Usor se do Slavie nevrátí, LASK na nigerijského křídelníka uplatnil opci

17.11.2023, 15:20
Aktuality
Moses Usor (© AFP)

Nigerijec Moses Usor se už do Slavie nevrátí. Rakouský klub LASK, ve kterém jednadvacetiletý křídelní hráč působí od ledna na hostování, uplatnil opci a uzavřel s ním smlouvu do roku 2028. Podmínky transferu oficiálně zveřejněny nebyly, opce však měla být nastavena na 2 miliony eur. Tým z Edenu zároveň oznámil prodloužení smlouvy s Usorovým krajanem Boluem Ogungbayiem.

"Za poslední měsíce udělal výrazný pokrok. Jsme rádi, že se pro nás rozhodl, získáváme v něm mladého hráče s obrovským potenciálem," uvedl sportovní ředitel rakouského klubu Radovan Vujanović.

Usor přišel do Slavie loni na jaře z nigerijského klubu 36 Lion. Nejprve nastupoval za třetiligový B-tým, kterému pomohl k postupu do druhé ligy, následně se přesunul do "áčka", za které vstřelil čtyři góly v nejvyšší soutěži a další dva v předkolech Evropské konferenční ligy. Po skvělém nástupu ale jeho forma šla dolů a neměl pevné místo v základní sestavě.

Slavia ani LASK detaily transferu nespecifikovaly, podle zpráv z Rakouska však byla opce ve výši 2 milionů eur. Součástí dohody mají být také procenta z případného dalšího prodeje.

V Linci už odehrál 36 soutěžních utkání a vstřelil tři góly. LASK v minulé sezoně obsadil třetí místo a stejná pozice mu náleží v dvanáctičlenné Bundeslize i nyní po 14 kolech. Má pětibodovou ztrátu na vedoucí duo Salcburk, Štýrský Hradec.

Devatenáctiletý křídelník Ogungbayi je hráčem Slavie od minulé sezony a podle nové smlouvy jím bude až do roku 2028. Dosud nastupoval hlavně za výběr do 19 let a B-tým, za nějž v ČFL dal v této sezoně šest gólů v deseti zápasech. Už se ale prosadil i do A-týmu, připsal si dva ligové starty a zahrál si i v Evropské lize proti Tiraspolu.

Autor: ČTK, Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (41)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Reagovat
Bakary3

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
jackinho10

Rekl bych, ze dobry obchod

Reagovat
Mass

2M € za nepotřebnýho hráče, já myslim že jo. Lidi tady asi neviděli všechny zápasy Slavie jako já, viděli jen jeho pěkný trefy v sestřihu. A těch zase nebylo tolik. Mmch v Linci v lize má jeden gól a to hraje víc jak hrál ve Slavii. My potřebujeme wingera, kterej jich dá aspoň deset za sezonu a k tomu pět áček, něco jako Olayinka.

Reagovat
jackinho10

Reagovat
Infeld Prácheňský

Tohle jsem od Slavie nepochopil. Může mě někdo ze slávistů poučit, proč jste ho pustili? Díky

Reagovat
mrtvej ofsajd

Tak minuly podzim se mu herne nedařilo. Kromě důležitého gólu proti Rakowu se neprosazoval, jen střídal. Trpis na jeho místo pak preferoval M. Juraska.

2 mega E + procenta je dobrej deal.

On ani nijak nevynika v Linci.

Reagovat
Mass

Reagovat
oli9

Nehodil se Trpisovi do kabiny.. Třebas jako Standa nebo Kolář

Reagovat
jackinho10

Já osobně ho třeba považuju za podobný případ jako Sor. V evropských zápasech mohl být platný, v lize podle mě vůbec. Takovým hráčům nevyhovuje tvrdost české ligy, zvláště když hrajou za Slavii, proti které většina týmů bude bránit a hrát tvrdě do těla. I ten hráč samotný bude preferovat jít hrát jinam, kde to tak není. Samozřejmě je i otázka, jak má nastavenou hlavu a jaké to bylo v kabině.

Myslím si, že ve Slavii jsou spokojeni, hráč toho moc nepředvedl, odešel za 2mil E + procenta.

Reagovat
Remt

Mě se ze začátku líbil moc, měl takovou tu pro černochy typickou dravost a nebojácnost jít jeden na jednoho i jeden na dva. Častokrát ztrácel, ale občas to vyšlo. Prý začal mít trochu problémy s tím, že nenastupoval. Jak už tu bylo řečeno - Trpisak chtel dat na jeho pozici přednost Juraskovi (jestli se nepletu, tak i ten nema nejak extra moc minut, tak oba by nemeli dost prostoru si zahrat). Pokud vezmu tohle vsechno v potaz, tak nestál je asi vůbec nic (nebo nějaké drobné možná?) a pokud Slavia získá 2mil e plus procenta, tak hádám asi dobré.

Mohlo to být lepší, kdyby dostal více prostoru a v evropě dal nějaký gol, ale myslím, že OK.

Reagovat
jackinho10

Pro me je to podobny hrac jako Plavsic, vyborna technika, ale drobna postava. V ceske lize proti Slavii je muzou protihraci zlomit na pul. Kdyz byl Plavsic v Baniku, byl tam hvezda a jednoznacne nejlepsi hrac, protoze proti Baniku hrajou tymy jinak.

Aby se Usor prodal za vice, musel by na sebe upozornit v Evrope, jak pises. V ceske lize si myslim, moc sanci nemel.

Reagovat
Mass

Usor ale nijak zvlášť dobrej nebyl ani v Evropě, nebo už si tady nikdo nevzpomene na to, jak Slavia 2x prohrála s Kluží?

Reagovat
Modi6

Slavia lehce nabyla a bohužel hodně lehce a levně pozbyla. Určitě by se jí hodil. Podobné je to s Talovierovem.

Reagovat
Mass

Jo ale to by jí zase chytráci kritizovali za přefouknutý kádr. Přišel za 100k € a za 3/4 roku odešel za 2M.

Reagovat
smazaný uživatel

2 M za hráče, co toho moc nepředvedl a postupně vypadl ze sestavy? Vždyť je to skvělý obchod, nerozumím té kritice tady.

Reagovat
KingMaster13

Tady nejde o kritiku prodeje. Strategii obchodu má Slavia asi nejlepší v celé lize. Tam jde o to, že se zbavili kluka, kterého mohli ještě obrousit Za sebe říkám hrozná škoda, protože technicky na tom byl výborně. Tady se jeho výkony zlehčují tím, že dal 1 gol Rakowu ale prosím ten borec si povodil třeba i Panathinaikos a to stylem že byl nejlepší na hřišti. Každá jeho akce pro soupeře byla brutálně nebezpečná a to je právě to měřítko, kde ukazuje svůj potenciál (poháry a ne naše soubojová liga)

Reagovat
Modi6

Reagovat
Axelrose

Ani jeden z nich neukázal že by byl v budoucnu pro SKS přínosem.

Pokud si myslíš že ano, napiš taky proč.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jako, že ve Slavii na černochy přestali sázet?? Dříve jich tam hrálo pět v základu a teď snad není žádnej v týmu??

Reagovat
Pablos

Ogbu hraje skoro každej zápas… pak je tam Tijani a Ogungbay

Reagovat
monty25

Hlavně tam je Oscar.

Reagovat
Pablos

Jo jeste vlastne

Reagovat
Mass

Oscar, Ogbu, Tijani, Sinyan, Ogungbayi

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Axelrose

Nějací tam zůstali stačí jenom netrolit a občas se na fotbal podívat.

Konec konců, proč by nezůstali, když na ně na rozdíl od jiných nehazou banány jejich vlastní fandové, že.

Reagovat
Salfovic

Škoda, ten útok User, Ser, Poser byl dobrej.

Reagovat
Mass

Poser jako Olayinka ?

Reagovat
Bakary3

Vzhledem k jeho potenciálu hroznej provar a nepochopitelný se ho zbavit, když bylo vidět, že ještě zdaleka neukázal vše, co umí.

Strašně šikovnej hráč, super levačka, krásný góly, dokáže si poradit na malým prostoru pod tlakem, těžko předvídatelnej...

Tak ještě že takových hráčů ve Slavii naserou kýbl...

A ještě že místo něj Jurásek hraje o 106...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mass

Zas taková sláva to nebyla, nijak zvlášť dobrej do kombinace (jen jedna asistence), slabá obrana, to nezachrání tim, že dá občas pěknýho banána. Jurásek je mnohem lepší a jak píšeš, ani ten tu minutáž nemá nijak extra (38%).

Reagovat
Bakary3

Tvůj názor beru.

Ale i tak to vidím tak, že zas je potřeba se podívat, že se musel aklimatizovat jinde, třeba Linec nehraje nějak dominantně, nevím...

Já si myslím, že kdyby Slavia byla trošku trpělivá, zanedlouho šel za 2-3x tolik třeba do ty Belgie

Reagovat
smazaný uživatel

Možná šel, ale za 2 mega můžeš přivést další tři dobré mladé kluky z Afriky a rozvíjet je. Navíc máte dost mladých hráčů, kteří můžou dostávat jeho minuty a hlavně by měl Jurásek začít víc hrát. Je to prostě jistota, za tak krátkou dobu moc pěkný profit, prodat takto ještě někoho tak má Slávia na dalšího Zafeirise ...

Reagovat
Remt

Vztahnes li to na cenu za kterou přišel Zafeiris tak ten prodej zní ještě lépe protože jestli Usor přišel za 100k a Odešel za 2m, tak ti to udělá nějakých 70-80% ceny Zafeirise, to už je fakt super deal.

Reagovat
Mass

Mmch v Linci 36 záp. 3+2

Už teď je Wallem lepší.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Freedo

Za mě dobrej prodej, akorát škoda, že víc nehraje Jurásek, kterýmu uvolňoval místo.

Ogunbayi se skloňuje jako talent, ale hodně zajímavě vypadají i čísla Singhateha ve Vlašimi. Jsem zvědav, jestli časem dostane šanci.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
milan78

ti maj snad ve sklepě množírnu..

Reagovat
r.mrazik

Vypadal celkem zajímavě, ale dvě Mega za nepotřebnýho hráče je pěkný obchod.

Sice Slavie nemá moc použitelný křídla, ale tenhle by to nejspíš taky nevytrhl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele