Valencia reaguje na výsledkové trápení, Gattuso už nebude trenérem

30.01.2023, 19:46
Aktuality
Gennaro Gattuso (© AFP)

Gennaro Gattuso po sedmi měsících končí jako trenér Valencie. Obě strany se vzhledem k neuspokojivým výsledkům a neaktivitě na přestupovém trhu dohodly na ukončení spolupráce...

Tradiční španělský celek včera prohrál 0:1 na hřišti Realu Valladolid, který je přímým konkurentem v boji o záchranu, na sestupové pásmo má Valencia k dobru jediný bod.

Bývalý italský reprezentant žádal po vedení klubu posily, společnou řeč s majitelem Peterem Limem ale nenašel. Los Che navíc do konce března nepomůže záložník Nico.

Valencia od začátku sezony podává nekonstantní výkony, aktuálně vyhrála jediný z posledních deseti ligových zápasů (1-4-5), minulý týden navíc po porážce 1:3 vypadla s Athleticem ve čtvrtfinále Copa del Rey.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, marca.com

Komentáře (46)

Přidat komentář
Madio Sané

Smutné, čo sa s tým klubom deje... Snád zmenia majiteľov čím skôr!

Reagovat
Rudnevs

Na jednu stranu smutne, na druhu stranu bez investora/majitela by skoncili tak ako Schalke. Bez prachov a nahraní na spodku ligy.

Reagovat
Benzema

Veď sú bez prachov a predaju hneď všetko kvalitne

Reagovat
Rudnevs

Byť bez prachov ako Schalke a bez prachov ako Valencia je rozdiel. To, že to odtiaľ Lim berie pre seba, je jedna vec, ale stále má Valencia vďaka nemu akú takú istotu, že proste neskrachuje a nebude hrať štvrtú ligu.

Reagovat
Mass

Valencii Lim převzal, když byla v top20 nejlíp vydělávajících fotbalových klubů. Ano, byly tam dluhy kvůli rozestavěnému stadionu a k nějakému omezení výdajů muselo dojít, ale bez investic se sportovně nikam nedostanou. Valencia má každý rok o 30% nižší obrat a ještě si k tomu Lim vybírá, co investoval. Tohle může v delšim horizontu dopadnout hůř, než by klub převzala banka.

Reagovat
Slavia10

To jsem zvědavý, co chtějí dělat. Na jejich poměry a v jakých problémech se topí, tak poslední 2 sezóny měli 2 hodně dobré trenéry a nic z toho. Ten tým je v totálních troskách.

Reagovat
papanegra

Kde jsou ty čas, Cañizares, Ayala, Marchena, Albelda, Baraja, Aimar, Mista, Villa a mnoho dalších... Ještě do nedávna tam měli pořád zajímavé hráče, ale těmto majitelům se jim podařilo úspěšně vyštípat, najmout pár trenérů, kteří byli totálně mimo a pak to takhle dopadá..

Reagovat
Rudnevs

Ešte pár rokov dozadu s Marcelinom výhra Copa Del Rey. S Bordalasom finále Copy. Oni sú schopní dosiahnúť dobré výsledky a najať schopného trénera. Problém je, že následne to Lim celé rozpustí a začína sa odznova.

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Když se podívám na soupisku, tak je to kromě Cavaniho jeden ubohý hráč vedle druhého. Žádná kvalita, jenom nějací pochybní Brazilci, kteří dali 10 gólů za poslední tři roky, pár věčných talentů a x hostujících průměráků.

Reagovat
Messiáš

Gaya, Yunus, Mamardashvili a Samuel Lino jsou hraci pro TOP4. Lino bohuzel neni Valencie a mel ted tusim nejake zraneni, ktereho zbrzdilo, ale do te doby dost hvezdil. Guillamon je taky velice nadstandardni hrac. Je to mladej kadr, urcite by meli hrat o pohary i s timhle. Byt samozrejme se shodneme, ze to neni uplne chyba treneru. Byl tam velice solidni Bordalas, ani ten Gattuso vlastne nebyl spatnej, tak je to proste prohnile a bohuzel tu cestu ven z toho pro Valencii moc nevidim

Reagovat
QooBo

Reagovat
Kucka

Reagovat
Largo

Reagovat
LeonardoUžoa

Toto by byl tak luxusní ropný klub. Snad tsk jednou dopadne.

Reagovat
Raul=Real

uz by sa patrilo aby aj v Spanielsku kupil sejk nejaky klub, Valencia by bola idealna

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Phillipinho

Almerii vlastni Turki al Al-Sheikh

Reagovat
Raul=Real

Nemyslel som treťotriedného šejka ale šejka ktorý ma tie najvyššie ciele v lige a Európe

Reagovat
Phillipinho

No to ma Turki taky. Akorat pravidla La Ligy mu neumoznujou tolik investovat. Nicmene asi mesic zpet byl schvalen platovy rozpocet, ktery bude asi osmy nejvyssi v lize. Pokud se letos udrzi, bude investovat vice.

Reagovat
Gazdo

To je strasne. Chapem ze pravidla nedovoluju klubom v podstate krachnut a ist do nejakeho vyrazneho minusu ale ze im nedovolia ist do nejakeho vyrazneho plusu je teda vysmech

Reagovat
penepi

Reagovat
Noustress

Roman na plac

Reagovat
Arnar Resmusonn

Kéž by ta kurva kurevská zpičená Lim táhl do žluté prdele!!! A tým by koupil někdo kdo nemá v hlavě jen vítr....strašně moc líto je mi Valencie, mám ten klub rád a snad nespadne.

Reagovat
mastakillah

Hráč parádní, kouč velmi špatnej

Reagovat
Nuno čomes

Ten je už hotový.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už je v lize jenom jeden Gattuso. Gavi

Reagovat
CHONG

Nečekaně Tak hlavně, že kvůli tomu vyhodili Bordaláse.

Reagovat
Kily

zase na druhou stranu - vydržel cca o tři měsíce déle, než se čekalo

Reagovat
Kluivert9

Klasika, prodáme všechno co má ruce a nohy a pak se budeme divit, že nejsou výsledky

Reagovat
doshcz

Reagovat
Mass

S Gattusem nadšení a běhavost nechyběly, systém však ano. Bylo vidět, že už aní neví, co je tam špatně a co by měli změnit. Nejvíc podle mě chybí nějakej špílmachr jako bejval Parejo nebo Soler. Ani ten Gaya nehraje dobře. Křídla sou slabý. Samozřejmě ale hlavní vina je na majiteli Limovi, který vybírá a neinvestuje, budget na platy je malý a spoléhat se na hráče, kteří sou možná nadějní, ale jsou z formy a nechytli se jinde, nikam nevede.

Reagovat
milan78

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Spalovač šancí

Půjde do ACM

Reagovat
milan78

snad ne..., nebo se něco stalo s frajerem, co seká trávu ?!

Reagovat
REPLIKATOR

Dementní majitel, co jako čekal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak či tak, neskor, dopadneme jak La Coruna, je az zazrak ze nejsme davno v prdeli , otazka casu kedy sa zostupi a uz to len pojde dole kopcom. Uz vcera bylo neskoro aby isel Lim doprdele

Reagovat
King Ciro

Rhino dobře jsi udělal že tam končíš,každýho lepšího ti prodaj a nikoho nepřivedou....zadlužení kvůli stadionu...mnooo vypadá to jako kdysi Deportivo La Coruna.....Budou rádi že do pár let nedoputujou do 3. ligy......Škoda tradičního klubu s velkou historií,toho majitele jim byl čert dlužen

Reagovat
Phillipinho

Lim dovedl ten klub do takovych sracek, ze nema ani jedno euro na posily. Letos bych se nedivil, kdyby opravdu spadli...

Reagovat
Seydou Doumbia

to se říká už pár let a pořád se drží...oni jsou pořád lepší jak ty eibary, cadizy, valladolidy a podobný sračky mi příjde a taky budou

Reagovat
netopier

Gattuso síce nemal výsledky (avšak to nemali ani jeho predchodcovia), ale aspoň pod ním viac makali a hrali atraktívnejší futbal. V mnohých zápasoch sa smolne nebodovalo. Pod Bordalasom alebo Celadesom to bola vždy neskutočná nuda a hráči hrali pod svoje možnosti.

Reagovat
CHONG

Ty jsi fanda a určitě máš do toho větší vhled, tak se nechci úplně hádat, ale pod Bordalásem jste udělali 9. místo a finále CdR, to mi přijde, že je v současné době pro vás docela výsledkový strop, ne?

Reagovat
netopier

Ja si myslím, že už dlhé roky je to o tom istom. Proti slabým sa trápia a so silnými dokážu odohrať vyrovnané zápasy. Rozdiel je v tom, že pod Bordalasom bolo v zápasoch minimum šancí z oboch strán a pod Gattusom je v zápasoch veľa šancí z oboch strán. Čiže pre nestranného diváka je Valencia atraktívnejšia na pozeranie pod Gattusom. Ale koniec koncov je bodový efekt podobný. Ako som už napísal v tejto sezóne mala Valencia vo veľa zápasoch smolu a kľudne mohla byť na tom lepšie ako za Bordalasa.

Čo sa týka toho ťaženia až do finále v CdR 21/22, tak tam mala Valencia viac šťastia ako rozumu a nepripisoval by som to nejakým skvelým výkonom. Jednak mali lahký los (Cartagena-Baleares-Cadiz-Bilbao), ale taktiež to neboli presvedčivé výkony. Cartagena bola dokonca lepším tímom, s Baleares to bolo trápenie s minimom šancí, s Cádizom ďalšie trápenie a semifinálové zápasy s Bilbaom boli vyrovnané ako štvrťfinále tohto roku, akurát vtedy mala viac šťastia Valencia.

Čiže nič moc sa nezmenilo, akurát pod Gattusom sú tie zápasy otvorenejšie z oboch strán.

Reagovat
smazaný uživatel

Cela Valencia je jedno velke manazerske zlyhanie majitela klubu. Ktory nevie/nema na to, aby robil manazera vo futbale. Bez ohladu na to, akych vykonavacov a nohsledov do funkcii si najal.

Reagovat
JakubOcko

Covid nás zničil ne jenom Lim, zrovna když začal covid následné zavírání stadionů tak byli potřeba peníze víc než jindy.. covidem tahle komedie začala.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele