Vietto si chválí působení ve Villarrealu, mysli i na reprezentaci

28.12.2014, 13:52
Aktuality
Hodně rychle začala ve Španělsku stoupat vzhůru hvězdička Luciana Vietta. 21letý argentinský útočník v srpnu přestoupil z domovského Racingu do Villarrealu a stačilo mu jenom několik týdnů, aby zapadl do základní sestavy. A týmu pomáhá i důležitými brankami...

Vietto na podzim stihl sedm ligových branek a nedávno rozhodl například zápas na půdě Atlética Madrid. Tři trefy pak přidal v Evropské lize a vysloužil si i komplimenty v podobě srovnání s útočníkem Manchesteru City Sergiem Agüerem.

"Je neuvěřitelné, že mě porovnávají s takovým hráčem, snad budu alespoň z poloviny tak dobrý jako Agüero. Je to skvělý hráč a ukazuje to každý den. Kdybych mohl být jako on, byl bych velmi šťastný," nechal se slyšet Vietto.

"Villarreal je skvělým klubem a dává šance mladým hráčům, díky tomu se mohu rychle učit a růst. Měli o mě velký zájem a to znamenalo hodně. Chci se jim nyní odvděčit a ukázat, jak velkou radost z toho mám a proč jsem se tak rozhodl. Šest měsíců strávených ve Španělsku bylo velmi pozitivních, poprvé během kariéry žiji mimo domov a pravdou je, že jsem velmi spokojen s tím, jak se vše vyvíjí," pochvaluje si Vietto.

Mladý Argentinec je zároveň hodně vděčný dvěma trenérům. Tím prvním je kouč Žluté ponorky Marcelino, který neváhal a hráče rychle začlenil do základní sestavy. "Snaží se ulevit mé hlavě. Říká mi, že toto jsou stále teprve první měsíce ve Španělsku a musím projít adaptačním procesem. Netlačí na mě a nedává mi nějaké cíle, díky tomu se mohu zlepšovat krok po kroku," hodnotí Vietto svého aktuálního kouče.

Na Vietta měl velký vliv i současný kouč Atlética Madrid Diego Simeone. Oba se spolu setkali v Racing Clubu a právě pod tímto kormidelníkem Vietto debutoval v argentinské nejvyšší soutěži. "Simeone mi dal tu nejdůležitější šanci v mé hráčské kariéře, budu mu za to vděčný až do konce svého života. Každý hráč samozřejmě sní o tom, že oblékne národní dres. Jsem si vědom, že na mou pozici je velká konkurence, pokusím se podávat co nejlepší výkony ve Villarrealu a v den, kdy se mě trenér reprezentace rozhodne povolat, budu šťastný a vděčný," vyhlíží Vietto starty za argentinskou seniorskou reprezentaci.

Autor: Tomáš Pavlík / insidespanishfootball.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hodně štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

FIFA CM God :D

Reagovat
Darren Fletcher

ja som ho v FM tahal casto k sebe

Reagovat
smazaný uživatel

Lenze vo FM sa neda ovladat hrac, to pozeras ako ti behaju panacikovia po obrazovke

Reagovat
Ingimir

lebo aj v skutočnosti ti Klopp alebo Simeone behajú za hráčov po ihrisku preto sa to volá Manager, keď chceš ovládať hračov, tak ostan pri FIFE alebo PES

Reagovat
smazaný uživatel

Co je lepsie? Football Manager 2015 alebo Fifa Manager?

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně Football Manager.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nemanja

Reagovat
smazaný uživatel

:D

Reagovat
smazaný uživatel

oboje je nuda

Reagovat
smazaný uživatel

:Snad sa nebudes hrnut do PL . A este 2 roky si pockas na Real Madrid A Lim s Salvom si mozu ist hlavu buchat o stenu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robbie

co je za post ?

Reagovat
smazaný uživatel

CF.

Reagovat
smazaný uživatel

Statistiky má super, snad naplní potenciál.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejenže má statistiky super, ale třeba v utkání s Atléticem byl o parník nejlepší hráč na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Fantastický hráč, můj nový oblíbenec. Spíše než k Aguerovi bych ho přirovnal ke Kaká. Ta lehkost, to přirozené vedení míče, žádná atletická rychlost, ale ladnost. A klamavé pohyby, jednoduchá hra bez nějakých zbytečných parádiček. Ten má potenciál, není to frajírek, co by ukazoval na obdiv svoje technické dovednosti, ale má takový ten správný hlad po přímočarosti a gólech. Jen doufat, že se nezakope v divoké konkurenci, kterou disponuje snad polovina mužstev v Premier League.

Reagovat
Ángel di María 22

To je docela dobrý přirovnání. Možná hraje trochu vejš než Kaká, bude asi ještě gólovejší, ale ten herní styl je dost podobnej. Taky jsem si ho moc oblíbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v argentíně by si kopl když trenér nemá zájem o tevéze

Reagovat
Rage

Jak zapracuje na tom simulování a trošičku bude hrát méně sobečtěji (i když to k útočníkovi patři), tak z něho vyroste hodně hodně dobrý útočník. Hlavně mu to, ale musí v hlavě vydržet srovnané, pak to může dotáhnout daleko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele