United po suverénní výhře vychvalovali Neuera

27.04.2011, 09:58
Aktuality
Velice blízko třetí finálové účasti za poslední čtyři roky je Manchester United, který si včera odvezl ze hřiště Schalke dvoubrankový náskok do domácí odvety. Rudí ďáblové mohli na německé půdě vyhrát i větším rozdílem, sami se ale shodli, že domácí brankář Manuel Neuer byl zkrátka fantastický...

Utkání ve Veltins-Aréně začalo otevřeně z obou stran, hostující favorit ale po chvíli začal úřadovat a jen díky Neuerovi byl o poločase stav stále bezbrankový. I po změně stran ale United měli znatelně navrch, což nakonec v rozmezí dvou minut korunovali slepenými brankami Giggs s Rooneym.

”Jsem velice spokojen, byl to od mého mužstva skvělý výkon. Během mého působení jsme již odehráli několik fantastických zápasů a tenhle byl jedním z nich. Velice důležitá byla koncentrace a také naše jistota na míči,” pochvaloval si Sir Alex Ferguson, který vyzdvihl výkon Ryana Giggse. ”Člověk by si myslel, že v 37 letech se už u něj bude projevovat úpadek, ale já nic podobného neeviduji. Jeho vrchol trvá strašně dlouho, je to úžasný hráč,” uvedl skotský manažer Manchesteru.

Chválu však nesklidili pouze hráči vítěze, ale především domácí hrdina Manuel Neuer, jenž více než hodinu přiváděl střelce anglického týmu k zoufalství. ”Neuer byl neuvěřitelný. Myslím si, že to byl asi nejlepší výkon, který jsem od soupeřova brankáře proti svému týmu viděl,” řekl Ferguson. ”Chytal velmi dobře, je to brankář světové extratřídy,” prohlásil na adresu svého protějšku Edwin van der Sar.

”Samozřejmě se to hezky poslouchá, ale prohráli jsme 0:2 a to mě mnohem víc irituje,” reagovala německá reprezentační jednička. ”Nebylo to o nervech, měli jsme před nimi asi příliš velký respekt. Můžeme být ale pyšní na svůj tým a v odvetě nemáme co ztratit. Kdyby se nám povedlo jít do vedení, diváci by znervózněli, protože budou očekávat jasnou výhru proti outsiderovi. Aby se nám to ale povedlo, potřebujeme mít perfektní den,” dodal Neuer.

Podle Ralfa Rangnicka byl tento soupeř pro jeho Königsblauen již příliš velkým soustem. ”Narazili jsme na svůj strop,” připustil trenér Schalke. ”Odehráli jsme dobrou úvodní čtvrthodinu, ale poté přišla fáze, kdy jsme bránili špatně a oni byli před naší brankou takřka v minutovém intervalu. Měli jsme v první půli hodně štěstí a vynikajícího brankáře,” zhodnotil Rangnick.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de, bbc.co.uk, football365.com

Komentáře (185)

Přidat komentář
Alf da Gama

Osobně doufám, že ho po tomhle výkonu SAF nepřivede na OT...

Reagovat
noustres

nevím v jaký fázi je domluva s Bayernem, podle mýho už je na nějaké jednání pozdě

Reagovat
smazaný uživatel

Víš jak se k nám dostal Van Der Sar?

Reagovat
noustres

vím, říkám pokud podepsal už předběžnou smlouvu je pozdě, fakt nevim podrobnosti, pokud nic nepodepsal SAF to zkusí i když je to němec což je neobvyklé do United pro mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Brankář je to excelentní. Asi je škoda že k nám nakonec nepůjde, aji když sem původně chtěl aby zůstal v Schalke a pozvedl můj nejoblíbenější německý klub k titulu BL. Ale když už chce odejít pryč, tak by ho Sir Alex mohl zlákat.

Reagovat
forrest

Podle mě by si přestupem do Bayernu moc nepomohl...

Reagovat
mike.84

podle čeho soudíš ? pro něj osobně to bude krok dopředu. prostě míří na vyšší uroven, bude hrat každoročně LM a bude víc na očích. je jasne že chce být součástí přestavby klubu. osobně bayernu nefandím ani nesleduju ale právě protože se tam buduje nový kádr tak nevím proč se ozyvají hlasy že jde do špatneho klubu. ano bayern byl letos (na sve poměry) marný, ale nikde není psano že příští rok to zase bude válec. a proč by neuer odolal takove šanci

Reagovat
smazaný uživatel

s tou Ligou Mistrů to letos Bayern nemá tak jistý...

Reagovat
mike.84

jojo nemá, ale tak ja myslím že tam došlapou. rozhodně teda mají víc šancí než šálky

Reagovat
mike.84

včera na čt4

ralf ragŇik

wayne runííí

čt prosím udělejte přes leto nábor nových komentatorů

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybys sledoval ročník PL v originálech na sopcastech, tak bys viděl jak angličani komolíjou jména cizinců. Lípa, aji Čapak jsou vedle nich ještě skvělí.

Reagovat
Arne

Fajn, ale ať si strčí někam informace, že Edu je americký reprezentant a Papadopulos německý, protože to už hraničí pomalu s demencí... Neřeknu nic, když to vytasí při krátkým sestřihu u základních skupin, ale na tohle by se už měl sakra připravit.

Reagovat
mike.84

přesně o tom mluvím. příprava je nulová

Reagovat
Puskas

A co teprve Poláci - z Rozehnala udělal jeden Rozentahla, oborský byl Podborski, Rooney je prostě Runej, Figo byl Figo atd. Ale jako komentátoři jsou skvělí, emoce, jaké mají, to ke paráda. A fotbalu rozumí... Jen ty jazyky.... Bekcham

Reagovat
smazaný uživatel

Runej je náhodou dobré

Reagovat
smazaný uživatel

Runej je náhodou dobré

Reagovat
Puskas

Díky za reakci, asoň někdo čte mé příspěvky . Musel bys slyšet, jak to vyslovuje, apravda, já ho měl furt spíše jako Rúnyho

Reagovat
mike.84

ja tvoje čtu vždy (když sem v práci teda)

Reagovat
Puskas

Tak už jste dva, super. založte můj fanclub

Reagovat
mike.84

ten už existuje. měl sis vybrat jinej nick

Reagovat
Tomanatura

Vždyť Figo je Figo, ne?

Reagovat
mike.84

u

Reagovat
smazaný uživatel

stejně jako Krystianu Ronaldu

Reagovat
mike.84

u ronalda bych to maximálně zjednodušil a byl bych rád kdyby každy komentator jeho dotyk s míčem komentoval třeba: "a u míče je pi*a"

jinak k těm jmenum. je to samozřejmě malicherná maličkost todle řeišt. ja si pamatuju (ale netvrdím že je to správně) že každe portugalské jmeno (přijmení) končící na samohlasku se vyslovuje na konci U a to samé u brazilců narozených v oblasti Ria de Janeira.

ostatní brazilci z jiných oblastí se samohlasky na konci vyslovují tak jak sou napsané.

jednou sem slyšel komentovat brazilce a ten vyslovoval "robertO karluš" takže to beru jako správné, když to tak vyslovuje samotný brazilec že ...

Reagovat
pajamu

"a klávesnice je p*ča"

Reagovat
smazaný uživatel

A Barios je Baroš

Reagovat
mike.84

nevím co ti na to mám říct. angličtina či němčina je univerzal jazyk. rooney či ragnick by snad každý měl umět přečíst. ja sem angličtinař, nejsem vubec němčinář a vím jak se každe německé jmeno přečte... to že anglofonní člověk nedokaže ořesně vyslovit slovinské, české nebo ruské jmeno není jeho chyba. kdežto když čech neumí vyslovit obyčejne německe či anglicke jmeno, tak to se na mě nezlob ale lípa je prostě traged a to nepočítám jeho kvalitu koučování jako takovou. ja vím že sem s tím už otravnej ale prostě mam nazor že komentator je pro domacího diváka t osamé jako fanouškovská atmosfére pro diváka na stadioně. MUTE fotbal se mi sledovat nechce, chci kvalitní komentatory a ti angličtí sou dost dobří stejně tak němečtí nebo španělští. všichni v tom mají svoji vašen a 100% profesionalitu. to jenom v čr se při protiútoku řeší kvalita šaten pro hosty a při golové střele všechno jen ne ta střela ...

Reagovat
Puskas

Právě ti Poláci, co o nich píšu výše, to mají po této stránce zvládnuté. Hlas zvyšují pomalu už tehdy, kdy přejde tým půlku, a věnují se veskrze fotbalu. A dokážou vtáhnout do zápasu svým komentářem, u nás to dokáže jen Záruba, jenže v hokeji.

Reagovat
mike.84

jojo i poláci sou dobří. dokonce i někteří slováci z stv

Reagovat
mike.84

"kvalitu koučování" .....

samozřejmě kvalitu komentování

Reagovat
smazaný uživatel

Komentátoři by měli zvládat všechny jména, nejenom německá a anglická. A s tou vedlejší kvalitou je to fakt, Lípa je tragický, Čapek uspávač hadů. Jediná naše špička je Bosák, Záruba. Obecně hokejoví komentátoři, a nebo atletičtí jsou o třídu výš než fotbaloví. Ale pointa je, že na věcný obsah a emoce si tu nikdo nestěžuje, všichni řešíjou akorát tu výslovnost.

Reagovat
vodka

věcný obsah je taky často mimo...

Reagovat
Puskas

No Bosák je vyjímečný jen svým osobitým stylem, fotbalu fakt rozumí, má přehled, ale časem i ten jeho styl začne být fádní. Ta přílišná pohodovost časem omrzí. Ale už se nesnaží být za každou c enu vtipný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase ten jeho styl je tak dobrý, že se ho snažíjou napadobovat aji ostatní - s mizerným úspěchem. Je ještě relativně mladý, časem se může "vykecat" a může z něho být legendární komentátor. To mě připomíná, kdysi prý byla soutěž komentátorů o parodování Karola Poláka. Karol Polák se zúčastnil a skončil na šestém místě.

Reagovat
Puskas

Karol byl ve své době špička, hlavně proto, žeti ostatní byli marní. Dokázal se raovat z gólů, u když to bylo zakazováno. A taky nenudil, kdežto ti doboví Bakaláři, Slepičkové, Lackové atd. no... Bosák už se vykecal, dříve házel frky v každé druhé větě a skutečně za každou cenu. Některé byly dobré, ale bylo toho moc. Je dobře, že zvolnil. i ostatní se spíš snaží být vtipní, ale neumí to. Jo, je dobře, že jeho styl je jiný, ale při stejném zápase i tak přepínám na Poláky, bo to se nedá srovnávat vůbec. Si pusť na youtube polscy komentatorzy a uvidíš, resp. uslyšíš.

Reagovat
mike.84

ja si na emoce i pointu stěžuju pořád dokolečka. emoce je spíše subjektivní, někdo ma rád řvouny a španělsky styl "gol gol gol gol goooooooooooooooooooooooooooooooooool" a někdo kldiej jako ten z STV. napsal sem to výše, že při velke šanci ´probírá 80% komentatorů vedlejší věci, drby a svoje tragické pohledy na věc, ktere jsou k smíchu (asi jako filip12) apod

Reagovat
Puskas

Jistěže jde o přirozené emoce, resp. blízké našemu naturelu. Nezapomenu do konce života na zápas Skotsko-Švýcarsko na ME 96. Oba potřebovali vyhrát a takové nasazení jsem v životě neviděl. To bylo neuvěřitelné... Zakopnuté balony jeden druhému sprintem nosili a běhali celých 90 minut skutečně neskutečně. Nahoru dolů, šance, bojovnost... Komentoval to Bauer a celou dibou mlel o něčem úplně jiném. A v 85. minutě poprvé zvýšil hlas, když řekl: "A Skotové jsou doslova k neutahání..."

Reagovat
smazaný uživatel

"skutecne neskutecne."

Pekny spojeni

Reagovat
Puskas

Měl jsem tam neuvěřitelné, ale pak jsdsem si všiml, že už tam jednou je Ale zní to sice bizarně, ale smysl to drží, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo smysl to drzi,me to pobavilo.

Davam Ti za to spojeni bludistaka

Reagovat
Puskas

Mě zpětně taky.

Reagovat
Puskas

Čapak?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě spíše nebaví ty řeči, že nebýt Neuera už to mohlo být 2-3 nula.

Reagovat
noustres

nuže kus pravdy na tom ale je

Reagovat
mike.84

na tom nevidím právě nic špatného. je to pravoplatné a spravedlive chválení brankáře

Reagovat
Puskas

Ale když to řeknou stokrát, tak to přestane bavit...už při padesátém osmém opakování.

Reagovat
mike.84

to zas jo

Reagovat
smazaný uživatel

Po oba: Ale vždyť to je totální kravina to, co říkají. Chcete mi snad říct, že by byl vývoj zápasu stejný, kdyby dali třeba United gól v 7. minutě? Nebyl, bylo by to jiné, všechno ostatní jsou jenom domněnky.

Tím nechci nijak snižovat včerejší výkon United, který byl prostě profesorský a účelový (a tedy na vysoké úrovni), ani výkon Neuera, který zachytal skvěle.

Reagovat
Jajinek

profesorský a účelový? Vždyť se pořád hrnuli do útoku, bavili lidi a z obrany Schalke udělali cedník a měli šancí na 5 zápasů...já si pod těmito pojmy představuju výkon, kdy hlídám výsledek v bloku na vlastní polovině

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně věděli co na Schalke platí a vyšlo jim to, proto ta dvě slova.

Reagovat
smazaný uživatel

A viděl jsem to do druhého gólu, pak jsem to vypnul, tak jestli se to potom změnilo, to už nevím, ale jinak si v klidu pohlídali výsledek 0:2.

Reagovat
Jajinek

profesorský výkon byl možná právě od druhého gólu...do té doby to byla Manchesterská lavina šancí...

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě hráli dobře a svou hru, Schalke ani nemělo dobrou obranu, abych mohl vyzdvihnout jejich obrannou práci, byla to zásluha Neuera.

Reagovat
Jajinek

nechápu, co jsi tímhle chtěl říct...

Já jen, že bych výkon Manchesteru neoznačil za profesorský a účelový...páč si pod těmito pojmy představuji něco jiného, což už jsem napsal.

Reagovat
soukup

tak zrovna takovýdle chybičky ve výslovnosti já klidně přejdu, protože zkrátka nemůžou to vždycky říct jak rodilý mluvčí a když slyším cizí komentátory, tak je to to samý, vadí mi informační nedostatky, ale tohle výslovnostní nadávání českým komentátorům mi přijde jako nesmyslný, přehnaný a zbytečný. zrovna ze včerejšího přenosu si mohl vypíchnout spoustu jiných chyb než jak čte Růnyho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ti komentátoři se původně hlásili na kulturu, ale čt je vzala na sport imo.

Reagovat
Infi

Proč by nevychvalovali svou budoucí jedničku

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Taky bych ho pochválil, kdybych ho chtěl do týmu.

Reagovat
noustres

Tak nevíme v jaké fázi je domluva s Bayernem.

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo říct, proč tam pořád cpou Karocha? Včera řeči typu: "Když fanoušek Schalke, tak modrooký"...Většině našich komentátorů bych doporučil vytetovat si na ruku přísloví "Mluviti stříbro, mlčeti zlato"

Reagovat
mike.84

ja ani nevím kterej to je, protože je smutné že daleko větší přínos má host. ted se mi posle. dobou líbí ten, který spolukomentoval včera a chodí do studia. jak se prosímtě jmenuje ? takovy klidný hlas má

Reagovat
smazaný uživatel

No včera komentoval Lípa s Karochem právě

Reagovat
smazaný uživatel

Karoch je uplně mimo, včera tohle a minule se divil že hráči Realu před zápasem v tunelu mluví španělsky

Reagovat
smazaný uživatel

S tim Realem si to pamatuju,myslim,ze to bylo proti Spurs.To byl hlod vecera

Reagovat
mike.84

lol tak to sem asi všecko u něj prošvihnul při dělání si žrádla k fotbálku. on mi přijde pohodovej a nad věcí aspon ve studiu. pokud tež mlel takove nesmysly tak to potom nicmoc no .. ale mě se zas třeba nelíbí čaplar jak on se snaží být za každou cenu moderní, filozofický a až takový avantgardní. taky to v tom studiu musí být pro všecky fakt nařez tam stát skoro hodinu (aspon že na zapas se divaj na gauči :D )

Reagovat
soukup

ale během zápasu má zajímavý postřehy a fotbalu rozumí

Reagovat
mike.84

Reagovat
smazaný uživatel

To zase jo

Reagovat
Puskas

Ani jako hráč nebyl špatný.

Reagovat
Puskas

Karoch. Kdysi chodil s Bočanovou - něco z dobového bulváru:)

Reagovat
smazaný uživatel

Mě tohle prohlášení dost urazilo

Reagovat
Rssa

¨

Karoch je to nejlepší, co nám může současné Studio Fotbal nabídnout. Ostatní stojí za hovno, komentátoři stojí za hovno, Koza horská stojí za hovno, Karoch jediný ví o čem mluví a dokáže to dobře prodat.

Reagovat
mike.84

tak nějak

Reagovat
smazaný uživatel

Karoch, Zelenka a ten nosatej komentátor.

Reagovat
smazaný uživatel

Karoch si spíš myslí,že ví o čem mluví, ale neví. Jeho úvahy nad Torresem last kolo mluví za všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ho nemám rád. Nevím kde ho vzali. O fotbale určitě něco ví, ale o aktuálním dění nikoliv.

Reagovat
Ligter

No, suverénní výhra spíš ne, spíš suverénní ovládnutí zápasu, tedy až na pár chvilek. Nicméně téměř jasno je. I když neříkej hop, dokud nepřeskočíš. Jinak Neuer samozřejmě výborný.

Reagovat
Swarley

včerejší výkon si musí naši hráči zapamatovat a v téhle sezoně ho chci ještě vidět třikrát...Arsenal, Chelsea a finále LM...

Reagovat
smazaný uživatel

plus odveta.

Reagovat
Swarley

tak odveta se může už odehrávat v přece jen v klidnějším tempu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale neuškodí když trocha znervózníme Chelsea před naším vzájemným zápasem

Reagovat
Swarley

no spíš bych tipnul, že na tenhle zápas nechá SAF pár hráčů odpočívat...ale pokud předvedou znovu takový výkon jako včera, rozhodně se zlobit nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne na zaver ligy at si to zapamatujou. S finale uz pocitam a vic odflaknutej zapas jako ten dva roky zpaky proti Barce snad ani predvest nemuzou,takze tam taky sanci mame. I kdyz pro me je a vzdycky bude hlavni priorita liga. LM je jenom takovej bonus...

Reagovat
Biozdenda

Neuer vcera zachytal naprosto famozne. Takhle uz jsem fakt brankare nevidel zachytat roky a roky! Je fakt, ze mel hodne prilezitosti se vytahnout kvuli straslive obrane, ale byl v brane jak zed a chytal skoro az nadlidsky

Reagovat
smetos

včera dokázal, že patří mezi brankářskou špičku. Vytáhl hodně famózních zákroků a nedivil bych se, kdyby po něm SAF zatoužil a skusil ho přetáhnut Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem si pustil Highlights a je fakt, že zachytal skvěle Jenom nechápu co na těch gólech bylo slepeného U obou pěkná přihrávka za obranu a chladnokrevné zakončení...

Reagovat
Ligter

Slepené jako že byly za sebou.

Reagovat
mike.84

slepené góy se říká že jsou brzy po sobě, nezaleží jakym zpusobem sou dosažené

Reagovat
smazaný uživatel

žil jsem ve špatné dimenzi po celý svůj život. díky

Reagovat
mike.84

a ted mě klidně ukamenujte ale dle meho nazoru PŘIBLIŽNĚ stejně zachytal kraft proti interu (ikdyž ten zápas sem cely neviděl, tak nechci hodnotit neochvějně :D ) a hlavně že většina inklinuje k buttovi a kraft je prej "sračka" ... nechapu

Reagovat
Puskas

Těžko Tě kamenovat on-line , ale on tento výkon byl asi fakt výraznější než jiné, bylo tu mnohem víc loženek, ale to je věc názoru. Pravda, že s Interem ho zastínili hráči v poli, tak se aspoň mi teď nevybavuje nějaké srovnání se včerejškem.

Reagovat
mike.84

mě jo. samozřejmě vím že kraft neměl tolik existenčních zákroků, ale hned tuším někdy v páté minutě jak interisti naběhli do vapna a někdo tvrdě pálil myslím 2x přimo k tyči a on to vychytaval všecko + myslím že jeden roh byl docela dost skoro100%ní

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle zápas ukázal, jakou si Inter udělal ostudu. Schalke v semifinále LM je opravdu fotbalový omyl.

Reagovat
Biozdenda

nee, jen MU nazorne videli, proc nesmi nic podcenit a Sir Alex usil taktiku Schalke na miru to by se stalo i Interu pod Leonardem - muj nazor

Reagovat
Tomanatura

To nebylo o taktice, vždyť naši hráči byli všude první, uměli si nahrát, hráli tvrději. Takový ronei měl vždycky miliardu času na tu nahrávku Valenciovi, kterou si Schalke za celý zápas nebylo schopné pohlídat, Javi Hernandez se ještě teďka musí divit, kolik prostoru že mu to Matip s Metzelderem dali. Letos zatím tolik nedostal od nikoho, až včera.

Marseille byla úplně jiné kafé, zatím nejtěžší protivník letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Včerejší zápas byl to nejhorší, co jsem za poslední dobu viděl. Dokonce překonal nedělní utkání 3. třídy, které skončilo 12:1.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
Puskas

Přešli přes Valencii, přes Inter. Ostuda to rozhodně není, naopak příjemné překvapení. Včera ale na MU jednoduše neměli.

Reagovat
herbage

Asi tak. Ale o zásluze postupu Schalke přes Inter nemůže říct nikdo ani popel

Reagovat
Jajinek

to určitě ne...postup zcela zasloužený. Ale včera se prostě potvridlo, že to bylo hlavně tím kolapsem Interu před oběma brankami, takovýto zápas se jen tak nevidí. Podle mě si postup prohrál sám Inter a jak by řekl Rosický, Schalke nejsou žádní zázraci. O to víc to mrzí a je to pro Inter obrovská ostuda. Asi by s United také vypadli, páč letos to prostě není náš rok, ale takováto hra kočky s myší by to na Meazze rozhodně nebyla. Za tím si stojím!

Reagovat
herbage

Když byla na Meazze hra kočky s myší mezi Schalke a vámi, proč by nemohla být mezi United a vámi? Navíc už vloni MU jasně na San Siru demostroval, že není problém přehrát takové AC

Reagovat
smazaný uživatel

Loni AC? To potřebuješ pořád dokola?

Reagovat
herbage

Ok, jiný zápas, ale MU by klidně dalo Interu 4ku i na Meazze

Reagovat
smazaný uživatel

Zase z nich nedělej víc, než momentálně jsou. Inter je sice v hajzlu, ale zápas by to byl vyrovnaný. Už kvůli respektu z obou stran.

Reagovat
herbage

To ano, ale byla by to klasická nuda, kteoru vidíme každý rok. Já jsem zase rád, že můžeme vidět v semifinále LM taky jednou hurá fotbal, alespoň první poločas byl z tohoto hlediska dokonalý. A jeslti MU nasadí do odvety sestavu náhradníků, tak může být zajímavá i odveta

Reagovat
smazaný uživatel

S tím samozřejmě souhlas. Bohužel místo dramatické podívané nám semifinále LM nabídlo tenhleten šrot. To je přesně ten "mladý progresivní" trenér, o kterém se tady včera mluvilo.

Reagovat
herbage

Rangnick si ale úctu zaslouží, s tím kádrem co má to dále dotáhnout nemohl. MU je zkrátka někde jinde a on nemá hráče na to, aby jim mohl konkurovat. Mohl to jen více zabetonovat, ale postup by byl stále stejně daleko

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohl to zabetonovat, protože tam nikdo neumí bránit. V Gelsenkirchenu bude mít pozici jako kouč, který ten klub dotáhl k obrovskému úspěchu, ve skutečnosti ho tam ale dotáhl někdo úplně jiný.

Reagovat
herbage

Leonardo?

Reagovat
smazaný uživatel

Benítéz neměl výsledky, protože měl problémy se střílením branek a bylo pouze otázkou času, kdy se to zase prolomí (taky to bylo tím, že se mu moc nechtělo měnit Mourinhovo rozestavení). Leonardo hraje na náhodu a výsledky má jen díky neporovnatelně vyšší kvalitě kádru, než mají soupeři. Jenže proti srovnatelným soupeřům je v prdeli a stejně tak přijde zápas, kdy ho porazí i mnohem slabší tým (Schalke, Parma).

Reagovat
herbage

Však já se nikdy k Benitézobijcům neřadil. Vždycky jsem ho měl za kvalitního trenéra a nechápu tu hysterii, která se kolem něj v Liverpoolu i Interu sthrla. Přitom mu nedali k dispozici ani jedno celé přestupové období, jako měl Mourinho. Tedy nepočítám Coutinha a Biabianiho, což nejsou hráči pro Inter

Reagovat
Tomanatura

Nemůžu souhlasit ani náhodou, vždyť Benitez hrál mnoho zápasů úplně stejný leonardovský cirkus - At. Madrid, 2x Tottenham, Twente, v Brémách, doma Brescia, Lazio. Leonardo má výsledky, jelikož umí ty hráče aspoň nějak namotivovat a evidentně se to snaží zlomit, jinak hraje to stejné, co Benítez.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve většině případůnemůžu souhlasit, ani oponovat, kromě domácího zápasu s Tottenhamem Ten zápas měl Inter jasně pod kontrolou a 4:0 do poločasu odpovídalo dění na hřišti. Tottenham se nedostal za půlku a Inter využíval chyb v obraně. Na druhý poločas se hráči vysrali, to s Benítézem nemá nic společného.

Reagovat
Tomanatura

Taky hráli proti 10ti lidem, kteří v životě mimo Anglii na stadionu jako San Siro nehráli.

Reagovat
Jajinek

jenže s kým ty zápasy hrál Rafa a s kým Leo...?

Reagovat
Tomanatura

Leo hrál důležité zápasy se středem Ranokia - Chivu, je to úplně stejné. Navíc se sám podívej, s kým to Rafa hrál, vždycky měl minimálně dobrou jedenáctku, horší už to bylo s lavičkou. Jediný problém byl v brance a možná v tom, že hráči nebyli fit, což třeba ale u Lea v obraně taky nebyli a Cuchu ze začátku taky ne.

Reagovat
Jajinek

to není pravda...Rafa ve většině tebou zmíněných zápasech neměl možnost sestavu jakkoli volit. Chyběl mu celý střed zálohy, který je pro hru Interu skoro nejvíc rozhodující, chyběl mu i chvíli Zanetti, který to dokáže hecnou. Leo měl Cuchua, Mottu, Dekiho a spol ve většině zápasů...a to je sakra rozdíl. Navíc měl k Eto´ovi druhého hráče, který dokáže dát gól...to taky Rafa neměl. Neměl ani Maicona, který přes strašidelný výkony je hlavní při našem zakládání útoku. Jasné, Leovi se rozpadla obrana, ale zbytek má relativně pohromadě.

Samozřejmě, že Rafa tím, že neuměl hráče naprosto nemotivovat, udělal strašnou paseku a za většinu si může sám...ale prostě to srovnání se nebízí.

Reagovat
Tomanatura

Myslím, že mezi momentálním Mottou a třeba Obim není žádný rozdíl. Vždyť ten hráč 9 z 10 zápasů odchodí, to není žádná výhra. Jméno to za něj neodehraje. Daleko horší sestavu měl akorát v Brémách (měl pokaždé v sestavě Panděva, který i líný je prostě lepší, než Pazzini). Jinak v Laziu, s Madridem, na Tottenhamu nebo v Chievu měl k dispozici slušné sestavy. Sneijder, Cuchu, Deki, Obi, Muntari, Motta - většinou měl z nich minimálně 4 k dispozici. Zanetti hrál obranu, to tak brát nelze.

Reagovat
Jajinek

Na Laziu hrál Natalino, Biabiany, Motta střídal Dekiho a v útoku Panděv a musel pak přijít Alibec

Na Tottenhamu chyběli všichni střední záložníci a do hry musel jít Nwankwo

Během svého působení měl zraněného prvního gólmana, tři stopery, klíčového pravého beka, kapitána, celou střední zálohu, útočníka...

Ti hráči nenastupovali zřídka kdy po nějakém delším tréninku a nikdy nemohl volit sestavu. Leo má až na Samuela s Militem v drtivé většině zápasů všechny k dispozici, plus dostal 4 varianty do hry navíc. To je podle mě rozdíl

Reagovat
Tomanatura

Zanetti chyběl všehvšudy 4 zápasy, kdy Inter ještě nebyl v dezolátním stavu, Julio chyběl i Leovi, 3 stopeři chyběli i Leovi, ve střední záloze je to momentálně lepší, to je pravda a Milito chybí zrovna tak, i když je zalepený něčím tak špatně lepícím, jako je Pazzo.

Nevidím rozdíl mezi chybujícím Natalinem a chybujícím Nagatomem (ze začátku), či chybujícím Santonem. Na Tottenhamu snad hráli klasicky 3 střeďáci, ne? Sneijder, Muntari/Obi, Zanetti. Já tomu špatný materiál neříkám.

Ano, a taky v zápasech proti slabším jde vidět, že je Leo k dispozici má. Ale v zápasech proti silnějším už je taky neměl a podívej se, jak to dopadá. AC - nemá obranu. Schalke - nemá obranu plus Chivu s Ranokiou a Militem hrají snad po jednom tréninku. Udinese - Julio, Samuel, Milito, zraněný Motta...

Mně nevadí, že Rafa neměl body, za to ho můžu těžko kritizovat. Mně jde o to, že i když měl tým, tak hrál stejnou břečku. Vymlouvat se na zranění jde v Brémách, ale nejde to v Chievu, kde hraje střed zálohy Cambiasso-Deki-Sneijder, to prostě ne.

Pokud mluvíš o tom, že Leo dostal 4 nové varianty... Většina z nich je spíš na obtíž. Ze začátku se 4 novými hráči, kdy ani jeden z nich není hotový hráč (Pazzo, ale ten se tam zase absolutně nehodí a Kharja, který na Inter nemá), to není zrovna polechčující okolnost. Alespoň dle mého.

Reagovat
Jajinek

Co se týče Spurs...Muntari se zranil a přidal se k Cuchuovi, Dekimu, Mottovi a Marigovi...takže všech 5 středů...

To, že má Leo hráče z formy je jedna věc...ale pořád může volit sestavu, Rafa to nemohl...hrál ten, kdo mohl...nyní se tu spekuluje nad sestavou, kdo by měl kde nastoupit, jaké rozestavení...Rafa sestavu dělal tak, že vzal 11 nejmíň zraněných hráčů a naházel je na hřiště. Když už mu hrál Cuchu, Motta, Deki, Milito či Vordóba..hráli mu abolutně bez tréninku. To se Leovi stalo jen jednou, i když bohužel v ten nejdůležitější moment. Ty absence prostě byli nesrovnatelně jiné a Leovi se daleko lépe pracuje. Že posily, které máme, jsou neschopné..to už je jiná chyba...

Reagovat
Jajinek

Jinak tedy já neobhajuju Rafu...nikdy jsem ho neměl rád, jen pouzkazuju na to složení

Reagovat
mike.84

vidím že neuer to má zajímavě zrobené. včera man u a o víkendu bayern

Reagovat
smazaný uživatel

"což nakonec v rozmezí dvou minut korunovali slepenými brankami Giggs s Rooneym"

Slepenými?

Reagovat
Ligter

Padly rychle za sebou.

Reagovat
forrest

Dobře, ale výraz se používá i pro jednu branku - a tam ten význam je, slepený gól - náhodný, se štěstím... takže ono by se to dalo chápat jako že góly, co dal Man Utd, nebyly zasloužené...

Reagovat
mike.84

to sem nikdy neslyšel ay se haluzacky gol označoval jako "slepený".. a to ten vyraz registruju někdy od roku 95

Reagovat
smazaný uživatel

To sis celé vymyslel

Reagovat
smazaný uživatel

Hah nejsem sám (o 10 komentů výše)

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle význam jsem v životě neslyšel, pro mě slepené goly = haluzové goly, proto mě to zarazilo, bo ty goly byly pěkné.

Reagovat
Puskas

Ono to svým způsobem jde též, ale logické je to právě spíše v případě, že padnou krátce po sobě. Slepenost u haluze moc nemá místo, ale poku jdou třeba oba haluzové tak možná jo. Používá se to spíše v případě, že padnou brzy po sobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to práv znám v tom smyslu té halze. Jakože ošklivý gól takový nějaký "slepenec", balón se pětkrát odrazí od různých hráčů až se dostane k útočníkovi který to napálí do tyče, balón se odrazí od brankářových zad a je tam slepeňák jak ze žurnálu

Reagovat
smazaný uživatel

Jedeme na stejné lodi kámo

Reagovat
smazaný uživatel

Je po včerejšku někdo, kdo by ho do United nechtěl?

Reagovat
Swarley

JÁ!!! (protože si přeju, aby VdS chytal ještě minimálně dalších 5 let)

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že ustáváš ve svých názorech i po něčem takovém, co předvedl včera..

Reagovat
Swarley

ale tak to moje přání je nereálné...já žádného favorita na jeho nástupce nemám...Neuera jsem viděl jen párkrát, De Geu nápodobně, Sketelenburga minimálně...jako z toho co jsem je doopravdy viděl chytat nemůžu dělat soudy...to ať rozhodnou ti, co je mají nasledovaný...

Reagovat
niflheim

Ve fifě mi Edwin chytal snad do 44-45

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho nevidim tak casto,abych mohl soudit,jestli se mu ten zapas jenom vylozene povedl,nebo podava konstantne kvalitni vykony celou sezonu. Ja bych chtel Akinfeeva,toho vidim casto a chyta hodne dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se nerozhodne jit do Bayernu v Manchesteru by toho urcite dokazal vice

Reagovat
Jajinek

Tak hra kocky s mysi, Inter dal dva goly, zahodil dalsí 4 tutovky, dal gol z ofsajdu a dalsi ofsajd byl spatne posouzen. To, ze Inter pred obema brankama zkolaboval neni hra kocky s mysi. Navic to byl nejhorsi zapas interu za posledni roky. Stojim si za tim, co jsem napsal vyse.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyřadili je, takže si to schalke zaslouží, tečka.

Reagovat
Jajinek

jistě že zaslouží

Reagovat
herbage

No, zase u prvního gólu jste si vybrali štěstí na roky dopředu. A druhý poločas to chvílema skutečně připomínalo hru kočky s myší. Celý zápas pochopitelně ne

Reagovat
smazaný uživatel

Štěstí? Si děláš srandu?

Reagovat
herbage

Kolik takových gólů vidíš do roka?

Reagovat
smazaný uživatel

Že v ligách, které sleduješ, nehrají hráči jako Drago, neznamená, že nejsou nikde. Všichni hráči zahráli přesně, to není žádný štěstí.

Reagovat
herbage

Tak já vím, že hlavně latinské Americe takové góly padají běžně a ani Dragovu kopací techniku nezpochybňuji, on už dalou pěknou řadu podobných gólů, některé i hezčí. Spíš mi šlo o to, že to celé bylo spíš dílem náhody, než nějakého taktického záměru. Jasně, ten nákop za obranu byl nacvičený, ale že se míč odrazí zrovna ke Stankovićovi a ten takovým způsobem zavěsí, to už je právě to štěstí. Za secvičenou akci spíš považuji něco, jako předcházelo prvním gólu MU včera, to rozhodně nebylo dílem náhody či štěstí

Reagovat
herbage

Ale je fakt, že sleduji hlavně týmy jako Arsenal či Barcelona, které střílejí mimo vápno jen výjimečně. Tam by spíš toho hráče napadlo stáhnout si míč na kopačky a rozehrát stoperům

Reagovat
Rssa

Není pravda, pokud je šance, tak to taky zkusí - viz Pedrů gól...jenže taková situace nastane jednou za pár let, bo soupeř je většinou v plném počtu v pokutovém území a to by bylo, aby to jeden z nich nezachytil

Reagovat
herbage

Tak tohle je například jediný dalekonosný gól Arsenalu z posledních pár let http://www.youtube.com/watch?v=q95n-kAXo-0

Reagovat
Rssa

Barcelonská škola

Reagovat
Jajinek

tohle je haluz...

Reagovat
Rssa

tak co si pamatuju, tak Cesc se takto trefí 3x z 5ti pokusů....

Reagovat
Jajinek

prosil bych videa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

tréninková střelba Cesca se nenatáčí

Reagovat
herbage

Nevím jak Rssa, ale já nepovažoval za haluz to, jak se Deky trefil, ale to, jak se k němu míč dostal

Reagovat
Jajinek

to samozřejmě souhlas

Reagovat
Rssa

Štěstí, dalších 9 pokusů z 10 by to brankou neskončilo - buď by přestřelil, netrefil, nedokopl, překopl, vyhlavičkovali by to, neuer by se vrátil, Stankovič by se netrefil vůbec do míče, zablokoval by to nejližší hráč apod. Bylo to štěstí

Reagovat
Jajinek

hloupost zejména u Dekiho...

Reagovat
Rssa

I prd Hrálo tam spoustu faktorů, které se ti v dalších desítkách pokusech nesejdou, prostě štěstí

Reagovat
Jajinek

Deki tohle v polovině případů je schopný trefit...v tědle dalekonosných rannách je jeden z nejlepších na světě a mí ideálně klopit nárt a do té střely se položit. Už takhle dal 3 góly...

Reagovat
Rssa

I kdyby se 3x z 10 pokusů trefil ideálně, tak pořád to může vykopnout obránce, vrátit se brankář apod. Toto je opravdu situace,která nemůže být nacvičená a je to prosté štěstí

Reagovat
Jajinek

tak co si pamatuju, tak Deki se takto trefil 3x z 5ti pokusů....samozřejmě, že tomu může někdo zabránit, já jen píšu, že v těhdle situacích Deki v drtivé většině trefí bránu, páč je v tědhle kopech výborný...

Reagovat
Rssa

To možná, ale bavíme se o tom, že ta brankA byla haluz

Reagovat
Jajinek

v druhém poločase měl Inter stejně gólovek jako Schlake...a to jsme většinu tohopoločasu hráli o 10ti. Jak říkám, selhání před oběma brankami

Reagovat
C-M@ster

Je v Brně nějaká hospoda fandů United?

Reagovat
smazaný uživatel

Modrá ústřice

Reagovat
smazaný uživatel

To je hospoda fanklubu Chelsea, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný název pro fan klub CFC. Díky prospero

Reagovat
smazaný uživatel

Blue Oyster club

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

to by aj mna zaujimalo

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=aRwCWEa775k

Není třeba komentář o tom, jak je úžasný, tohle video mluví za vše

Reagovat
smazaný uživatel

Many patří do Bayernu ,nejlepší brankář ,jednoznačně si myslím že Kahna už konečně někdo dokáže nahradit ,Many poooooď k nám nic ti chybět nebude a s náma titul v BL určitě vyhraješ

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele