VACHOUŠEK DEFINITIVNĚ V MARSEILLE

04.07.2003, 00:08
Aktuality
Přestup Štěpána Vachouška ze Slavie do francouzského Olympique Marseille byl dokončen. Kluby se sice dohodly již v květnu a Vachouškova čtyřletá smlouva byla připravena již před týdnem, Slavia však definitivně kývla až nyní, když dostala bankovní garance...

Přestupová částka se pohybuje v rozmezí 80 a 90 miliónů korun a Slavia ji obdrží ve dvou splátkách. "Chtěli jsme pojistku, abychom dostali všechny peníze, kdyby například klub zkrachoval," uvedl manažer Slavie Josef Jinoch. Bankovní garance by měla právě toto zaručit.

23letý Vachoušek svůj přestup bere jako velký krok kupředu: "Nikdy jsem se netajil, že chci do ciziny. Marseille je další krok v mé kariéře," uvedl mistr Evropy do 21 let. Do Slavie přestoupil před rokem z Teplic za 35 miliónů, severočeský klub nyní obdrží 10% z částky, kterou zaplatí Marseille. Ke svému novému klubu, který je na soustředění v Albertville, se Vachoušek přidal v úterý. Příští týden jej ještě čeká zařizování nezbytných formalit kvůli stěhování.

Sedminásobný reprezentant a autor jednoho gólu v národním týmu je v Marseille vítanou posilou, kouč Alain Perrin si cení především jeho univerzálnosti. "Ve Slavii hrál jako podhrotový útočník, v reprezentaci hrává i na kraji zálohy. Můžeme jej tedy nasadit tam, kde právě potřebujeme," uvedl Perrin. Marseille se v uplynulé sezóně umístil na třetím místě francouzské ligové tabulky a nyní se připravuje na třetí předkolo Ligy Mistrů.

Autor: Petr Starý

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*

Tak to je snad nejlepší zpráva sezóny!!! 90 milionů za takovýho teplouše a střevo, no to je úplně super!!!!!!

Reagovat
HOST*technik

a konečně ho nebudu muset vídat ani o něm slýchat!!!:)))))))

Reagovat
HOST*Adam

Nepřehanite to trošku? To je podle vás fakt takový střevo? Dejte mu šanci.

Reagovat
HOST*

A co jste dokázali vy?

Reagovat
HOST*

A co jste dokázali vy?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele