Veselý asistentem u reprezentace? Nikdo se mnou nejednal, prohlásil

14.12.2023, 11:06
Aktuality

Přestože o něm média spekulují jako o jednom z hlavních adeptů na post asistenta nového trenéra české reprezentace, kouč Bohemians 1905 Jaroslav Veselý zůstává v klidu a příliš se tím nezaobírá. Na tiskové konferenci po ligovém utkání s Libercem uvedl, že žádnou oficiální nabídku od vedení FAČR nedostal. Veselému se zároveň nelíbí, co se kolem pozice reprezentačního trenéra ze strany některých médií a expertů v poslední době strhlo.

Veselý podle spekulací patří mezi hlavní kandidáty na pozici asistenta k Ivanu Haškovi, kterého média považují za favorita na uvolněný post kouče národního týmu po Jaroslavu Šilhavém. "Nemám k tomu asi co říct. Kdykoliv o vás někdo takhle spekuluje, je to asi milé, ale já nad tím v tuhle chvíli moc nepřemýšlím. Nikdo se mnou nejednal. Co se týká svazových činovníků nebo že bych měl nějakou oficiální nabídku, tak to není. Myslím, že se kolem toho obecně strhla strašná hysterie. Je mi žinantní o tom mluvit, protože nemám co říct," řekl Veselý.

"Všechno jsou to spekulace. Mě zajímá Bohemka. Mám tu platnou smlouvu a nejsem ten, který chce utíkat a odcházet. Myslím, že to, co se kolem toho děje, je i nedůstojné. Některé články nebo někteří lidé, kteří i trénovali... Myslím, že je to až za hranou slušnosti," doplnil šestačtyřicetiletý trenér.

Média spekulují, že by Veselý mohl dělat reprezentačního asistenta a zároveň pokračovat v Bohemians. "S Ivanem (Haškem) jsme už spolu pracovali, ale já nejsem ten, co to může rozhodnout. Záleželo by v první řadě i na Bohemce, jak se k tomu postaví. Jestli by si to uměla představit. Já se tím nezabývám. I když samozřejmě je spousta lidí, kteří mě touhle otázkou atakují. Vždy tuhle otázku čekám, ale jsou to zatím jen spekulace," řekl Veselý.

"Teď se ani neví, kdo bude hlavní trenér, natož řešit realizační tým. Musí to být v nějakém kontextu, s jakými lidmi. Musí to být pro všechny strany přijatelné. Já v první řadě myslím na Bohemku a tohle jde kolem mě. Neutíkám odsud, já proti Bohemce nepůjdu. Když budu mít jakoukoliv nabídku, tak ji můžu okomentovat. Ale komentovat něco, co není, je strašně složité," doplnil.

Asociace vybírá trenéra reprezentace poté, co se Šilhavý v listopadu navzdory postupu na mistrovství Evropy do Německa rozhodl u mužstva nepokračovat. Smlouva mu vypršela 30. listopadu. Nový kouč mohl být jmenován už v úterý, ale výkonný výbor se nakonec k mimořádnému zasedání nesešel a rozhodne zřejmě až v lednu. Podle médií je favoritem Hašek.

Veselý se pozastavil nad tím, co se obecně kolem postu reprezentačního trenéra v Česku děje. "Když vidím, jaký kolem toho je mediální tlak, humbuk a nenávist... Někteří novináři si neberou servítky. Přenáší se to, co bylo okolo Jardy Šilhavého a předtím okolo (dřívějšího trenéra) Michala Bílka. Přijde mi, že být tady hlavní trenér fotbalové reprezentace je za trest. Trenér reprezentace tu může za ceny energií, za drahotu v supermarketu, za stav českého fotbalu," řekl Veselý.

"Přispívají k tomu i novináři, vytvářejí negaci. Komentáře ohledně předtím Jardy (Šilhavého) i teď Ivana (Haška) jsou za hranou slušnosti. I komentáře některých lidí z oboru. Byl bych rád, kdyby to bylo více v normálním duchu. Agresivita v komentářích neprospívá, fotbalu to nepomůže. Přijde mi to, jako když se volí politik nebo prezident. Když to někdo vyhraje, druhá strana to nikdy neakceptuje," podotkl.

Reprezentaci by podle něj mohl vést třeba současný trenér Slovácka Martin Svědík. "Ať se někdo zvolí a zbytek by ho měl podporovat. Já to přeju Svěďovi, i on by to mohl dělat. Pak ho podporujme, ať je to více týmové. My umíme jen chodit na náměstí, když se vyhraje, ať už ve fotbale nebo hokeji. A když se nedaří, umíme jen nadávat, být negativní. Ale fotbal by měl být nositelem dobré energie, ne takovéhle nenávisti," dodal Veselý.

Autor: ČTK

Komentáře (80)

Přidat komentář
Pablos

článek jsem nečetl, ale dobře to říká

Reagovat
RickNash

Nejdřív Barák, teď Veselý - umí na tom svazu někdo vytočit číslo na telefonu tyjo?

Reagovat
Lemond Laws

Tak asi by se měl spíš Veselý ozvat sám ne?

Reagovat
Pablos

Dobrý den, tady Veselý... nechcete asistenta, já bych to vzal kdyžtak. Nebo jak si to jako představuješ ?

Reagovat
Lemond Laws

Tonda taky musel volat sám, takže z toho důvodu

Reagovat
Pablos

jó takhle... tak to pak jo

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Petr325

Reagovat
db18

Reagovat
Spalovač šancí

"Veselý, prosím."

"Dobrý den, pane Veselý, tady FAČR. Voláme Vám, abyste nepočítal s pozicí asistenta reprezentačního trenéra. Žádnou takovou nabídku Vám neplánujeme předložit."

Reagovat
Coutinho10

Tak že by to v zimní přestávce byla u nás jízda ?

Z pohledu vršovického celku se tak potvrzují původní informace inFotbal.cz, že nový majitel Pavel Tykač bude chtít po převzetí Slavie od současných čínských vlastníků razantně investovat také do posílení kádru, aby na jaře porazil Spartu a získal ligový titul.

toto se mi líbí

https://infotbal.cz/odpali-slavia-prestupove-bomby-vratit-se-muze-olayinka-co-lingr-havlik-a-kusej/

Reagovat
ratusek

Vy byste unesli návrat Olejníka? Nabízeli jste mu vyšší smlouvu a i přesto odešel a ted se bude chtít najednou vrátit?

A razantní posílení kádru znamená co, že tam těch hráčů bude 40? Nebo už některé i prodáte

Reagovat
Coutinho10

hele, já osobně jo...velkej sympaťák, bojovník a pokud přehodnotí svůj pohled na výši platu (mohl by, něco si určitě vidělal krátce ve Zvezdě), tak klidně to, co Olayinka měl nebo to, co mu bylo nabízeno a odmítnul v létě, tak teď, kdyby přijal, tak ho tu rád uvidím zpět

určo někdo taky odejde, o to bych se nebál...nebo na hostování

Reagovat
kilobyte

Pořád od vás "zdrhnul" za ruskými penězi. To není moc sympatické.

Reagovat
Coutinho10

včera jsme tady ty morální hodnoty řešili...ne úplně konkrétně já a ne úplně myslím ty, ale pokud si chceš hrát na moralistu, tak to ani tak nemůžeš např. srovnávat s Jarošíkem, kterej trénoval v ruský lize

toto není ruský tým, hráli LM, dostal velkej bonus, super plat, super fans...jako byla to pro něj lákává možnost a tak jí využil a nezazlívám mu to...byl tu dlouho a odvedl pro nás maximum a i dokonce pomohl béčku před odchodem, což není úplně typický, takže jestli chceš moralizovat ok, ale s někým jiným

Reagovat
kilobyte

O morálce jsem nic nepsal. Jen že mi nepřijde moc sympatické, kvůli komu/čemu od vás odešel. Dost slávistů mělo problém, když Plavšič psal o přáteláku mezi CZ a Zenitem.

Ale zase Olayinka o dost lepší, takže se mu to asi lehčeji promine.

Reagovat
Coutinho10

tak to o Plavsicovi mě asi minulo, takže k tomu se nebudu vyjadřovat a Olayinka, tak asi 100 názorů, 100 chutí, jak se říká...nejde brát asi jeden názor jako názor jedný skupiny...pro někoho to je problém a pro někoho ne, nicméně můžu souhlasit, že čím větší a lepší stopu ten hráč v klubu zanechá, tím spíše se do nějakej věcí nedloube, takže tak

Reagovat
Mass

A co ty, bral by si Kangu zpátky ve Spartě?

Jinak já mu určitě nemám za zlý, že že odešel tam, kde mu nabídli víc je než je platovej strop ve Slavii. Vůbec nerozumim, proč bych mu to měl mít za zlý.

Reagovat
kilobyte

Ne. Ani zadarmo. Ale je to i tím, že nám by se nehodil do týmu.

Reagovat
Marisic

tyjo moralizovat zrovna u fotbalista z Afriky je zvláštní. Frajera to nemusí absolutně zajímat kde bere Zvezda peníze, jsou naše problémy a vidění světa. Navíc ty africký hráči často pak živěj ze svýho platu celý rozsáhlý příbuzenstvo, ty peníze prostě potřebuje

Reagovat
kilobyte

Proč by ho to absolutně nemuselo zajímat? Protože je z Afriky? Proč teda 11 let žije v Evropě? Ostatní lidi peníze nepotřebují?

Reagovat
Marisic

ano, protože je z Afriky ho to nemusí zajímat. Vyrůstal v jiným prostředí, s jiným vzděláním a v jiným historickým vnímáním. Že todle se musím vysvětlovat Čechům po kauze s Rangers je trochu divný Plus teda kdyby si vybíral kluby tím, že si prolustruje jejich majitele, jestli náhodou neberou peníze neeticky, tak se mu výběr zúží na minimum. Ostatně by nepřišel ani do Slavie

Ostatní lidi peníze samozřejmě potřebují, ale počítám s tím, že z pohledu Olayinky je nejvíc potřebují ty které má doma, kteří žijou v absolutně nuzných podmínkách. Nevim, jestli si někdy vyjel z Česka, ale i přes obrovskej sešup v životní úrovni v Česku v posledních letech je "potřeba peněz" v Česku a v Nigérii dost odlišná.

Reagovat
kilobyte

Mě zase může být u prdele, že v Nigérii potřebují peníze. Tvojí logikou je teda v pohodě, když Evropani drancují Afriky, protože se tam nenarodili a nevyrůstali tam, tak jim může být jedno, jak si tam žijí.

Reagovat
Marisic

co?

Je trochu rozdíl mezi tím když je mu jedno kdo financuje klub co mu platí peníze který nutně potřebuje a když ty sám drancuješ cizí kontinent.

A tobě to u prdele bejt může, Olayinka si je evidentně opatří i bez tebe

Reagovat
kilobyte

Tak oni to nedělají sami osobně. Jen si někoho platí. Proč teda moralizovat je? Když jim vlastně Afrika má být jedno.

Takže od toho, že nemůžu moralizovat Olayinku, jsme se dostali k výsměchu, že si vydělá i beze mě. Já aspoň mám morální zásady.

Reagovat
Marisic

wtf dělaj to zjevně aktivně, způsobujou tu situaci. To přirovnání je úplně mimo. Evropani který drancujou Afriku versus hráč z Nigérie kterej si přišel vydělat peníze a je v klubu kterej je mimo jiné financovanej z ruskejch prostředků. Absolutně nechápu o čem se vlastně hádáš, vyjma toho že "morálně" žádáš po chudým klukovi z nějakýho slumu na druhým konci světa aby odmítl jednu z posledních nabídek si fakt pohádkově vydělat kvůli tomu že my Evropani máme nějakej problém s Ruskem, přičemž ani do toho Ruska nejde. Budeš takhle taky moralizovat u Křetínskýho u Sparty, Číny u Slavie, Saudů v půlce západních klubů? Kdyby na něj poslal nabídku Newcastle, tak to měl odmítnout, jelikož je Newcastle vlastněn autoritářským státem? Houby morální zásady, selektivní slepota a vnucování svýho vidění světa zemím s úplně jiným backgroundem.

Jo a nebyl to výsměch, byl to prostě fakt. Sáms napsal, že ti je u prdele, že je v Nigérii bída, stejně tak by ti mohlo bejt u prdele, že se kluk ze slumu odtamtud snaží tý bídy zbavit.

Reagovat
Kily

41, ještě Kinský

Reagovat
inferno08

Tenhle infotbal je celej nějakej podezřelej. Včera psali, že Slavie nabídla Plzni za Staňka balík, co se nedá odmítnout a vyšlo z toho 2mil eur. A že Šádek to prý bere...

Reagovat
Lemond Laws

Takže co je na tom podezřelého?

Reagovat
inferno08

Že za tuhle cenu Staňek do Slavie nepůjde.

Reagovat
Coutinho10

jako třeba tam bude ještě nějaká protiváha, jak se psalo (Ewerton či Červ), takže to nebude za 2M EUR, ale jako jestli ho chceme tak moc, ok, je to reprezentační gólman, chytá asi líp jak Mandous, ale rozehrávka zase není úplně v topu, tak budeme muset dát víc, ale jak jsem zmínil, spíš si myslím, že pokud přijde, tak to bude ponížený o nějakýho hráče ještě

Reagovat
inferno08

"Podle zdrojů inFotbal.cz měla Slavia přijít za Plzní nejprve s dotazem, zda je Staněk dostupný. Šéf Viktorie Adolf Šádek měl vzkázat, že není, na což „sešívaní“ reagovali překvapivou nabídkou atakující až 2 miliony eur (49 milionů korun). Údajně jde o částku, kterou je Plzeň ochotna přijmout a Staňka prodat."

Těžko říct, ale o nějakých dalších hráčích tam není ani slovo. Každopádně ta částka je desetkrát menší, než za kolik měl jít tehdy Kolář ze Slavie ven. 2mil eur za Staňka je fakt výsměch.

Reagovat
inferno08

Navíc si i myslím, že ani pro Staňka teď není žádný terno přestupovat do Slavie. Plzni se daří v pohárech, Staněk je v repre...

Reagovat
kilobyte

Plat, ambice klubu. Obojí by teď měl asi ve Slavii.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
ratusek

Reagovat
Coutinho10

posun to určitě je....polepšil by si o 1 místo v tabulce + hrál tady o titul, šel do hlavního města a hrál v lepším týmu, co se týká i evropský úrovně, ikdyž respekt Plzni, co dokázali na podzim, tak si i tak myslim, že vyždímali maximum a těžko to budou dlouhodobě opakovat či překonávat, protože je to EKL a kdyby třeba měli hrát EL, tak to bude složitější a na jaře si myslím už to budou mít těžší, protože ani moc gólů v té skupině nedali, spíš výhry 1:0 a třeba v závěrech zápasů., takže jo, jsou to výhry, ale asi nic dominantního, přesvědčivýho...čas ukáže

Reagovat
Coutinho10

to se řešilo myslím v jiným článku nebo od jinýho zdroje...myslím, že to i psal tady někdo v některým z předešlých článcích...př. to sem může někdo hodit

j, s tím Kolářem to byl provar, to už teď víme, že tady se to prováhalo a měl jít

Reagovat
Coutinho10

a jo souhlas, za brankáře v CZ lize 2 mil EUR je za mě taky dost, ale asi to zvedají, že to je reprezentant + z konkurence, takže uvidíme, ale určo si myslím to budeme chtít nějak snížit a klidně to hráčskou kompenzací

Reagovat
20DollarsInMyPocket

InFotbal ma lepsi info nez celej slavnej Denik Sport uz peknych par mesicu.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
fabec1222

I než EF Kdyby tam byli diskuze, tak už jsme se mohli komplet přesunout tam.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Coutinho10

uvidíme v lednu, jaká bude realita, co z toho klapne a co ne, ale v létě zveřejnily dost věcí, co se pak staly, takže já toto, co se tam píše beru, že to není úplně kec (nedával bych to na stejnou úroveň jako eforbal, ruik atd.), jasný, nevyjdou asi všichni, jsou tam i další okolnosti, ale třeba 1-2 z nich klidně přijít můžou a tomu i věřim, tak uvidíme

Reagovat
Pablos

Aby ti ta radost nepadla na tom, že to Čiňani chtít prodat nebudou... zatím nepadlo absolutně žádné info o tom jak se oni k tomu staví... takže mluvit tady o posilách je absolutně zbytečný a předběžný moc.

Reagovat
Coutinho10

jako jasný, nejdřív musí bejt potvrzený jedno a pak druhý, ale věřím, že něco v EL jsme na podzim vydělali a ještě něco třeba díky dnešku a postupu z 1. místa vyděláme, tak by nás např. 100 mega v zimním přestupním období nějak nezničilo a kdyby to nedopadlo, tak třeba někoho střelíme v létě (Zafeiris) a bude to ok

Reagovat
Lemond Laws

Když je taková zpráva puštěna do medií, tak to rozhodně neznamená, že si Tykač o víkendu řekl, že si v pondělí koupí Slavii...

Reagovat
Pablos

To znamená, že ten zájem tam je od Tykáče a že se snaží jednat... ale nic víc zatím.

Reagovat
naheCZ

Zájem většinou intenzivní a to na obou stranách.

Reagovat
Pablos

Takhle už Dukla byla prodaná nějakým Němcům např. zájem intezivní a to na obou stranách.

Reagovat
Pablos

Jinak já netvrdím, že by to nemělo dopadnout. Jen že ta varianta tam pořád je a bude, dokud neuslyšíme, prodáno (koupeno). Já spíš narážel na článek o tom koho bude Tykáč kupovat do Slavie... nevím, příjde mi to prostě předčasný no

Reagovat
Mass

Jinak Kušeje Slavia už chtěla v létě, jen čekal na něco lepšího ze zahraničí, Lingr ve Feyenordu skoro vůbec nehraje, CZ Bělehrad prej přetáhl rozpočet a musí někoho prodat, takže by mohl Olayinku, Havlíkovi by měla skončit v létě smlouva. To jsou reálně možný přestupy i bez Tykače.

S Tykačem bych chtěl Erabiho, to by mohl bejt nejdražší přestup do ČR. Tipuju že za něj budou chtít tak 4M€.

Jen teda nevim proč tak stojej o Staňka, Mandous je podle mě stejně dobrej a pořád je možnost, že i Koláček se dá dohromady.

Reagovat
Pablos

No já udělal tu chybu, že to právě ani nerozklikl a reagoval na Coutinha co napsal, páč tak to vyznělo jako to hlavní, že to je článek o tom jak Tykáč bude nakupovat.... a ono tam je přitom naprosto reálné nákupy, které jsou v jednání prostě Slavie, bez nějaké návaznosti na majitele.

Reagovat
Coutinho10

jako může se to zpozdit a třeba bejt aktuální až v létě, ale čekám, jak píšeš, že něco klidně může dopadnout před tím než tu Tykač bude ofiko, takže jo, možná to tak vyznělo, že Tykač to tady hned po Vánocích přebere a všechny podepíšeme, ale tak to myšleno nebylo, ikdyž uznávám, možná to tak vyznělo

btw jak se psalo pod minulým článkem, musíš číst články

Reagovat
Uwe háže buly

Lingr či Olayinka by byli nesmyslné návraty.

Reagovat
Mass

To si nemyslim, Jurečka s Wallemem si zasloužej konkurenci.

Reagovat
kilobyte

A stejně tak to neznamená, že už se o tom jedná. Mohlo proběhnout třeba jen zjišťování.

Reagovat
Mass

Olayinka,Lingr, Tanko, Staněk, Kušej, Havlík, určitě to sou všechno hodně dobrý hráči, ale že to by byly nějaký bomby?

Opravdová bomba by podle mě byl jen ten Jusef Erabi, četl sem, že ho nahání i Janov a Udine. Btw když sem koukal odkud je, tak mi vyšlo Hagsätra, předměstí Stockoholmu a vypadá to tam jako typický sovětský město.

Reagovat
Coutinho10

j, ten Erabi tam je zmíněný taky, ale je tam ta konkurence z větší ligy, ale my zase hrajeme Evropu + je velká šance postoupit i z 1. místa před ještě větší tým ze Serie A, takže třeba se povede

jinak ti ostatní zmínění hráči...bomby asi ne, to je jejich titulek, ale špičky naší ligy asi jo

Reagovat
Edis

Buď je to dokonalá kouřová clona, než je to dokonalej amatérismus.

Tipuju variantu č. 2

Reagovat
Freedo

Kde takovej Švejk přišel ke slovu "žinantní"? I já jsem si to musel vygooglit

Reagovat
Pablos

Docela obvyklej výraz... se divím, žes musel až na googlu.

Reagovat
Freedo

V Praze jsem to nikdy neslyšel. Možná se to říká jinde?

Reagovat
Pablos

Nemyslím si, že je to lokální výraz.

Reagovat
Pablos

A né není to zase tak, že by se to říkalo pořád... ale třeba něco jako klevety... taky to neslyšíš pořád, přesto to člověk zná. Tak tě to holt minulo no.

Reagovat
Freedo

Jo, člověk se učí neustále. Klevety už znám.

Reagovat
Mass

Mňam, klevety.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

klevety jsem neznal. žinantní jo

Reagovat
Pablos

Reagovat
Coutinho10

jenom krevety

Reagovat
GabrielBatistuta

taky tak.

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, mezi inteligenty.

Reagovat
kilobyte

Já třeba to slovo slýchávám dost často. Často myslím na poměry, aby se někdo divil, že tohle slovo dospělý člověk zná.

Reagovat
CHONG

Trenér vytaženej odněkud z hospody...

Reagovat
ACSeRw!n

kral pseudoexpertu

Reagovat
Uwe háže buly

Naproti z ty Kozlovny.

Reagovat
mayday

Reagovat
zorz767

Jestli chce takhle bulet už dopředu, tak to ať k repre vůbec neleze.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele