Výhra a návrat hvězdy, Realu Sociedad se konečně uzdravil Oyarzabal

01.01.2023, 17:13
Aktuality
Mikel Oyarzabal (© AFP)

Samé úsměvy byly včera odpoledne k vidění na stadionu Anoeta, kde své domácí zápasy hraje Real Sociedad. Baskický celek hostil Osasunu, splnil roli favorita a vyhrál 2:0. Největší ovace od fanoušků paradoxně sklidil fotbalista, který na trávníku pobyl nejméně minut ze všech - Mikel Oyarzabal...

Španělský reprezentační křídelník si před devíti a půl měsíci vážně poškodil kolenní vazy a od té doby nehrál, dlouhé měsíce rehabilitoval a přišel i o start na světovém šampionátu v Kataru. Návratu se dočkal v sobotu odpoledne, v 87. minutě mu své místo přepustil autor druhé branky Alexander Sørloth.

"Bylo to těžké a zároveň krásné období, během něhož jsem se naučil spoustu věcí. Rád bych vzkázal všem, které postihlo nebo postihne podobně zranění, že jejich čas přijde. Můžete si myslet, že je po všem, ale i za rekonvalescencí se skrývají zajímavé momenty a zkušenosti," prohlásil po utkání.

"Zamířil jsem na hotel, najedl se se spoluhráči a třicet minut následně vzpomínal na těch devět měsíců. Všechno to bylo povědomé a zároveň hodně zvláštní, a to včetně dnešní podpory ze všech stran, i to je výsledek oné dlouhé pauzy. Při příchodu na stadion se mi začal svírat žaludek, podpora byla neuvěřitelná, stejně jako moje nadšení, slovy to ani nedovedu popsat. Je to jako privilegium, opět mohu dělat to, co mám rád s lidmi, které miluji," popisoval sobotní den.

25letý Oyarzabal je odchovancem Realu Sociedad a zatím je mu věrný během celé kariéry. Smlouvu v San Sebastianu má do června 2024, v dohledné době se tak dají očekávat jednání a také spekulace o budoucnosti.

"Do této chvíle jsem se maximálně koncentroval na svůj návrat. Až přijde vhodná doba, tak vše probereme, nemělo by to představovat problém ani pro jednu stranu. Já se nyní budu soustředit na návrat k běžnému sportovnímu životu, stále mi chybí strašně moc do hráče, jímž jsem byl před zraněním," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Gazdo

Snad ostane u Sociek. Takito hraci by mali stravit celu karieru vo svojuch kluboch nech decka vidia ze ista romantika je vo futbale stale

Reagovat
Beči

Nebýt těch zranění, měl potenciál být jedním z nejlepších světových křídelníků, respektive stále ho má, pokud mu bude dlouhodobě držet zdraví.

Reagovat
JohnnyDynamite

Skvělý hráč na takového by se měl Arsenal zaměřit než na Mudryka z už před válkou pochybné ligy

Reagovat
S-C-O-T-T

Reagovat
Xavi

Škoda toho zranění, přišel tak o MS, kde se mohl předvést.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/DaveBeno6/status/1609922158842478593?s=20&t=I1h-bFd2jub-Z_IyauPDtQ

Lucas Pérez, v letošní sezóně La Ligy nejlepší střelec Cádizu, se za 500k€ z vlastní kapsy sám vyplatil a odešel o dvě ligy níž do svého milovaného Deportivo La Coruña.

Reagovat
soukup

Reagovat
CHONG

Reagovat
Xavi

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
romeo351

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele