Ünder se stěhuje z Říma do Anglie, vypůjčil si ho Leicester

20.09.2020, 11:00
Aktuality
Cengiz Ünder po třech sezonách odchází z římského AS a minimálně v ročníku 2020/2021 si vyzkouší anglickou Premier League. Turecký křídelník zamířil do Leicesteru, ten ofenzivně laděného fotbalistu získal na hostování a zajistil si rovněž opci na trvalý přestup...

Třiadvacetiletý Ünder dříve hrával za Istanbul Başakşehir a v hlavním městě Itálie stihl celkem 88 zápasů, v nichž dal sedmnáct branek. Anglický celek ho příští rok bude moci vykoupit za 22 milionů liber.

"Vždycky jsem si chtěl zahrát v Anglii a tohle je obrovská příležitost," říká Ünder.

"Pokusím se svým spoluhráčům pomoci na hřišti i mimo něj a věřím, že se budu každým dnem zlepšovat. Jsem rychlý a dovedu spoluhráčům připravit spoustu šancí. Cítím se velmi dobře, protože za Leicester už hraje můj nejlepší kamarád (Çağlar Söyüncü). Mám velkou radost, že si zahraji s Çağlarem, kvůli němu jsem zápasy Leicesteru vždycky sledoval," prozradil.

Ünder má na svém kontě 21 startů za tureckou reprezentaci a místo v kabině Lišek mu pravděpodobně uvolní Demarai Gray. Ten má smlouvu na poslední rok, nehraje důležitou roli v dalších plánech a vedení se nebrání nabídkám na přestup.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (63)

Přidat komentář
Alberto Aquilani

Celý čas sa vravelo, že je to hosťovanie s POVINNOU opciou. Priletí tam, a za záhadných okolností má problémy s pracovnými vízami. A keď sa to na druhý deň vyrieši, tak slovo povinný-é-á so zmluvy vypadlo. Paráda. O rok ho máme späť. Podľa mňa keď uvideli, že má 8 kíl nadváhu, tak volali do Ríma...

Reagovat
Spejbl

Cengiz Över

Reagovat
cink

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
db18

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Jandak

Tak pro lisky skvela posila. Chtel jsem ho pred dvema roky do MU.. :D cena smesna..

Reagovat
Emmett Brown

Cena vzhľadom na jeho výkonnosť a nadváhu vysoká, resp. pre PL akurát.

Reagovat
Jandak

no je pravda ze jsem ho tak rok dva nevidel poradne.. tak nevim jak na to je... ted jsem zkouknil cisla a loni nic moc .. pokud teda nebyl zraneny

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo... raději nic nepiš.

Reagovat
smazaný uživatel

2 roky zpátky tak našlápnuto Třebas se v lestru chytne,i když tomu absolutně nevěřím

Reagovat
Remt

Co se s ním stalo? Pamatuju si že v době kdy se Patrik snažil prosadit, tak Under podával perfektní výkony, dával góly, začínaly se o něj zajímat ty největší kluby.. A teď už tušim nehrál ani v tom AS pořádně

Reagovat
smazaný uživatel

Hele,to bude otázka pro fanoušky AS,me to taky zajimá

Reagovat
Remt

dole o par prispevku nize to resili. Pry one seazon wonder, ktery ma velky problem se zivotospravou. To neni dobre znameni kdyz ma jit do Anglicke ligy :D :D

Reagovat
Pipo123

Dybala vol.2

Reagovat
el Principito

blbost

Reagovat
10

McDybala

Reagovat
Pipo123

Reagovat
sunakashi

Reagovat
Walter_Sobchak
Reagovat
sunakashi

Reagovat
vladino10

Čo sa s ním deje?

Relatívne nedávno bol spájaný s absolútnymi top klubmi, kde nastal problem ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Mala to byť náhrada za Robbena. Čo sa s ním stalo?

Reagovat
Alberto Aquilani

ahahahahahahaha.... bože, DajeErLavatriče... moja pravidelná dávka emócií... strašne by ma zaujímalo, či to sem chalan aspoň chodí čítať... Bayern mal ísť podľa neho toto leto tvrdo po Underovi... kde je tých 60 mega?

Reagovat
10

ty si ho snad nehajpoval až někam do prdele? vždyť si tady o něm jednu dobu psal jako o lepším Dybalovi

Reagovat
Furia Ceca

Bertovy koně, no. Viz Iturbe

Reagovat
Alberto Aquilani

Skúšaš zas niečo o čom nemáš ani páru, ale skúsil si. Neviem o tom, že by bol Iturbe niekedy môj kôň...

Reagovat
Furia Ceca

No... to mi teda nepřijde, minimálně v jeho první sezóně v AS si ho slušně protlačoval. Ale třeba si už na to nepamatuješ, je to přece jen x let a oba víme, že paměť není tvoje nejsilnější stránka.

Reagovat
Furia Ceca

Jo tak sorry, koukám, že ses na to přece jen rozpomněl, viz tvoje reakce na 10.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja som ale dole pri reakcii na 10 predsa písal o tom, že Under nie je (nebol) Iturbe, pretože je medzi nimi kvalitatívne veľký rozdiel (v prospech Undera). Čiže ja mám možno slabšiu pamäť (nebudem ti to vyvracať, nech máš nejakú radosť v živote), ale ty značne nechápeš písanému textu (oba víme, že to není tvoje nejsilnější stránka).

Reagovat
Furia Ceca

Já jsem ale tu reakci na 10 četl až po tom, co jsem reagoval na tebe. Víš co, nejdřív čteš komenty nahoře a pak postupně jdeš dolů. To je logický, ale všichni ví, že logika není tvoje silná stránka.

"...ale ty značne nechápeš písanému textu (oba víme, že to není tvoje nejsilnější stránka)." Ano, přesně tak Berte. A proto x let pracuju jako editor Už jsem ti to psal několikrát v minulosti ty starej senilo, ale tobě se to ne a ne do tý hlavy uložit.

Reagovat
Alberto Aquilani

Wou, tak ty si editor. To som nevedel, že tu mám dočinenia s takou kapacitou. Radšej sa poslušne z tejto diskusie stiahnem, pretože ja, obyčajný plebs, tu naozaj nemám čo robiť.

Reagovat
Furia Ceca

Zas tak super to není, aby ses kvůli tomu musel chovat jako čůrák, ale tvoje věc. Měj se.

Reagovat
Alberto Aquilani

Kedy? Dobre vieš, že lepší Dybala bola prdel, ale tiež treba priznať, že ten polrok mal výborný a išlo najmä o to jeho porovnávanie s Iturbem, pre ktoré som to "hecoval". Trebars už po jeho druhej sezóne som vravel, že určite nemôže zostať bez konkurencie a tu som schytával dokonca aj od miestnych rímskych "expertov" ako si dovoľujem napísať, že Suso by bol na jeho pozícii lepší. Úplne by som ho neodpisoval, kariéru ešte spraviť môže, ale tam sú problémom aj tie zranenia a pravdepodobne aj jeho postoj, čo značí jeho častá nadváha. V Lestri napríklad moc nečuchne k základu ani Dennis Praet, Rodgers mi príde v tomto podobný ako Fonseca, že tam chce mať technicky silných hráčov, čo Cengiz podľa mňa nie je...

Reagovat
10

jako prdel mi to nikdy nepřišlo, zvlášť během toho jeho půlroku, kdy byl Dybala navíc úplně dole...ale ok

jeho přístup asi očividně bude problém, pak je celkem jedno, kde bude hrát...ale zrovna Leicester by mu ještě z těch anglických týmů sednout mohl

Reagovat
danko10

Náhrada za Robbena to mala byť iba v hlave jedného psychopata, ktorý už sem nechodí.

Reagovat
Bayern +

aha

Ale pár expresiek tu v súvislosti s Bayernom bolo i tak, preto som sa pýtal.

Reagovat
db18

o Kluivertovi taky.

Reagovat
smazaný uživatel

vlado, to si ty?

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
El-Pistolero-68

nic, měl prostě dobrou první sezonu v AS, kdy mu to tam padalo. pak už jen hype.

Reagovat
smazaný uživatel

je to debilni turek s iq <-90 to se s nim stalo

Reagovat
Largo

Vis o tom houby, tak se laskave nevyjadruj. Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Skoda, ze to tak dopadlo. Tak at se dari, pro Lisky perfektni posila, Rodgers na nej pel ody, tak preju, at se chytne. A hlavne at za nej dostanem ty prachy.

Reagovat
cristiano.K.

po něm měl jít Arsenal než kupovat Wildu na tři roky

Reagovat
Golasso

A co bychom s ním dělali, když má nejspíš problémy se životosprávou a výkonností?

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
cristiano.K.

pořád by to byla logičtější volba.

Reagovat
Golasso

Proč? Jde jenom o věk nebo je v tom tvém tvrzení hlubší myšlenka?

Reagovat
cristiano.K.

narážka na zbytečně dlouhou smlouvu Wildy. Arsenal má nejdražšího křídelníka pomalu v lize a dává přednost bývalému hráči CFC. To místo toho bylo lepší zkusit roční risk Undera, který má pořád zajimavý potenciál, a když by se nechytil, tak by Arsenal nic moc netratil.

Reagovat
Golasso

Pepé zatím nehraje na plném potenciálu a někdo zkušenější mu pomůže ho dosáhnout. Taky mu uleví od tlaku (loni byl Pepe pod drobnohledem, letos každý řeší Williana) a zároveň mu dodá konkurenci. Kupovat Undera by nedávalo smysl. Přece nekoupíš dalšího relativně mladého mamlase nenavyklého na PL, se kterým navíc riskuješ provar, protože je problémový.

Reagovat
cristiano.K.

shodneme se,že se neshodneme. Jednak od Pepeho čekám v druhé sezoně mnohem víc. Jednak radši vemu mladého hráče s potenciálem na hostování než si upsat vyhaslého hráče od konkurence na tři roky.

Reagovat
icemike

Však to will taky

Reagovat
Golasso

Porovnáváš 23 letého týpka, který se zatím zvládl akorát v Římě přežírat pizzaburgerů a hráče, který kroutí osmý rok na vysoké úrovni v PL. Willian není pro fans úplně "miss sympatie", asi i chápu proč, ale jeho kariéra mluví jinak.

Reagovat
icemike

Will má ale už 8 let naprosto nevyrovnane výkony a na letní přípravu přijíždí s bříškem, ale o tom se moc nemluví, protože vždy ho zastínil váleček hazard

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
SunFells

Nevím jak na vašem prvním tréninku (a myslím, že to je běžné, že borci se vrací nevyrýsovaní ), ale od začátku září je Willian vychrtlý jak somálské děcko.

Reagovat
cristiano.K.

tu vysokou úroven si dej do uvozovek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele