Ve finálové pětici Fotbalisty roku jsou Barák, Hložek, Schick, Souček a Staněk

15.03.2023, 12:08
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (120)

Přidat komentář
db18

Jednoznačně Staněk.

Reagovat
Bucky

Nevěřím, že to jako Sparťan říkám, ale z téhle nabídky mi tam padá asi nejlépe Staněk. Jako jediný z nabídky má stabilní výkonnost po celý rok, jen bohužel pouze na ligové úrovni. Tam ale patří k naprosté špičce. Ale Barák půl roku dobrý, půl roku sotva průměr. Hložek půl rok špička, půl rok pomalá aklimatizace (jsem s jeho progressem spokojený, ale na fotbalistu roku to není). Souček jaro slušný, podzim slabý. A Schick jaro dobrý a podzim zranění a propad formy. Je to určitě nejhorší nabídka za dlouhou dobu, podzim nevyšel skoro nikomu. Takže za mě asi ten Staněk, ale to je asi sci-fi, dá se to nejspíš někomu z dvojice Schick - Souček za zásluhy.

Reagovat
Bucky

Na ligové úrovni tím myslím, že hraje v české lize, ne že by v pohárech nechytal dobře. Tam podával taky kvalitní výkony, jen ta liga prostě nemá takovou kvalitu a je otázka, jestli by stejně zářil i v těžších ligách.

Reagovat
kilobyte

Představ si ty zbylé 4 v české lize. Myslíš, že by tady neměli stabilní výkonnost po celý rok?

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wyqinac

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Neri04

Nezlob se na mě, ale to je hodně hloupá otázka.

Do toho vstupuje tolik faktorů, že se na tohle vážně nedá odpovědět. Např. byl by Schick najednou jako mávnutím proutky odolnější vůči zraněním?

Reagovat
kilobyte

Mě zase přijde hloupé určit nejlepšího fotbalistu podle toho, kdo podává stabilnější výkony a neřešit kvalitu těch výkonů.

Reagovat
srbic13

Reagovat
Bucky

Ale on má kvalitu výkonů naprosto špičkovou. Na své úrovni toho nemůže předvést o moc víc. A teď babo raď, dát to někomu, kdo hraje půl roku přinejlepším průměrně na vyšší úrovni nebo tomu, kdo je fakt špička na nižší úrovni.

Reagovat
kilobyte

Za mě má Staněk minusové body už za to, že je brankář. Post brankáře není moc fotbalový. Takže aby mohl pomýšlet na vítězství, tak by za mě měl výrazně převyšoval ostatní. V tomhle případě by musel podávat špičkové výkony na nejvyšší úrovni, třeba jako Čech.

Myslím, že ostatní dost podceňuješ. Podle mě v top ligách patří k nadprůměru.

Reagovat
Neri04

Post brankáře je jedním z nejklíčovějších postů ve fotbale.

Reagovat
kilobyte

Jenže tady se nehodnotí důležitost, ale fotbalová kvalita hráče. Už jenom vybrat za nejlepšího fotbalistu hráče, který hraje hlavně rukama, je dost divné. Musel by podávat výrazně lepší výkony než jeho protivníci. A to Staněk fakt nepodává.

Reagovat
Neri04

Nesouhlasím. Nehodnotí se fotbalová kvalita hráče (i když za mě určitě brankářské dovednosti patří mezi fotbalové kvality hráče, ale ty to zřejmě myslíš jinak), jinak by to vyhrávali úplně jiní hráči, než Souček, Čech, Darida, Vaclík v posledních letech. Tohle kritérium výběru sis tam zařadil ty sám.

Já tuhle cenu vidím jako cenu pro českého fotbalistu, který měl největší vliv a přínos pro jeho tým/českou reprezentaci. A je možné, že si význam ohodnocení také sám misinterpretuji, a někdo třetí to zase vidí ještě úplně jinak.

Jinak je zajímavé, že od vzniku Fotbalisty roku ČR tuhle cenu vyhráli jedenáctkrát brankáři.

Reagovat
kilobyte

Dobře tak když je to podle tebe o přínosu pro jeho tým a repre, tak jaký přínos má Staněk oproti ostatním pro repre? Já ho třeba nevidím ani v ideální sestavě. A takový hráč by měl být nejlepší fotbalista, když je to teda o přínosu? Takže mu stačí výkony z týmu?

Těch 11 vítězství je ale hlavně díky Čechovi a absenci konkurence. Kdyby byl kvalitně podobný útočník ve stejné době, tak by Čech vyhrál tak 2x.

Reagovat
Neri04

Jsou to hráči na top úrovni, odchylka kvality jejich výkonů není tak velká imho.

Ale pro mě je tohle dilema. Když odebereš celkovou stavbu kádru, tak měl bys raději v týmu hráče č. 1, který bude podávat stabilní chvalitebné výkony a k dispozici bude v 95 % zápasů, nebo hráče č. 2, který sice bude podávat výborné výkony, ale k dispozici bude jen v 60 % zápasů, a ty výborné výkony ukáže ve 30 % zápasů? Já bych si asi vybral hráče číslo 1.

Reagovat
kilobyte

Nevybírá se ideální hráč do týmu, ale nejlepší fotbalista.

Vybral bych si dvojku. Schick mám udělal čtvrtfinále Eura. Bez něj bychom neudělali ani skupinu. Kdyby místo Vaclíka chytal Staněk, tak se nic nezmění.

Reagovat
Bucky

Schick je lepší fotbalista. O tom žádná. Ale nemá za sebou lepší fotbalový rok. Schick dal jako čistý hroťák za ten rok 10 gólů v lize, 1 v poháru a 1 za repre. Pořád to jsou pěkná čísla, ale elitní střelec se z něj stal hlavně kvůli tomu předcházejícímu podzimu, kde dal jen v lize 16 gólů. 16 gólů za podzim oproti 10 za poslední rok. A jasně, že za to můžou hlavně zranění, ale i to k tomu prostě patří. Kdyby to tak nebylo, tak Rosický vyhrával Fotbalistu roku prakticky každý rok, protože to byl prostě nejlepší český fotbalista. Fakt tu nechci frašku jako jsou ceny FIFA, kde nejlepší fotbalistku za rok 2022 vyhraje fotbalistka, která poslední soutěžní zápas hrála v květnu toho roku a nejlepšího brankáře naprostý průměrák, který má ale trofej z MS. A upřímně moc netuším, proč do ceny za rok 2022 taháš EURO, které se hrálo o rok dříve.

Reagovat
kilobyte

Euro netahám do ceny, ale dal jsem to jako příklad, proč bych si do týmu vybral radši Schicka.

Reagovat
soukup

Reagovat
romeo351

až na Schicka

Reagovat
kilobyte

On kdyby mohl hrát většinu času na půl plynu, tak by třeba tak často zraněný nebyl.

Reagovat
Salfovic

V Předkole LM chytal skvěle.

Reagovat
lampas

Reagovat
Salfovic

Kdy se vyhlašovala česká zlatá mičuda ?

Reagovat
Y.N.W.A

Upřímně fakt nevím, všichni maj tak 20% šanci

Reagovat
Spalovač šancí

Jako obvykle rozhodne to, kdo nejvíc zazářil na šampionátu ...

Reagovat
Salfovic

V případě nepostupu na šampionát by se tyto ankety měly automaticky zrušit

Reagovat
Rothbard

Každého jen otravují.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevím jak vy, ale já osobně bych to strašně přál Barákovi. Nedoceněný makáč

Reagovat
dextroza_m

Minimálně jeden z mala, ktery hraje v zajímavém tymu a neni tam k nošení vody. Nevadil by mi ani Hložan

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Kucka

Reagovat
lampas

Schick na podzim naprostá bída, na jaře už stagnoval a stejně se zase zranil. Hložek podzim absolutní bída, na jaře nic nedokázal. Barák je průměr. Souček minulý rok taky bída. Asi by to nejobjektivněji měl vyhrát Staněk, který minulý rok aspoň něco dokázal, ačkoliv to bude nejtrapnější vítěz v historii. Ale nikdo lepší mě nepadá. Snad to nedostane z tradice Souček (jako to kdysi dostával z principu Čech) a trenéra Trpišovský (tady by měl být jasnej Bílek).

Reagovat
db18

Je to za minulé jaro. Ne za letošek.

Reagovat
lampas

Jako jaro 2021?

Reagovat
Imos

2022

Reagovat
romeo351

To dávaj po roce?

Reagovat
kilobyte

Na jaře udělal Hložek rekordní přestup. Staňka pořádně nikdo nechtěl, i když se Plzeň hodně snažila.

Reagovat
Puskas

Tak hodnotí se výkony, ne nepodařený přestup.

Reagovat
bobis21

Kdo z nich měl nepodařený přestup?

Reagovat
Puskas

Reaguji na to, že Staňka nikdo nechtěl, protože to chápu jako argument /možná špatně/, a píšu, že se hlasuje podle výkonů na hřišti. Tím ale neříkám, že bych to tomu Staňkovi dal.

Reagovat
bobis21

Aha, špatně jsem to pochopil

Reagovat
kilobyte

Samozřejmě že se hodnotí výkony. Ale je těžké porovnat brankáře v české lize s útočníkem v Bundeslize. To že je Staněk nejlepší brankář v horší lize s něho nedělá lepšího hráče.

Nechci dělat závěr dražší přestup = lepší hráč.

Reagovat
Puskas

Jo, s tím se dá souhlasit, nicméně je to úskalí podobných anket, že porovnáváš hráče z jiných lig a na jiných postech.

Reagovat
db18

V české lize a v LM

Reagovat
kilobyte

V LM dostal druhý nejvyšší počet gólů. Průměr na zápas má nejhorší, pokud se nebudou počítat brankáři s jedním startem. To se nedá hrát v úvahu, když Plzeň tam byl jen do počtu.

Reagovat
lampas

Tak za tohle se titul fotbalista roku přeci jen neuděluje.

Reagovat
kilobyte

Neuděluje, ale taky by se neměl udělovat na základě dobrých výkonů v horší lize. Vždy by se mělo vzít v úvahu i kvalita protihráčů. Staněk hrál 5 zápasů proti podobně kvalitním hráčům jako hrají ostatní celou sezónu. Neselhal, ale ani nezářil. A zrovna brankář moc fotbalové kvality předvést ani nemůže.

A to že za něj nikdo nebyl ochoten zaplatit tolik, aby ho Plzeň pustila podle mě jeho kvality naznačuje. Na ligu dobrý, ale je na top ligu ne.

Reagovat
Salfovic

Copak jsi psal, když tehdy vyhrál Lafata ?

Reagovat
kilobyte

Tak v tom roce byla o dost slabší konkurence. To byl snad nejslabší ročník v historii. V té době by to možná vyhrál i Staněk.

Reagovat
Spalovač šancí

Staněk chytal dobře, ale v pohárech tak přesvědčivý jako v lize nebyl ...

Reagovat
monty25

Fotbalistka roku zase komedie. Zajímalo by mě, co mají hlasující proti Kamile Dubcové, že je zase až pátá. Byla v ideální jedenáctce Serie A za sezonu 2021/2022, potom se dostala do základu AC Milán. Jednoznačně měla být v Top 3 místo Katky Svitkové, která na podzim odehrála v Chelsea jen 131 minut... A když se ještě podívám na to další pořadí, tak hlavně v Brně a Ostravě si z toho dělají vyloženě prdel.

Reagovat
dantetomas

Zensky fotbal, co by si chcel? Nikto to nesleduje, takze je jasne, ze Chelsea a PL je viac ako ACM a talianska liga

Reagovat
monty25

Tak já to sice sleduju, ale na tohle stačí chvíli hledat na livesportu...

BTW: Tohle by u nás mělo být taky. Štve mě, že jste v něčem před námi...

https://futbalsfz.sk/futbalistka-roka-2022-hlasuj-za-svoju-favoritku-a-vyhraj-podpisany-dres/

Reagovat
smazaný uživatel

Copak "podpísaný", ale "prepotený"

Reagovat
10adam

Reagovat
kilobyte

Budou i trenýrky?

Reagovat
10adam

To jsem si hned vzpomněl na Obecnou školu...holky nenosí trenýrky

Reagovat
kilobyte

Vidíš a jim ženský fotbal nestojí ani za tu "námahu". Prostě Chelsea je lepší a hotovo.

Možná by chtělo ženský fotbal oddělit od fotbalu úplně. Stejně je to v podstatě jiný sport.

Reagovat
monty25

Tak to můžeš oddělit maximálně tak, že to budou vyhlašovat na Galavečeru Grassroots fotbalu jako kdysi.

Reagovat
kilobyte

Nemyslel jsem vyhlašování, ale kompletně. Vlastní svaz a pod ním soutěže. Ale to by se muselo řešit asi celoevropsky.

Reagovat
monty25

To by stejně neprošlo.

Reagovat
Lemond Laws

Tak ji napiš o dres na instagram a máš to..

Reagovat
10adam

Tam už je dávno zablokovaný

Reagovat
monty25

Kolik asi tak myslíš, že mají fotbalistky na sezonu dresů?

Reagovat
Lemond Laws

Tak ti pošle tréninkový, nebo svoje vlastní. Na uspokojení ti to stačí ne?

Reagovat
monty25

Když už bych měl dres, tak v něm chci chodit na zápasy. Anebo si ho nechám podepsat a zarámovat.

BTW: Ty si z toho děláš prdel, ale třeba tenhle dres Gabči se vydražil za 3500. Já se teda neúčastnil, protože nemám FB.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=668744695260374&set=a.513479084120270

Reagovat
Lemond Laws

Ach jo

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
db18

Reagovat
Stannis Baratheon

Přitom stačilo napsat první větu...

Reagovat
monty25

Pokud vyhraje Olí (Lukášová, ne Olayinka), tak to nebude tak zlé.

Reagovat
smazaný uživatel

Schick byl klasicky část sezóny na marodce a letos ani tolik nezáří jako loni, takže asi Hložek, který se během půl roku vypracoval na klíčového hráče Leverkusenu. Staněk po těch přídělech v LM určitě ne, vyniká jen tím, že chytá v lize, kde 90 % hráčů má problém trefit se do míče. Souček už nepatří k oporám ani v klubu, který bojuje o udržení v PL. A Barák hraje až někde v 11. nejlepší lize světa, takže taky ne.

Trenér těžko říct, Bílek i Svědík měli super sezónu, ale za tu LM asi přece jen Bílek. Trpiš v nominaci je vtip, je tam jen proto, že si spousta hlasujících nemohla vzpomenout na jiné jméno, ale ten za poslední rok a půl dojebal, co mohl. Spíš tam měl být v top 3 Koubek.

Fotbalistka roku nevím, neznám, asi někdo ze Sparty.

Talent roku asi Ševčík, který na podzim fakt dominoval.

Do Síně slávy bych dal Míru Peltu (jestli tam už není).

Reagovat
monty25

"Fotbalistka roku nevím, neznám, asi někdo ze Sparty."

Ty tam vidíš někoho ze Sparty? Z toho výběru by to objektivně měla vyhrát brankářka Olivie Lukášová ze Slavie, hlavně za její výkony v Lize mistryň. Ale myslím si, že to nakonec obhájí Andrea Stašková.

Reagovat
Fendi

11 liga na světě má ve čtvrtfinále LM tři zástupce ty experte

Reagovat
bobis21

Napsal to špatně, je v 11. týmu nejlepší ligy světa

Reagovat
smazaný uživatel

To není můj výmysl, ale oficiální pořadí.

1. Gambrinus Synot Liga

2. La Liga

3. Saudi Pro League

4. Fucking English Premier League

5. League Championship

6. League One

7. League Two

8. National League

9. National League North/South

10. Deutschefußballbundesliga

11. Serie A

Reagovat
kilobyte

Je otázka, jak je ta síň slávy velká. Aby se tam Míra vešel.

Reagovat
GabrielBatistuta

Staněk po těch přídělech v LM určitě ne ... za tu LM asi Bílek.

Reagovat
smazaný uživatel

U Bílka jde o to, že tam dokázal Plzeň dostat i přes těžké soupeře (ve srovnání s tím, kdo o rok dřív vyřadil Slavii). Ale individuální výkon Staňka ve skupině za moc nestál a jiné těžké zápasy loni nechytal.

Reagovat
deiw

Velké zklamání ta forma našich nejlepších hráčů, přitom před sezónou to vypadalo dost nadějně.

Schick většinu sezónu na marodce a těch gólů tak moc nedal. Souček bojuje o základ ve West Hamu, který je na sestup. Barák se vzhledem k postavení Fiorentiny v tabulce od minulé sezóny moc neposunul, navíc není tak produktivní. Hložek se zase výrazněji prosazuje až na jaře. A o Staňkovi mám taky celkem pochyby, na podzim formu určitě měl, nejspíš je to i nejlepší náš brankář, ale pořád je jen v české lize, takže otázka jak a jestli by se prosadil v top 5 lize.

Za sebe bych minimálně v top 3 viděl Černého, v poměru forma a kvalita ligy bych dokonce řekl, že je to tento rok náš nejlepší hráč. To 12 místo, kdy je za Vaclíkem, Lingrem, Vlkanovou nebo dokonce Sadílkem, který je letos taky neustále zraněný, je dost podivný.

Reagovat
Salfovic

To jo. Ale jaro neměl nic moc.

Reagovat
deiw

Černý?

Reagovat
Salfovic

Ano.

Reagovat
wyqinac

Vazne Soucek bojuje o zaklad? Letos z 14 zapasu nebyl v zakladu trikrat (z toho jednou v EKL) a v kazdem zapase se dostal do hry aspon z lavicky. Nehlede na to, ze tohle je cena za lonskej rok a za celej rok 22, krome zapasu EKL, kde ho evidentne setril, nehral v zakladu 1 (slovy jeden) zapas.

Reagovat
10adam

V roce 2023 to tak oslnivé není, ve více než polovině zápasů střídal nebo nedohrál zápas do konce. Což se mu v minulém roce nestávalo

Reagovat
Losinho

Anketa je za 2022.

Reagovat
10adam

Ano, to vím. Reaguju pouze na to, že v současné době to opravdu může vypadat tak, že bojuje o základ. Proto píšu, že v roce 2023 to není tak oslnivé, nerozporuji příspěvek wyginaca, jen na to navazuji

Reagovat
deiw

Pravda, nechal jsem se unést a nedošlo mi že to je za rok 2022 potom bych celkově své hodnocení přehodnotil.

Reagovat
Kucka

Nikdo z nich tedy vyloženě nezářil, ale přál bych to Tondovi, Fiore obecně moc gólů nedává a jemu to padá aspoň v EKL.

Reagovat
smazaný uživatel

Schick, nebo Barák. Talenta určitě Vitíkovi. Trenér asi Svědík, protože z těch tří má jasně nejslabší zázemí a v EKL rozhodně nezklamal.

Reagovat
Spalovač šancí

Na to, jak jsem Brabce úplně nikdy moc nemusel, tak za loňský rok by klidně v TOP 3 být mohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi Staněk docela jednoznačně s tou bídou v cizině. Prý měl teď v zimě i nabídku z premier league, tak třeba příště už bude dobrý výkony podávat i v těžší lize

Reagovat
schuby

Staněk nikdy do zahraničí nepůjde raději bude brát jistotu v plzni

Reagovat
Greny

Tak on už v zahraničí byl

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie se nepočítá, tam žije tolik Čechů a Poláků, že je tam jako doma.

Reagovat
smazaný uživatel

jasný no, proto hned jako mladej šel do Evertonu, ten se ciziny bojí jak čert kříže ti povim

Reagovat
kilobyte

Kdyby měl nabídku z PL, tak už tam dávno je.

Reagovat
smazaný uživatel

no nebyl, Šádek by ho zas zadarmo nepustil a ten klub to moh prostě zkusit za nějakej podhodnocenej obnos

Reagovat
kilobyte

Když z PL někoho chtějí, tak fakt nedávají podhodnocený obnosy. Méně jak 4 mega by podle mě nedali a víc za Staňka nikdo nedá. Spíše bych řekl, že se Šádek snažil vytvořit poptávku.

Reagovat
smazaný uživatel

no na východ dávaj nebo si snad myslíš, že každej klub premier league včetně nějakejch jojoklubů jako bournemouth přijde za 27 letým golmanem co se prosadil hlavně v český lize a vysolí 8 mega? To je totiž to, co by Šádek oprávněně požadoval.

A ok jestli teda jak píšeš přišli se 4 mega, tak to je z plzeňskýho pohledu podhodnocená částka.

Reagovat
Greny

Barák, Bilek, Ševčík, Staškova

Reagovat
Losinho

Barák, Bílek, nějaká lesba, Ševčík

Ale je to letos docela bída.

Reagovat
ACSeRw!n

Barak nebo Hlozek.. golmanu uz bylo dost

Reagovat
Martin9719

Za trenéry bezkonkurenčně Bílek. U hráčů si myslím, že to bude dost těsný, samozřejmě bych přál Jindrovi.

Reagovat
Pablos

Když je to za rok tak o parník Schick. I to jeho jedno jaro 2022 převyšuje zbytek.

Reagovat
vceradnesazitra

Měl by to vyhrát Jankto za tu show co rozpoutal

Reagovat
Salfovic

Vyhraje osobnost ligy

Reagovat
Mass

Cenu fair play. Přiznal se.

Reagovat
Salfovic

Tipuji, že vyhraje Schick. V těchto anketách hraje velkou roli jméno a to má největší.

Reagovat
ratusek

Barák nebo spíše Hložek a trenér Bílek

Reagovat
Kiss Me Polka!

Schick, není vůbec o cem

Reagovat
Bakary3

Za mě Schick, je z nich prostě nejlepší, ikdyz měl výpadek.

Jinak mě překvapuje, že Holeš a černý nejsou v první desítce. Dost nízko je i chytil a kuchta.

Reagovat
Mass

Reagovat
romeo351

Souček - není o čem..

Reagovat
Mass

Schick, Bílek, Stašková, Ševčík

Reagovat
Šimon Dvornik

Schick, Bílek, Svitková, Ševčík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele