Vietto opustí Atético Madrid, bude hrát za Sporting

15.05.2019, 14:58
Aktuality
Atlético Madrid po skončení letošního ročníku definitivně opustí Luciano Vietto. Bývalý mládežnický reprezentant Argentiny, jenž letos hostoval ve Fulhamu, přestoupil do Sportingu...

Vietta si do Evropy před necelými pěti lety vytáhl Villarreal, jemuž hned v prvním ročníku pomohl 20 brankami v osmačtyřiceti soutěžních zápasech a řekl si tím o přestup do Atlética.

Během sezóny 2015/16 se však Vietto do sestavy Rojiblancos příliš neprosadil a to platilo i pro následná hostování v Seville, Valencii nebo naposledy ve Fulhamu.

Další šanci už potom Vietto u "Atlétů" nedostane, neboť se za 7,5 milionu eur přesune do lisabonského Sportingu. "Atlético Madrid dosáhlo dohody se Sportingem CP o přestupu útočníka Luciana Vietta," stojí na webu aktuálně druhého celku španělské LaLigy.

Autor: Jiří Vojík / foxsportsasia.com

Komentáře (52)

Přidat komentář
HullCity

Skvělá posila!! 10-15 gólů by mohl dát v příští sezoně.

Reagovat
Jandak

myslim si ze v portugalsku i vic.. 20-25.

Reagovat
mrann1x

bude rád za 5, není to žádný snajpr

Reagovat
Jandak

muzeme z toho udelat tipovaci soutez

Reagovat
Kucka

Reagovat
cetto

Dotaz na fanoušky Atlética - mají ted v týmu nějaké mladé kluky (řekněme ročníky 98 a mladší), kteří by se eventuálně mohli začít prosazovat v áčku? Vždycky jsem měl Atlético za tým s perfektní výchovou mládeže, což za poslední roky dokázali třeba bratry Hernandezovými, Giménezem nebo Saúlem, ale když se podívám na současný tým, tak tam nějak na první pohled nevidím nikoho, kdy by se do áčka výrazněji prosazovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Montero by mohl byt velky prislib.

Reagovat
mrann1x

Montero a poté Victor Mollejo je nadějný a Borja Garcés, pokud dostane v útoku šanci, tak si myslím nezklame.

Reagovat
cetto

A jsou to talenti level Partey nebo level Griezmann?

Reagovat
smazaný uživatel

U těch dvou útočných (Mollejo, Garces) level Griezmann ne. Ale Borja Garces je už klasicky označován v mesiášské víře v příchod někoho výjimečného jako "Nový Fernando Torres". Těžko říct. Současné Atlético není tím Atléticem na přechodu milénia. Je tam daleko menší prostor a vyšší nároky. Doba se taky vyvinula dostupností techniky, která má podle mě na novou generaci fotbalových osobností negativní vliv v tom smyslu, že jim bere míru toho jak o prosazení se v realitě správně bojovat. Málokterého mladíka dnes uvidíš hrát svojským způsobem od prvního okamžiku jeho nástupu na hřiště. Většinou se drží šablon, v které jejich zvláštnost není vidět nebo vůbec nemají před skutečností pokoru.

Reagovat
Tomanatura

presne

Reagovat
smazaný uživatel

Veď ked maju hrat ako tym potrebuju hrať pod nejakou sablonou,taktikou nemozu behať jak splašeni po ihrisku. Ako to mysliš pred skutocnostou ?? Plus sami nepacia tie maniere co sa im vtlacaju do hlavy komtakt jebni sa o zem a stale natiekanie na rozhodcu atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nepsal o herním schématu, které je třeba nedodržovat, ale o jednotlivých okamžicích ve hře, v kterých si to rodící se osobnost musí udělat drze a po svém, navzdory riziku, které z toho pro ono schéma vyplývá. Zároveň s dostatečným respektem vůči onomu schématu. Jinými slovy je to o tom dělat věci po svém, ale zároveň se zodpovědností. To je míra, v které bude mladý hráč od začátku viditelný - bude viditelné jakým je hráčem a dříve či později se v těch náročných situacích naučí obstát. Nemluvím o hře za sebe. Ale mluvím o hře pro celek, v které zároveň nezanikne individualita mladého hráče. To je hluboká míra, v níž se rodí noví Čechové, Nestové, Gerrardi, Torresové.

Reagovat
Phillipinho

Montero,Mollejo,Garces

Reagovat
smazaný uživatel

Nehuen Perez.

Reagovat
Elliasson

Nevím. Popravdě, nemyslím si, že máme tak kvalitní juniorku jako Salzburg, Chelsea, Ajax....

Reagovat
FC Porto FC

Zavidím, mam tušení že se chytne

Reagovat
Han střelil první

Tak po roce a půl konečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak preto zaplatili za toho Gelsona...presnejšie doplatili plus Vietto

Reagovat
pantondavo

Zbyde v Atleticu někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Psát to zrovna u Vietta, u kterého je jasné, že nemá v Atléticu budoucnost už pár let, je jen znuděný samoúčelný pokus o humor.

Reagovat
pantondavo

Jo, protože vůbec neodešli už 4 hráči, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže Vietto s tím nemá co společného.

Reagovat
pantondavo

To je jedno, řeším to u posledního článku o odchodu, protože jich je tu poslední dobou víc.

Reagovat
Phillipinho

Jo Vietto ten by nam vytrhnul trn z paty

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ten exodus bude pokračovat, tak by vám mohl být i vietto dobrý.

Reagovat
Phillipinho

Tak ja pocitam s tim, ze budou nasledovat velky nakupy v lete. Pokud neodchazi Cholo, jsem porad v naprostym klidu.

Reagovat
mrann1x

Já mám naopak obavy. Pokud nakoupí zase žebráka typu Kaliniče nebo Martinse, tak přiští rok budeme hrát s Eibarem o střed tabulky.

Proč zase chce hráče, kterému je zítra 30 let, když nám teď odešel Godín s Juanfranem kvůli reakci na smlouvy. Nechápu to.

Reagovat
CHONG

Za Huescu, fakt sympatický tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl přijít už tak 1-2 sezony dříve, kdy se o jeho přestupu k nám hodně psalo. Každopádně slušná posila.

Reagovat
Benfica

one season star.. myslím, že to bude niečo ako keď ste kúpili Boulahrouza, Capela, Gelsona Fernandesa, Montera alebo my napríklad Gabigola.. neverím už, že vám bude k veľkému úžitku.. aj tak Bruna nenahradí..

Reagovat
smazaný uživatel

Bruna nenahradí nikdo. To je superstar. Ale mohl by dát takových 15+ branek za sezonu.

Reagovat
Benfica

keď dá 15 v lige bude úspech..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře nakoupíme po odchodu Bruna a vystřílí nám titul..

Reagovat
smazaný uživatel

on ještě ukáže to se neboj

Reagovat
FC Porto FC

Vždyť je jinéj post tak jak by ho mohl nahradit

Reagovat
Benfica

gólmi a asistenciami a celkovou dôležitosťou pre tím..

Reagovat
FC Porto FC

i tak si nemyslím že on je ten hráč od kterýho by vedení chtělo aby v tomhle nahradil Fernandese

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Vietto je spíš méně fyzičtější, zakřiknutější a dosud nenaplněná idea herního profilu Aguera. Žádný tvůrce hry, který by měl tak zásadní vliv na celou hru jako Fernandes.

Reagovat
Benfica

raz dáš 20 gólov a budú sa z toho dosierať ďalších 10 rokov.. dobre, že vtedy nešiel k nám, keď bol záujem..

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže u Vietta to v jeho začátcích ve Villarrealu nebylo jen o gólech. V tom věku byla jeho hra dechberoucí zjevení pro celou La Ligu. Na jeho zápas proti tehdy vrcholnému Simeoneho Atléticu se nedá zapomenout. Tu sezónu asi nikdo Atlético nekoupal tak jako on.

https://www.youtube.com/watch?v=xVuRbZWGZXA

Jeho problém byl v tom, že se potřeboval fotbalem ještě nějakou dobu bavit a vyvíjet se mimo tak vysoké nároky jaké mu následně přichystalo Atlético. To bylo tehdá na vrcholu svého fyzického pojetí fotbalu a třeba i takový Griezmann, který byl ligou už několik let prověřený se stal stabilním členem základní sestavy v Atléticu až po půl roce.

Vietto v sobě kombinoval cosi z Torrese a Aguera zároveň. Byl v něm obrovský příslib, ale byl tehdá ještě chlapcem, ne tvrdým mužem, na kterých Simeone postavil svou vizi (typickým příkladem takového muže - bojovníka byl Raul Garcia, který třebas neprokazoval takovou technickou kvalitu a rychlost jakou měl Vietto, ale který by si v soubojích nechal rozkopnout hlavu, jen aby dotlačil míč tam kam bylo potřeba). Griezmann ten přechod nakonec zvládl. Vietto bohužel ne. A stal se z něj trochu smutný, neukotvený, potulný příběh s pachutí zmařeného talentu. Ale to neznamená, že kvalita v něm není. Je. Ale potřeboval by se někde natrvalo usadit a zas uvěřit ve své schopnosti. Potřebuje důvěru. Když mu ji Sporting dá, může být výborný. Ale hvězda alá Aguero, Griezmann nebo Torres z něj asi už nikdy nebude.

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Mateo16

https://as.com/futbol/2019/05/16/primera/1558014559_522372.html?autoplay=1

Tak Isco ostava. Uz sa bude rozhodovat iba o Lucasovi a Nachovi.

Momentalna konkurencia na kridlach Asensio, Eden, Lucas? , Vinicius , Brahim , Rodrygo + Isco a Odegaard.

Inak vsetci hraci co hrali ako tak pod Solarim su vyhodeny

Marcos, Reguilon, Ceballos, zrejme aj Lucas. To tu bolo reci ...

Jak odide Lucas chcem Sancha s Viniciusom a Rodrygom nepocitam

Reagovat
Mateo16

+ Mendy zlaty Theo

Reagovat
smazaný uživatel

Llorenteho a Reguilona je podle mě velká škoda. Chápu odchod Ceballose, Lucas je sice makáč a skvělý žolík, ale asi bych ho pustil pryč aby jeho minuty mohli dostat Vincek nebo Brahim. Sancho nepřijde.

Dvojičky bych viděl nějak takhle:

Hazard/Vinicius - Benzema/Jovič - Asensio/Brahim

Ted pokud Hazard a Jovič dojdou. Rodrygo by asi měl jít, nebo jestli půjde ze začátku do béčka tak jako Vinicius tak OK, ale asi by si moc nezahrál. Isco bude hrát zataženěji v záloze, a nebo klasickou desítku, pokud na ní Zidane začne hrát systémem 4-2-3-1. Martin by s Iscem na této pozici mohl alternovat. pak 2 záložníci Kroos/Modrič + Casemiro/Valverde.

uvidíme co se stane, trochu z toho mám obavu, ale veřím že Zizou udělá zas kvalitní mužstvo co bude bojovat o všechny trofeje déle než do února.

Reagovat
Ed_Hazard

Ja proste nebudem veriť tomu, že sa takto vykašle na Reguillona a Llorenteho. Odmietam to. Pokiaľ to neuvidím oficiálne, tak to beriem len ako špekuláciu, nakoľko tieto odchody sú totálne zcestné a proti všetkému, v čo som veril, že ZZ bude robiť počas svojho pôsobenia v RM..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Dokud nedorazí Ndombele, tak mám slovy místní legendy nohy na stole. Jinak Isco by podle mě měl být jedním z hlavních adeptů na odchod. Nějak si nedovedu představit, jak by ho ZZ měl zvednout do takový míry, aby byl nějak užitečný.

Reagovat
Mateo16

To si vravel aj o Marcelovi. Nemam najmensi strach o tych hracov co teraz sa prechadzaju po ihrisku Kroosa a Isca, Naviac neexistuje nahrada za Isca jedine tak Felix za 120 mega.

Ndombele ? Kiez by ste toho drevaka podpisali

Reagovat
smazaný uživatel

Fuha, dosť komické nazvať Ndombeleho drevákom pri skutočnosti, že nám tam behá na jeho pozícii Casemiro.

Reagovat
Kixi Syhimour

Za Isca

Reagovat
Ed_Hazard

Isco a krídlo?

Odegaard tiež nehráva na krídle, hráva z pravej strany ale býva stiahnutejší, ako klasické krídla. Uplne top krajný záložník v systéme 4-4-2 alebo 4-1-2-1-2 (diamant).

Reagovat
smazaný uživatel

Isco, Nacho, Lucas, Llorente i Ceballos by měli odejít. Reguillon si zaslouží šanci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele