Věřím, že Bohemians to neovlivní, řekl Veselý směrem k reprezentaci

11.01., 17:02
Aktuality

Jaroslav Veselý si velmi váží možnosti být asistentem nového trenéra české reprezentace Ivana Haška. Věří, že jeho práci jako hlavního kouče pražských Bohemians 1905 to neovlivní. Smlouvu u národního týmu má do letního mistrovství Evropy v Německu, poté si vyhodnotí, zda dvojroli bude zvládat i nadále. Práci na plný úvazek u reprezentace odmítl, protože má ve vršovickém celku rozdělanou práci. Řekl to v rozhovoru pro klubovou televizi.

Hašek byl jmenován trenérem národního mužstva před týdnem. Pozici asistenta vedle Veselého zastává i Jaroslav Köstl, jehož bratr Daniel hraje v Bohemians. "Být členem realizačního týmu reprezentace a mít možnost jet na mistrovství Evropy je určitě pro mě obrovská čest. Beru to hlavně jako hodnocení práce tady v Bohemce, nás všech, hlavně hráčů, kteří na tom mají nejvýraznější podíl. Stejný podíl na tom má můj realizační tým," řekl Veselý.

"Doufám, že práci v Bohemce to neovlivní vůbec. V jarní části sezony tu budu nepřítomný jenom jeden sraz v březnu, to se bavíme o sedmi osmi dnech. Věřím, že máme natolik dobrý realizační tým, že to v pořádku zvládnou. Budeme v kontaktu. Druhá akce, kde je vyžadovaná moje přítomnost, je kemp před Eurem v době, kdy už liga nebude a kdy máme volno, a potom Euro," uvedl šestačtyřicetiletý Veselý.

Jeho absence v Bohemians během šampionátu v Německu se bude odvíjet od toho, jak úspěšní Češi budou. "V tuto chvíli to vypadá, že bych chyběl na začátku přípravy sedm až třeba deset dní. Uvidí se podle výsledku. Přál bych si, aby to bylo co nejdéle. O tom už také máme představu, jak bychom to řešili," řekl Veselý, jenž pracoval s Haškem už ve Spojených arabských emirátech.

Zatímco Hašek má smlouvu do konce kvalifikace mistrovství světa, tedy do listopadu příštího roku, s opcí na baráž, případně závěrečný turnaj, Veselý jen na půl roku. "Jednou z mých podmínek bylo, že jsem nechtěl dlouhodobou smlouvu. Chtěl jsem na půl roku, protože sám nevím, co od toho čekat. Chci si to vyhodnotit hlavně já sám, abych věděl, jestli je možné to takhle zvládat po skončení Eura," uvedl Veselý.

"Chci dát možnost i asociaci, aby se mohla rozhodnout, jestli se mnou chce dál spolupracovat. A hlavně Bohemce. Chci, abychom si to všichni vyhodnotili. Pokud uvidíme, že je to funkční a strany budou mít dál na spolupráci zájem - a sám si vyhodnotím, jestli to je takhle v pořádku a netrpí tím hlavně Bohemka -, můžeme se bavit dál," řekl rodák z Hradce Králové.

Fanoušci "Klokanů" podle něj nemusí mít strach. "Jedna z variant byla, jestli nechci jít k reprezentaci na plný úvazek a Bohemku opustit. Tu jsem okamžitě zavrhl, byť nás s Ivanem pojí lidské i profesní přátelství. Nedovedl jsem si to v tuto chvíli představit, protože cítím, že tu máme rozdělanou práci a ještě pořád věřím, že jsme tady neřekli poslední slovo," uvedl Veselý, který Pražany vede od března 2022.

"Pořád také věřím, že někdy můžeme překonat to, co jsme tady dokázali. Nevím, jestli v této sezoně nebo v té další. Kdybych cítil, že už tady tomu nemám co dát a tým se nemá kam posouvat, možná bych o tom uvažoval," poznamenal Veselý. Bohemians pod jeho vedením obsadili v minulé sezoně nečekané čtvrté místo a po 36 letech se představili v pohárové Evropě. V aktuálním ročníku přezimují na devátém místě.

"Nemějte strach, že bych kašlal na Bohemku a bral ji na vedlejší kolej. Tak to nikdy nebude. Už teď říkám, že mám Bohemku navždy v srdci. V tuhle chvíli mě nezajímá nic jiného než Bohemka, je pro mě vždycky na prvním místě. Když odjedu na nároďák, je logické, že budu na 100 procent pracovat pro asociaci. Myslím si ale, že je to možné v těchto obdobích skloubit a zvládnout," prohlásil bývalý trenér druholigové Chrudimi.

Nejvíce bude jeho dvojrolí trpět jeho rodina. "Určitě z toho není nadšená, má s tím možná největší problém. Chci jim poděkovat, že mi to umožnili i doma a že to můžu jít zkusit. Stejně jako hráči i trenéři mají své sny. Věřím, že na mistrovství Evropy dokážeme uspět," řekl Veselý, jehož asistentem v Bohemians je syn reprezentačního trenéra Ivan Hašek mladší.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
milan78

ostuda..

Reagovat
St. Pauli

Köstl+Vesely je asi tak to jediny, co se pri tehle sarade povedlo. Ted jeste, aby oba dostali dostatek prostoru a jen nestaveli kuzeli.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Lemond Laws

Veselý tam je kvůli tomu, že s Haškem pracoval a znají se. Ne, že by si ho extra vybrali za jeho práci...

Kostl je určitě fajn, ale ten se tam spíš dostal přes Trpišáka, který když nešel on sám, tak vám dám aspoň svého asistenta..

Reagovat
Mass

Veselý minulej rok s Bohemkou udělal za málo pěněz hodně muziky. Dokonce tak málo pěněz, že nějakej ten hráč, co nedávno přišel do Bohemky říkal, že mu kluby na Slovensku nabízely víc, ale že on šel do Bohemky kvůli ambicím a lepší lize.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Lemond Laws

Určitě, nechtěl jsem aby to vyznělo, že tam je Veselý nezaslouženě. To určitě ne.

Jenom si myslím, že hodně to bylo ovlivněné tím že se znají.

Reagovat
St. Pauli

Jeste, ze neprosel ten Klusacek, ktery mel byt puvodne misto Köstla. Za me ma Köstl opravdu vyrazny potencial, uvidime, jak s nim nalozi. Co se Veseleho tyce, ten jestli neco rozhodne umi, tak udelat kabinu, coz je obzvlaste u repre dost dulezite.

Reagovat
Strakosha

Rozhodně výš tedy cením práci Veselého než Köstla

Reagovat
Mass

Taky doufám, že do taktiky a výběru hráčů budou moct něco říct. A Hašek zatim může chodit na tiskovky, když umí ty jazyky.

Reagovat
kjausic

Kde se vzala aura okolo toho Köstla? Všichni tady píšete, jak skvělý je to trenér a že on je záruka proč to bude snad fungovat. Já teda Slávii nesleduji a tak mě zajímá, kde se tohle vzalo. Jestli je to tím, že dělal s Trpišovským nebo jaký to má důvod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele