Vedení Sparty chystá zimní zemětřesení

18.11.2008, 11:21
Aktuality
Zaujalo nás
Sparta Praha zažívá příšerný podzim, který prozatím vyvrcholil ostudnou porážkou s Bohemians Praha. V zimě má proto na Letné proběhnout velká čistka kádru, podle deníku Sport může odejít až deset hráčů.

Historicky nejúspěšnějšímu českému týmu se letos nepodařilo prakticky nic. Spartě utekla Liga mistrů, základní skupina Poháru UEFA a v lize je to zatím také bída. Letenští jsou průběžně pátí s devítibodovou ztrátou na vedoucí Slavii.

Špatné výsledky nenechávají v klidu sparťanské vedení, které se chystá situaci řešit. Podle informací deníku Sport proběhne v zimě v kádru hotové zemětřesení.

Prioritou jsou odchody obránců Mariána Hada a Štěpána Kučery, kteří výrazně zaostali za očekáváním a podávali velmi špatné výkony. Sparta nabízí k prodeji také Marka Kuliče, Libora Doška, Jana Holendu a Karola Kisela.

Tým by měl opustit i jeden z dvojice brankářů Matúš Kozáčik, Tomáš Grigar. Za očekáváním zůstává Petr Voříšek, Miroslava Matušoviče podle Sportu udrží ve Spartě jen obliba šéfa Daniela Křetínského, kabina ho údajně nesnáší.

Samostatnou kapitolou je Tomáš Řepka. I zkušeného beka se snaží Sparta zbavit, jenže naráží na několik překážek. Na Řepkovu špatnou pověst a také vysokou požadovanou cenu. Řepka je oficiálně zraněný, podle Sportu vše spěje k tomu, že bývalý reprezentant v lednu ukončí kariéru.

Na pořadu dne je údajně také návrat Miroslava Pelty na Letnou. Zkušený funkcionář momentálně působí v Jablonci a odchod do Sparty odmítá, všechno se ale teprve uvidí.

Pokud Spartu opustí zmínění hráči, bude je muset nahradit. Za nepotřebné hráče mnoho peněz nedostane, brzy by ale mělo dorazit pětasedmdesát milionů korun za uplatnění opce za Michala Kadlece ze strany Leverkusenu.

Letenští sní o příchodu Jana Morávka z Bohemians, ovšem v konkurenci zahraničních klubů je jejich nabídka nízká. Sparta se tak zajímá o nejmenovaného záložníka ze Skandinávie a bude se snažit přivést z Wolfsburgu na hostování obránce Jana Šimůnka.

Autor: Radim Šantrůček / deniksport.cz

Komentáře (332)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele