V Manchesteru mě nerespektovali. Na MS chci být nejlepší, říká Robinho

09.02.2010, 10:44
Aktuality
Brazilec Robinho proseděl celý podzim v Manchesteru City na lavičce, a tak se v zimě přemístil na hostování do Santosu. V domácím prostředí se hned uvedl gólem a neváhal zkritizovat manažera Citizens Roberta Manciniho. Robinhovi vadí, že nedostal prostor k využití svých předností.

"Přemýšlí úplně jinak," prohlásil o Mancinim. "V Brazílii trenéři respektují hráčovy schopnosti. V Evropě se prostě hraje se dvěma řadami hráčů po čtyřech a trenéři ani nechtějí vědět, co umíte. Takže pokud jste útočník, jdete na hřiště s tím, že máte běhat. Jen běhat, to je celé."

Robinho přitom v Manchesteru City začal dobře. Od léta 2008, kdy přišel za 32,5 milionu liber z Realu Madrid, pravidelně skóroval a zařadil se k nejvýraznějším postavám anglické ligy. Ovšem ve druhé sezóně zapadl, roli sehrálo i dlouhodobé zranění kotníku.

V Santosu dostane 26letý útočník mnohem víc prostoru a hodlá o sobě opět dát výrazně vědět. "Fyzicky i psychicky se připravuji na to být nejlepším hráčem mistrovství světa v Jižní Africe. Jsem v ideálním věku," prohlásil Robinho.

Autor: Radim Šantrůček / football365.com

Komentáře (312)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele