VALENCIA VYBOUCHLA S INTEREM

21.10.2004, 00:20
Aktuality
Valencia přivítala na Mestalle Inter Milán a zápas měl být odvetou za předloňské vyřazení španělského týmu právě Interem z Ligy Mistrů. Španělé však zůstali daleko za očekáváním, když vyhořeli v obraně a pětkrát inkasovali...

Domácí měli problémy se sestavou, a to zejména v obranné fázi. Ayala stále zraněný, Marchena v trestu, Pellegrino svými výkony nepřesvědčil, a tak od začátku nastoupila mladá stoperská dvojice Navarro s Portugalcem Caneirou, která měla velké problémy s Adrianem a Vierim, kteří se pohybovali na hranici ofsajdu. Ale ani zkušení krajní obránci svůj tým nepodrželi a hrubými chybami se podepsali pod konečný debakl. V ofenzivě chyběl Valencii tvořivý Vicente a ani přítomnost talismanu Aimara, který působil nerozehraným dojmem, nepomohla domácím k lepšímu výkonu. V dresu Interu nastoupili podle očekávání útočníci Adriano s Vierim a jen na lavičce zůstali hráči jako Toldo, Javier Zanetti, Davids či van der Meyde.

-    :

Inter začal nebojácně, vědom si toho, že Valencii se nepodařil zápas se Sevillou a brzy dokázal najít první skulinky v obraně soupeře. Dobrou přihrávku za obránce dostal Adriano, ale míč se mu zamotal pod nohama a Brazilec se dostal z výhodného střeleckého úhlu. Stačil ale odcentrovat a před číhajícím Veronem odhlavičkoval na poslední chvíli Carboni.

Do první šance domácích vyslal Aimar Di Vaia, Ital špičkou kopačky míč tečoval k tyči, ale Fontana se vyznamenal a střelu zlikvidoval. Více příležitostí však měli hosté, po akci Emreho se Stankovičem pálil jen těsně vedle Adriano, po Favalliho centru střílel z voleje mimo tyče Vieri.

Branky přišly až ve druhé půli. Tu první vstřelil pohodlně hlavou Stankovič, když ho nechal na malém vápně zcela osamoceného Navarro. Netrvalo dlouho a domácí dostali další těžký úder. Adriano centroval, Curo Torres špatně odhlavičkoval jen k Vierimu, a ten neměl problém uklidit míč k tyči.

Domácí se probudili a začali přece jen více útočit. Po rohu nebezpečně hlavičkoval Caneira, Albelda dal míč do uličky Di Vaiovi, ale ten trefil jen tyč. Extratřídu předvedl na druhé straně Adriano, když si technicky pohrál s Navarrem, ale dostal se z dobrého střeleckého úhlu.

Valencia přece jen dosáhla snížení. Baraja vysunul na křídle Di Vaia, ten vrátil zpět na střed Aimarovi a Argentinec se trefil přesně do růžku Fontanovy branky. Naděje domácích ale trvala krátce. Střídající van der Meyde byl na hřišti sotva deset sekund, když převzal Adrianovu přihrávku, nasadil Carbonimu jesličky a prostřelil Canizarese.

Domácí zcela odpadli. Na pravé straně potáhl míč Javier Zanetti, našel ve vápně zcela volného Adriana a ten nemohl nedat. Pátý gól Interu vstřelil v závěru Cruz. Nejprve mířil po přihrávce van der Meydeho těsně vedle, v další šanci se však už nemýlil.

Obrana Valencie byla v troskách a mohla být ráda, že už je konec zápasu, který i tak sudí ukončil o 30 sekund dříve...

Autor: Radek Nosil

Komentáře (16)

Přidat komentář
exmafie

Že Inter vyhraje jsem tak nějak čekal,ale že to bude 5:1...

Reagovat
HOST*007

Dival sem se jen na druhý poločas a byl dost krutý zvlášť pro Valiencii. Ale přeju všem italským týmům takže fajn výsledek

Reagovat
HOST*

Hele vono to bylo kruty i pro Inter, jó, že píšeš zvlášť pro Valencii???

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak kdo tipoval přesný výsledek, musí teď doma tapetovat prachama Adriano je fakt dobrej To jak vyškolil v první půlce Navarra mě fakt zvedlo z gauče stejně jako když si v druhé půlce "vychutnal" Caňizarese. Brazílie si může gratulovat Jedinou jeho chybou může být občasné sólování, ale to by ani nebyl Brazilec

Na Valencii bylo celkem znát, jak moc ji chyběli Ayala, Marchena a hlavně Vicente. A když se jim ještě zranil Caneiro, tak není divu, že zápas skončil, jak skončil.

Reagovat
HOST*muttu

Velke sklamání,a ještě větší udiv.Tak bych komentoval včerejší koncert ve Valencii.

Reagovat
HOST*Viking

Fakt super vykon hlavně v druhy puly. Jsem ale zvedavej jak Davids sežere že sedí na lavici ten se bude pěkně stekat.Stejně jako Vieri, kterej uz nikdy nebude muž číslo jedna do utoku. Zanety přišel viděl a hral fakt skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt síla. Věřil jsen Valencii...

Reagovat
Mr.Jindros

ted jsem rad ze davali tohle a ne AC - Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Inter hral fakt dobre, hlavne Adriano, ktorý to ale niekedy preklučkoval. Najkrajšie momenty zápasu boli:

gól Stankovica, gól van der Meydeho, gól Aimara a mne sa najviac páčilo keď Adriano prešiel cez Canizaresa a petičkou dal jasličky myslím Carbonimu, ale potob rozvlnil iba bočnú sieť. Bol to pekný zápas.

Reagovat
sansiro

To co predvedl vcera Inter, to byl vrchol vseho!!! Mohlo to skoncit i vic a nikdo by se nemohl divit. Adriano je podle mne jeden z nejlepsich ne-li nejlepsi utocnik soucasnosti! Proste italove na spanely umi a pravidelne je porazeji, kdyz si odmyslime min. rok La Corunu! No a ze Juve, Inter a AC ma po deviti bodech hovori samo za sebe!!! FORZA CALCIO! FORZA MILAN! AT ZIJE SERIE A!

Reagovat
smazaný uživatel

No a pak,že je španělská liga kvalitnější.Je jasný,že týmy jako Real a Barca jsou silný,ale tady je vidět co umí takovej dobrej italskej klub udělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem vám to všem říkal už před sezónou,že inter bude jeden z nejlepších týmů v lize mistrů a vy ste se jenom divili, jak to někdo mohl napsat! A ještě před zápasem jsem říkal,že pokud bude hrát Adriano jako v lize tak Valencie nemá šanci! Dyť jenom ten poslední gól co dal v lize byla prostě paráda, vzít si balón na vlastní šestnátce a dojet s ním až do brány hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

Reagovat
HOST*Luis

Ikdyž fandím Barce, mám Inter rád. Přeju jim moc aby konečně něčeho dosáhli a jsou na dobré cestě. Jediný co musím vytknout je tragickej výkon Vieriho, což podtrhuje fakt, že pokud na něj nedře tým, tak je mizernej!!! Ale úžasný je pořád J. Zanetti, to je pan fotbalista. Výborně hrál i van der Meyde a samozřejmě Adriano. Doufám že se brzy uzdraví Martins, ten se do útoku hodí víc

Reagovat
Mr.Jindros

hele zas to neprehanej, jeste niceho nedosahl .... az na jeden zapas s vysokym skore, aby ten tvuj inter nevyletel v prvni kole vyrazovacich boju

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli bude inter hrát takhle pořád tak se dostane hodně daleko možná až do finále kde ale prohraje s Chelsea nebo se Spartou

Reagovat
HOST*

tak s chelsea urcite ne, a se spartou ani nemluvim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele