Valencia oficiálně jmenovala trenéra Graciu

27.07.2020, 20:04
Aktuality
Javi Gracia se stal novým trenérem Valencie. Padesátiletý rodák z Pamplony byl bez angažmá po zářijovém odchodu z Watfordu a s "Netopýry" podepsal dvouletý kontrakt...

Valencia za sebou nemá vydařenou sezónu, což stálo místo trenéra Alberta Celadese, na jehož místo byl dočasně jmenován Voro González, zlepšení se však nedostavilo.

Tradiční španělský celek v nadcházející sezóně nebude hrát evropské poháry, a proto bude muset až o 40 % snížit rozpočet, takže Valencii čeká v létě řada odchodů.

S oslabeným kádrem se bude muset vypořádat kouč Javi Gracia Carlos, jenž se do Španělska vrací po angažmá ve Watfordu a Rubinu Kazaň. Nový lodivod Valencie už ve své domovině vedl Pontevedru, Cádiz, rezervu Villarrealu, Almeríi, Osasunu a nejvíce na sebe upozornil mezi lety 2014 až 2016 v Málaze.

Autor: Jiří Vojík / football-espana.net

Komentáře (71)

Přidat komentář
Agent z Melmacu

ach tá Valencia

Reagovat
Kongo

Dokud bude mít vliv Mendes a bude tu Lim, nikdy se nic nezmění. Tohle zachrání jen jedna věc. Pád na dno. Už to trvá zatraceně dlouho.

Reagovat
Madio Sané

Javi, Gracias!

Reagovat
Rudnevs

Najmä nikdy nemali vyhadzovať Marcelina!

Reagovat
netopier

Reagovat
Mass

Ten tam s majitelem a agentem nemohl spolupracovat.

Reagovat
Rudnevs

Ja viem no... V poslednej dobe je priať Valencii zrejme za trest. Dole to niekto (trochu s nadsázkou) pekne zhrnul, Graciovi netreba ani moc výsledky, stačí keď bude liezť do prdele tým dvom.

Reagovat
Agent z Melmacu

to je Djokovič?

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Trener na par mesicu

Reagovat
Kily

snad co nejdříve návrat o několik let zpátky, takže zkrachovat a začít pěkně od začátku, aby se tomu novodobému španělskému cirkusu konečně začalo dát zase fandit

Reagovat
Kongo

No, momentálně to fakt bolí. Ani za Koemama mi nebylo tak blujno.

Reagovat
madridcan

Prosim? Akoze pritom programe po korone a robote, som nestihal vsetko sledovat, ale toto su velmi silne slova. To co sa tam deje?

Reagovat
madridcan

Alebo mi daj nejaky odkaz na diskusiu, kde sa to riesilo najviac, lebo zjavne ste tu vsetci v rezignacii, takze ste to uz dakde preberali

Reagovat
Mass

Kolik měsíců tam Gracia vydrží?

Reagovat
smazaný uživatel

Odchody, žádný velký budget na posily.. no budeš to mít těžké.

Reagovat
Kongo

Paradoxně odchody těchto hráčů by mohly být ty největší pozitiva.

Reagovat
chavi.27

Kterych?

Reagovat
smazaný uživatel

Coquelin, Kondogbia, Parejo, Rodrigo, Diakhaby, Gameiro ...

Reagovat
Mass

Francouzi a Parejo nebude velká ztráta, Rodriga bych si nechal jako 3. útočníka, hlavně udržet Gayu a doufám i v Torrese.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Ten se má na co těšit, oslabení kádru, psychika v hajzlu, majitel kokot.

Reagovat
aramaki

Reagovat
smazaný uživatel

Tož vitaj chlape. Prvních pár měsíců, kdy Ti to nepujde, protože nebudeš mět v podstatě žádný vliv nad celkovým fungováním týmu, budeš pořád omlouvaný tím, že si u týmu nový a postupně si to sedá ... no a pak to strýček Lim (LIM VETE YA! ty hajzle) hodí celé na Tebe a cirkus kolotoč bude pokračovat dál....

Reagovat
Gazdo

27.07.2020 22:14 - Barcelona začala trénovat bez Arthura

Barcelona začala s přípravami na závěrečnou část Ligy mistrů a na dnešním tréninku chyběl Arthur, záložník se odmítá znovu připojit k týmu, což klub považuje za porušení kontraktu a chystá se hráče potrestat. Arthur v létě přestoupí do Juventusu, po skončení španělské ligy zamířil na dovolenou na Ibizu a následně odletěl do Brazílie, kde pobývá i v tuto chvíli. (football-espana.net)

Len im dan a just by som nesiel na ten trening

Reagovat
Gazdo

Daj*

Reagovat
Remt

Ne asi, určitě by se mi chtělo jít trénovat s klubem, který se mnou tak vym*dal

Reagovat
LAM

Za dva roky nedokázal zapracovat na fyzičce tak,aby dokázal odehrát celej zápas,dost často zraněnej a několikrát se mezi zápasama sebral a šel někam pařit.

Mám takovej pocit,že je odchod nás směrem do budoucna nemusí tak strašit(navíc to vypadalo,že není ideální aby hráli s De jongem najednou,z čehož vychází daleko líp právě De Jong)

Tohle to jen víc potvrzuje.

Reagovat
Gazdo

To ze Arthur ma pochybnu moralku vieme vsetci. Predat ho za 70 by bol majstrstyk ale my sme ho defacto predali za 10 a priviedli sme 30 rocneho pjanica. To uz radsej tam budem mat Arthura. Klub ho vyzenie lebo potrebuje vyrovnat svoju neschopnost s financiami a Arthur im ma este prdel bozkavat a dakovat? Mozno bol v Barcelone naozaj stastny aj ked s jeho pracovnou moralkou by bol do troch rokov pravdepodobne prec. Ale furt sa na nom dalo zarobit. Pjanica sa isto nezbavime do konca zmluvy

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Mě odchod Arthura vadí hlavně z hlediska věkovýho složení kádru. I přes svý nedostatky v disciplíně a kondici to byl furt hráč s velkým potenciálem. Proti jeho prodeji bych ale vyloženě nebyl, pokud by to znamenalo víc prostoru pro Puiga nebo Aleñu, ale výměna za Pjaniče je proste nesmyslná. Takhle máme do zálohy dalšího třicátníka s vysokým platem a dlouhou smlouvou, kterej, doufejme, má před sebou dva kvalitní roky, pak ho zas všichni budeme vyhánět vidlema...

Reagovat
Gazdo

A to je este ten optimisticky scenar s tymi dvoma rokmi. Uz teraz trpime na to ze nemame behavych hracov a preto Puig posobi ako zjavenie a my kupime hadam najvacsieho lenochoda z Juve

Reagovat
Tombull

Pokud odejde Rakitič i Vidal,tak je Pjaničuv příchod v pohodě akceptovatelný,pokud ne,máme další problém.

Reagovat
Svatej

Působivý, ani nevím, komu z těch dvou stran fandit, doteď byl Arthur za toho dobráka v mých očích.

Ale netrénovat za současnýho zaměstnavatele je prasárna tak jako tak. To je hroznej příklad morálky. Nedovedu si představit, že by se takhle choval každej hráč, kterej už má vyjednanej přestup jinam..

Reagovat
patas92

Neříkám, že jeho přístup schvaluju, škodí hlavně sám sobě, ale v čem je to z jeho strany prasárna? V momentě přestupu s ním Setién/Barcelona přestal počítat a nehrál ani minutu, i když v zápasových nominacích normálně byl (pokud se nepletu), jak přesně tímhle škodí Barceloně?. ...Nemluvně o tom, jak se k němu chovali jak ke kusu hovna a vyloženě ho přinutili k odchodu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Svatej

Zachovali se k němu jako prasata, ale zase ho nepřesunuli na tribunu ani neprodali do Ukrajinský ligy a je tu šance, že z toho nakonec vyjde spokojenej.

Já tohle trucování a netrénování neschvaluju a není moc okolností, který bych považoval za tak vážný, abych změnil názor. Tohle to určitě není... Je královsky placenej za to, aby zvednul svůj zadek a dělal vysněnou práci pro klub, kterej ho vytáhnul do světa. Mohl z toho vyjít jako král a snížil se na jejich, už tak dost nízkou, úroveň...

Reagovat
patas92

Já trucování taky obecně neschvaluju, ale tohle je dost specifický případ. Jak jsem psal výš, škodí hlavně sobě, navíc jako hráč, jehož největším problémem je kondička.

Ale přijde mi pochopitelné, že nechce trénovat v týmu, ze kterého ho vyhnal a za který by už si stejně nezahrál. A a takových okolností se člověku stejně asi nejspíš ani moc dobře netrénuje.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
teenz

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Dody10

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Dody10

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já se mu teda nedivím ani trochu vzhledem k tomu, kolik na něj přes média nakydali špíny a naopak jim to zapadne do karty “zbavení se problémovýho hráče”. Prostě byl potrestám za to, že jako jeden z mála hráčů kádru měl slušnou cenu ve chvíli, kdy vyrazili vyrovnávat finance. A to si ještě dovolil odmítat přestup navzdory tomu, že mu Juve nabízelo dvojnásobný plat.

Reagovat
Svatej

Popisuju to hned výš. Já nemám rád tenhle neprofesionalismus u profesionálně a extrémně nadstandardně placenýho člověka.

Neposlali ho do nějaký zavšivený prdele a oni jsou ti, kdo mu pomohl získat hodnotu, navíc po něm teď zas tolik nechtějí. Stačí, když se sebere z gauče, dorazí si zaběhat a párkrát kopnout do míče a zase domů. Je trochu škoda, že si fotbalista vydělá na x let života už za pár měsíců na top úrovni. Hodně by mě zajímalo, jaký by měli návyky, kdyby takovej polštář neměli a klub jim za takový jednání odstřihnul přísun peněz. Žádnej přístup alá Dembelé, Costa, Icardi, Courtois, nebo právě Arthur by vidět nebyl. Na místě klubů bych se snažil si do smluv prosadit úplně extrémní pokuty, když už je teda plat tak vysoko.

Reagovat
LAM

On hlavně neměl místo v základu,jelikož by musel hrát De Jong na CM a tam je ho škoda.Arthur ale nemohl hrát ani na AM,jelikož nebyl dost aktivní směrem dopředu(srovnání Puiga a Arthura na týhle pozici je neuvěřitelný.Odchodem Arthura se mu otevřela cesta do základu )

Takže kam s Arthurem?Měl se točit s De Jongem?Nebo napasovat De Jonga na CM kvůli hráčovi,jenž možná naběhá míň než kritizovanej Rakitič,je často zraněnej a o nějakym profesionalizmu není třeba mluvit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tombull

On,ale " problémový " byl. Nemá cenu nic si nalhávat,vedení se k němu zachovalo hnusně a sám Artur tomu moc nepřidal. Že ho obětovali mi ani moc nevadí,Artur žije z nějaký "slávy " a vypadáto,že neměl moc vůli se zlepšovatProstě typický současný hráč Barcy - prachy,prachy,bavit se a doufat,že Messi to vyhraje sám.Podle mě by dělal čím dál větší problémy.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Určitě to nebyl stoprocentní profesionál, což jednak souvisí s tím, jak je ten tým veden (co je hráčům dlouhodobě tolerováno), navíc o tom ani není v této diskuzi řeč. Jde o to, že byl vyhnán jako prašivý pes, byla na něj na objednávku nakydána spousta špíny od novinářů blízkých vedení, Setién ho totálně odříznul a nedal mu čuchnout. Podle mě se stejně bojí, aby se nějak nezranil a nepohřbilo to klíčový deal. A to říkám s vědomím toho, že ho mám osobně rád a nějak akutně ho do budoucna nepotřebujeme, protože na jeho místo máme v béčku a Juvenilu hromadu talentů Ale je mi stydno za to, že se takto chováme k hráčům, zatímco namol ožralý Vidal natáčí na instagramu nějaký píčoviny, ale “je to válečník a příkladný bojovník” .

Reagovat
Visca el barca

Kdo všechno je ta hromada talentů?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pomůžu si pěkným souhrnem, na který jsem nedávno narazil .

1999: Puig, Collado, Monchu

2000: Jandro Orellana

2001: Alvaro Sanz

2002: Nico Gonzalez

2003: Ilaix Moriba, Txus Alba, Alastuey, Casado

2004: Pablo 'Gavi', Aleix Garrido, Caravaca, Biel Vicens

2005: Cristo Muñoz, Gerard Hernández, Javi Alba

Riqui už je stabilním členem áčka, Collada od toho přibrzdilo dlouhodobější zranění, jinak už se s ním podle všeho do áčka na příští rok počítalo. Monchu má za sebou skvělou sezónu v béčku, bylo by super, kdyby dostal šanci v přípravě, ale pochopitelný okolnosti jsou proti (zejména krátká příprava). Tak doufejme, že odejde pouze na hostování nebo přestup se zpětnou klauzulí (Sassuolo, Celta či Socky?). Jandro je úžasný a rýsuje se jako nástupce Busquetse. Ilaixe jsem sledoval v play-off Segundy B a byl na svůj věk mimořádný, připomíná Pogbu (bohužel i slabinama). O budoucnost v záloze se obávat opravdu nemusíme, navíc se vrací z hostování Pedri a jdou hlasy, že by na AM mohl být užitečný i Trincao. Hlavním úkolem musí být zbavit se Rakitiće s Vidalem, aby byl pro tyto talenty vytvořen prostor k růstu.

Reagovat
MiChaEl

Reagovat
DrQQ

Vidala nie!

Barca potrebuje aspoň jedného hráča typu Davids, Keita, Mascherano, čo to neodflákne, obehá, prebrúsi, keď treba a strhne ostatných.

Navyše je Arturo aj gólový.

Reagovat
Tombull

Takovýho máme v béčku a jmenuje se Monchu.

Reagovat
DrQQ

Veď nedbám, môžu byť v kádri obaja a prípadne sa striedať.

Reagovat
Tombull

Do 1999 bych dodal Oriola Busquetse,má za sebou povedený hostování v Twente,kde střídal pozici CB a DM. Jinak pěkný seznam,máme jedinečnou šanci renovovat zálohu skrz La Masiu,tak snad to nezvoraji.

Monchu podle všeho dostane šanci z Neapoli,jelikož nemá kdo hrát. Kéž by zahral spolu s Riquim a pomohl vypakovat toho chilskýho supermana.Nechápu co pořád vymýšlejí je to náš vlastní " Vidal ", + je to vůdce,charakter,odchovanec,pitbul mu neříkaji jen tak,hlavně,že ale pořád nemá "dostatečnou kvalitu " jako Riqui.

Reagovat
Visca el barca

Díky! Pokud by odešel Vidal i Rakitic, tak mi příchod Pjanice nevadí. Co myslíš Couts? Mám takové tušení, že zůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som si vzdy myslel ze Ilaix je skor lave kridlo

jó ale zoznam pekný

uz len treba niekoho, kto sa nebude bát dat im v tom Acku priestor

Reagovat
Visca el barca

V tomhle případě stojím za Arthurem. Vedení má pod palcem noviny, takže ty si na něj najdou co chtějí. Dle mě loni byl super a letos na podzim taky. Je to klasická šestka, není to Puig kterej hraje vejš. Třeba v Clasicu na Bernabeu byl první půlku výborný. Frajer tady chce zůstat, celou koronu dře jak mezek a oni mu to vrátěj tím, že ho donutěj k přestupu a pak mu nedaj ani minutu a radši hrajou Rakitice kterej mu v práci s míčem nesahá ani po kotník. Taky bych se pod bandu těhle zmrdů nevrátil. Letos žádný další přestup nečekám, jednam nejsou prachy a za druhý, kdo by pod Bartomeua a spol šel? Ono se na to docela zapomíná, ale s Coutinhem se taky docela vyjebává ne?

Reagovat
technecium

Dře jak mezek? Arthur?

Reagovat
smazaný uživatel

Neni sa co čudovat, žiadny normálny trener by k nám nešel za týchto podmienok, kde Lim a Mendes vlastne určuju koho dotiahnu a kto bude hrávať.

Takže vitaj Gracia , pevné nervy a hlavne ked chceš vydržat, netreba ani výsledky ale stačí im dvom lest do prdele

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
CHONG

Hlavně, že nezlanařili Pepeho

Reagovat
Phillipinho

Lim prekvapil, tohle je super volba Vidim v tom paralelu s Malagou po tom, co jim dosly penize a muselo odejit spousto hracu. Nastoupil Gracia, postavil to na mladych klukach jako Darder, Fornals, Castillejo ci Juanmi A dvakrat skoncil v prvni polovine tabulky. Myslim, ze pokud mu da vedeni prostor, tak muze Valencii stabilizovat.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Souhlas, ale v tom jejich současným bordelu to vlastně nic neznamená. Momentálně tam jsou takový podmínky, že by tam pravděpodobně shořel každý kouč či manažer. Naopak jakýkoliv úspěch by měl být považován za zázrak. Podobnou volbu udělal už při přesunu do Watfordu, jsou to z jeho strany divná rozhodnutí, kterýma si zazdil nadějnou kariéru.

Reagovat
Jordi Alba

To, jak je Valencia vedená je humus, o tom žádná. Nicméně ty vyhození trenéři si za to většinou můžou sami. Prezident Vale se už dříve vyjádřil, že trenér prostě musí poslouchat Limovi instrukce. Takže ať se jim to líbí nebo ne, předem informováni o situaci v klubu byli.

Reagovat
Majk91

Ako prvú posilu si mal vyžiadať Martina Valjenta

Reagovat
JakubOcko

Jenom to ne

Reagovat
Majk91

Valjent milo prekvapil. Na to že to bola jeho prvá sezóna v top lige a ešte k tomu v jednom z najslabších tímov tak hral naozaj dobre. Už v zime ho chceli podpísať ale chcel dohrať sezónu v Mallorce. Verím že na to má.

Reagovat
QooBo

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele