Voronin zůstane pouze v případě, že Hertha postoupí do Ligy mistrů

30.03.2009, 15:40
Aktuality
Andrey Voronin na jaře táhne svými brankami Herthu BSC, bude se ovšem muset hodně snažit, aby mohl v Berlíně zůstat, jak si sám přeje. Berlínský klub totiž transfer ukrajinského útočníka může zrealizovat pouze v případě, že se "vykope” Liga mistrů.

To, co muselo být všem zainteresovaným jasné již delší dobu, dnes potvrdil prezident Herthy Werner Gegenbauer. ”Jen pokud docílíme účasti v Champions League, je Andreyův transfer realizovatelný,” prohlásil Gegenbauer pro televizi RBB.

29letý útočník je stále kmenovým hráčem anglického Livepoolu, kde má kontrakt do léta 2011, v Německu se mu ovšem velmi daří a chce zde zůstat. Jenže kvůli menším příjmům z televizních práv a finanční krizi musí Hertha snížit náklady na hráčský kádr z 31 na 28 milionů eur, pokud tedy nepostoupí do pohárové Evropy. Se 17 miliony eur, které by Liga mistrů zajistila, je situace rázem jinačí.

Sám Voronin již před týdny prohlásil, že by v Berlíně zůstal rád, zároveň ale chce mít jasno do konce března. Nyní se tím ale nezabývá. ”Zajímám o zápas Ukrajiny v Anglii, pak hrajeme s Herthou proti Dortmundu. Na obou mi hodně záleží," uvedl nedávný pokořitel Bayernu či Energie Cottbus.

Autor: Petr Vaněček / dpa

Komentáře (78)

Přidat komentář
$dolar$

Tak nejlepsi co me napada je, ze Hertha do LM nepostoupi, ale postoupi tam HSV a Andrij pujde k nam

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern bude rozhodne taky shanet utocnika

Reagovat
homeles8

No to je teda fakt charakter.... To ja bych radsi hral fotbal v berline a treba i uefu nez sedet na lavicce v liverpoolu v lize mistru. (ale kazdej je jinej )

Reagovat
Zoso

Tak on neřek, že odejde v případě nepostupu do LM, ale klub nebude mít na něj prachy, když tam nepostoupí

Reagovat
ronaldinho_10

Je vidět, že jsi to nečet, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
minoLFC

pomaly tu môžu byť iba nadpisy a k ním diskusie...na članky evidentne každý prdí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

sorry vsichni ale mne nastvalo ''neco'' a pak kdyz sem sem vlez tak hned jak sem si to uz na hlavni strance precet ten nadpis tak sem bez cehokoliv hned to sem psal... ale to je jedno mate pravdu protoze se diskutuje clanek a nee nadpis-a ja si jinak clanky taky ctu ale ted proste sem byl hoooodne nasrstvanej tak sem hned do andreje rejpal

Reagovat
risk je zisk

Zůstaň

Reagovat
smazaný uživatel

akorát to nezáleží na voroninovi, ale na financích klubu...

Reagovat
terry

16:07 Hertha do lipského azylu

V srpnu letošního roku se na Olympiastadionu v Berlíně koná mistrovství světa v atletice, což komplikuje situaci domácí Hertě BSC. Ta bude zřejmě muset první dva domácí zápasy v nové sezóně stejně jako jedno utkání v případě postupu do evropských pohárů odehrát na Zentralstadionu v saském Lipsku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Vždyť to není tak hrozný... Pro mě je to super, do Lipska je to z Drážďan či Zahny kousek.

Reagovat
terry

Dobře.

Reagovat
Arne

Samozřejmě to bude na bobek v případě, že v lize chytnem hned na úvod Bayern a na 44tisícovej stadion bude minimálně 2x taková poptávka, nebo kdybychom do předkola chytli nějakej velkoklub... Ale to předbíhám.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha by si LM zasloužila.

Reagovat
irik

Za co?

Reagovat
smazaný uživatel

Za výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se jejich fotbal líbí. Je to sice dost upracované, ale dávají do toho srdíčko. Kdyby srdce zapojil i tvůj Bayern, není se o čem bavit. Jenom um někdy nestačí.

Reagovat
smazaný uživatel

alespoň Philipp Lahm hraje srdcem...

Reagovat
smazaný uživatel

I Ze Roberto, Ribery, Klose, Lucio, Demichelis...

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry se mi moc nezdá, toho po chvíli vždycky přejde chuť, když ho dobře obsaděj a nebaví ho to a dělá akorát neplechu...

Reagovat
smazaný uživatel

Demichelis?

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi že ho baví hrát za Bayern, když hraje, tak jde vidět, že Bayern ma v srdci.

Reagovat
Arne

Fanoušci z toho našeho fotbalu normálně udělaní nejsou, ale četl jsem analytiky a ty jsou z toho nadšení... Sice hrajeme defenzivně, ale moderní fotbal.

Reagovat
irik

"Můj" Bayern do toho netahej, mě jenom zajímalo, jestli víš, za co vůbec dáváš palec nahoru, poslední dobou "fans" Herthy přibývá a rozhodně to není kvůli sympatickému fotbalu, jestli víš co děláš, fajn, nebudu ti říkat, co se ti má líbit ...

Reagovat
Arne

Je jasné, že "kam vítr, tam plášť, je toho tu dost, ať už případ Hoffenheim, nebo i teď s Herthou... Ale Andy do toho podle mne nepatří. Jen řekl, že se mu líbí ten fotbal, jakým hrajem, a že bychom si za srdíčko tu LM zasloužili (čemuž těžko můžeš oponovat).

Reagovat
Arne

*za "plášť" uvozovky.

Reagovat
irik

Však jo, Já mu v tom přece neoponuju, že má rád Herthu a ví proč je přeci hezké , ne tak by bylo, kdyby dával palce outsiderům v čele ...

Reagovat
smazaný uživatel

iriku, já se určitě gaučovým fanouškem ani opravdovým fanouškem Herthy nestanu, na to vem jed. Mně se jenom líbí, jak hrají naplno. Narážel jsi určitě na fakt, že jsem neviděl moc zápasů. To je pravda. Když řeknu, že jsem viděl pět celých, tak budu lhát. Přesto, i z toho mála se dá vyvodit určitý závěr. A já říkám, že Hertha to hraje srdcem. To se pozná.

Reagovat
irik

Fajn, Já nenarážím na tebe, spíš obecně na ty Neuherthanery, jestli to je, nebo není tvůj případ jsem nevěděl, že není jsem zjistil poměrně záhy. A říkám, Já ti nebudu říkat co se ti má, nebo nemá líbit, líbí se ti že se 9 brazilco/slovanů rve za slávu Berlína, fajn, to je přeci tvoje věc, a to, kolik si viděl zápasů a co tvrdíš zase tvého svědomí. Chtěl jsem jenom "zjisti", co je za tím, že fandíš Herthě.

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně mě ničíš tím tvým "fandíš"... Takové slovo jsem nikde nepoužil. Zdá se mi, že sis mě vybral jako oběť a chceš na mně předvést svoji nevoli vůči ( bruce by řekl) scumům. Ale já už dávno scum jsem, na to jsi zapomněl.

Reagovat
irik

Takhle jsem to nemyslel, to "fandit" ber prostě jako přát, nebo Já nevím jak tomu ty sám říkáš. Obět bys byl, kdyby si k tomu neměl jiné důvody než ty, že ,ač to mnozí nečekali vedou Bundesligu, takhle si uvedl rozumné důvody, tak to beru, scum pro mě nejsi.

Že se divím, jak se někomu může zdát sympatická dnešní Hertha je věc druhá.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je to tak, že je to zase něco novýho, co tu ještě nebylo, Hertha vede ligu, super, bomba, nevede to všemocnej Bayern. A proto teď letí Hertha, proto ji vic lidí přeje než před 12 měsícama.

Reagovat
$dolar$

a mne je divny jak nekomu muze byt sympaticky Bayern

Reagovat
irik

Mně není sympatický, Já ho miluju.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, konečně si rozumíme. Přece se nebudu stydět říct, že se mi líbí fotbal Hoffe či Herthy. Abych to uvedl na pravou míru. "Fandím" Stuttgartu, ale v pohárech by mi nevadil Hoffe a LM bych přál Hertě (snad správně skloňuji, to by mi Arne dal ). Vůbec se mi Bundesliga moc líbí (a to Němce nesnáším). Je to vyrovnané a přeju snad všem. Vyloženě mi nevadí žádný klub. Trochu nemám rád Schalke a Bayern. Poháry bych naopak přál Dortmundu. Bundesliga je výborná.

Reagovat
herbage

Herthě

Reagovat
Arne

Nn, Hertě... V tomhle jediném tvaru tam to "druhé h" není.

Reagovat
herbage

Aha, to bude asi tím, že hě mění výslovnost

Reagovat
Arne

Já jsem se tady na EF prakticky uvedl tím, že jsem se hádal s Pjem a Kilym o tom, zda tam to "h" je či není... Neviděl jsem důvod, proč ho vypouštět, nakonec rozřešení přineslo nějaké "ústředí jazyka českého", že se slova typu "Martha" skloňují takto.

Reagovat
herbage

Jinak stejně to mám i já, teda s tím že proti obyčejným němcům nic nemám a klubův fandím všem, i Bayernu. Kéž by každý rok nikdo nesestoupil a z druhé ligy tři postoupili, těch sestupujích je mi vždy líto, protože zpravidla hrají pěkný ofenzivní fotbal

Reagovat
$dolar$

A stejne to mam i ja, az na to ze Bayern bytostne nesnasim

Reagovat
smazaný uživatel

No já Němce nemusím. Jejich repre pro mě bývala od mala tou nejhorší na celém světě.

Reagovat
herbage

Tak jsem neměl rád ten jejich systém 5-3-2, který aplikovali ještě na MS02, samej obránce, DM a Frings byl tehdy ofenzivní záložník, dnes jedinej defenzivní. Ušli mezitím dlouhý kus cesty a dnes se dá na jejich repre s přehledem koukat

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, to je všechno sice hezké, ale pořád je nemám rád. Ale fotbal umí hrát skvělý, např. výmazání namistrovaných Portugalců na ME08.

Reagovat
Arne

To jsem šílel radostí... I proto, že jsem byl na chatu u onlajnu asi jedinej (možná jsme tam byli dva), co fandili Němcům. Bylo to sladké, zvlášť i proto, že si Ronaldo proti Friedrichovi neškrtnul.

Reagovat
smazaný uživatel

No to mě až tak nepřekvapilo, že si Portugalci moc neškrtli proti obraně Němců. Ale spíš mě zaskočila ta útočná aktivita, kdy Portugáli nevěděli kam dříve skočit. V prvním poločase to byl od Němců totální fotbal.

Reagovat
Arne

Já jsem hlavně a především viděl neskutečnou soudržnost, obrovského týmového ducha a kompaktnost ve všech řadách Němců. To mne potěšilo. Škoda, že potom už na tenhle výkon ani zdaleka nenavázali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Já třeba nemám v určitých směrech rád Wolfsburg, Hoffenheim či třeba Bayern, to ale neustále, protože se ty hodnoty neměněji... Ty seš podle mne jiný případ. Tys na podzim vyvíjel ataky proti Hoffe, nyní proti Hertě. Zkrátka nemáš rád jen ty týmy, které aktuálně představují největší hrozbu vůči cíli Bayernu, totiž titulu.

Reagovat
irik

To ne, Já nemám rád spostu týmů ze spousty důvody, to je teď spíš víc vidět, když se o nich mluví, přiznávám, nebýt Hertha v čele je mi celkem ukradená, co se počtu cizinců v kádru týče, to je bohužel problém mnoha Německých klubů, např. i toho Hoffenheimu, vůči kterému to hlavně zbrojil někdo jiný, Já jsem si pouze ze srdce přál, aby šli dolů.

Na ten druhý koment ti odpovím sem, čili:

Ten obrat dle mého mínění celkem přesně vystihuje jak to opravdu je, někomu se to líbí, někomu ne, přiznám, Já jsem v tomhle trochu extrémista, ale mě se to prostě nelíbí, když za Berlínský klub, ať už jakkoliv bojují tihle brazilco/slované, to tam radši mám líného Schweinyho, nebo i třeba ne tak dobrého Lella, než taliána Odda - to je samozřejmě můj subjektivní pohled a od toho se odvíjejí i mé sympatie ..., nevím co jsem ti schválil, ale aby za Německý klub (zlášť hrdý Berlínský)hrála banda srbobrazilců teda ne.

Reagovat
Arne

Kecy, kecy a ještě jednou kecy...

To "ne" na začátku jsi vyvrátil asi ve třetí větě. Ve druhé části tvého příspěvku jsi se ani nepokusil obhájit, proč jsi tak otočil - mám na mysli to, na čem jsem se před časem shodli, že "srdci neporučíš".

Ten příklad se Schweinym a Oddem je dost vedle... Zaprvé Schweiny nikdy nepůjde do Schalke, protože mu tam daji o třetinu lepší plat, zadruhé Oddo není tím typem, kterému byl na vašem klkubu záleželo a hrál někdy srdcem.

Já bych byl samozřejmě také raději, kdyby jsme v kádru měli 20 Berlíňanů, ale zkrátka mám raději ty Joea, Panteho či Dárdaie, kteří ten klub noseji v srdci. To, co se stalo třeba s Dejagahem, to je chyba. Ale neměla by se za ní stydět naše akademie, Hertha jako klub a ani Berlín, stud tady náleží jemu, Dejagahovi.

Reagovat
irik

Tak k tomu jsem ti svůj postoj už snad vyjádřil dost jasně, teď je to ve fotbale, může to jít dál, třeba až do vlády, a Já ve vládě teda rozhodně černochy, ať už jakkoli obětavé nechci, uznávám, trochu nadnesený příklad, ale odráží se to v tom. A věz, že tenhle trend bych stejně tvrdě kritizoval kdekoliv, i v Bayernu.

A s oddem si to pochopil špatně, píšu, že bych v kádru radši měl ne tak dobrého odchovance Lella, než taliána odda, stejně tak Müllera, než tonihom, Schweinyho, než Altintopa apod.

Reagovat
Arne

Ale ale, to je nám obrat... Neříkali jsme si tady, jsou to asi dva týdny, že srdci neporučíš a něco podobného? Proč mě jsou Friedrich, Pantelić, Šimunić, Dárdai nebo Kačar mnohem sympatičtější, než Dejagah či Boatengovi bratříci... "Berliner ist man im Herzen und nicht im Pass"... Sám jsi to podvrtil, tak nevím, co to tu teď zkoušíš. Samozřejmě nechci, aby byla Hertha německým Arsenalem s dvěma Němci v kádru, ale v ideálním případě hraje v základu pět Němců, Berlíňanů tam pár je a 18-20letých jich hafo čeká na šanci... Takže asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Voronin chytnul v Hertě formu-mohl by tam zůstat...Liverpool má hodně útočníků

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za výblitek?

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

5-6 miliónov eur bude stačiť...

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelý hráč, dúfam, že aj za jeho pomoci sa Herta dostane tam kam patrí, na vrchol! Mesto ako Berlín si zaslúži titul...

Reagovat
smazaný uživatel

Mj., rád Tě vidím...

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja teba Po dlhom čase.....

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš sem chodit častěji...

Reagovat
smazaný uživatel

By som rád, keby mám niaky čas...

Reagovat
smazaný uživatel

Kašli na čas, stejně jednou budeš litovat, že jsi tu nebyl častěji...

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

OT: Schalke chtělo Biliće, ten odmítl

Schalke hledá manažera a trenéra, na druze jmenovanou pozici mělo vyhlédnutého Slavena Biliće, ten ale nabídku odmítl. "Lidé ze Schalke tu byli. Mluvili jsme spolu a sice o velkém zájmu giganta, což je pro mne čest. Poděkoval jsem jim a řekl, že zůstávám u chorvatské reprezentace," prohlásil Bilić.

Nechápu. Ten, kdo tam teď půjde, má šanci začít odznova, dávat důraz na koncepci, což ve velkoklubů není skoro nikdy, a pokud půjde o někoho schopného, dostat ten tým podle svých not na vrchol a zapsat se do historie... I když je Schalke jedním z našich úhlavních rivalů, já bych do toho šel hned.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže Bilić asi nechce budovat nějakou novou koncepci a odcházet od rozdělané práce u Chorvatů...

Reagovat
Arne

http://www.eurofotbal.cz/clanky/bilic-pred-ms-na-lavicce-chorvatska-skonci-74006/

Řekl bych, že by tu podzimní kvalifikaci ještě mohl odkroutit.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha...

Reagovat
smazaný uživatel

chtělo by to spíše nějakého Němce... a potom hlavně dobrého manažera... (ikdyž ten trenér by nemusel být Němec, pokud by v Schalke hrál dlouho - např mě napadá Bordon /pouze pro příklad/)

Reagovat
Arne

Ač to zní možná šíleně, já bych dal důvěru Büskensovi s Mülderem.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to zase tolik šílený nepříjde, náhodou v minulé sezoně dovedli Schalke k úspěšnému konci (pomineme-li to, že mohli skončit na druhém místě místo Brém)... spíše bych hledal manažera...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele