Ukážu Mourinhovi, že se mýlil, věří Lukaku

08.10.2013, 14:45
Aktuality
Romelu Lukaku se v létě neprosadil do základní sestavy v Chelsea, a tak bude letos oblékat jiný modrý dres. V Evertonu zatím sází gól za gólem a ve svém počínání hodlá pokračovat. Chce Josému Mourinhovi dokázat, že jeho rozhodnutí o hierarchii forvardů u Blues bylo chybné.

Lukaku posílil Everton v poslední den přestupového období a jeho odchod způsobil u fanoušků Chelsea velký rozruch a nesouhlas. Nešlo prý však o vyjádření nedůvěry Mourinha vůči belgickému forvardovi, nýbrž o cestu, která mu přinese největší prospěch do budoucna. V Chelsea by totiž nedostal tolik prostoru.

"Trenér se nějak rozhodl a já to jako hráč musím respektovat. Proto jsem zvolil hostování. Je jen na mě dokázat Mourinhovi, že se spletl," řekl talentovaný kanonýr. V Evertonu zatím válí, v dosavadních třech ligových zápasech nastřílel čtyři góly a na jeden přihrál.

"Jedinou mojí prací je nyní hrát dobře a dávat hodně branek. Poté lidé budou muset uznat, že jsem dobrý hráč. Chci dát více gólu než hráči Chelsea. Na konci sezony se uvidí, kdo udělal nejlepší rozhodnutí," dodal sebevědomě reprezentant Belgie, kterou v pátek v Chorvastku čeká klíčový zápas o postup na mistrovství světa.

José Mourinho ovšem už dříve vyjádřil, že svého tahu nelituje a stojí si za svým. Lukakuovy góly v dresu Toffees nechce stavět na jednu váhu se střeleckou mizérií útočníků, jež si v kádru ponechal. "Jedna věc je hrát za Everton, další věc hrát za Chelsea," uvedl portugalský stratég.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (413)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele