Valencii má z krize vyvést známá tvář, na lavičku usedne Baraja

14.02.2023, 13:42
Aktuality

Valencia hledala nového trenéra a nakonec se rozhodla vsadit na osobu, která pro Netopýry odvedla vynikající práci během hráčské kariéry. Na lavičku španělského klubu usedne někdejší záložník Rubén Baraja, místo o trofeje bude tentokráte bojovat u záchranu v nejvyšší soutěži...

"Valencia se domluvila s Rubénem Barajou, který se stane novým trenérem prvního týmu a v nejbližších dnech se ujme svých povinností. Jeho trenérský tým bude zahrnovat další valencijskou legendu Carlose Marchenu," stojí v prohlášení na internetových stránkách Valencie.

Valencia v uplynulých letech často střídá trenéry a správnou volbou nebyl ani Gennaro Gattuso, ten se kormidla ujal před letošní sezonou a vydržel jen do konce ledna. Lepší výsledky tentokráte nepřinesl ani vyzkoušený Voro González, během čtrnácti let tým dočasně převzal už poosmé a ze tří zápasů neuhrál ani bod. Špatné výsledky mají za následek pád až na osmnáctou příčku tabulky.

47letý Baraja strávil ve Valencii celkem deset sezon jako hráč a byl u jejích největších úspěchů v tomto tisíciletí. Se spoluhráči vybojoval dva mistrovské tituly, jeden primát v Poháru UEFA a nad hlavu pozvedl i trofej pro vítěze Copa del Rey.

Kopačky na hřebík pověsil v roce 2010 a rychle začal pracovat na trenérské licenci. V letech 2013 - 2015 vedl juniorské týmy Valencie, poté pracoval pro Elche, Rayo, Sporting Gijón, Tenerife a Zaragozu.

Autor: Tomáš Pavlík / valenciacf.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Woyta

To je rozhodnutí na prd. Zase angažmá typu Neville/Celades/Djukic...

I když je fakt, že žádný kouč na světě by stávající Valencii nepomohl vzhledem k řízení klubu Peterem Limem...

Reagovat
Mass

Baraja je alespoň legenda klubu, to fakt s Nevillem nemůžeš srovnávat.

Je ale pravda, že pokud Baraja dostane na posily třeba jen 10M€ a k tomu tři hostovačky jako dostal Gattuso, tak to nemá moc cenu.

Reagovat
Black Jagir

Legenda to je, ale je to spíš pro zalepení huby kritikům, kdy tam dají někoho, kdo má klub v krvi. Bojím se, že si tímhle angažmá spíš uškodí (to klubový prostředí je úplně prohnilý a kluci na hostování to mají na párku). Měl to vzít až v létě pro druhou ligu, kdy by měl tým složený převážně z odchovanců, kteří by za ním šli.

Reagovat
Largo

Reagovat
Kily

tak on si po trenérské stránce zase tak moc uškodit nemůže vzhledem k tomu, že jako hlavní trenér nikde nevydržel déle než rok

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Messiáš

Nedostane ani to, teda hostovacky jo, ale na trvalej prestup tak maximalne volneho hrace. Baraja skoro 3 roky nikde nebyl a jak pise nize Black Jagir. Hodne to pusobi jako zalepeni huby kritikum. Moc neverim, ze to muze dopadnout dobre. Kez by se na to Lim vysral. Tohle si takovej klub jako Valencia fakt nezaslouzi

Reagovat
junglist

Villa, Aimar, Baraja, mladej Mata a David Silva, Canizares v bráně... Valencii v tý době jsem miloval. Ještě tam byl takovej blonďák na křídle šikovnej...to byl Rothen?

Reagovat
junglist

tak blonďák ne, už jsem to našel, křídla Vicente a Rufete, pak Joaquin, obrana Ayala a ještě mladej Albiol. tým jak svině

Reagovat
Mass

Mendieta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele