dvere, ktore potom uz len velmi tazko budu zatvarat.

oni si naivne myslia, ze takto budu bojovat proti rasizmu, ale dosiahnu akurat uplny opak. ludia, ktori chcu vidiet dokazy o tom, ze kamara bol skutocne obetou nejakych rasistickych poznamok kudelu (a ver tomu, ze takych je urcite vacsina, akurat nemaju potrebu stekat na FB sportbible ako jeho verne ovce) predtym ako kudela ma byt potrestany akurat budu este viac bojovat proti tejto politike. jedine co dosiahnu bude este viac nenavisti v sporte.

ja som proti akymkolvek prejavom rasizmu, ale takisto to predsa nemoze fungovat tak ze obycajne tvrdenie niekoho koho klub uz mimochodom z rasizmu niekoho ineho nepravom obvinil ma byt hned brane ako dokaz. naopak, ja cakam na dokazy a svedectva o tom co sa potom udajne dialo v tuneli.

ak mu kudela nieco take povedal, tak nie je rasista ale obycajny debil. to video kde sa objima v kabine s ciernym spoluhracom (sorry, slavistov az tak podla tvari nepoznam) ma ovela blizsie k laske 2 muzov nez k stretnutiu cernocha a rasistu. tazko ma niekto bude presviedcat o tom ze kudela je rasista.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bude potřeba udělat krok zpátky k apolitičnosti fotbalu, protože současná situace skutečně jenom víří emoce a žene lidi do jednoho nebo druhýho extrému a ve výsledku je např. na sítích toho rasismu ještě víc, protože debilové se tam chovaj jako děti, když se jim řekne, že nemaj mluvit sprostě.

Reagovat
Bucky

Tak UEFA má nějaký procesní řád, kdy má vyšetřovatel nějaký stanovený čas na to, aby mohl vše důkladně prošetřit (a řeší souběžně jak situaci na hřišti, tak následně po zápase, takže se navzájem nijak neovlivňují a nezdržují). Následně zasedá v nějakém stanoveném čase komise, která to řeší a posuzuje. Nevidím důvod, proč by se to mělo řešit nesystémově.

Reagovat
janinho

to beriem, ale ako potom mozu davat trest kudelovi, ked zatial nemaju ziadne dokazy o tom, ze to co tvrdi kamara sa skutocne stalo. ak to planuju vysetrovat tak dlho jak to porusenie pravidiel ManCity tak dakujem pekne. to sa potom bude tahat dalsich X mesiacov.

Reagovat
Bucky

Kudela měl trest jistý od začátku. Podle pravidel je i vulgární urážka trestatelná a k té se sám přiznal. Dostal tedy trest, který odpovídá menšímu z těch dvou provinění. A pokud se neprokáže to horší provinění, zůstane to u tohoto trestu, jinak by se zvyšoval. A co se týká délky trestu, tak hádám, že to budou chtít rozseknout před odvetou s Arsenalem, když už mají výsledek vyšetřování.

Reagovat
janinho

Podle pravidel je i vulgární urážka trestatelná

sak to by nedohrali 99% vsetkych zapasov kvoli nizkemu poctu hracov na travniku.

Reagovat
Bucky

Vymáhání je dost vlažné, ale když se ta situace řeší v médiích a hráč se k té urážce sám do médií přizná, tak se komise musí řídit podle pravidel a ten trest mu dát, když je to uvedené v pravidlech. Kde se to běžně vymáhá jsou urážky rozhodčího a za ty padají kolikrát i několikazápasové tresty (viz Baroš v České lize, který dostal za brutální a úmyslný faul loktem jen symbolický trest a většina trestu byla za vulgární nadávky směrem k rozhodčímu).

Reagovat
janinho

najlepsie by UEFA urobila keby Kudela ostal pri tom 1zapasovom treste aby sa nepovedalo, poriadne vysetrila vsetko dalsie co sa v Glasgowe stalo a kludne zakazala hracom davat si ruku pred usta. v tom by som nevidel najmensi problem. teraz bez divakov by ani netrebalo skumat odozeranie z pier, ved tam ruchove mikrofony zachytia takmer vsetko a s divakmi by na takych boli ine paky.

Reagovat
Bucky

Tak to podle mě i dopadne. Zákaz zakrývání úst je tedy složitější, ale pokud by to bylo v případě komunikace se soupeřem, tak to asi hratelné je (přeci jen taktické pokyny v rámci týmu nechceš umožnit soupeřům odezírat). Ale ani tak si nemyslím, že by to něco řešilo. Odezírání je nespolehlivé a ty ruchové mikrofony nejsou tak všemocné, jak si myslíme. Pokud budeš šeptat a někdo vedle Tebe mluvit normálním hlasem, nebude slyšet nic. Pokud budeš od toho mikrofonu dál, tak ani normální šeptání to nemá šanci zachytit. Myslím, že i v případě nezakrytí ruky by se Kudelovi nic nepodařilo prokázat.

Reagovat
Bucky

Cestu víc vidím v nějakém "omikrofonování" hráčů. Dnešní technologie už to dovolují a mohla by to být taková černá skřínka, na kterou by se nesáhlo s výjimkou podobného vyšetřování. Nikoho by to nepoškodilo, neomezilo, jen by to sebralo trakci jak rasistickým urážkám, tak falešným obviněním z nich. To je podle mě metoda, na kterou nemůže snad nikdo nic namítat.

Reagovat
Bucky

Tedy, kromě klubů/UEFA v rámci nějaké ekonomické náročnosti takového projektu, tu si fakt netroufnu odhadovat.

Reagovat
Lemond Laws

Jak by se řeklo: nebezpečný precedens

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
Bucky

Ono je těžký říct, co je horší. Pokud by to řval "celý" stadion, tak je to jasný, ale to už snad nehrozí nikde v civilizovaném světě. Pokud ano, byla by to obrovská ostuda pro daný klub i celou zemi, ze které pochází. Co se týká takového toho pořvávání rasistických urážek z tribun, kde to jsou třeba jednotky nebo desítky lidí (ta realita v případu Lukaku vs. Slavie), tak mi to přijde méně významné, než když to udělá hráč na hřišti, který je nějakým vzorem, má se držet fair play, má reprezentovat klub a má být profesionálem. To je přeci jen trochu jiný reprezentant klub než divák na tribuně, jehož jediným "požadavkem" pro účast na akci je zaplacení vstupného. Bylo by fajn, aby si diváci mezi sebou začali dělat pořádek a když někdo začne hulákat něco rasistického, normálně ho odtamtud společně vyhodit. To je ale asi až otázka budoucnosti, jestli to vůbec někdy půjde (přeci jen ty nejhorší skupiny jsou většinou součástí kotle a dalších větších skupin, kde by něco takového moc realizovat nešlo).

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, je to i otázka míry, protože i na tý tribuně, když to bude řvát pár lidí, je otázka, jak to vyhodnotit v čase zápasu.

Ale hlavně je to otázka průkaznosti - prostě nelze, aby každý nařknutí vedlo k odchodu týmu ze hřiště. Prostě buď to lze prokázat hned, tzn. slyšel to jeden z rozhodčích, tak ať viníka vyloučí a pak ho ještě řeší po zápase, nebo to prokázat nelze a pak se to musí řešit jedině po zápase. Už jen to, že je tu hrozba, že tým odejde ze hřiště, je neúměrnej tlak na rozhodčího a UEFA to bude muset trestat.

Reagovat
Bucky

Tohle je v podstatě lose - lose situace. Oboje vytváří precedens pro něco negativního. Tolerance vytváří precedens pro zneužití odcházení ze hřiště, trestání odcházení zase vytváří precedens, že v případě neprokazatelných rasistických urážek nic nehrozí tomu kdo je jejich autorem a naopak ještě hrozí trest pro druhou stranu. Takže se z šeptaných rasistických urážek udělá ideální forma provokace - netrestatelná, ale zároveň dost nechutná a extrémně efektivní ve smyslu vyprovokování reakce, protože je na to spousta hráčů extrémně citlivá.

Pak je potřeba zvážit, co má horší dopad v případě realizace. Pokud se rozmůžou ty rasistické provokace, bude to v podstatě neřešitelný problém a ty jeho oběti budou naprosto bezmocné. Pokud se rozmůže odcházení ze hřiště po neprokazatelných nařčeních z rasismu, v extrémním případě to povede prostě k tomu, že spolu soupeřící hráči nebudou mluvit. Což popravdě není až takový problém, protože kromě urážek a nadávek si stejně nic jiného neříkají.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale ve světě, ve kterym raději nebudeme mluvit, abysme se vyhnuli rasismu, asi žít nechceme. Když to domyslíš do důsledků, to je tak absurdní představa... Tady nemluvíme o realizaci dvou projektů, protože ten, kdy můžeš někoho vyprovokovat, tu byl vždycky a nějak sme se s tím museli vypořádat, rasistická urážka není jediná urážka na světě, Zidan knows. Ostatně to nakonec i u Caly vypadá, že k nějakým rozřešení dojde a tak to může být ve většině případů, možná ne vždycky, ale většinou jo. A pak, když je to prokázané, je dobré dát exemplární tresty, v tomhle případě za křivé nařčení (+ napříště i klubu za odchod ze hřiště), pokud by to byl rasismus, tak za rasismus.

Reagovat
Bucky

Já jsem to schválně hnal do nejextrémnějším důsledkům. Realita by byla taková, že by akorát nikdo nikomu nic nešeptal do ucha a když už by si nadávali, tak naopak pořádně nahlas, ať to je dobře slyšet. A takových "náhubků" máme ve sportu už spoustu, viz. různé zákazy komentovat rozhodnutí rozhodčích, zákaz politických vzkazů apod. Takže přidat do výčtu "zákaz" nadávek/urážek by vlastně nebyl nic až tak démonického a nového, jak si to všichni představují.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak urážky a nadávky sankcionovaný už jsou. Jestli se dejme tomu zakážou vzkazy protihráči ve stylu Kúdely, tak ok, to neni nic strašnýho. Ale reagovat na každej náznak něčeho, neprůkaznejch tvrzení, ještě v čase zápasu, a to dokonce odchodem ze hřiště apod. to rozhodně není cesta. A o tom to vlákno bylo.

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Infi

Reagovat
uff

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Salfovic

A jak bys chtěl hledat důkaz, že se něco nestalo ?

Reagovat
Bucky

V případě Kamara - Kudela ho prostě nenajdeš, stejně jako nenajdeš ten důkaz o tom, že se to stalo. Na druhou stranu v tomhle případě nešlo o šeptání do ucha, takže se klidně mohl najít ten incident a pokud by ho rucháč zachytil a zjistil, že mu říkal něco úplně jiného, co není možné ani zaměnit/vyložit si jinak, tak v tu chvíli by byl trest pro toho obviňujícího zcela na místě. Vypadá to, že v téhle situaci se prostě nenašel záznam, kde by bylo slyšet, co Cala říkal, takže to není prokazatelné ani na jednu stranu. Třeba v reakci na tyhle incidenty do budoucna některé soutěže zavedou povinné mikrofony v/na dresech hráčů. Technologie už by to dnes měla umožňovat, aby to hráče nijak neovlivňovalo. Do budoucna by to mohlo pomoci v boji proti těmto incidentům, ať už vymyšleným, tak těm skutečným.

Reagovat
ttopi

To nevidím reálné. Hráči si během zápasu vyměnují i spoustu taktických informací. Nesmysl, takhle omezovat hráče asi nemůžeš.

Ale zase kdo ví, rasimus...

Reagovat
Bucky

Tak záleží jak se s těmi záznamy naloží. To by nebylo nic dostupného pro média do přenosů nebo koneckonců ani pro lidi z UEFA. Byla by to v podstatě taková černá skřínka, do které by se nahlédlo jen a pouze v případě vyšetřování takových incidentů za předem stanovených okolností s přesným postupem a jasným vymezením kdo a kdy k tomu má přístup. Podobně jako operátoři drží pro policii záznamy telefonních hovorů, ale také se k nim nikdo nedostane, pokud nedojde k něčemu, co to opravňuje.

Reagovat
ttopi

Jo takhle. Tak to by mohlo.

Jinak jak to myslíš s tím, že operátoři drží záznamy hovorů? K čemu by pak byl výraz "napíchnout telefon", když by operátoři stejně měli hovory někde zaznamenané?

Reagovat
Bucky

Je to asi dané tím, že k těmhle záznamům je jen velice složitý přístup (tuším, že musí být důvodné podezření z terorismu nebo něčeho podobně závažného), takže třeba v případě úplatků si to podle mě policie snad ani vyžádat nemůže (jistý si tím ale na 100% nejsem). A druhý problém je, že tyto záznamy jsou archivovány pouze půl roku, takže může být problém i s tím. A popravdě si nejsem jistý, jak je přesně myšlen "záznam hovorů", jestli se jedná opravdu i o samotnou nahrávku (to mi přijde extrémně datově náročné) nebo pouze o informace kdo, kdy a komu volal. Každopádně třeba obsah SMS zpráv, navštívené webové stránky apod. jsou zaznamenávány kompletně.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím tě, Bucky. Vzbuď se z té diskotéky..

Reagovat
El Cid z City

Záznamy telefonních hovorů jako co si kdo s kým říká? To nemůžeš myslet vážně.

Reagovat
Bucky

Přečti si můj následující příspěvek.

Reagovat
El Cid z City

No vždyť jo, v jakém vesmíru žiješ,pokud připouštíš,že by se mohl archivovat hovor samotný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bucky

Připouštím, že nevím, co vše je zaznamenáváno. Psal jsem, že z technického hlediska mi přijde, že záznam samotných hovorů je nepravděpodobný. Z jiných pohledů mi to jako nějaká blbost nepřijde. Nevidím moc rozdíl v tom, jestli má mít policie přístup k obsahu SMS zpráv (pokud se evidují i SMS přijaté, nejen odeslané, tam by pak byl rozdíl v záznamu i dalších osob) nebo k obsahu hovorů.

Reagovat
protiproudu

"Podobně jako operátoři drží pro policii záznamy telefonních hovorů"

Jaký záznamy?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem napětím bez sebe až se dozvím, jak to doopravdy je.

Reagovat
Bucky

Nejspíš pouze technické, kdo, kdy, komu a odkud volal a podobné věci.

Reagovat
El Cid z City

Slyšel jsi někdy o tom, že by byl nějaký případ vyřešen tím, že byl zjištěn zpětně obsah tel.komunikace? Asi by si této informaci neuniknul, že? Bylo by jich neurékom.

Reagovat
Bucky

Tak s ohledem na to, kolik tu bylo v posledních letech teroristických útoků nebo pokusů o ně a přístup k těmhle datům je omezený téměr výhradně na ně, tak počet výskytů fakt není moc dobrý argument. Obzvlášť, když většinu lidí podezřelých z plánování teroristických aktivit má policie v hledáčku a dost pravděpodobně na ně má nasazeny regulérní odposlechy.

Reagovat
El Cid z City

Meleš hovna,chceš z toho vybruslit,ale nemáš šanci. Policie nezjistí,co sis telefonoval minulej tejden,argument terorismem je úplně mimo.

Reagovat
Bucky

Ale já nikdy nepsal, že to tak je. Jen píšu, proč je Tvůj argument mimo. Děláš tu frajera, jak je to každému jasné a pak házíš jako důvod takovýhle pseudoargument o tom, co se objeví kde v médiích.

Reagovat
El Cid z City

Píšeš,že si nejseš jistej,co se archivuje. A já ti celou dobu vysvětluje, že jenom hlupák si nemůže bejt jistej. Obsah hovorů se nearchivuje

Reagovat
Bucky

Jen hlupák bude tvrdit, že si je jistý něčem, o čem nemá všechny informace. Proto jsem psal, že si to nemyslím, nepřijde mi to reálný, ale nebudu tu někomu tvrdit, že to tak je, když to prostě nevím. To dělají hlupáci. Ty to možná víš. V pohodě. A možná jsi jen ten hlupák, který si myslí, že ví všechno. To už si srovnej sám, mně je to celkem ukradený.

Reagovat
dontcallmeandre

UEFE prý po Kúdelově aféře řeší pravidlo, aby pokud něco řekneš protihráči se zakrytou pusou, bylo v případě nějakého obvinění, bylo nahlíženo jako na vinného. Presumpce vinny. A sudí by to mohli rovnou trestat. Když to takhle bude v pravidlech definováno dopředu, tak by mi to nevadilo. Protože chápu argument, že si pak stačí zakráýt pusu a můžeš si nadávat jak chceš.

Reagovat
smazaný uživatel

Presumpce viny je z naprostá sračka a vrací nás do středověku k pálení čarodějnic. Je uplně jedno v jakym kontextu a že v tomhle případě by to možná dávalo smysl. Tenhle princip prostě nemá existovat. Začne to u nadávek a kde to skončí...jak je na tomhle vidět, vyeskalovat se totiž dá uplně všechno.

Reagovat
Bucky

To, že to někdo v komentářích na Eurofotbalu pojmenuje presumpce viny neznamená, že to tak je. Je naprosto normální, v legislativě i ve fotbale, že trestáš i něco, co není vůbec nutné dělat, protože to může vést k zakrytí problému. Ve fotbale můžeš trestat hráče za hru vysokou nohou nebo za nebezpečnou hru, aniž by někdo zasáhl. Tam dokonce máš důkaz, že se nic nestalo. Přesto hráče trestáš, protože jeho chování mohlo vést k vážnému faulu nebo zranění a chceš od toho hráče preventivně odradit. Potřebuje někdo mluvit k soupeři se zakrytou pusou? Ne. Asi těžko mu bude sdělovat taktiku. O tom návrhu se mluví jen ve spekulacích v diskuzích, ale i kdyby byl, nemá to nic společného s presumpcí viny, je to prostě trest za chování, které nemůže sloužit k ničemu jinému, než zakrytí nějakého trestatelného chování. Pokud takovému chování chceme efektivně zabránit, musí se za tohle skrývání nastavit stejný trest jako za nejhorší variantu toho, co má zakrývat. Aby se nikomu nevyplatilo ho použít pro snížení svého případného trestu.

Reagovat
dontcallmeandre

lépe bych to nenapsal

Reagovat
smazaný uživatel

Fair enough, dobrej point

Reagovat
Bucky

"prý". Zkus dohledat nějaký relevantní zdroj, kromě náhodných komentářů na českém FB, které o něčem takovém mluví. Zajímavé, že s těmito zákulisními informacemi většinou přichází fanoušci Slavie, asi mají nějakou tajnou linku na UEFA.

Reagovat
dontcallmeandre

Já jsem fanoušel slavie spíš historicky.Neumím jim přestat fandit, i když je vlastní číňani, ale nedostali ode mně od té doby ani korunu. Rozhodně nejsme nějaký skalní fan. Pro uefu je to sazmoyřejmě problém.

Každopádně to UEFA bude muset nějak vyrešit, protože na západě se to řeší mnohem víc než u nás, vnímá se to jinak než u nás... Nezávidím jim to.

Reagovat
Bucky

To jim asi nemůže závidět nikdo. I když většina lidí tady v diskuzi si myslí, že to jedno jediné správné řešení je naprosto jednoduché a jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
anonym

Jenže ty se na to díváš špatně, tady nejde o důkaz, že se to nestalo, ale pokud hráč/klub zastaví zápas, odejde ze hřišti, tak musí mít důkaz, že se to stalo. Pokud důkaz není, tak platí presumpce neviny, tudíž je na místě trestat. V opačným případě toho bude kdejakej pičus zneužívat, tohle není fotbal 20-30 lez zpátky. Tohle jsou zhýčkaný a mentálně slabý baletky.

Reagovat
Bucky

Ale o tom právě píšu - jedná se o okamžitou reakci na nějaký incident. Pokud někdo tu rasistickou urážku použije, dotyčného to může ovlivnit dost a může to mít dopad na celý zápas. Odchod do kabiny je navíc jasný signál vůči svazu, který podobné věci dost bagatelizoval a zametal pod koberec, že jestli tyhle věci nezačnou brát vážně, můžou se jim na to taky vykašlat. Samozřejmě, že je to vytváření tlaku. O to tady ale jde. Pokud na to svazy a organizace dlouhodobě kašlou, kluby cítí potřebu na ně vyvinout tlak, aby se něco změnilo. Je to prostě forma protestu a málokterý protest, který neměl žádný ekonomický nebo jiný dopad, byl úspěšný.

Reagovat
Kapřík

Jasná cesta do pekel.

Reagovat
Bucky

Myslíš, že když ženy začínali bojovat za právo volit, měla společnost jiné reakce, než "jasná cesta do pekel."?

Reagovat
Front hell

Bože to je argument podle téhle logiky když bude soupeř v laufu,tak někoho obvinim z rasismu na půl hodiny odejdu do kabiny,třeba ho tím rozhodim a budu mít větší šanci zápas otočit. Tohle by mělo možná smysl že pokud by se žádný rasismus nepotvrdil,tak tým okamžitě vyloučit ze soutěže a údajnou oběť doživotně vyloučit z fotbalu. Ale to je utopie stejně jako tvůj argument.

Reagovat
TheTopFootbaler

Já chápu tu formu protestu, ale prostě tohle nemůže být tolerovatelný už kvůli tomu, jak popisuje (byť trochu neurvale) Front hell níž. Tohle je příliš snadno zneužitelný, a osobně bych ten sport trochu apolitizoval. Klidně i bez vyčpělýho klečení, bez trestů za politické oslavy... Proč by týpka ve FIFA mělo zajímat, co se děje mezi dvěma náhodnými borečky na hřišti, že jo.

Jakože když někdo bude nadávat do černých držek, tak je to prostě debil, ale samotná urážka nemá takovou váhu. Ano, pojďme zatočit se systematickým rasisem, kterýho je všude plno. Ale nemůže se začít u potírání něčeho tak "marginálního" jako nadávky. To v téhle době může fakt jen extrémně rozdělit společnost, jak vidíš ostatně že jo.

Reagovat
Bucky

Je otázka, jestli tohle právě není to místo, kde by se měl vyslat jasný signál. Podáváš to jako "co se děje mezi dvěma náhodnými borečky na hřišti", ale ti borečci mají po světě miliony a nebo třeba i stovky milionů fanoušků, kteří tyhle věci vnímají. Podívej se na to, jakou vlnu opravdového rasismu tu zvedlo jen to, že hráč Rangers obvinil z rasismu českého hráče. Některé diskuze bylo fakt nechutné číst. A co teprve, kdyby bylo tolerováno, že někdo někomu bude rasisticky nadávat. Jak jsem psal jinde, je to strašně složitá problematika a já se tady snažím jen přednést protiváhu tomu jednostrannému narativu. sám stojím někde uprostřed a vidím jen lose-lose situaci. Ale rozhodně si myslím, že si fakt nemůžeme dovolit normalizovat rasismus jeho tolerancí/ignorací. A že to rozděluje společnost? To můžeš říct o každé společenské změně. Žádná neproběhla bez zásadního rozdělení společnosti.

Reagovat
TheTopFootbaler

Jako vidím tvůj point asi, nechci v žádným případě tolerovat rasistický nadávky, ale tohle by neměla imho řešit fotbalová asociace.

Rasově motivovaný nadávky jsou samozřejmě zavrženíhodný. Ale vyvinout takový úsilí, tak moc to medializovat, tak silně polarizovat společnost, a dosáhnout... čeho přesně? Přestanou si ti fotbalisti vůbec rasově nadávat? Jistě že ne. Debil zůstane debilem. Hlavní problém vidím v tom, že i kdyby se nějakým zázrakem povedlo vymýtit rasové nadávky, furt si budou nadávat. Urážet si rodiny, děti, vzájemně svoje hodnoty. Je to v pořádku? Jistě že ne. Ale proč se s tím tedy něco nedělá, když se "běžných" nadávek objevuje tolik?

Prostě na to, jak je tahle forma protestu výrazná, nemá skoro žádný potenciál něco změnit. Ti lidi se budou urážet dál, i kdyby jiným způsobem. Akorát to bude stát odložený zápasy, nasraný lidi, popotahovačky u soudů, protože to vypadá, že někteří hráči si to fakt vymýšlejí (jak by taky ne,. když normalizací odcházení ze hřiště a veřejného lynčovaní daného jedince lze nejefektivněji eliminovat soupeře) a faktický efekt bude téměř nulový.

Jak píše ttopi, já bych asi byl rád, aby tyhle věci zůstaly na hřišti. Ať si to tam vyříkají. Uraženému hráči nic nebrání v tom si o urážejícím udělat názor "je to debil" a ignorovat ho, stejně jako mu nic nebrání mu nadávat zpátky, akorát nerasově. Cokoli si vybere je za mě ok. Nic víc nemá imho cenu podnikat.

Reagovat
Bucky

Tak běžné vulgární nadávky a urážky jsou také trestatelné, jen se to příliš nevymáhá. Kudela má také trest jistý už za to, že se přiznal k urážce soupeře. Když už to jde ke komisi a je tam přiznání hráče, podle pravidel prostě trest dostane. Rozdíl mezi rasově motivovanou urážkou a jakoukoliv jinou je, že ty rasové mají spojitost s hodně zavrženíhodnou a nepříliš vzdálenou minulostí a občas bohužel i přítomností. U nás to lidé samozřejmě zase tolik nechápou, protože na našem území to takové téma nebylo (ačkoliv s rasismem a předsudky máme také své zkušenosti). Ale přijde mi hloupé, když tu ti samí lidé volají třeba po tom, jak si můžou ty migranti dovolit nerespektovat naší kulturu a zvyky, když jsou na našem území (ačkoliv nás ty jejich zvyky třeba ani ničím neuráží nebo neomezují), ale zároveň naprosto odmítají pochopit ten pohled západních zemí na témata jako je rasismus a hlásají, že když před zápasem na jejich půdě naši hráči poklekávají, tak je to vyjádření podřízenosti a podobné nesmysly.

Úplně nesouhlasím s tím, že by ta forma protestu neměla efekt. Rasismus to okamžitě u všech hráčů nevymýtí, v tom máš naprostou pravdu. Ale zároveň to dá jasný signál, že rasismus se nebude ve fotbale tolerovat. Pokud bude fotbal před rasismem zavírat oči, bude o to snazší, aby k němu i další generace sklouzávali. Dlouhodobý účinek může být hodně pozitivní.

Reagovat
TheTopFootbaler

Jojo, o té popsané situaci vím. Ale přesně jak píšeš, vymahatelnost tohohle pravidla je nesmírně problematická, proto se netáhne žádná kampaň Zrušme nadávky ve fotbale.

Stejně tak jak píšeš, rasová motivace je horší. Je to přitěžující okolnost u trestných činů a je v pořádku, že se na to kouká jako na závažnější problém.

Teď si ale vezmi - tým prohrává 3:1 v 70. minutě a najednou odejde ze hřiště, což odůvodní tím, že ve slovní potyčce byl uražen jeden z jejich hráčů. Nic se neprokáže. Když to budeme tolerovat, jakožto formu protestu, a naplánujeme nový zápas, nic se neděje. Stejný tým o dva týdny později prohrává v jiném zápase 1:0 v 85. minutě. Odejde ze hřiště se stejným zdůvodněním, nic se neprokáže, nic se neděje. Je to forma protestu. Další kolo znovu. A jedeme dále.

Teď jak se k té situaci postavit? Nemůžeš přece najednou říct, že tentokrát už to tolerovat nejde, protože už několikrát to bylo marný, to by bylo znevýhodnění na základě nějaké předchozí zkušenosti, navíc se na to díváme vlastně neutrálně nebo kladně, protože to je společnosti prospěšná forma protestu. Ale jak k tomu přijdou ti soupeři? Bude se každý zápas dohrávat natřikrát? Co evropské soutěže? Bude se dvakrát cestovat do toho stejného města přes půlku Evropy?

Reagovat
Bucky

No, pokud by to opravdu pokračovalo, tak to povede nejspíš ke dvěm věcem - zaprvé začnou trenéři své hráče instruovat k tomu, ať prostě drží hubu a se soupeři se vůbec nebaví. Pokud už musí, tak ať je to hodně hlasité nebo před rozhodčím. Popravdě, kromě nadávek nebo výčitek za nějaký faul/simulování se mezi sebou soupeři stejně prakticky nebaví, takže fotbal moc ochuzen nebude. A za druhé to přiměje svazy a organizace něco dělat, ať už to bude omikrofonování hráčů nebo nějaké jiné řešení, jak tomu předcházet.

Reagovat
TheTopFootbaler

Omikrofonování je fajn nápad, tomu bych se samozřejmě nebránil. Jestli to povede k tomu, tak fajn, ale to musí někdo navrhnout, a vzhledem k ne zrovna nízkým nákladům s tím spojeným by mě překvapovalo, kdyby na to nějaká hlava přišla.

Reagovat
Bucky

Technologie jsou, provedení už je těžší. Bylo by možné je umístit do límečků, ale ty na to musí být opravené a s ohledem na to, že dresy si zajišťuje klub, muselo by se to řešit s předstihem a v dresech pro sezónu s tím už počítat. Plus ta cena, která by to omezila max. pro Evropské poháry a možná ty top ligy, jinak je to asi zatím nereálné.

Reagovat
TheTopFootbaler

Je to tak, no. Já si taky nepřeju, aby si hráči rasisticky nadávali, přijde mi to jako ubohé a debilní. Ale vzhledem k okolnostem je prostě těžký tomu zabraňovat, a imho není dobrý nastavit precedens, že takhle hrubé ovlivňování zápasů je v pořádku.

Reagovat
Bucky

Reagovat
ttopi

A co si z konkrétně tohoto případu má svaz vzít? Nenašly se důkazy, ale nevadí, počkáme až odejde ze hřiště další tým a pak třeba důkaz bude? Ne, takhle to nejde. Bojovat proti věcem se má nějak rozumně, abys pokud možno nenarušil chod toho, co děláš, ale určitě ne přerušováním zápasu.

Reagovat
Bucky

Já mluvím o chování svazu obecně. Hráč při odchodu z hřiště nemohl vědět, jestli se důkaz najde nebo ne. A pokud by se všechny společenské změny drželi toho, že "nemají narušit chod toho, co dělají", tak tu žijeme dodnes ve středověku. Kdyby nějaký společenský problém šel odstranit "bezbolestně", nebyl by to problém, ale minulost.

Reagovat
ttopi

Tak já to nemířím na ty spoluhráče, ale na samotného Diakhabyho. Třeba si to fakt vymyslel. Lidi dneska lžou kvůli různým věcem. Tady dokonce mají nějaké záběry a zvukové záznamy a stejně na nich nic nenašli ani lidé kteřé umí odezírat ze rtů. Tak nevím no. Nejlepší by asi fakt bylo kdyby tyhle věci zůstávaly na hřišti.

Reagovat
Bucky

Nejlepší by samozřejmě bylo, aby to šlo prokázat na jednu nebo druhou stranu a ať už s rasismem nebo lhaní o něm by se tvrdě zametlo. Ale bohužel, dokud se budeme spoléhat na rucháče, tak to asi moc nehrozí.

Reagovat
ttopi

Tak tak.

Nejhorší je, když si člověk uvedomí, že tím, že to ti hráči takhle tahají ven, se pak dostávají do rasistických urážek mnohem více, hlavně skrze sociální sítě. Místo aby teda zatli zuby a na hřišti řekli soupeři, že je vymatlanej zmrd, tak začnou takhle řvát a pak místo té jedné rasistické (pokud je to pravda) dostanou na sítích třeba 20. Jestli tohle jim za to vždycky stojí si říkám.

Reagovat
Bucky

Dneska můžeš dostat desítky rasistických urážek i za zkažené zakončení, takže jim to asi přijde pořád jako lepší důvod, proč je dostat. A ty follow-up urážky jen potvrzují, že je to pořád problém a je potřeba se tím zabývat.

A popravdě, ten hráč je prostě jen nasraný a chce s tím něco dělat. On nepřemýšlí nad tím, jestli bude důkaz, nepřemýšlí nad tím, jestli ho za to čekají další rasistické urážky. Prostě jen chce tu situaci vyřešit.

Reagovat
ttopi

To beru. Ale víš kolik urážek se běh zápasů vyskytuje? Mnoho. Furt si ale myslím, že tyhle nadávky na hřišti v emocích nejsou tím největším problémem rasismu.

Reagovat
Bucky

To v žádném případě nejsou, to souhlas. Ale rasismus bohužel není něco, co se dá odstranit jedním jednoduchým krokem, bude právě potřeba postupně odstraňovat tyhle dílčí problémy a projevy. Jinak, než bojem s těmi menšími problémy, se k řešení problému nedostaneme. A urážek je spousta, ale není urážka jako urážka.

Reagovat
smazaný uživatel

Je píčovina co říkáš... v takovým případě může odejít ze hřiště celý tým ať se stane cokoliv. Když tam budou nějaký silný urážky a fakt nechutný věci budiž.

Ale jedná vybájená opice a tým se opakuje že hřiště? Ani náhodou.

Reagovat
Lojd

tyvole, to je argument jak kdybych ja Te obvinil z toho, zes mne ukradl 100 000. Jestli nemas dukazy o tom, ze neukradl tak sme si fifty fifty a Ty mne musis dat aspon 50 000, protoze ani jeden nemame dukazy?!

Reagovat
Bucky

Proč by někdo někomu dával 50.000? Vidíš v tomhle případě, že by se někde Diakhabymu vyšlo z poloviny vstříc? Dostal Cala poloviční trest za rasistickou urážku? Tvoje přirovnání je úplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lojd

jasne, mel jsem vypustit ten zbytecne matouci konkretni priklad. Pointa je, ze prece nemuzes po nikom chtit aby dokazoval svoji nevinu, paklize proti nemas zadny dukazy. Zkusim abstraktnejsi priklad nez ten puvodni:

priklad 1 (v pripade, ze se to nestalo):

Clovek 1: Clovek 2 mi zabil psa!

Soudce: Ale vas pes je primo tady s vami a zije!

Clovek 1: No, dobre, ale at nejdriv Clovek 2 dokaze, ze ho nezabil!

priklad 2 (v pripade, ze se to stalo):

Clovek 1: Clovek 2 mi zabil psa!

Soudce: Hm, vas pes je opravdu mrtvy. Clovece 2, mate dukazy o tom, ze jste toho psa nezabil?

Clovek 2: Ano, v dobu zabiti psa jsem byl doma a spal jsem. Ale bydlim sam, tak nemam svedky!

Soudce: Takze to nemuzete dokazat. Zabil jste tedy psa Cloveka 1.

Doufam, ze se chapeme, ze ten pes je jenom priklad. Neznamena to, ze Diakhabymu Cala zabil psa!

Reagovat
Bucky

Tak to ale mluvíš o tom, že bych psal něco o tom, že chci trest pro Calu. Pokud se to neprokázalo, tak samozřejmě žádný trest dostat nemůže. Stejně jako nikdo nemůže trestat toho "2. člověka" ve Tvém příkladu. Já jen píšu, že mi nepřijde vhodné, aby dostal za obvinění nějaký trest Diakhaby, když ten případ v podstatě končí s tím, že není dostatek důkazů, ne s tím, že to Cala neudělal.

Reagovat
Lojd

Jasne, jenze pokud Calovi nic neprokazali, je tim padem nevinej (ikdyz mu to treba fakt rekl). A to teda pak znamena, ze Diakhaby odesel ze hriste jen tak, coz by melo byt reseny jako druha vec a za tohle by trest dostat mel. Chapes co chcu rict? Co mi vlastne na tom Tvym stanovisku prijde "ne uplne ok".

Reagovat
Bucky

Jj, chápu to a souhlasím, že je to složitá situace. Ale to, že se neprokázala vina Calovi neznamená, že se to nestalo. Je to prostě lose, lose situace, nemá prostě dobré řešení. Fakt nezávidím těm, co to mají rozhodovat.

Reagovat
Lojd

No, a to prave chci rict, ze to situace slozita vubec neni Ctime presumpci neviny prece

Reagovat
Bucky

Tak presumpce nevinny se týká toho netrestání Cali, to jsem psal, že je jasné, že bez důkazu mu nic hrozit nemůže.

Reagovat
Lojd

no a prave proto tim logicky jedinej prukaznej "prestupek" udelal ten Diakhaby, mel by byt potrestanej on,potazmo klub, jak uz tady zminuje ttopi

Reagovat
ttopi

Musíš ale brát v potaz pošramocenou pověst Caly. Ikdyž kdokoliv řekne, že je nevinný, tak pro zastánce Diakhabyho je Cala prostě rasista. A tohle je špatně. V normálním soudním sporu když soud očistí chlapa, protože si jeho žena po rozvodu a tahanicích o dítě vymyslela, že dítě osahával, má tento chlap navždy problém. Proto může ženu zpětně žalovat. A já myslím, že je to tak správně.

Reagovat
Bucky

Ale to je trochu něco jiného, než co se tu řeší. Pokud Cala zažaluje Diakhabyho, bavíme se o jiné situaci. Tady se ale řeší, že tu lidé chtějí trest pro Valencii za to, že odešla ze hřiště. A i v případě, že bychom se bavili o Diakhabym, kdy je to tedy na trest? Když mu soupeř něco řekne na hřišti a on na něj zakřičí, že je rasista? Nebo až když odejde na protest ze hřiště? Nebo když tu situaci na tiskovce na dotaz novinářů trenér popíše, jak mu jí Diakhaby vylíčil?

Reagovat
ttopi

Pro Valencii by trest prijit mel. Odchazet ze hriste by se melo v krajnich pripadech.

Nejaky automaticky trest pro Diakhabyho samozřejmě ne.

Reagovat
Lojd

presne tak! Tohle je treba videt.

Reagovat
valloire

Ono je to dneska tak, že když soudruh Černoch řekne, že byl uražen, tak má automaticky pravdu stejně jako podobně soudružka hérečka, jež byla obtěžována před x lety. Kdo to nechápe, je nácek, xenofob, homofob či jinej fob a nejde s pokrokovou dobou. Zaslouží si hněv a odsouzení všeho lidu.

Reagovat
Lojd

metoo mne nevadi at se to stalo kdykoliv a jsou k tomu dukazy. O to mi jde celkove. Jestli se neco stalo, tak to DOKAZ! Uz jsem se nekde zminoval, ze ja jsem tenhle "extremni liberal", co tyhle veci z principu podporuje, nicmene to, jak se s tim zacina nakladat (jak uz zminils "automaticka pravda" protoze ses z utlacovane "skupiny") mne zacina srat vic nez to proti cemu se stavim! Pak je to proste zase fasismem proti fasismu. A to uplne neni to proti cemu/za co bych chtel "bojovat".

Reagovat
ttopi

U metoo (když už se na to narazilo) je problém ten, že tyhle věci se nedají dokazovat. Ti osahávači a vynucovači si nějaký akt dobře vědí jak to mají dělat. Tady to metoo je založené na tom, že když se najednou ozve třeba 5 ženskejch, že je pan X nějak obtěžoval, tak asi si to všechny nevymyslely. A ikdyž žádná z nich nemá kamerový záznam, asi se dá věřit tomu, že je prostě obtěžoval. Samozřejmě nepopírám, že se může 5 lidí domluvit, ale to není moc pravděpodobné, když jsou to herečky, co se neznají a nemají toho moc společného.

Reagovat
Lojd

jasne, ta pravdepodobnost je tam vysoka a cancel culture mi celkove nevadi v tom, ze svinstva se maji trestat i zpetne a tvrde. Jen jsem clovek, co chce fakta bez predsudku a vytvarim si postoj a na zaklade toho. Proto rikam "Jasne, pojdme ty zmrdy trestat. Potrebujeme ale dukazy."

Reagovat
valloire

Jsem rád, že to postupně začínáš chápat. Takových vás bude víc. Na metoo ovšem moc důkazy většinou nejsou a přesto si pod tlakem medií a doby hodně lidí posype hlavu popelem nebo jim prostě zničí život i bez důkazů.

Reagovat
Lojd

no, "chapat"... mne to spis prijde logicky bez ohledu na ktere "strane barikady" stojime. kazdopadne mne frustruje, jaky svetlo to zacina hazet na tu "moji" stranu. Neznamena to ale, ze si zitra oholim hlavu a sjedu diskografii peste noire.

Reagovat
valloire

oni ty extrémy na jakoukoliv stranu nejsou nikdy dobrý

Reagovat
ttopi

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Losinho

To je mi ale překvapení.

Reagovat
REPLIKATOR

A Diakhaby je za ufňukanýho blba

Reagovat
AC Sparta Praha good

docela rychle to měli

Reagovat
Greny

Každopádně pokud v tomto případě nic nenašli.. tak může být Kudela úplně v klidecku

Reagovat
Ferguson6

Tu to na rozdiel od Kudelovho rasizmu nikto další nepočul.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
janinho

not this shit again...

daj si 10 krat nadych, vydych, vyvetraj si a potom si pozri spomalene zabery z tej situacie. ten kamarov kamarat v zbrani zacal vrieskat az ked kamara zacal hulakat ze "he's a racist". ten mohol pocut uplne hovno. tak ako nic take nepoculi 2 cernosi v dresoch slavie ktori tiez stali vedla nich.

po to co ste do politiky vpustili v BB kotlebu tak asi vidis rasizmus uz aj v ranajkovych cerealiach dpc.

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
vladino10

uz to neber a uzivaj zapasy Slavie v EL, Rangers na to nemaju

Reagovat
Front hell

Nic jsem neslyšel,ale určitě to řekl

Reagovat
Horcmen

nebo nemá Diakhaby tak dobré kamarády jako je Zungu

Reagovat
Kuchta

pls, neztrapňuj se

Reagovat
Hunt

Gaya říkal, že to slyšel taky - to není žádný důkaz, je to tvrzení hráčů jednoho týmu proti druhému. U Slavie si to Zungu navíc vymyslel, slyšel až to, co říkal Kamara.

Reagovat
GrimeBaller98

Hlavne debil Zungu ma co rikat o rasismu. At se podiva na historii své rodné země JARu

Reagovat
soukup

tak za to on osobně ale moc nemůže, nemyslíš?

Reagovat
Hunt

Reagovat
Bucky

Bože, to je argument.

Reagovat
Bucky

Podle téhle logiky můžeme říct, že je Kudela jasně vinen, protože je slávista a její fanoušci/fašounci zveřejnili rasistický transparent o Kamarovi.

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
Trand

Reagovat
db18

Reagovat
Front hell

Panebože

Reagovat
Ferguson6

Ako vieš čo počul Zungu? Si mu bol v hlave vtedy?

Reagovat
Hunt

Stačí se podívat na jeho reakci, kdy se změní jeho výraz a kdy začne křičet.

Reagovat
Ferguson6

Zareagoval hneď, ako Kudela dorozprával. A kým Kamara kričal len racist, Zungu už kričal to, čo mu Kudela povedal, bez toho, aby to Kamara povedal nahlas. Takže očividne to počul.

Reagovat
Tochal

Ale houbeles.

Reagovat
Ferguson6

Tak ja neviem čo Vám vysielajú v Česku no.

Reagovat
PBLead

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
jenage

Takže přijde trest za opuštění hřiště?

Reagovat
9augi9

Dúfam, že Valencia dostane pokutu a dotyčný hráč Valencie ten trest, ktory hrozil Calovi.

Reagovat
GrimeBaller98

Stejny jako s Kamarou. Zavrit oba lhare, az zcernaj!

Jak tu nekdo uz psal, souboj o zlateho uplakanka bude hodne naslapany, ale lehce favorizuji Kamaru

Reagovat
dontcallmeandre

U Kamary se na tom hlavně vozí ten jeho právník.

Reagovat
Kily

no vozí, spíš plave a topí

Reagovat
Greny

To snad ne že by si to vymyslel?....

Takže je na čase toto začít exemplárně trestat .. Diakhaby stop ve všech soutěžích minimálně do konce sezony... Něco si vymyslel a chtěl tím dovést svůj tým ke třem bodum

Reagovat
Ferguson6

Dôkaz, že si to vymyslel je kde?

Reagovat
mistr129

Není, stejně jako není důkaz o tom, že jsi neutopil 35 koťat a nezastřelil 8 psů.

Reagovat
Ferguson6

Tak potom za čo majú trestať Diakhabyho?

Reagovat
mistr129

Sorry, špatně jsem četl původní příspěvek. Trest za odchod do šaten by přijít měl, za tohle ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Z křivýho obvinění, urážka na cti, pošpinění jména. Pokud někoho žaluješ a neprokážes mu to, pak musíš očekávat že se to proti tobě taky obrátí.

Já pokud bych tě obvinil z toho že jsi nehumální, vraždíš koťata a jíš psi, udělal z toho velkou kauzu a nakonec by sem nebyl schopný prokázat, že si to udělal nicméně ty si začal mít problémy kvůli mému obvinění, pak asi očekávám že budeš ty mne žalovat z urážky, újmě na cti a pošpinění dobrého jména. A tomu právě Diakhaby musí čelit.

Reagovat
Ferguson6

Ale predsa nikto netvrdí, že to nepovedal, len to nevedia dokázať. Verdikt nie je, že Diakhsny si to vymyslel. Ak sa Cala cíti ublížené, nech sa sťažuje za urážku na cti a ak sa to potvrdí, nech Diakhabyho potrestajú. Ľahké.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud byl Cala takto tvrdě nařčen a Diakhsny to neprokázal ani s pomocí expertů, pak z pozice práva pošpinil Calovo jméno. Vítej v Evropským právním systému

Reagovat
Ferguson6

Ale to by sa najskôr musel Cala ozvať. Čo je také ťažké pochopiť na tom, že ak sa nedokáže, že to povedal, tak to neznamená, že to nepovedal?

Reagovat
smazaný uživatel

Musel a mediálně by se i měl opřít přesně takhle. Že ho křivě obvinil... pokud to neprokázal tak se právě opíráš o to, že tě někdo falešně pomlouvá. My tu neřešíme že bude prosazovat že mu to neřekl, ale bude prokazovat že ho nařknul z věcí který nedokáže prokázat.

Reagovat
Ferguson6

No ale ak sa on a napr. ani Kudela neozývajú, že boli krivo obvinení, tak asi majú dôvod.

Reagovat
smazaný uživatel

Cala se proti tomu dost silně ohradil a Kedel se jasně ohradil proti fyzickýmu napadení. On přiznal že ho urazil, ale ne rasisticky a taky je silně proti. Samozřejmě na Kedelovi je vidět že nemá čistý svědomí, ale to tady neřešíme. Řešíme případ Cala vs Diakhsny a tam jde k křivý obvinění a ukazatel na to, že se toho začíná zneužívat. Tohle se musí tvrdě trestat už v zárodcích.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze to vysetrovani bylo provedeny ligou, coz jsou v ocich zakona nejaky random manici, jejichz zavery nejsou vubec relavantni. Zrovna tak si Diakhaby muze najmout nejaky soukromy detektivy, nechat je to "vysetrit" a rict, ze Sala rasisticky urazel. A ted babo rad.

Ve finale to znamena to, ze kdyby Sala byval nejaky trestni oznameni pro pomluvu podal, tak by se delalo novy vysetrovani, ktery by uz ale netrvalo nekolik dnu, ale treba mesicu. Spalilo by se na tom podstatne vic penez a Salu by to navic stalo jeste usili v tom, ze by musel dokazovat jak presne byl poskozeny, kolik penez ztratil atd. Takze ve se finale stejne dostaneme k tomu, ze Sala to u soudu popotahovat nebude, protoze mu to za to proste a jednoduse nestoji.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě to k soudu nepůjde jen poukazujun na to že evropský právo je postaveny prostě takhle.

Reagovat
Ferguson6

Takže Diakhabyho nemajú za čo trestať.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě že mají. Za to že na základě nepodložitelnýho tvrzení odešel celý tým na 20 minut ze hřiště. Ze strany Španělsky ligy úplně v klidu může přijít trest a hlavně by přijít měl.

Reagovat
ttopi

Takhle - měl. Ale umíš si to představit? První reakce světa bude něco ve smyslu, že takhle se akorát zastrašují oběti rasismu, protože se musí teď bát, že když se jim ten rasismus nepodaří prokázat, bude z toho pro ně a jejich klub plynout nějaký trest.

Čili jestli vůbec přijde pro Valencii nějaký trest, tak určitě ně kontumace, nebo nějaký odečet bodů. Bude to něco banálního.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako podívej, rasismus se začíná vážně silně zneužívat. Jestli se tam pronese v emocích nějaká nadávka do opice nebo negra tak to ještě neznamená rasismus ve smyslu, že se jeden nadřazuje nad druhýho. Všichni bychom si měli připustit že jde o urážku, kterejch padne za takovej zápas strašně moc. Něco jinýho je, kdyby se tam 3 týpci snesli na jednoho černocha a začali ho šikanovat a z ochozů by začali ječet jak opice.

Podívejte kolik černochů už v tom fotbale je. Chápu že když byli 2-3 na tým tak se nějak špatně mohli cítit ale teď už je to normální a jednou kurva už v tý Evropě za evropský prachy hranou tak si na nějakou tu vopici a černocha musejí zvyknout. Dokud to je v rámci nadávek a není to nějaká cílená šikana tak nejde o rasismus a na základě jedny nadávky nemůže celej tým ze hřiště.

Záleží na všech životech stejně a černoši jestli tu chtěj být musí přijmout že se v Evropě původ řeší. Taky slýchám nadávky na západě na svůj původ. Ibrovi se taky nadává do posranýho Balkánce a Slavisti jsou židi. Na základě urážek by se nedohrál žádnej zápas. Nelze zvýhodňovat černochy a jak sorry v Evropě jsou pořád hosty a host by se měl chovat slušně a přizpůsobit se zvyklostem hostitele.

Reagovat
ttopi

Však já s tebou souhlasím. Co je na hřišti měli by tam zůstat.

Ale jsem realista a umím si představit pod jakým tlakem teď fotbalové asociace jsou, hlavně ohledně rasismu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to taky chápu, ale už je potřeba s tím něco začít dělat nebo se to vážně zvrhne

Reagovat
REPLIKATOR

Co udělal?

Reagovat
OTASi

Reagovat
Greny

Počkat já myslel že teda ví co mu ten Cala řekl...

Reagovat
smazaný uživatel

Uvědomuješ si jak funguje právo?

Reagovat
Ferguson6

Ja hej, len väčšina ľudí tu nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je tvůj problém že by sis přál aby právní systém fungoval jinak... asi jako všichni v base

Reagovat
Mass

Netušim proč s takovym dementem tady vůbec diskutujete, to je slovenská verze berlinera.

Reagovat
smazaný uživatel

Mmm asi máš pravdu zbytečně ztracený čas

Reagovat
Anacron

Jak je možný že tam to zvládli za pár dní a s Kedelem se UEFA sere měsíc?

Reagovat
ACSeRw!n

protoze si Kedel zakryl usta

Reagovat
celeb

LaLiga vs Europska liga. Spanieli to potrebovali mat co najskor vyriesene, EL je posrata tradicne zo Skotskych klubov. Hlavne z tych, co sidlia v Glasgowe.

Reagovat
Lemond Laws

Zavřít, až zčerná!

Reagovat
Ferguson6

Príde mi smutné, koľko ľudí nechápe, že nedostatok dôkazov neznamená, že sa to nestalo. Ak nájdete na ulici mŕtvolu s bodnými ranami v chrbte, ale nie sú svedkovia vraždy, to ešte neznamená, že ten človek nebol zavraždený.

Reagovat
GjøvikFF

To je ale stupidní přirovnání. Když najdeš mrtvolu s bodnými ranami v zádech, je už toto samo o sobě důkazem, že ten člověk zemřel rukou druhého. Jiná věc je, jestli se najde/nenajde viník. V případě Kamary a Diakhabyho naproti tomu nejsou důkazy, že se vůbec něco stalo, dokážeš pochopit tento základní rozdíl?

Reagovat
Hafna

Reagovat
Ferguson6

Lenže reakcia Diakhabyho aj všetko potom nasvedčuje tomu, že bol “zavraždený” akurát nie je dôkaz, že to bol Cala, ktorý okolo neho chodil so zbraňou.

Reagovat
GjøvikFF

"Nasvědčuje" je hodně tvárný a neurčitý výraz, kterej nemusí mít s realitou společného vůbec nic.

Reagovat
db18

mrtvola taky mohla 17x spadnout na nůž...

Reagovat
Anacron

Jeho reakce? Tak to je vážně neuvěřitelnej důkaz

Reagovat
Puskas

Se divím, že k ní nikdo nepřihlédl.

Reagovat
valloire

Reagovat
Gazdo

rangers ocividne nemoze fandit nikto normalny

Reagovat
torcida

Reagovat
Vincent Vegan

Ale reakce Diakhabyho nebo Kamary prece nejsou dukazem. Kdyz pujdu po ulici a zacnu rvat na typkca, co jde proti me, ze je zlodej, co se mi predchozi vecer vloupal do baraku a odcizil mi tam troje rolexky, tak taky nebude automaticky vinen, jenom protoze ze ja reaguju jako by to byla pravda.

Reagovat
Greny

Myslíš tu reakci jak se chvíli nic nedělo a pak na něj vyrazil z ničeho nic?..

Reagovat
smazaný uživatel

Římani se obracej v hrobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reakce dokazuje velké hovno, ty velké hovno. Pokud se člověk bere jako oběť, má to v hlavě trošičku pomotané a slyší, co slyšet chce a potřebuje, aby se v tom utvrdil.

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
vladino10

Aj tuto reakcia Arjena Robbena nasvedcuje tomu, ze bol faulovany

https://www.youtube.com/watch?v=y-HXyevI8Dw

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
janinho

moje oci

Reagovat
valloire

i moje oči

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
REPLIKATOR

Robben

Reagovat
Spejbl

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
hromdopolice

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Mass

Reagovat
widlak

To mi připomíná kamaráda. Přednášel na vysoké a dělala u něj zkoušku jedna holčina. Neuměla, tak ji chtěl vyhodit. Řekla mu, že když ji vyhodí, řekne, že ji obtěžoval. Stále ji chtěl vyhodit. Tak si roztrhla košili a vyletěla s křikem na chodbu.

Vyšetřovala to policie. Naštěstí policajti v tom umí chodit, holku trochu podusili a sama přiznala, že si to vymyslela.

Takže reakce, natož obvinění, rozhodně ničemu nenasvědčuje. Lidé si vymýšlejí a lžou bez ohledu na rasu. Tohle není logická hádanka, kde jeden kmen jenom lže a druhý mluví jenom pravdu.

Reagovat
ttopi

Díky za reálný příklad. Přesně takhle to funguje. Prostě tě osoba něčím naštve, tak si můžeš vymyslet cokoliv abys jí uškodil. Totéž mohlo být v případě Kamary.

Reagovat
ttopi

Největší důkazy Rangers:

1) Proč by jinak takhle reagoval

2) Proč by si jinak zakrýval ústa

3) Kamara je hodnej kluk, nevymyslel by si to

Reagovat
anonym

Co si budeme povídat, on ani Gerrard nebyl nikdy žádný Mirek Dušín, který oplýval čestností a férovostí.

Reagovat
janinho

Reagovat
Ferguson6

Najväčšie dôkazy Slavie:

1) To by po anglicky ani nezvládol povedať.

2) Tak rýchlo sa to ani povedať nedá.

3) Hrá v tíme s černochmi.

Reagovat
Front hell

Jenže kamara obvinil,to on má dát především přesvědčivé důkazy

Reagovat
ttopi

Tak především důkazy má dát žalobce. Obviněnýmu se může těžko prokazovat, že něco neřekl. Ale to asi nepochopí každej no. To nevadí.

Reagovat
Ferguson6

Však ma svedka. Ale ten sa Slavistom nehodí do kramu, tak sa tvária, že to nemohol počuť ani ten.

Reagovat
ttopi

Jakýho svědka má? V tom ruchu to při tomhle způsobu komunikace nemohl slyšet nikdo jiný, než Kamara, tím jsem si jistej. Ten jeho spoluhráč jen věděl, že mu Kúdela něco říká a když začal Kamara řvát něco o rasismu, tak se po 2 vteřinách přidal i spoluhráč. To by asi udělal každej.

Reagovat
Ferguson6

A kto si ty že urcujes kto čo mohol a nemohol počuť? Navyše Kamara kričal len racist, kým Zungu kričal, čo Kudela povedal a medzitým nijako nekomunikovali. Odkiaľ by teda Zungu vedel čo mu povedal?

Reagovat
ttopi

Ach jo

Reagovat
Front hell

Ty jsi mimo

Reagovat
Puskas

Svědek ve stylu "Máňa povídala, že to není směroplatný".

Reagovat
kubys

Svědka frajerovi, který sám řekl, že mu to Kedel pošeptal...takže jsou dvě možnosti, buď je Zungu pes a má abnormální sluch, když to v ruchu slyšel z metru (Kudela domluvil už ve chvíli, kdy ho odstrkával) nebo se prostě jen chytl nádherného "racist" a rozehrál s Kamarou super hru.

Reagovat
kubys

*metru a půl

Reagovat
TheTopFootbaler

Hlavně že výš tvrdíš, že víš jak funguje právo, a pak tady domrdáš důkazní břemeno.

Reagovat
PBLead

Reagovat
Front hell

Reagovat
icka

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
valloire

vy zarputilý bílý levicový bojovníci proti rasismu jste vážně k smíchu asi i těm černochům

Reagovat
Ferguson6

Tak buď my (ak teda tým myslíš mňa) alebo lavicoví... Musíš si vybrať jedno, nemôžeš mať obe.

Reagovat
valloire

levicový dneska znamená bojovník poti rasismu, většinou je bílej

Reagovat
Ferguson6

pOliTOloG

Reagovat
Bucky

Reagovat
Bucky

Bojovník proti rasismu znamená člověk, kterej není úplně vyjebanej dement. A je úplně jedno jakou má barvu.

Reagovat
valloire

Bojovník proti rasismu v současný podobě hlavně v Americe znamená člověk, kterej je úplně vyjebanej dement. Vidí rasismus úplně všude, i tam kde ho zdravej rozum po tisíciletí neviděl. Jde mu o rozvrat tradičních hodnot, oslabení většinový populace, která se pak bude lépe ovládat. Rasismus jako takovej ho v podstatě nezajímá. Je to ultralevicový vymázlo. Samozřejmě sebou stahne spoustu normálních lidí, kterým těm skutečný rasismus taky vadí. Asi tak.

Reagovat
Bucky

To jak si vykládáš spojení proti rasismu ty není úplně směrodatné. Já ho chápu v původním smyslu slova a přijde mi, že je naprosto normální a rozumné bojovat proti rasismu. A většina lidí bojujících proti rasismu vůbec neodpovídá tomu, co píšeš. Popisuješ nějaké malé procento, možná promile. V každé takhle velké skupině máš nějaké extremisty a lidi zneužívající situace pro vlastní obohacení. A ti bývají často víc vidět a slyšet než ti umírnění, kterých je ale valná většina.

Reagovat
valloire

Musím konstatovat, že jsi mladý a naivní plný ideálů.

https://thepostmillennial.com/blm-co-founder-spent-3-2-million-on-four-homes-since-2016

Další příklad nesouvisející s rasismem s dneška je třeba Minář. Hezky vás napálil, vyluxoval účet a zmizel.

Reagovat
Bucky

Nevím koho napálil, ale já to rozhodně nebyl. A popravdě bych tohle raději moc nezmiňoval, v tomhle je zatím suverén Okamura, který si z politiky udělal business, který neustále tuneluje už dob Úsvitu až do SPD.

A co se týká té aktivistky, pokud se potvrdí, že ty peníze vytunelovala, tak je snad samozřejmé, že by měla být vyšetřena a potrestána. Jenže narozdíl třeba od SPD by to protirasistické hnutí nijak neovlivnilo, protože stojí na myšlenkách a hodnotách, ne na kultu osobnosti jako SPD. Pochybení jednotlivce, i když je to spoluzakladatel takhle velké organizace, nic nemění na správnosti těch hodnot.

Reagovat
valloire

Tak ten Úsvit shodil soud, ale furt to pojede. No a SPD jaksi pořád funguje...Minář na Letný pobláznil tisíce, kteří teď čumí jak jelita, co se to stalo. BLM je to samý. Na myšlenkách a hodnotách stál i komunismus, i stojí a jak to dopadá?

Reagovat
Bucky

Komunismus od začátku stál a stojí na kultu osobností. Ty myšlenky jsou pro ně jen nástroj, ale bez silných osobností by komunismus byl už dávno v propadlišti dějin. SPD funguje, protože jeho voliči ani nevidí, jak s nimi vyjebává a hraje si s jejich penězi.

A popravdě vůbec nevím, co mají společného protesty Milionu chvilek se současnou aktivitou Mináře. Jakmile šel do politiky, od hnutí se tím automaticky distancoval.

Reagovat
valloire

Komunismus stál vždy na myšlence spravedlivého uspořádání společnosti. Ona to je ve svý podstatě správná a dobrá věc, realita je ale jinde. Jakmile se jde do provedení, vzniká totalita a kult.

Jak si SPD hraje s penězi jejich voličů, to teda netuším, nic jim asi neposílaj.

Protesty Milionu chvilek neboli protesty opozičních stran směřovaly k jednomu cíli. Spousta lidí se dala oklamat vzletnými hesly o demokracii a atmosferou jakoby 89 rok o boji za svobodu a naletěla hochštaplerovi, kterýmu o to nikdy nešlo. Vždycky jde o moc a peníze. Minář jednal ve shodě s opozicí, bejvalými OF jak Marvanová, Kroupa atd. Nastrčená figurka a kolik lidí mu to sežralo i s navijákem.

Reagovat
Bucky

No, to právě myslím. Myšlenky komunismu jsou jen teorie a protože je nelze uvést do praxe na vzorku větším než 10 lidí, tak potřebují stavět na něčem jiném, což je kult osobnosti a represe kritiků.

Okamura ze svých stran tahá peníze dlouhodobě, ať už přímo nebo přes "výhody", které čerpá od různých pochybných existencí, kteří výměnou dostanou nějakou zajímavou pozici na kandidátce. Je třeba zajímavé, že většina stran od známých kupuje průzkumy a marketingové prostory se slevou, protože je to přes známost. Jen Okamura některým firmám platí několikanásobek běžné ceny.

A co se týká Milionu chvilek, tak si to rozmysli, co to teda je? Tak je to ďábelský plán Mináře, jak se dostat k penězům? Nebo je to protest opozičních stran? Takže opoziční strany chtěly, aby se Minář obohatil? To, že někdo zastává s někým nějaký společný názor ještě nutně neznamená, že je jimi řízený. Ale jasně, každý je nastrčená figurka, pokud nesílím jeho názor. Milion chvilek vůbec nebyl o Minářovi, ač si to on sám třeba chtěl myslet. Lidi tam nechodili kvůli němu, ale kvůli Babišovi. Proto taky jeho strana totálně shořela. Minář byl u vzniku, stejně jako ta spoluzakladatelka BLM. To je tak všechno.

Reagovat
valloire

Okamura se chová v tomhle úplně stejně jako tzv. demostrany. Jasně, že je politika o penězích a výhodách. Takovej Babiš by do ní vůbec nelezl. Jde o to, aspoň hájit zájmy republiky a ne cizích.

Minář si sledoval svý zájmy, ti, kdo ho podporovali taky. Nastrčenej byl, pracoval v zájmu demobloku na sesazení Babiše. Demonstrace organizovaná TOP nebo ODS, tak chtěl bych vidět 300k lidí, co by tam přišli...Pak toho Minář jenom využil a zinkasoval peníze. My se tak nějak shodnem, rozdíl je asi v tom, že já tohle už věděl předem, jak to dopadne. Týpci jako ty věřili ideím a boji proti nesvobodě či co. No a BLM v USA v podstatě jenom drancuje s antifou, každej den skoro vidím další video. Ti zakladatelé, těm vůbec nejde o nějaký porušovaný práva černochů, těm jde o zisk a okolo toho se to všechno točí. A čím víc ovcí se jim na to nachytá, tím větší zisk bude. Je to cynický, ale je to tak.

Reagovat
Kapřík

Na mě vlítnul chlap s půllitrem, když jsem na jedný akci dělal pořadatele a slušně ho požádal, aby nelil krabicový víno do aparatury. Když pak na mě jeho kamarádi zavolali policii, všichni svorně tvrdili, že jsem ho vyprovokoval a začal si první. Že by se jinak takhle nechoval. Doteď jsem nevěděl, jaké jsem měl štěstí, že to nevyšetřoval někdo jako ty...

Reagovat
Front hell

Reagovat
Mass

Ty jsi takovej blb, že to neni možný. Diakhaby je hysterka kterej když slyšel nadávku (myslim že to bylo puta) okamžitě to považoval za rasismus a začal tam předvádět divadlo, dokonce se tam rozbrečel.

Reagovat
Mass

mierda

Reagovat
patas92

Reagovat
mistr129

Reagovat
Puskas

Reagovat
Svatej

Reagovat
wishmaster

Reagovat
Tomik111

Reagovat
Firkraag

Ale zato se dá velmi snadno najít viník ?

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Bucky

Přirovnání není úplně šikovné, ale napadá mě v téhle situaci jiné, které mi už přijde víc analogické. Spousta lidí tu chce trest pro Diakhabyho za křivé obvinění. A teď pojďme zpátky k té vraždě. Co kdyby u ní byl svědek, který to viděl a vraha poznal. Půjde na policii a řekne, že to udělal ten a ten, že to viděl. Vrah byl ale důkladný, žádný jiný důkaz se nenajde a samotné svědectví bez dalších důkazů k usvědčení z vraždy nestačí. Nebo se dotyčnému povede třeba vyšetřovatel/soudy podplatit. Vrah tedy odsouzen nebude. Je správné v takové situaci trestat svědka za to, že viděl co se stalo a to nahlásil na policii? Že lidem okolo sebe říkal, že jasně viděl toho člověka, který ho zabil? Že si třeba následně postěžuje do médií, že je neskutečné, že dotyčný není za mřížemi, i když vše viděl? Je to složité, protože se to dá zneužít. A v ideálním světě by se mělo stát to, že se situace jen nahlásí, vše se vyšetří a padne trest. Ale ideální svět není a chápu, že to chtějí hráči/kluby řešit i jinak, než pouhým nahlášením, když vidí, že svaz před podobnými případy zavírá oči, bagatelizuje je i v případech, kdy důkazy existují.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
roman1978

no ty vole

Reagovat
Svatej

Lol, to je sileny prirovnani, absolutně idiotský

Reagovat
Front hell

Jsi opravdu tak hloupý nebo to jenom hraješ?

Reagovat
El Cid z City

No ty seš dobrý vymázlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole....PRESUMPCE NEVINY...pro takový idioty jako ty to nebudu vysvětlovat...

Každopádně ti přeju aby tě zavřeli za vraždu co jsi nespáchal, protože někdo tvrdí že jsi to nejspíš udělal. Přestože má 0 důkazů...tolik k tvojí geniální analogii

Reagovat
ttopi

LOL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

A cenu za nejdebilnější přirovnání získává...

Reagovat
torcida

ty nie si normálny

Reagovat
hromdopolice

Ty bílá vepřová hlavo, už jseš tu s tím otravnej, vyhoď klávesnici

Reagovat
uff

Len si jednoducho pripusť, že klub ktorému fandíš je banda hovád. Absolútne nečestný klub, ktorý nevie prehrávať a nevie sa k tomu postaviť a potom sa môžeme baviť ďalej. Až potom je dôležitý tzv rasizmus. Evidentne jediný kto situáciu nezvládol sú Rangers. To sú fakty. Všetko ostatné sú len domnienky. Je smutné, že Uefa na to stále nezareagovala adekvátne.

Reagovat
Ferguson6

Jasné, kvôli jednému zápasu, kedy sa niečo takéto stalo prvýkrát, idem meniť názor na klub, ktorý sledujem 15 rokov

Reagovat
Mass

Seš trapnej idiot a tvůj klub je banda zmrdů.

Reagovat
uff

To je úplne jedno. Ja som na Michaela Schumachera zmenil názor behom 15 sekúnd, keď sa pokúsil vyradiť Vilneueva. Evidentne sa to nestalo raz. Zabitie toho fanúšika. plus predtým akože obvinenie iného hráča. To jej jedno. Už dlho vieme, že ty nemáš sebareflexiu.

Reagovat
Ferguson6

Rangers nič zle ani nešportové nespravili. Každopádne, na to aký si moralista a meníš názor na Schumachera za 15 sekúnd, tak máš medzi obľúbenými klub ktorý predal titul, čiže zrejme to u teba s tou morálkou nie je až také, ako sa tváriš.

Reagovat
smazaný uživatel

A co mu měl Cala údajně říct? Specifikoval to Diakhaby nějak nebo přes slzy nemohl ani mluvit?

Reagovat
Salfovic

Valencie sestup a Diakhaby stopku na dva roky.

Jinak se toho rasismu nezbavíme.

Reagovat
Diskostu

presne....

Reagovat
Ferguson6

Ak si hráč zakrýva tvar pri tom ako niečo hovorí, mal by byt automaticky považovaný za vinného. Takto si budú rasisti zakrývať ústa a budú beztrestne urážať čiernych a iných hráčov. A pripadne si rasisticke urážky nebudú môcť vymyslieť ani čierni hráči, keďže na kamere sa bude dať pozrieť, čo dotyčný hráč povedal.

Reagovat
GjøvikFF

Ale on Kúdela takto mluví během zápasu i s vlastními spoluhráči. To bude taky trestné?

Reagovat
Puskas

Jistě, co kdyby rasisticky nadával na protihráče černé pleti.

Reagovat
Seydou Doumbia

nebo rasisticky urazil svého spolusráče

Reagovat
smazaný uživatel

Jak víš, že nenadává Provodovi do ředitele vápenky?

Reagovat
smazaný uživatel

You fucking director of vapenka

Reagovat
Puskas

You know you are.

Reagovat
Čenda

miluju EF dopici.

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
eibe

Reagovat
FC-RUBRIKA

limekiln

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Neon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
mistr129

Reagovat
wyqinac

Reagovat
valloire

Reagovat
Neutron

Reagovat
hromdopolice

Reagovat
uff

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Freedo

Reagovat
Greny

A co rovnou udělat soutěže jen pro hráče stejne barvy pleti...hned bude po rasismu ve fotbale

Reagovat
smazaný uživatel

No jasne, a co pripadny wage gap?

Reagovat
eibe

Reagovat
JarousFCB

Úplně vidím rozhodčí, jak to před zápasem kontrolují. https://m.imgur.com/gallery/hD9ggBt

Reagovat
hromdopolice

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Gazdo

Reagovat
aither

Ty jsi blázen

Reagovat
roman1978

takto ale hovoří většina spoluhráčů i mezi sebou. přijde mi, že pro tebe by bylo nejlepší, kdyby měli hráči odposlouchávací zařízení

Reagovat
Salfovic

K tomu to stejně směřuje.

Reagovat
ttopi

Určitě ne. Hráči si během zápasu vyměňují i spoustu taktických pokynů. Těžko je můžeš takhle omezovat.

Reagovat
Salfovic

Tak ty nahrávky by se nezveřejňovaly, sloužily by jen pro podobné případy.

Reagovat
smazaný uživatel

U hráčů jako jsou Krmenčík nebo Ondrášek bych si za záznam i zaplatil

Reagovat
cr7sux

Reagovat
valloire

skvělej nápad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

A proč teda neřekli co mu Cala řekl... Ten zakryta ústa neměl...

Nebuď slušný řekni nám tu větu co Cala pronesl

Reagovat
janinho

daj sa liecit prosim ta.

Reagovat
smazaný uživatel

*zakrytá ústa* Jsi pi**

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

cikuliak

Reagovat
PlackaSKS

ted nevim jestli se snažíš bejt vtipnej nebo si jenom debil.

Reagovat
smazaný uživatel

fanusik Rangers, takze objektivitu necakaj

Reagovat
GjøvikFF

Na druhou stranu to, jak on s Allym za ty svoje křivé šmatláky bojují, je příkladné...v dobrém i zlém, tak to má být.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanouškovství ve smyslu nekončící hádky na subjektivní "byla - nebyla penalta" je naprosto OK.

Ale tohle postrádá jakejkoliv zdravej rozum, vytváří precedens a šlape po presumpci neviny. Kdežto obvinující straně se nemůže stát nic i když se obvinění neprokáže.

Nemotej do toho normální fanoušky.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Ferguson6

Tak na druhu stranu, keby bol rasistom nejaký hráč Rangers, nebránil by som ho a už vôbec by som neurážal na profile hráčov čiernej pleti.

Reagovat
GjøvikFF

Gerrard sám byl osočen, že jako hráč neměl rád černošské spoluhráče. Sám se navíc při kauze Suárez vs. Evra postavil na stranu Suáreze a nosil na jeho podporu triko s jeho podobiznou. Nikomu z Rangers fans se k tomuto nechce vyjadřovat a dělají, že se to nestalo. Je to pokrytectví pramenící z fanatického fandovství. Ale jak říkám, beru to, lepší než je při prvním problému zavrhnout.

Reagovat
Ferguson6

Ja som sa nikdy Gerrarda nezastával, nemal som ho rád ako hráča, nechcel som ho ako trénera, keď odíde, budem skôr rád.

Reagovat
Mass

Je to debil.

Reagovat
Front hell

Tak to bude hodně vinných ještě by jsme k tomu mohli přihodit že každý plešatý je automaticky nacek.

Reagovat
Ferguson6

Im ta ruka pred ústa automaticky ide pred ústa?

Reagovat
Front hell

Asi nerozumím řeči tvého kmene

Reagovat
Ferguson6

No plesati ľudia nemôžu za to, že nemajú vlasy. Hráči si tie ruky dávajú pred ústa zámerne.

Reagovat
Front hell

Tak ono to má ukázat absurditu tvého přání.

Reagovat
smazaný uživatel

ajjj Rnagers fanoušek, to jsem přehlídl...

tak tady se dá čekat že bude mít IQ houpacího koně

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
ttopi

To už je skoro stejný, jako kdybys řekl, ýže kdo nepoklekne na podporu BLM, tak je automaticky rasista.

Myslel jsi to vážně, nebo ses jen unáhlil?

Reagovat
icka

Ty mas dost

Reagovat
monkej

Tak to by mal taký Messi dostať už minimálne štyri doživotné tresty, keď na to pozeráš touto optikou, ten si totiž stále zakrýva ústa a áno, aj keď hovorí s čiernymi protihráčmi.

Reagovat
Ferguson6

Tak by s tým prestal, easy.

Reagovat
Losinho

Vrať se od opic zpátky k ovcím pls.

Reagovat
valloire

Reagovat
Kapřík

Řekni prosím, že nemáš žádné politické či vedoucovské ambice. Jímá mě hrůza, že bys měl rozhodovací pravomoce nad živými lidmi.

Reagovat
Puskas

A mohli by to korunovat vyhlášením nové sestavy kola bez Diakhabyho.

Reagovat
GjøvikFF

...a s Calou místo něj.

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Moje maličkost

Nevím jak je to ve Španělsku ale český právní systém zná termín Křivé obvinění...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud něco řekl (bylo mu vidět na hubu) a nebylo to rasistický, tak prostě trest pro Vlaencii a obzvlášť pro brečícího černouška

Reagovat
celeb

AfroEuropana. Pripadne EuroAfricana.

To,ze tretina Afriky (hlavne sever) nie su cernosi americanov netrapi. Keby v MLS hral Salah, tak je asi AfroAmerican.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
eibe

Reagovat
hefy

Ale taky zná pojem subsidiarita trestní represe,.. tohle by se tady taky neřešilo.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Hostal

První si nastuduj český právní systém, až pak se oháněj nějakými pojmy. Hlavně jak funguje trestní právo, abys pak nepsal takové blbosti, děkuji

Reagovat
Moje maličkost

Určitě nerozumím všemu a rád se nechám poučit. Povídej.

Reagovat
Mass

§ 184Pomluva

(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

Reagovat
Kapřík

Tak tu prosím udělej osvětu, díky.

Reagovat
ratusek

Jsem zdrcen

Reagovat
Kuchta

Pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí

Reagovat
celeb

az ked Kamara dostane ban na min. pol roka za to napadnutie po zapase.

Reagovat
aither

According to Cope, in that lip-reading report there are expressions from Cala to Diakhaby such as "Shit", "Leave me alone" and "Excuse me, don't be pissed off."

Reagovat
Kily

jestli je to pravda, tak to vlastně jen potvrzuje Calovo vyjádření

Reagovat
icka

Co tu predvadi Ferguson je utopie.

Reagovat
smazaný uživatel

*dystopie

Reagovat
REPLIKATOR

*diskografie

Reagovat
Firkraag

*disomezopotámie

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Prostě se ukájí pozorností, které se mu pravidelně dostává a nemůže se toho nabažit.

Reagovat
Ferguson6

Čo sa mi dostáva?

Reagovat
smazaný uživatel

Krv len po krk a vyššie nie

Reagovat
bobis21

Reagovat
Gazdo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kokesh

Reagovat
valloire

Reagovat
torcida

viem čoho by sa ti malo dostať, ale to by sa ti až tak nepáčilo

Reagovat
Ferguson6

To si nechajte s priateľom do postele.

Reagovat
smazaný uživatel

*Demence

Reagovat
Kapřík

Je to spíš takový pohled do brzké budoucnosti, na kterou tu ještě nejsme všichni úplně připraveni.

Reagovat
valloire

Reagovat
Mass

demence

Reagovat
Moje maličkost

Mimochodem Španělsko začíná být alespoň trochu sympatická země. za tohle, za kosovo (ne Kosovo).

Bohužel si to pořád kazí tím Katalánskem.

Reagovat
Neon

co s Katalánskem? nekazilo Španělsku obraz spíš Baskicko a ETA?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš asi myslí, že je Španělsko vůči Katalánsku moc represivní. Tipuju.

Reagovat
Moje maličkost

Reagovat
bobis21

Takže ty nechceš suverénní Kosovo, ale chceš suverénní Katalánsko? To dává smysl

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Nebelung

To jsou přeci naprosto rozdílné věci. Kosovo je akce proradného Západu. Katalánsko je proradným Západem utlačováno. To přeci každý, kdo "není volič Zemana, Babiše, ani Okamury" vidí!

Reagovat
Salfovic

Tak to, že jsou to naprosto rozdílné věci je pravda.

Reagovat
Nebelung

Jaký je rozdíl mezi právem na sebeurčení Kosovských Albánců a právem na sebeurčení Katalánců?

Reagovat
Salfovic

Rozdílná historie těch území.

Reagovat
Nebelung

Každé území má svou historii, která logicky musí být rozdílná. To ale nemění nic na faktu, že staletí na těch územích žijí národy odlišné od národa jim nadřízeného státního útvaru.

Reagovat
valloire

Reagovat
Moje maličkost

Nic takového přece netvrdím.

Reagovat
ACSeRw!n

nackove to byli vzdycky

Reagovat
celeb

Kosovo je z velkym K bez ohladu na to, ci je to stat, alebo geograficka lokacia. Hlavne ty s tym saskuj, co si si dal nick Moja malickost s velkym M

Teda ak tym kosovom nemyslis nieco uplne ine.

Reagovat
smazaný uživatel

To Kosovo tam bylo právě kvůli tomu Katalánsku ty retarde

Reagovat
blaugrana

S nie je to rasisticke povedat, ze sa nic nestalo?

Reagovat
Ferguson6

Človek tu príde s návrhom ako chrániť hráčov pred obvinením z rasizmu a miestna rasistická banda je aj proti tomu. Im sa páči byt verejne za rasistov

Reagovat
smazaný uživatel

bež do prdele blbečku

Reagovat
PBLead

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
ratusek

Reagovat
Contraguy

Upřímně do budoucna lituji dítě tvé ženy a jejího přítele. Zároveň doufám, že ho tvá výchova nepoznamená natolik, aby vystřílelo školu.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Gazdo

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Přišel si s návrhem, jak lidi bez důkazů obviňovat z rasismu. A teď jsi do prdele už.

Reagovat
lampas

Jak říkám, tohle se může v průběhu času obrátit proti nim. A běloch nebude ten, kdo bude tratit. Z mého pohledu boj se skutečným rasismem nesmírně diskreditují.

Reagovat
ACSeRw!n

a jak to teda bylo ? co mu rekl ?

Reagovat
vceradnesazitra

You are a fucking guy !

Reagovat
Mass

Diakhaby: negro de mierda (černé hovno)

expert na odezírání: mierda (hovno)

Z toho plyne ponaučení, neříkej hovno v přítomnosti černocha, mohl by si to vzít osobně jako urážku své barvy pleti

Reagovat
Liquid

bouře ve sklenici vody, tak jak jsem čekal

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím všechny fotbalové fandy! Pokud byste rádi vyjádřili svůj názor ohledně zahraničního vlastnictví fotbalových klubů, tak budu vděčný za vaše postřehy v mém dotazníku! Díky!

https://www.survio.com/survey/d/I3B6X3H1T6C3L9J5F

Reagovat
Diskostu

už nech sa spamätajú s tým hnjom co predvádzajú ,tvrde sankcie ked odstúpia zo zápasu...žiadny rasizmus nieje... treba tvrdo trestať tych ktorý sa neustále oháňajú rasizmom.

Reagovat
smazaný uživatel

Rasismus ve fotbalu je pomalu ale jistě systematicky ničem! Je to skvělá doba a každý slušný clovek to musí ocenit.

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to trapné. Černí jsou ubozaci, sorry jako. Ale zneužívají toho a pořád jsou jen ubreceni.

Reagovat
smazaný uživatel

Takéto rasistické výmysly sú len čistou pohnútkou konkrétnej osoby, ktorá by bola najradšej v pozícii pána dvora s bičom v ruke. Medzi takouto osobou a rasistom, nie je žiadny rozdiel.

Reagovat
smazaný uživatel

Hned bych dal žalobu za urážku na cti a pošpinění jména

Reagovat
Mr.Mike

a dostanou aspoň preventivní trest ??

Reagovat
Mass

Stydim se za Valencii, jako by nestačil tragickej majitel, ještě horší sportovní ředitel Murthy rozprodávání hráčů pod cenou (Ferrán Torres za 25M no neber to), deset let rozestaveněj stadion na kterej se sere a teď se k tomu ještě přidal debílek Diakhaby, kterej si neuvědomil, že na prázdnym stadionu je spoustu kamer a mikrofonů. A Valencie vydala prohlášení (Murthy), že to neni jen útok na Diakhabyho, ale celou Valencii

Reagovat
ttopi

Teda ty máš pech. 2 hlavní týmy a oba namočený v rasismu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

https://mobile.twitter.com/valenciacf/status/1380456004241002496

Tahle ta cast me bavi - Que no se hayan encontrado pruebas no significa que no se produjera ese hecho ( To, ze se nenasly dukazy, neznamena, ze se tento cin nestal)

Takze ja zadam po Valencii, aby mi vratili 2 miliony euro, o ktery me okradli, protoze to, ze k tomu nemam dukaz, neznamena, ze jste mi je neukradli.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak... tyvole tohle je úplně šílený. Vždy platilo, že když nedokážeš něco prokázat, tak se k věci musí přištupovat jako že se nestaly. Je to na číču, ale je to asi nejvíc fér, která se dá ve společnosti uplatňovat.

Já vám dám Darvinismus a evoluce. Tohle je krásnej příklad degenerace jaxviň

Reagovat
sensei25

10 striedani,rozhodca technicky problem a nadstavi iba 4 minuty?Inak rozhodca dobra praca.Gratulacia do Madridu.A totalna kritika na Dembeleho.Snad nepredlzia takemu polenu zmluvu,lebo ma jebne

Reagovat
smazaný uživatel

Co pořád brecej? Už jsou fakt ubohý.. Pro tyhle černochy ani není negr urážka, protože většina z nich negramoti bohuzel jsou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele