Van Dijk jde do Liverpoolu, ten zaplatí rekordních 75 milionů liber

27.12.2017, 19:17
Aktuality
Vedení Liverpoolu oznámilo příchod jedné posily do středu defenzivní linie. Reds kupují nizozemského reprezentanta Virgila van Dijka ze Southamptonu, který odsouhlasil transfer za 75 milionů liber, tato částka ze šestadvacetiletého stopera udělá nejdražšího obránce historie...

Van Dijk o změnu dresu hodně stál už před letošní sezonou a vedení Southamptonu tehdy požádal o uvolnění. Vyhověno mu nebylo, hráč naopak byl dočasně vyřazen z prvního týmu a první letošní start si na své konto připsal až v polovině září, v základní sestavě se poprvé objevil o dva týdny později.

Nizozemec už v průběhu první poloviny sezony naznačil, že se nebude bránit lednovému stěhování a situaci okolo něho monitorovaly Barcelona nebo Manchester City. Nyní uspěl Liverpool, který patřil mezi zájemce už před několika měsíci.

Van Dijk se stal nejdražším obráncem fotbalové historie, tento primát od července držel Benjamin Mendy, za něhož Manchester City do Monaka poslal 52 milionů liber.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (1480)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele