VALENCIA ZBROJÍ

31.05.2005, 11:26
Aktuality
Valencia v pondělí odstartovala španělská “škatulata, hejbejte se“ na trenérských postech. Vedení dvojnásobného mistra z posledních čtyř let sesadilo z fukce hlavního kouče Antonia Lopeze. Klub z východního pobřeží Pyrenejského poloostrova místo něho povede Quique Sanchez Flores z Getafe. K jedné změně došlo rovněž v hráčském kádru – Valencia konečně oznámila očekávaný příchod Edua z Arsenalu.

Valencia za sebou má nejhorší sezonu za poslední léta. Vstup do ní ji sice vyšel a po šesti kolech vedle tadla tabulku Primera Division. Pak však přišel pád, jehož prvním následkem bylo vyřazení z pohárové Evropy. V Lize mistrů tým nestačil na Inter Milán a Werder Brémy, v Poháru UEFA pak zase ostudně vypadl se Steauou Bukurešť. Celkem pochopitelně poté došlo k odvolání trenéra a Itala Claudia Ranieriho nahradil Antonio Lopez, asistent Rafaela Beniteze v předchozích pro Valencii veleúspěšných třech letech. Ani Lopez však nedokázal odvrátit pád a Valencia se nakonec zastavila až na sedmém místě tabulky, což pro příští sezonu znamená při nejlepším účast v letním Intertoto Cupu.

Již před posledním ligovým zápasem s Osasunou bylo Lopezovi oznámeno, že mu jeho kontrakt nebude prodloužen. “Ctěli bysme poděkovat Antoniu Lopezovi za práci, kterou zde odvedl. Dnes se však rodí nová Valencia,“ prohlásil v pondělí prezident klubu Juan Bautista Soler a následně uvedl nového kouče. Mluvilo se o Joaquinu Capparosovi, Jose Antoniu Camachovi nebo o Cesaru Ferrandovi, “konkurz“ ale nakonec vyhrál Quique Sanchez Flores, jenž letos úspěšně zhostil své první velké trenérské štace, když k záchraně mezi španělskou elitou dovedl podceňované Getafe. 40letý kouč se vrací do důvěrně známého prostředí. Ve Valencii totiž deset let působil jako hráč, aby poté v roce 1994 přestoupil do Realu Madrid a pod vedením Jorgeho Valdana s ním vybojoval mistrovský titul. “Je to schopný muž, mluví španělsky a chce svou nejbližší budoucnost spojit s Valencií. V porovnání s ostatními trenéry má sice o něco méně zkušeností, zároveň toho však ví hodně o fotbale a má respekt,“ prohlásil na adresu čerstvě jmenovaného kormidelníka nový sportovní ředitel Valencie Javier Subirats.

Jmenování Quiqueho Florese hlavním koučem ale není jedinou perzonální změnou ve Valencii. K jedné totiž došlo rovněž v hráčském kádru, protože klub ze stadionu Mestalla konečně dotáhl do konce příchod Edua z Arsenalu. Ten byl na spadnutí již v zimě, tehdy se však brazilský reprezentant rozhodl vydržet v Londýně do konce sezony. 27letý středopolař přichází do španělského klubu zdarma, jelikož mu v Arsenalu, který ho před čtyřmi lety koupil z Corinthians za šest milionů liber, skončila smlouva. Se svým nových chlebodárcem se Edu dohodl na pětiletém kontraktu.

Eduardo Caesar Daud Gaspar, jak zní Brazilcovo celé jméno, ale rozhodně nebude jedinou velkou letní rybou v síti Valencie. Její prezident Soler intenzivně jedná o příchodu Milana Baroše z Liverpoolu a podle některých zdrojů je dokonce již celá transakce dohodnuta. Oba kluby se údajně dohodly na odstupném ve výši sedmi milionů liber a celou dohodu zbývá údajně pouze stvrdit podpisem.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (25)

Přidat komentář
Xavi

Čekal jsem spíš, že příjde Cesar Ferrando nebo Paul Le Guen (nevím přesně jak se píše, ale ten co odešel z Lyonu).

Reagovat
HOST*Alonso

Aby nakonec ten španělský klub kam má papa přijít nebyla Valencie.

Reagovat
Xavi

Jestli někam vůbec půjde, tak tam stejně hrát nebude!

Reagovat
HOST*inkognito

Spomínáš třeba na Kolera nebo Vráťu Lokvence? Když začínali ve Spartě tak se na ně nedalo dívat - hrozné kopyta. A teď ...

Reagovat
Xavi

O Lokvencovi a týmech ve kterých hrál a hraje platí s porovnámin s Valencii to samé

Reagovat
HOST*

Ještě ho budeš uctívat...

Reagovat
Xavi

Jenomže Koler se prosadil v Lokerenu pak Anderlechtu a nakonec v Dortmundu a ani jeden z těch týmu nesahá Valencii ani po kolena

Reagovat
HOST*inkognito

To pěkně plácáš. Dortmund vyhrál Champions league. To se Valencii nepodařilo. Takže Valencie nesahá Dortmindu ani po kolena.

Reagovat
Xavi

Dortmund vyhrál Champions League v 96(myslím) a od té doby byl ještě ve finále UEFA a od té doby zhola nic!!!! Málem zkrachoval a zanikl... Valencie byla pravidelným účastníkem LM (z toho 2x po sobě ve finále) + vyhrála UEFU + 2x titul ve španělsku + 1 superpohár (navíc španělská liga se nedá s německou, kde Dortmund stejně nic nevyhrál, srovnat!)

Reagovat
HOST*Antipraha

Dortmund byl taky pravidelným účastníkem LM. Finanční situace je tam kritická - a asi proto ten propad, že ... Na druhou stranu v posledních třech letech mě Valencia taky nijak nenadchla.

Reagovat
Xavi

Minulej rok získala titul ve španělské lize a UEFU, to mluví samo za sebe! A Dortmund byl účastníkem LM asi jako Sparta

Reagovat
HOST*Antipraha

Asi sám uznáš, že současná UEFA není žádný prestižní fotbal. Mužstva z lepších lig na to zvysoka kašlou. Viz. přes koho všeho postoupil letos Alkmar. Vyhrál CSKA, která porazila neškodný Sporting, který by toho v LM asi moc neuhrál. Takže vyhrát UEFU nic moc neznamená. Nerad bych se pletl,ale nebylo to náhodou tak že Valencie vyhořela loni v LM a poté se mohla soustředit na domácí ligu a proto také nakonec vyhrála?.

Reagovat
Xavi

máš pravdu, že LM vyhořela, ale nesnižoval bych tím zisk španělského titulu

Reagovat
HOST*Jakub Kahoun

Všem fanouškům baníku: dneska vyhrajem finále poháru ČMFS. Už jsem poslali do starého města peníze převodním příkazem. Jsme dohodnutí na výtězství 2:1, i když pan Vacek původně chtěl vyhrát 3:1, ale na to nemáme dost peněz. Všem fanouškům zdar.

Reagovat
HOST*Jakub Kahoun

PS: Baník pi*o

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na Slovácko jste před nedávnem poslali bod, to stačí ne???

Reagovat
sansiro

Tim bodem a tim jak jsme nahravali tomu neschopnemu slovacku do samostatnych najezdu jsme uz zaplatili

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Pánové všimněte si kdy to ten Jakub Khoun (zpráva víše) psal. Zvláštní ne? Bylo to ještě před zápasem ...

Reagovat
HOST*

dyť jo, bylo to cinklý

Reagovat
Xavi

www.pomoztefotbalu.cz

Reagovat
Xavi

špatně mete

Reagovat
smazaný uživatel

už sem to podepsal

BTW. nedávno,když jsem viděl fotky Kim Ir Sena, hádej na koho jsem si vzpoměl Podobnost čistě náhodná?

http://sweb.cz/VOKOUNS.KD.02/index_soubory/image003.jpg

Reagovat
Kily

taky jsem to už podepsal, a moc rád

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a už je tam Kluivert, teď otázka co Bary

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele