UEFA po tragické střelbě v Praze odložila zápas Slavie v Lize mistryň

21.12.2023, 19:35, aktualizováno 21.12.2023, 19:42
Aktuality
(© UEFA)

Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) vyhověla žádosti Slavie a kvůli tragické střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, která si vyžádala nejméně 15 mrtvých, odložila dnešní zápas Ligy mistryň.

Pražský klub to uvedl na sociální síti X. Duel s rakouským St. Pöltenem měl ve Vršovicích na stadionu v Edenu začít ve 21:00, o náhradním termínu se teprve rozhodne.

"Dnešní zápas Ligy mistryň v Edenu se vzhledem k tragickým událostem na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy neodehraje. O náhradním termínu budeme informovat. Naše myšlenky jsou s vámi i vašimi blízkými," napsal vršovický klub.

Střelec zabil v budově školy v centru Prahy dnes odpoledne více než 15 lidí, nejméně 24 je zraněných. Pachatel je mrtvý. Je to dosud nejtragičtější případ střelby v Česku.

Slavia nejprve uvedla, že chce zápas zahájit minutou ticha a uctít tak oběti. Později předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík oznámil, že Pražané požádali o odklad.

"Dnes nemůžeme hrát fotbal. Požádali jsme UEFA o odložení večerního zápasu LM žen. Naše myšlenky a vyjádření hluboké lítosti a upřímné soustrasti míří k rodinám a příbuzným obětí, které si střelba vyžádala," napsal Tvrdík.

Autor: ČTK

Komentáře (641)

Přidat komentář
realm75

Hrůza, k tomu, co se na Fildě stalo fakt není víc co dodat....

Reagovat
kattos

Až na to že to je zkurvená mrdka, škoda že ho nedostali živého, nechal bych ho pro rodiče a příbuzné obětí

Reagovat
vacin

Tak svýho otce zabil sám...

Reagovat
Benfica

On tusim myslel rodicov obeti

Reagovat
vacin

Reagovat
ACSeRw!n

tyhle kundy se vzdycky zbabele sami zabijou, kdyz uz neni kam uhnout

Reagovat
Čenda

Podle všeho zasahovka, policie a celá IZS velkej

Reagovat
smazaný uživatel

Policie jako ok? To vysvetlujte tem rodinam.... vedeli ze zabil, vedeli ze ma legalne zbran a presto ho nechali dojit na fakultu se zbani? To je jako ??? What? V jakem svete ziju, jestli je to Spis je to hodne smutne

Reagovat
herold

Jak by sis to představoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Policajti meli stat se samopali pred vsemi fakultami FFUK. A ne az potom. Nevim kam vsude mel pristup jako student. Za me, meli byt policajti vsude. Kor 3 dny pred vanocemi. Preci nemuzu projit dovnitr se zbrani....? Ale jasny. Je to prvni udalost v CR, priste uz tam budou. To je jak s padem letadla. Vzdycky musi nekdo umrit, aby dalsi zili.... tak to bohuzel je

Reagovat
Salfovic

Jak první ?

Reagovat
smazaný uživatel

Strelba na skole? 15 mrtvych? Znate jinou podobnou udalost? Poucte mne.

Reagovat
Čenda

Až takhle dutej jseš?

Reagovat
Salfovic

A včem se to liší od střelby v nemocnici nebo hospodě ?

Reagovat
Y.N.W.A

Víš proč mě sereš? Událost stará pár hodin, informací pár z bedny, policajti v terénu všechno vyhodnocují a ty máš jasno. Jde o událost, která si zasluhuje od veřejnosti jen maximální podporu všem zúčastněným a účast všem příbuzným. Tečka. Ne dělat chytrýho.

Reagovat
Čenda

Amen a díky

Reagovat
Zephyr

Reagovat
kattos

Reagovat
STR

Reagovat
herold

A taky před nákupákama, nemocnicema, všema základníma a středníma školama...Na to fakt nejsou prostředky... Kdyby stáli před fakultou, tak je buď sejme nebo půjde zabíjet jinam...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Sel na jisto. Znal prostredi.

Reagovat
herold

Tohle nemá cenu takhle dedukovat. Jednak nevíme, zda bylo známo, že chce vraždit a těch fakult mohl znát víc. A další kdyby..

Reagovat
Čenda

Reagovat
GabrielBatistuta

Jestli jsem to ale zachytil správně, tak on byl podezřelý, že zabil otce a chce zabít sebe, ne? Nebyly indicie, že chce vzít někoho s sebou. Nebo mi to uniklo?

Reagovat
Čenda

bylo tam, že má být ozbrojený, což se ale předpokládalo, že to má na sebe.

Reagovat
fenixLFC

byly preto sla zasahovka do budovy univerzity kde mal mat hodinu. bohuzial sa rozhodol vystrielat inu budovu

Reagovat
GabrielBatistuta

Sli si tam pro nej. Hledali ho na miste, kde mel teoreticky byt. Bylo podezreni, ze muze byt ozbrojeny a nebezpecny. Proto to vyklidili. Ale nejaky naznaky, ze chce vzit dost lidi s sebou asi nebyly. A ja reagoval primarne na to, ze by policie mela hlidat vsechny budovy.

Reagovat
Zephyr

Doufám, že se staneš policajtem. Proti takovému esu jako ty by lumpové neměli šanci...

Reagovat
ZZ91

Evakuovali jen tu nejpravděpodobnější variantu.

Do ostatních budov mohli dát alespoň lidi na vrátnice a hlídat boční vchody.

Přišlo mi že tam nakonec všude stejně bylo mnohem více policajtů než by bylo na tohle pokrytí nutné.

Mě teda přijde že to podcenili.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rad, ze nekdo souhlasi. Hlavne je mi lito zbytecnych smrti a tech rodin. Hodne to podcenili. Pan policejni prezident tohle nemuze ustat. Do vanoc padne a s nim mozna i Rakusan...

Reagovat
Čenda

Dobře, Andreji.

Reagovat
Y.N.W.A

hoši, vy jste chytří

Reagovat
pingla

Kotene pls

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
GabrielBatistuta

toho kdyz jsem odpoledne slysel

Reagovat
vacin

A teď něco mlel Pičina...

Reagovat
Čenda

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
mayday

Tak podcenili... Podcenili by to, kdyby neudělali vůbec nic. Šli tam, kam měl mít namířeno, co dělat víc. Nejde na každej roh postavit policajta, na to nejsou lidi. A kdyby nešel tam, tak zejtra vystřílí někde obchoďák nebo děcka ve školce.

To není systémová chyba, to je práce magora, kteří ve společnosti jsou a zrovna tento to dotáhl do konce.

Stalo se to u nás, stalo se to ve Finsku, stalo se to v Německu, v Norsku atd. Pokud si seženeš pistol a rozhodneš se zastřelit pár lidí, tak ti v tom nikdo nezabrání.

Reagovat
Čenda

Reagovat
kattos

Reagovat
Neon

Reagovat
mistr129

Hele já rozhodne nechci tvrdit že nějak pochybili, vím o tom hovno. Ale zas nedělejte, že vystrilel nějakou náhodnou restauraci na Zličíně - tohle bylo asi 2. nejpravděpodobnější místo, kde mohl udeřit. Otázka samozřejmě je, kolik těch místo v poradí pravděpodobnosti mají vyklizet, jestli jen jedno (což bylo včera málo), nebo třeba 30 (a paralyzovat tím celou Prahu).

Reagovat
GabrielBatistuta

Taky o tom vim hovno, ale vidim to jinak. Meli info, ze zabil otce a nejspis chce zabit sebe a je ozbrojen. Vyklidili misto, kde by se mel nachazet. Ze chce neco vystrilet v tu dobu nemohli vedet.

Reagovat
mistr129

Já nemyslím že jsme nějak zásadně v rozporu, nerikam že pochybili, jen že tohle nebylo nějaké náhodné místo. Samozřejmě netuším, s jakými informacemi pracovali a jestli se dalo předpokládat něco jiného než t sebevražda jak píšeš

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Čenda

Tvl jak jsi to jako vypočítal? A proč ne třeba staromák, kterej je od fakulty v celetný pár kroků a v době útoku tam mohlo být násobně víc lidí? Fakt jdete dopice, tyhle knížecí rady "Je jasný, že.." je ubohost.

Reagovat
mistr129

ok, tak to možná nebylo 2., ale 4., pointa je, že lidi píšou "to by museli zavřít celou Prahu", což zkrátka není pravda.

Něco jako argument "proč nesmím chodit do hospody, když můžu covid chytit i v práci nebo doma". Můžeš, ale právě se snažíš snížit tu pravděpodobnost.

A nic ve stylu "je jasný že" jsem nenapsal... psal jsem "asi 2. nejpravděpodobnější", "otázka samozřejmě je", "nebylo to náhodné místo" a "netuším, s jakými informacemi pracovali", takže nevím kde jsi vzal ty knížecí rady

Reagovat
GabrielBatistuta

Celou Prahu... Samzrejme nadsazka. Sam pises 4.misto (nebo 6., 8.?). Kolik mist by meli vyklizet? Navic nemeli indicie, ze se na tohle chysta. Aspon tomu verim a doufam v to. Verim, ze kdyby o te hrozbe vedeli, reagovali by jinak.

Reagovat
mistr129

Vždyť to sám nahoře pisu, že je otázka kolik toho měli vyklidit

Reagovat
GabrielBatistuta

Ok. Nevsimnul jsem si, ze uz jsme to spolu rozebrali

Reagovat
mistr129

Reagovat
Čenda

Ani nemusel dojet do Prahy, mohlo mu mrdnout kdekoli a kdekoli, staromák, václavák, doprdele cokoli, vždyť i z tý fakulty střílel úplně náhodně.. kokotismus tohle.

Reagovat
FKVZLFC

A asi naivně čekali, že dle rozvrhu půjde ve 14:10 na výuku do Celetné do maličký C503, takže evakuovali primárně tam, ale on si "nečekaně" vyhlídnul hlavní budovu, kde bylo od 15:00 tradiční zpívání koled na schodech (tzn. mraky koncentrovaných lidí oproti rozptýlenému bludišti a pár spolužáků v Celetný)...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne. Tohle nemohla PCR cekat...

Reagovat
vacin

A pak by vletěl do Paládia a nadávalo by se zase. Však vlastně proč neevakuaovali celou Prahu?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak Palladium? Ten chtel ublizit "svym". Sel na jisto.

Reagovat
Čenda

Á, tak pán je policejní psycholog..já ti poradím. Čím méně toho sem dnes napíšeš, tím lépe pro tebe

Reagovat
vacin

Reagovat
Čenda

Reagovat
GjøvikFF

A on jako tomu svýmu zavražděnému otci napsal na čelo pro policajty vzkaz, že jde hromadně masakrovat do Prahy, nebo jak si to představuješ?

Oni během hoďky zjistili, kdo to byl, kde se má pohybovat a zajistili to tam.

Bohužel šel jinam...

Reagovat
FKVZLFC

Představuju si to tak, že pokud je tahle hrozba a zároveň je na fakultě (byť v jiný budově) tou dobou hromadná společenská akce (tradiční výroční masová událost, žádná ad hoc merenda), tak bych třeba aspoň zkusil potom evakuovat i tam... Navíc tu přednášku měl mít už ve 14:10, akce na hlavní budově byla později... Ale já tam akorát pracuju, tak do toho nevidím

Reagovat
Čenda

Takze mají mít policajti ještě na služebně rozpis všech vánočních besidek všech škol nebo jak by sis to představoval? Taková akce mohla klidně bejt i v celetný. A hlavně kurva, kdyby to udělal na místě přednášky a policajti jistili jinou fakultu, tak bys tu teprve blil.

Reagovat
Luka3enko

Hlavně asi policajti předpokládali, že to půjde nandat těm lidem co znám, takže půjde na svoji přednášku a ne střílet random lidi. Podle zpráv co jsem četl, tak byly indicie, že jde spáchat sebevraždu do Prahy. Současně ani nevíme jestli náhodou nešel na fakultu a neuviděl tam policisty a nezpanikařil. Podle informací se měl inspirovat ruskou gymnazistkou, která vystřílela svoji třídu. Nevíme co přesně napsal, ani jak to napsal. Taky mohl jít na staromák nebo Václavák a to mohl být ještě větší masakr. Někteří místní uživatelé by se měli probrat, protože tohle není film nebo seriál a takhle to v praxi prostě nefunguje. Věřím, že Policie udělala maximum v krátkém čase, ale samozřejmě se tu najde skupina idiotů, kteří jsou zase chytří a kritizují práci o které ví naprosté hovno. (Já nejsem policista, ale často s nimi jednám)

Reagovat
Čenda

Reagovat
kattos

Reagovat
naheCZ

Reagovat
TopinB

Reagovat
Cotton

Reagovat
FKVZLFC

Nepředstavuju si radši nic, naštěstí jsem besídkoval už včera, ale fakta od lidí, co tam dneska byli, jsou taková, že Celetnou evakuovali už před 14:10 (jenže na přednášku střelec nepřišel), ale na hlavní evakuovali až někdy kolem 15, když už tam byl uvnitř. Jen konstatuju, neobviňuju a pro jistotu opakuju, že ta "besídka" byla normálně propagovaná akce pro akademickou veřejnost, kam chodí možná až stovky lidí (až bude fungovat net, najdeš pozvánku na hlavní stránce ff.cuni.cz, zatímco třeba rozvrh střelce musíš hledat komplikovaněji v SISu). Víc k tomu nemám no...

Reagovat
Čenda

Tvl..já nerozporuju, že to byla veřejná, propagovaná akce, ale ptám se, jak to měli ty policajti jako vědět předem? A hlavně, proč? Naopak, jak píše kolega nade mnou, jediné, co se dalo jakžtakž předpokládat, že půjde "po svejch a na svý fakultě," ne po náhodných lidech, co uvidí ze střechy budovy, kde nemel bejt.

Řešíš to z úplně debilní strany a ještě debilne, úplně marginální sračku.

Reagovat
FKVZLFC

Právě proto, že nejsem policajt nebo někdo podobě kompetentní, tak právě nevím, ale ani nerozporuju a nezastávám žádný stanovisko, co jak mělo být líp/hůř/správně/jinak; nemělo to být hlavně vůbec. Ale že šel po cizích na cizí fakultě? Studoval ve druháku historii magistra, ze sedmi předmětů měl v Celetný jeden jediný zrovna ve čtvrtek, jinak ale celý pondělí a úterý na Palachovi. Určitě nic neřeším, dovolil jsem si doplnit info z místa, akorát asi nemám o čemkoliv tak precizní dojmy a představy. Bohužel akorát tahle fakta, takže to je vše. Pokud možno aspoň vám klidný večer, viz Greny níže.

Reagovat
herold

A na kolika budovách takhle můžeš mít studium?

Reagovat
FKVZLFC

Teoreticky snad na všech budovách FF (tuším 6? různých míst v centru Prahy) + pokud ti oborová rada uzná mimooborový PVP nebo seminář, tak i na příbuzných fakultách (např. historik může konzultovat na PF, TF, apod.). Obvykle ale máš předmětů na kmenové budově (v sídle tvojí katedry/ústavu).

Reagovat
Muffi

Kdyz jsem studoval ja v Brne, mohl jsem si zapsat vse, kde jsem splnil prerekvizity.

Slo jen o to, zda ti uznaji kredity.

To neni ZS, kde mas dany rozvrh.

Reagovat
herold

Jj, takže by se mohlo vyklízet klidně 3,4,5 fakult...uvidíme, jestli byly nějaké indicie..

Reagovat
Muffi

Neni to zas treba prehanet, to je jen priklad.

Jit po rozvrhu je dobry, idealne jeste splasit nekoho, kdo je u vetsi fakulty jako filda obeznamen s provozem, kde jsou ktere ustavy, co se treba kde kona za akce apod. Ale ted se to radi, splasit toho cloveka za hodinu a vse z nej dostat, hodne stesti. Idealne ho potrebujes fyzicky. Ja tam studoval x let a sam nevim, kdo presne by byl pro tohle nejlepsi.

Nevim teda jak v Praze, ale v Brne byla filda krom hlavni budovy po rekonstrukci v tomhle dost napicu, jeden vchod, centralni schody, na vyklizeni ci zasah peklo.

A lidi jsou co jsem cetl diskuze dost kokoti. VS ma byt z principu otevrena vsem, chodi tam dospeli, neni to zakladka plna capartu za ktere nekdo nese zodpovednost.

Reagovat
herold

Co jsem se teď dozvěděl z tiskovky, nebyly žádné indicie k tomu,že chystá masové vraždění. Sebevrah, co se jede zabít do Prahy.

Reagovat
Čenda

Jasně, takže ten jeden den, kdy má bejt v celetný, budou hlídat palacha, ty jsi fakt bystrý a chytrý kluk.

Reagovat
Čenda

A nikde nikdo neřekl, že tu přednášku zjistili z jeho rozvrhu. Pravděpodobně ano, ale pokud máš magora se zbraní, co asi jede nekam do prahy, tak se teda nabouras do jeho rozvrhu a podíváš se, kde má bejt. Nebudeš googlit na nefunkčním webu idiotsky vánoční besidky na jiný fakultě tvl..jak můžeš bejt tak dutej

Reagovat
mayday

Tak evakuovali Celetnou ve 14.10, hlavní v 15... To taky nějakou dobu trvá, evakuace Celetné, než to všechno proběhne, tak bude po půl, rozhoduje se co dál, to není tak, že všechno se rozhoduje ve vteřinách.

Píšu výše, kdyby se na to vysrali úplně, tak o tom není debata, takhle z dostupných informací mám zatím dojem, že konali.

A zase navíc, kdyby se mu to nepovedlo dnes, tak půjde zítra nebo za týden. Když se objeví takovej magor, kterej se k tomu odhodlá, tak se tomu zabránit nedá a můžeme potom kritizovat jak chceme.

Reagovat
GjøvikFF

Jaká hrozba? Hledali ho pro podezření z vraždy jeho otce, těžko mohli vědět, že má v úmyslu popravovat náhodný lidi.

Reagovat
Čenda

První dement objeven, přihlásí se někdo další?

Reagovat
Salfovic

Já bych s těmi chvalozpěvi zatím taky počkal, ale vypadá to lépe, než když nedávno někdo střílel v USA ve škole a policajti čekali a čekali.

Reagovat
smazaný uživatel

To je zas pravda. Za to palec nahoru. Reakce poté už byla skvela...

Reagovat
Čenda

Zaprvé chvalozpěvy

A zadruhé, podle prvotních výpovědí ruznych svědků z ruznych casti události byli policajti hbití a funkční.

Nechci přesně spekulovat, co dělala policie, co URNA, psychologové a jiné zásahové týmy. Ale není jediný důvod se doposud domnívat, že něco zkurvili, naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy jste policajt že? Ti vždycky drží pohromadě...

Reagovat
Čenda

Jsem učitel, což je vedlejší. Hlavní je, že nejsem totální guma, kolego.

Reagovat
herold

Na věci pracovala zcela určitě kriminální složka a pak zasahující policisté, klidně mohlo dojít u jedné k pochybení a druhá odvedla opráci skvěle, to jen tak na okraj.

Reagovat
Čenda

Jop, může být, ale zatím tomu nic nenasvědčuje, naopak.

Reagovat
herold

Já to taky netvrdím, nemá cenu spekulovat a ani na to neexistuje žádnej manuál.

Reagovat
Čenda

Právě že všichni svědci/přímí účastníci dost vyzdvihli práci policie, dost široký spektrum. Od ředitele rudolfina, po studenty, po kolemjdoucí.

Reagovat
herold

Jsem z oboru, takže po prvotních informacích to tak vypadá, na vyhodnocení práce neuniformované složky si musíme počkat.

Reagovat
Čenda

Je mi jasný, že Rakušan je chválit musí a to mu nezazlivam a z toho ani neusuzuju. Jediný, co mě zajímá a teď se na to ptají na tiskovce, jestli ho nemohli sestřelit dřív.

Reagovat
herold

Skoro vždycky můžeš cokoli udělat líp, místo doprava jdeš doleva a tam na něj narazíš. Těžko říct, jestli byl někdo s dlouhou zbr. venku, když střílet z ochozu. Ale ten magor si to šel fakt asi nejdřív vyzkoušet do Klánovického lesa nanečisto, aby se z toho potom při jeho akci neposral...hrozně promyšlenej zmrd..

Reagovat
Čenda

To rozhodně, ale vydávat za chybu náhodu, potazmo stesti/smulu, mi neprijde adekvatni. Pokud doslo k chybe v podobe podcenění, plánování ci úsudku, to je uplne jina. A spojení s Klánovickou vraždou se pochopitelně nabízí, ale doufám, že na tom si dají skutečně záležet, aby to potvrdili či vyloučili, a to v co nejkratší možné době, jakkoli to půjde těžko. Pač by to mohla být dost osudová chyba.

Reagovat
herold

Proto píšu, to chyba není, jenom chytrolíni budou chytračit. Co myslíš tou osudovou chybou?

Udělaj expertízu všech jejích zbraní a uvidí se, anebo se možná dřív najde z kamer nebo fotek jeho pohyb v Klánovickém lese v den vraždy.

Reagovat
Čenda

Jo, samozřejmě nejvíc doufám, že expertiza použitý zbraně, zranění a porovnání s tím jeho arzenalem bude přesvědčivý. Mimochodem, kulku asi našli?

No mně to jen v první chvíli přišlo jako taková užitečná zkratka, že by se mu to přišilo(samozřejmě ne bez vyšetřování, úplnej vidlák nejsem), a přitom by skutečnej vrah mohl žít de facto naprosto beze strachu. Pač modus operandi úplně jinej, jestli se ověří ten jeho udajnej deník na Telegramu, tak tam by ty Klanovice v nějaký poznámce taky zmínil, tím spíš, pokud by to byla zkouška, jak říkáš, a tím pádem jeho první vražda.

Reagovat
herold

Neexistuje, aby mu to přišili. Modus operandi jinej? Neřekl bych. Hned mě to odpoledne napadlo. Jo a fakt mu to nejde přišít.

Reagovat
Čenda

Nee, sorry, nechtěl jsem to napsat tak buransky. Jen, že by se mohli na tu variantu zaměřit až moc a snažit se třeba tlačit moc na sílu, nebo jak to říct.

Jako náhodně zastřelit chlapa a dvouměsíční batole někde na tajnaka v lese a naproti tomu veřejně, z jeho pohledu až obřadně v centru hlavního města popravovat nejdřív asi opravdu "jeho blízký," a pak všechno ostatní.. jistě, magořina je oboje, ale me by to rozhodně nenapadlo. A teď mě podpořil i vojensky psycholog Voska

Reagovat
Čenda

*policejní

Reagovat
herold

Říkám, je to jen můj pocit. Pokud chceš vystřílet budovu, tak na to máš jen jeden pokus, nejde vytřílet pět fakult. Tak mě napadlo, že si chtěl zkusit střelbu venku, pěkně v klidu. Stres, dýchání, atd...hrozná představa.

Reagovat
Čenda

Souhlasím a vím, jak to myslíš, a nakonec to tak i muže být.

Reagovat
mayday

Byl to magor, je možný, že si to v lese zkusil, zachutnalo mu to a o pár dní později se rozhodl pro tohle.

Reagovat
Fakt

Ale uživatel EF Poky1986 má jasno.... Zítra rezignace všech policistů a hlavně RAKUŠANA!!!!

Reagovat
vacin

Počkat a kde je "Voctub Fyjalo"

Reagovat
Čenda

mají čas do Vánoc, Poky je milosrdný dement

Reagovat
Salfovic

Ale ti chválili zasahující složky.

Reagovat
Čenda

No první tam byli policajti a ti se prej dost uspesne snažili dostat co nejvíc lidí odtamtud, hlavně z nižších pater.

Reagovat
Salfovic

Ti k nim taky patří.

Reagovat
Čenda

No vždyť?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. Mam znameho kriminalistu. Vim aspon trochu, co a jak...

Reagovat
vacin

A pes matky strýce babiččiny sestřenice z druhého kolene je policejní pes, takže já taky

Reagovat
Čenda

Tak snad budou všichni držet při sobě, jak píšeš výš.

Reagovat
Salfovic

re: chvalozpěvy

Reagovat
Čenda

Reagovat
GabrielBatistuta

Nevěděli, že zabil. Byl podezřelý. A hledaný. To je ale irelevantní. Těžko zabráníš něčemu, o čem nevíš, že se stane.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Tomas1234

Reagovat
iamek

Reagovat
ACSeRw!n

smazan

Reagovat
pobody's nerfect

Souhlas. Tvrdit, že se měla evakuovat celá UK, když předtím nebyly žádné indicie o tom, že chce vystrilet školu je nesmysl.

Reagovat
Čenda

měli zprávy o tom, že se jede do prahy zabít.

Reagovat
Salfovic

Tak asi nějaké indicie měli, když k částečné evakuaci došlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvetlete to tem rodinam... ne mne

Reagovat
GjøvikFF

Nesmysly tady ale meleš ty. Ne ty rodiny.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Nichego01

Kdo na fildě jde 21. prosince do školy?

Reagovat
Čenda

Jestli se tam ještě dnes dostaneš, tak good job, zapal tam aspoň první svíčku

Reagovat
Golasso

Jinak česká média jsou očividně plná idiotů. Buď jsou v těch redakcích úplně totálně zkripleně blbí nebo mají nulovou profesní etiku, případně obojí.

Kdyby ten útok páchalo víc lidí a byl organizovanější, což reálně nikdo nemohl vědět, jak to je, tak tam mohlo kvůli pisálkům umřít ještě mnohem víc lidí. Pouštět v reálném čase ven videa, fotky a informace o podrobnostech útoků, včetně míst, kde se schovávají lidé, to je naprostý bizár a totální logiku popírající nechutnost. Kdyby měl komplice, tak ti si mohli třeba na Novinkách nebo Seznamu klidně přečíst, kam mají jít střílet. Některá média to údajně dokonce zveřejňovala, ještě když byl střelec naživu, protože naletěli na nějakou falešnou zprávu o smrti střelce – tohle si ještě potřebuji ověřit, nevím, zda je to pravda, ale upřímně bych se nedivil.

To, že si o tom zmrdovi teď můžu přečíst celý jeho životopis včetně motivace k útoku a podobných věcí, což dle zkušeností z USA může vést k motivaci dalších střelců útok spáchat, je jen dalších nechutná "třešnička". Asi jim na školeních mezi lekcemi o tom, jak honit prokliky na webu, nezbyl čas se vzdělávat.

Reagovat
Čenda

K té údajné smrti střelce.. tam zřejmě došlo v průběhu k jednomu úmrtí důsledkem pádu/skoku/strceni z okna či nějakého ochozu. V jednu chvíli média informovaly, že střelec byl eliminovan a spadl/skočil.

Reagovat
Golasso

Jo, to myslím bylo ono.

Reagovat
Čenda

Jj, jedna oběť zemřela v důsledku pádu, a jelikož to zaprvé bylo z nějaké galerie/ochozu a zadruhé pravděpodobně v době probihajiciho zasahu, tak si to asi média spojila, protože střelec se měl v tu chvíli na ochoz přesunout, ale pochopitelně na úplně jiný. Nevím přesně čas, ale od 3 jsem měl teplou ČT, a i ona informovala o eliminaci pachatele a jeho pádu na zem před fakultu, a to mohlo být mezi půl 4 a 4.

Reagovat
Cechino

to fakt nekdo z nich spadl dolu? ja myslel ze to je fake.. to je hruza

Reagovat
Han střelil první

Jo, nějaká slečna se schovávala a spadla, strašné.

Reagovat
GabrielBatistuta

Kdyz jsem videl fotku tech lidi na rimse... Ta jako fakt nebyla moc siroka.

Reagovat
andrew96

Ale pořád se nechytli za nos a furt jedou do plných. Teď jsou to zase dohady o postupu PČR. Njn, potřeba být nejrychlejší a slavný....

Reagovat
Golasso

Jn, na seznamu už nějaký "komentátor" Čaban dokonce i vypotil komentář. To je bizár ...

Reagovat
Pepe1911

jako na postup policie? Pár hodin po zákroku? Hustý. A přitom novinář má bejt elita. Od "White trash" to chápu, ale tohle je pro mě znepokojující. Ne, že by mě to překvapovalo, bohužel.

Reagovat
Golasso

Já to jen zběžně prolétl očima, neměl jsem sílu to číst, ale nebyl to přímo rant na policii. Spíš kladení otázek bez odpovědi a zamyšlení bez hlubší myšlenky. Plus vzletné řeči o "nepodlehnutí", jak kdyby bylo týden po události. Teď se na to dívám znovu a je tam víceméně hovno. Jestli mu za tohle někdo platí, tak teda potěš.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nazory-komentare-komentar-cesko-se-otraslo-podlehnout-ale-nesmi-242384#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest242_shorts_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Tyhle otázky, co on tam naznačuje, se určitě probírat budou, i bez debilního komentáře. Jediná nosná věc jsou kontakty na krizové linky, ale to tam mohli dát rovnou i bez keců.

Reagovat
Pepe1911

Tak tohle je hrozný jen z toho pohledu, že hodnota toho komentáře je naprosto nulová. Jinak nic strašného...

Reagovat
Golasso

No právě. Jako proč v den takové tragédie psát komentář, který navíc nic neobsahuje? To je vyloženě snaha autora přihřát si na tom polívčičku a jen hodit do toho bordelu další článek ...

Reagovat
Pepe1911

Ego prachy ignorance "sláva"

Reagovat
fenixLFC

skor nutnost splnit limit clankov

Reagovat
wwwx

Mediální mrtky a jejich totální selhání. Nějak nechápu, kterého idiota z médií napadlo zveřejnit skoro všechny identifikační údaje pachatele, aby to pak za pár hodin retušovali. Nechápu, jak médium, jako Čro, které se ohání svou profesionalitou, může posílat reportéry do urgentů nemocnic, aby monitorovali, kolik lidí kam přijelo a jak na tom jsou. Kde jsou nějaký ohledy těchle hyen?

Reagovat
Golasso

Šílené.

Reagovat
Losinho

to odkrytí identity mě překvapilo nejvíc.. pisálkové v ČR jsou fakt strašnej odpad, od ČT až po Novinky

Reagovat
andrew96

Včera selhaly snad všechny domy, ale tohle zobecnění je taky mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudu uz psat dal. Netyka se to fotbalu, ktery mam tak rad. Takze radeji skoda slov. Omlouvam se vsem, kterych jsem se dotknul. Bohuzel citim tu obrovskou bolest tech rodin. Maji do konce zivota zkazene vanoce. Mozna se tomu dalo predejit, ale nejsem odbornik a hlavne uz je to jedno...

Reagovat
pobody's nerfect

V klidu. Mě je pozustalych rodin nesmírně líto. Jen si prostě nemyslím, že byla situace tak jednoznačná a dalo se jí zabránit. Ale souhlasím, věnujme se fotbalu a nehadejme se zbytečně kvůli jiným věcem.

Reagovat
Salfovic

Proč jste ho jako smazali ?

Reagovat
Zephyr

Vlastně ani nevím, jak to je - "smazaný" je vždy od admina, nebo i když se vymažu sám?

Reagovat
Kily

i když se uživatel smaže sám, jako v tomhle případě

Reagovat
Salfovic

Dobrá.

Reagovat
PJ

Žádnej admin ani nikoho smazat nemůže, jen zabanovat. Takže "smazaný uživatel" se vždycky buď smazal sám, nebo byl smazán automaticky po roce neaktivity.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Hasan Šáš

kdo to byl?

Reagovat
Shevchenko

Hraješ si tu na kdoví co a sám napíšeš že mají do konce života zkažené vánoce

Reagovat
Pepe1911

RIP vánoce Je ještě mladej, je čas odpuštění

Reagovat
Kincl

Šmejd, podle toho videa na té střeše jak se pohyboval a střílel, tak to fakt totální amatér nebyl. Lidi co tvrdí, že proč nebyli rámy u vstupu, přece tomu neprejdes nikdy. Mohl jít do opery, metra, kfc nebo nákupního centra.

Reagovat
Luc-Luc

Ne? A co to bylo zac? Byvalej specnaz nebo navy seals? Vsak ho mohl prumernej snajpr sejmout...otazka je kde byl?

Reagovat
patas92

Taky nechápu. 5 minut (minimálně) tam střílí ze střechy, několikrát se postaví a pochoduje nekrytý zleva doprava, ale není tam nikdo kdo by ho mohl sundat.

Reagovat
Sandstorm

Protože sniper se dostane na ideální místo někam na protější budovu během 10ti minut.

Reagovat
pobody's nerfect

Nechápu, že policejní sniper preventivně nečeká na každé druhé budově.

Reagovat
Čenda

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kattos

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Selänne

Reagovat
Swarley

Jako borci s loučí u majaku v horach, co kdyby potreboval Gondor pomoc

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Euphael

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Cotton

Reagovat
Čenda

Reagovat
havrys99

Reagovat
Euphael

Reagovat
Cotton

Reagovat
patas92

Tak to by mohl být příště trochu rychlejší

Reagovat
herold

Cože??? Dělás si prdel

Reagovat
Lemond Laws

Absolutně se v tom nevyznám. Ale když jsou schopni toho střelce na střeše vyfotit, tak to nemají policejní střelci nějakou možnost ho taky sestřelit, ať už ze země, nebo prostě nějak?

Reagovat
Salfovic

Mohli ho torpédovat z Vltavy.

Reagovat
Lemond Laws

Sniper od kyvadla

Reagovat
Pablos

Kde jste viděli to video ? Nemuzu zadný najít.

Reagovat
vacin

Bylo ve zprávách na Nově, tak zkus jejich stránky

Reagovat
patas92

Bylo to na youtube a na dodiri.cz, ale už to je odevšad smazané nejspíš

Reagovat
Pablos

dík... hroznej zmrd

Reagovat
ACSeRw!n

prisny

Reagovat
Čenda

I v hlavních událostech ČT, ale myslím, že tam nebylo až do konce.

Reagovat
Maximm9

Jako chtit za takovou kratkou dobu nekde na strese snipera, ktery ho zlikviduje, tak je celkem extrem.

Sam mam zbran a dokazu si predstavit, jak je tezke stat na ulici a strilet pistoli, kdyz je utocnik takhle vysoko. Ale co me zarazilo z toho videa je to, ze ze zacatku tam neprisel ani varovny vystrel od toho policajta nic.

Chapu, ze asi nechtel kvuli oknum, je mnoho pravidel kdy pouzit a nepouzit zbran, ale tohle byla zase podle me uz ''vyjimecna situace'' ktera tyto pravidla celkem prebiji. Jeste mu ten typek rika, ze se ma zeptat, jestli muze strilet, tak wtf....

Reagovat
kattos

To jo, taky jsem si říkal, když pálil do lidí a ten novinář to na sebe zkusil přivolat, proč prostě nepřitáhl pozornost jednou střelou nebo něco

Reagovat
kattos

(ten policista co byl u něho myslím)

Reagovat
Lemond Laws

Opět zdůraznuji, že absolutně neznám postupy a ani nic okolo policjení práce.

Ale vždyt policajtů se zbraní tam bylo strašně moc. A ikdyby obyčejnýma pistolema spustili palbu směrem nahoru.. Ne aby ho samozřejmě zlikvidovali, ale vystrašili, donutili aby byl zalezlej a nemohl pochodovat jak kdyby se nic nedělo... Nevím

Reagovat
pobody's nerfect

Já postupy taky přesně neznám, ale takové pálení se mi zdá dost rizikové. Máš plnou budovu zabarikadovanych lidí a budeš riskovat, že je omylem trefis přes okno?

Reagovat
Lemond Laws

Asi jo no... říkám absolutně tomu nerozumim a ty souvislosti mi nedocházejí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono je jednoduché se podívat na video, kde ten zmrd střílí a pak se jít ptát, proč tam jako zrovna nikdo nebyl, kdo by ho sundal. Hoši, vy byste měli sedět úplně někde jinde a posouvat tuhle zem kupředu

Reagovat
patas92

Tak sorry, že předpokládám, že při nahlášeným střílení přijede se zásahovkou aspoň jeden nebo dva snajperi, kteří to nějak pokryjou ze shora. Navíc to video bylo točené normálně ze země a sám ten policajt říkal, že by ho sundal i odtamtud, kdyby měl čím

Reagovat
herold

Ano, každej nemá dlouhou zbraň, to je naprosto normální.

Reagovat
patas92

No a já se ptám, proč tam nikdo tu dlouhou zbraň neměl

Reagovat
pobody's nerfect

Bylo to takových 15 minut po nahlášení ne?

Reagovat
patas92

Nevím přesně, ale on nejdřív střílel tak 20 minut uvnitř ne?

Reagovat
pobody's nerfect

Nevím. Všude jsem slyšel, že byla střelba nahlášena ve 14:59 a 15:20 nebo tak nějak podobně už bylo po něm.

Reagovat
herold

Dlouhý zbraně tam byly, ale ty šli určo dovnitř. Pokud se nazajímáš o zbraně, tak věř tomu, že jít proti dlouhé zbraní s krátkou je asi takový, jako postavit tě jako obránce proti Messimu.Navíc čtvercová budova-ikdyby tam venku třeba jedna dlouhá byla, mohla být zrovna u těch třech dalších stran.

Reagovat
patas92

Jasně, že z těch 300 metrů nemá cenu střílet pistolí. Ale 5 minut je poměrně dlouhá doba k tomu, aby se tam někdo z jiné strany budovy s dlouhou přesunul, ne? Ale já to nějak nekritizuju, těžká situace i pro vycvičené policajty. Jen mi prostě přijde, že tam je 5 minut na jednom balkonů a všichni se na něj "dívají", když to preženu.

Reagovat
herold

Asi byly všechny dlouhý vevnitř. Video jsem neviděl, to bylo 300 m? Takhle daleko?

Reagovat
patas92

Bylo to dost zoomnute, takže to neumím odhadnout, možná míň.

Reagovat
Maximm9

Nebylo Tak do 80m podle me. Byl tam celkem zoom na tom videu, ale podle me stali do 100m od budovi

Reagovat
herold

Hmm, to je obrovská dálka pro krátkou, pokud se pohyboval tak absolutně bez šance a to dost možná byla viděl jenom část těla, pokud tak je zábradlí....

Reagovat
Čenda

Mrkni na to video na redditu.

Nakolik je pravděpodobný, že by některej z těch dolních policajtů střílel, kdyby měl vnitřní jistotu, že třetí, navzdory tomu, že by neměl přímý svolení k palbě?

Reagovat
Čenda

*trefí

Reagovat
herold

Nepotřebuješ přímý svolení k palbě, pokud někdo střílí do lidí, může ho policista zastřelit i bez výzev, natož nějakého svolení, takhle to vůbec nefunguje. Žádné svolení není, všechny rozhodnutí jsou na tobě.To by byl asi případ nějakého rukojmí a dlouhodobého vyjednávání, kdy pak velitel zásahu dal svolení odstřelovači..to ale fakt moc není, spíš vůbec.Toho frajera by mohl zatřelit i civil, nutná obrana, krajní nouze.

Reagovat
Čenda

No mě by to nenapadlo, ale v tom videu to je..

Reagovat
herold

Říkal mu to kameraman- civil, nepotřebuje svolení někoho, kdo sedí 10km od akce. Jinak tohle byla dálka, vidět byl vždycky jenom na chvilku...

A teď si představ,že jsi někde v prvním patře budovy, kde jsi nikdy v životě nebyl, a dozvíš se, že je pod ukrajinskou vlajkou..a jak se tam kurva dostat?

Na závěr byly slyšet výstřely, pak už byl mrtvej?

Reagovat
vacin

Jo ten kameraman potvrdil, že po konci toho videa bylo po něm

Reagovat
herold

A policie se na ochoz dostala a on se hned zastřelil ?nebo se zastřelil a až pak tam přišli, za jakou dobu po jeho zastřelení?

Reagovat
vacin

Co jsem pochopil už po něm stříleli i policajti na ochozu.

Reagovat
herold

Hmm, střelím od boku, ale musí to ven....za mě tohle je dobrej čas, k přihlédnutí ke všem problémům, které mohli mít a o nichž nemám ponětí, je tohle fakt rychlé.

Reagovat
GabrielBatistuta

taky myslim

Reagovat
Čenda

jinak to, že v tom videu se ptá kameraman, jsem nevěděl, to se proflaklo až o něco později, takže ten svůj hloupej dotaz na svolení ke střelbu beru zpět.

Reagovat
herold

V pohodě .

Reagovat
Cotton

Jak se zastřelil tou dlouhou zbraní? Nepřišlo mi, že by to mohl nějak na sebe natočit, zvlášť pokud už teda vylezla na střechu policie a střílela na něj.

Reagovat
Fakt

Nesleduj tolik ty kriminálky v TV .

Reagovat
mayday

Já nevím, jak dlouho trvalo, než ho poprvé uviděli na tom balkonu a než bylo po něm, prej pár minut. Ale nemyslím si, že luskneš prstem a střechy jsou za dva minuty obsazený snajprama.

Reagovat
kattos

Nezapomen, že to není tak že prostě tam nasprintuješ, nikdo neví jestli nemohl být druhý útočník

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby šlo předem předpokládat, kde se bude nacházet, co bude dělat apod., tak jak teď děláš chytráka, protože jsi viděl video, tak by byl ten svět hned hezčí. Ale realita je bohužel jiná, situace je v té chvíli vypjatá, nepřehledná a za mě je naprostý humus tady vytahovat pochyby ohledně zákroku těch, kteří tam jeli vsadit vlastní životy a pokusit se jak nejlépe umí někoho zachránit a toho hajzla zneškodnit. Jdi si pustit Seagala nebo Stathama a představuj si u toho, že takhle to vše funguje…

Reagovat
patas92

ok

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Pepe1911

ten nadhled a informace prostě v tý situaci nemáš. Jen chaos strach a smrt.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Čenda

kupředu, zpátky ni krok.

Reagovat
mayday

Reagovat
Kiss Me Polka!

wat?? sniper si připravuje pozici hodiny dopředu a ani z ní nemůže střílet kamkoli ale jen do oblasti, kterou si předem vybral

Reagovat
fenixLFC

psssst, v sniper elite a podobnych hrach hocikam dobehnes za par sekund a mozes hned strielat. hadam nebudeme verit realite ked mozme vychadzat z PC hier

Reagovat
patas92

Proč?

Reagovat
Kiss Me Polka!

právě nedávno jsem o tom četl rozhovor, jsem teď ve vlaku a nedaří se mi to najít, poslu později. ve zkratce protože si musí vybrat místo, vybrat pozici, kam bude střílet a připravit zbraň na tu vzdálenost, aby střílel přesně.

Reagovat
patas92

Tak ale to bude spíš platit pro nějaké armádní odstřelovače při cílených akcích. Policajt při krizové situaci si přece nic plánovat nemůže.

Reagovat
Kiss Me Polka!

to asi ano, ale opravdu si nemyslím, že je možné tam dostat sniper a do pěti minut a během ještě těch pěti minut ho sejmout.

vždyť vůbec nevěděli, ze vyleze ven, nevěděli kde

Reagovat
patas92

Jo, to beru

Reagovat
Muffi

Projektil i ze sniperky je dost maly a lehky a na delsi vzdalenost specialne v odkrytem prostoru si s tim vitr hraje.

V zastavbe jako je Praha, kde jsou strechy dost clenite pak bude slozite najit vhodne misto, zvlast kdyz strilis na jinou strechu a ne na zem.

Ale jen hadam, nejake znalosti o armade mam ale detaily boje me nikdy moc nezajimaly.

Reagovat
Pepe1911

Předpokládám, že střílel někde naproti mostu, takže tam postavit snipera někde do Rudolfina maximálně. Nejlepší řešení bylo vtrhnout do budovy a zneškodnit, což se asi víceméně stalo.

Reagovat
GabrielBatistuta

Od nahlaseni po zneskodneni 21 minut. To mi prijde jako slusnej cas.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Čenda

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Cotton

Reagovat
Pepe1911

No typíčo ty o tom víš fakt hovno.

Reagovat
herold

A k čemu jsou rámy v tomto případě? Úplně k hovnu.

Reagovat
FKVZLFC

Faktem je, že hlavní budova FF UK je prostupná a dlouhodobě takřka bez kontroly. Po budově obchází patro po patře pořád dokola letargický sekuriťák-prduch, co má za úkol se akorát periodicky čipovat na určitém místě po budově. Kdo někdy viděl hlavní vchod, respektive vrátnici a její osazenstvo, tak potvrdí, že dovnitř bys nerušeně proved stádo buvolů. A pokud by tě přece jen odchytli, tak bys to vzal zadním vchodem/vjezdem, tam stačí počkat, až tudy někdo vyjde, a jseš úplně nepozorovaně přímo uprostřed na dvoře (mmj. je tam přístup k autům nebo třeba do suterénu).

Reagovat
Pepe1911

FF UK ale není jaderná elektrárna

Reagovat
fabec1222

Tak nevim jak jinde, ale v rámci mých studií na VŠ, tedy TUL a UJEP, tak kdybych tam nakráčel obalenej výbušninou, v každý ruce samopal, tak prostě otevřu dveře a jsem vevnitř...Toť vše.

Reagovat
fenixLFC

jedine miesta kam sanedostanes su rozne labaky alebo fakulty s drahou technikou. inak vsade prejdes uplne v klidu, aj ked tam je vratnica

Reagovat
FKVZLFC

Souhlasim, to je spis podotek zevnitr, aby nebyla zvenci nejaka predstava, ze tam treba nejaky bezp. opatreni jsou a akorat nefungovaly... Ony tam vlastne ani zadny nejsou, otazka je vubec, jaky tam by muzou...? Zvlast treba ta filda, kde navic je takova domacka, otevrena a pohodova atmosfera (coz zas nemyslim nijak zabarvene, jen konstatuju, kdo tam nekdy byl, snad chape, pejorativne takovy to slunickarstvi). Nevim no, na CZU vysvlikali holky u ramu pred automatizovanyma zkouskama na pocitacich, to je zas extrem a ulet (pro me teda; zas jen konstatuju, aby se toho nejaky troll nechyt).

Reagovat
Cotton

mám stejný zkušenosti, kontroly žádné, ale hádám, že to se teď změní.

Reagovat
fabec1222

Pochybuju. Potažmo možná na čas, pak začnou studenti nadávat.

Reagovat
naheCZ

Faktem je, že vzít si cestovku a do ní celej ten palebnej arzenál, tak si to v pohodě pronesu do jakékoliv fakulty. Kontroly nikde nejsou, cestovku nosí do školy ke konci týdne každej druhej, žádný podezření by si vůbec nezpůsobil...

Reagovat
Muffi

Na VS chodi dospeli lide, u vetsich fakult nejde mit ramy nebo ty lidi kontrolovat proboha

Reagovat
oli9

hlavně to byl student takže i kdyby čipy rámy atd vše b yveděl a prošel

Reagovat
Benfica

V portugalsku tomu dokazali predist tak, ze informacna sluzba a kriminalka v spoluoraci s FBI vystopovali podozrivu cinnost uz na dark webe..

Ale neda sa asi zabranit kazdemu jednemu, je to komplikovane.. na finalne vyhkdnotenie co sa dalo robit a ci nieco asi sa "treba vyspat" a prebrat zo soku..

Taky celkom podareny den to mohol byt

Reagovat
vacin

Předpokládám, že tam dotyčný sháněl na darknetu zbraň, tam máš asi nějakou stopu předem, ale pokud vlastnil zbraň legálně, tak se tyhle indície asi sbírají těžko...

Reagovat
Benfica

Jo, v Portugalsku sa ani neda mat zbran legalne.. len profesne, policia, armada a podobne..

No prave preto som dodal, ze bude asi nemozne odhalid kazdy takyto teroristicky atak..

Reagovat
Pepe1911

dík, to jsem nevěděl

Reagovat
Čenda

Fakt?

Reagovat
Benfica

Jop, tam su na to strasne prisny..

Licenciu moze ziskat z civilov realne len niekto kto manipuluje s vacsim mnozstvom hotovosti, pripadne na ochranu zivota, ale to musia byt na to relevantne dokazy

Z ministerstva zahranicia sr:

"Podľa zákona č. 3/2006 z 23. februára o novom právnom režime zbraní a streliva a jeho neskorších zmien a doplnení sú nože motýle, boxery, vrhacie nože, dýky a vrhacie hviezdice zakázané zbrane. Nože zakamuflované/skryté do iných vecí (napr. do mobilných telefónov, topánok) sú taktiež zakázané zbrane. Nože, ktoré nie sú určené na lov (lovecký lístok), šport, zberateľstvo sú zakázané zbrane.

Obranné plynové spreje plnené korenistým plynom sú považované za zbraň typu E – na ich používanie a držanie je potrebná licencia. T. zn., že držanie podobných sprejov bez licencie je nezákonné a sú zabavené. Porušenie legislatívy môže byť predmetom pokuty"

Reagovat
Pepe1911

Jako že si slečna nemůže dát do kabelky pepřový sprej, který nemá dlouhodobé následky? Zajímavá legislativa každopádně

Reagovat
Benfica

Tak skupina E:

obranné spreje s plynem, jehož aktivní složkou je kapsaicin nebo oleoresin z pepře (pepřový sprej); elektrické zbraně do 200 000 V s bezpečnostním mechanismem; palné zbraně a jejich střelivo průmyslové výroby, vhodné pouze k výstřelu nekovových střel, původně navržené k eliminaci jakéhokoli možného smrtícího útoku a schválené Národním ředitelstvím PSP.

Existuju skuliny B, B1, C, D, E, F. Každá má inú licenciu, predpokladám, že pri skupine E tie podmienky nebude ťažké splniť, už keď to teda niekto chce

Btw za rok 2022 bolo obnovenych a vidaných len 190 licencii, dokopy by mali byt aktivne 7 700 (zdroj nejaky clanok v slovencine/cestine) neviem na kolko je mozne tomu verit

Reagovat
Pepe1911

jsem si právě myslel, že těch licencí bude mrtě málo. Dík, tohle je taková zajímavost pro studium na dlouhé zimní večery, porovnat kriminalitu a tak, super inspirace. Maj to propracovaný celkem

Reagovat
Benfica

V pohode

Ak chces este ohladom kriminality a bezpecnosti tak global peace index je celkom fajn zhrnutie, porovnava to viacero faktorov.. nie je to dokonale, ale nic prepracovanejsie som nenasiel

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Global_Peace_Index

Reagovat
Benfica

A uz ked mi to gpt prelozil tak rychlo.. mozno niekoho bude zaujimat

Jsou to zbraně třídy B:

krátké opakovací nebo poloautomatické palné zbraně.

Jsou to zbraně třídy B1:

poloautomatické pistole s ráží 6,35 mm Browning (.25 ACP nebo .25 Auto);

revolvery s ráží .32 S & W Long.

Jsou to zbraně třídy C:

dlouhé poloautomatické, opakovací nebo jednotlivé výstřely palné zbraně s drážkovaným vývrtem;

dlouhé poloautomatické, opakovací nebo jednotlivé výstřely palné zbraně s dvěma nebo více hlavněmi, pokud alespoň jedna z nich má drážkovaný vývrt;

dlouhé poloautomatické nebo opakovací palné zbraně s hladkým vývrtem, kde délka ne přesahuje 60 cm;

krátké jednotlivé výstřely palné zbraně pouze vhodné k výstřelu střeliva s centrální náplní;

palné zbraně ráže do 6 mm pouze vhodné k výstřelu prstencové náplně;

repliky palných zbraní, pokud jsou používány pro sportovní střelbu;

vzduchové zbraně s ráží vyšší než 5,5 mm.

Jsou to zbraně třídy D:

dlouhé poloautomatické nebo opakovací palné zbraně s hladkým vývrtem déle než 60 cm;

dlouhé poloautomatické, opakovací nebo jednotlivé výstřely palné zbraně s drážkovaným vývrtěm déle než 60 cm, vhodné pouze k výstřelu střeliva určeného pro hladký vývrt;

dlouhé jednotlivé výstřely palné zbraně s hladkým vývrtem.

Jsou to zbraně třídy E:

obranné spreje s plynem, jehož aktivní složkou je kapsaicin nebo oleoresin z pepře (pepřový sprej);

elektrické zbraně do 200 000 V s bezpečnostním mechanismem;

palné zbraně a jejich střelivo průmyslové výroby, vhodné pouze k výstřelu nekovových střel, původně navržené k eliminaci jakéhokoli možného smrtícího útoku a schválené Národním ředitelstvím PSP.

Jsou to zbraně třídy F:

obušky, šavle a další bílé zbraně tradičně určené pro bojová umění;

repliky palných zbraní určené pro sbírku;

nezpůsobilé palné zbraně určené pro sbírku.

Reagovat
Čenda

díky za osvětu.

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Tak by to mělo být všude.

Reagovat
Benfica

Suhlasim

Reagovat
Pepe1911

Jo i ne, zkus provést invazi do USA. Vše je relativní.

Reagovat
pingla

podám přihlášku do myslivců, pověsím kopačky na hřebík a za dva roky mám brokovnici, se kterou mohu vysypat celý ples

Reagovat
Cotton

Reagovat
Salfovic

Jak je vůbec možné legálně vlastnit takovou zbraň, za jakým účelem ?

Reagovat
vacin

Co jsem četl, tak pro sběratelské a sportovní účely. Poloautomatické zbraně lze získat legálně relativně lehce složitější to je u automatických.

Reagovat
Čenda

Sportovní střelba, vysoká zvěř. Ty nejběžnější. Říkali v tv

Reagovat
kylo ren

Skoda že ho nechytli živého...

Reagovat
Sandstorm

Proč? Zbytečně bychom ho dokonce jeho života živili.

Reagovat
Luka3enko

Protože dosáhl toho co chtěl a to může inspirovat dalšího dementa aby učinil takovou "velkolepou" smrt

Reagovat
Greny

V base by dostal bídu a hodil by si to casem

Reagovat
Luka3enko

To je možné, ale neměl by tak snadnou smrt jakože "jen" skočí, nebo zmáčkně spoušť. Předpokládám, že uškrtit, nebo vykrvácet se je mnohem náročnější a trvá to dýl, ale nejsem expert na sebevraždy. Jen si myslím pocitově, že to musí být mnohem těžší

Reagovat
Salfovic

Ta to bych moc nesázel.

Reagovat
vacin

Pokud by se prokázalo, že on zabil to dítě v Klánovicích, tak určitě.

Reagovat
Salfovic

Tak pořád by to byl vrah s rekordním skóre, těžko říct.

Reagovat
Vinci

Ještě by ho pustili na svobodu na základě posudku podobnýho dementa, u kterého prošel přes psychotesty když zadal o zbrojak

Reagovat
Sandstorm

Na svobodu asi ne, ale ústavní léčba někde v Bohnicích by se z toho udělat dala...

Reagovat
Vinci

Jasne, ale z ty by ho třeba za 10 let klidně dokázali pustit

Reagovat
Sandstorm

Je zvláštní že zrovna magor s takovými sklony, legálně vlastní takovej kanón, na jehož koupi musí mít povolení od Policie. Tohle by taky chtělo prověřit na základě čeho to povolení dostal. Co psychologické testy? Je děsivé kolik takových magorů s tímto myšlením tady může běhat po světě, ale prostě nemají přístup ke zbrani.

Reagovat
Kincl

Nemohl tu zbraň ukrást jeho otci, kterého zastřelil?

Reagovat
Sandstorm

To ne. Zbroják a povolení měl přímo ten vrah. Je to potvrzené.

Reagovat
Sandstorm

Zdroj Policejní prezident Vondrášek na ČT24. Dokonce vlastnil několik zbraní.

Reagovat
Kincl

Taky mohl být že začátku normální a jebnout mu mohlo třeba nedávno. Když si uděláš zbrojak tak nevím, zda se chodí na nějaké psychologické "přezkoušení"

Reagovat
Sandstorm

To taky nevím, ale byl to student premiant takže by to do něho nikdo neřekl. Jeho motivaci - byl to člověk s vysokým IQ nejde pochopit. Ještě navíc když se prý inspiroval nějakým útokem v Rusku a honil nad tím na Telegramu. Prostě psychopat.

Reagovat
Salfovic

Masoví vrazi většinou mají vysoké IQ.

Reagovat
Maximm9

Presne Neco takoveho vetsinou zadny hlupak neudela. Ale vetsinou to jsou velice inteligentni lide, kteri si to dokazi krok po kroku naplanovat.

Reagovat
herold

Nemělo by se. Ale může tě tam poslat třeba tvůj obvoďák, když bude mít podezření. Nebo možná i policie, pokud by s tebou byly problémy.

Reagovat
Sandstorm

Problémy nebyly, podezření asi nebylo. Navenek asi působil OK, ale uvnitř se muselo odehrávat cosi shnilého.

Reagovat
herold

Je to hnus, a nemocnejch mezi náma jsou mraky lidí.

Reagovat
Čenda

A ti lidi mají zbrojáky, řidičáky, a co je nejhorší, děti

Reagovat
pobody's nerfect

Může. Otázkou je, jak často chodíš k obvodakovi. Já tam nebyl už aspoň 7 let.

Reagovat
herold

No dyť tak to myslím a ikdyž se z tebe stane psychopat, tak i kdyby jsi tam šel s chřipkou, tak na to nepřijde. Musel by si tam jít třeba s psychickejma problémama..pak by tě tam odeslal.

Reagovat
FiX

Hlavně týpci co maj ty dlouhý zbraně nebo i několik by měli chodit na ty testy ročně, nebo min každý 2 roky. Fotr dělá silnoproudý rozvody a taky musí pravidelně na zkoušky různejch vyhlášek aby dostal povolení dělat, tak proč by neměli chodit oni?

Reagovat
Cotton

Reagovat
herold

netuším, jesli jsou na to kapacity a myslivecká lobby taky bude mít slušnou sílu..

Reagovat
Maximm9

Tak nikdo asi ted netusi, jestli ty psychicke problemy resil s doktory nebo ne. Pokud ne, tak na to nemel ani papir a nebyl pro nej si takove zbrane poridit.

Ale v Cesku neni problem si poridit zbran ani kdyz mas psychicke potize. Rozdil je v tom, ze musis udelat nejake testy navic, ktere pokud udelas, tak nic nebrani k ziskani prukazu. Je to neco jako psychotesty pro profesionalniho ridice, ktere udela i totalni psychopat

Reagovat
Vinci

Protože psychologické posudky jsou u inteligentních lidi úplně k hovnu často

Reagovat
Pepe1911

Psychologické testy průmerně inteligentní psychopat dokáže úplně v pohodě obejít

Reagovat
Pepe1911

*resp lehoulince nadprůměrně inteligentní

Reagovat
Greny

Lidí jste normální? Zemřelo zbytečně minimálně 15 lidí, mohl tam být kdokoli z nás, z vás, policie udělala co mohla, všem pozůstalým to rodiny nevrátí s vy zde budete řešit co mohlo být jinak?

Jsou tři dny do Vánoc a minimálně 40 rodin má po vánocích někteří už je nikdy slavit nebudou a my zde budeme řešit co mohlo mělo být jinak co by kdyby, taky to mohl být masakr ještě větší

Zapalte svíčku vzpomeňte si na ně každý rok a držte palce rodinám pozůstalých a tem co jsou zraneni

Reagovat
FKVZLFC

Reagovat
0:1

Vždycky je nějakým lidem jasný, že to co se stalo se stát muselo a že se tomu tak nebo onak dalo zabránit. Bohužel málokdy se tyhle supermozky co vidí do budoucnosti projeví předtím, než se něco stane.

Reagovat
Salfovic

Nesouhlasím s rozvíjením konspirací o tom, co policie posrala, ale že udělala maximum v tuhle chvíli prostě nevíme.

Reagovat
Pepe1911

i know that i know nothing.. OH wait

Reagovat
andrew96

Tak tu chvíli držím hubu prostě.

Reagovat
kylo ren

Bych pod takovými clankama uzavřel diskuze

Reagovat
Greny

Reagovat
Luka3enko

Reagovat
delfin

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Ligter

konečně by je někdo četl

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
ratusek

Reagovat
xjert02

Reagovat
Luka3enko

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Ligter

Reagovat
Cechino

Reagovat
oli9

Strašné... Zbabělec a slaboch ty videa jsou strašné

Jinak vypisoval kktiny na netu jak všechny nenávidí a podobné sračky..

Tomuhle se nedá zabránit... Dělo se to vždy a všude ... A magor pokud chce zabíjet bude zabíjet....

Hepnarová , Uherský Brod... Ostrava atd

Reagovat
vacin

Přesně, tady ti magoři jednotlivci jsou v podstatě nevystopovatelní a pokud někdo má legální zbraň, tak ho nevystopuješ ani při získávání zbraní.

Reagovat
vacin

Jinak klobouk dolů před tím kameramanem Formanem, který po něm začal křičet ať střílí po něm a nestřílel tak po utíkajících studentech.

Reagovat
Čenda

zatím největší známý hrdina dne. Absolutní borec.

Reagovat
GabrielBatistuta

Je to video nekde cely? Videl jsem jen kousek a na seznamu byl jen prepis.

Reagovat
Čenda

Jsou tu odkazy, nejlepší asi ten reddit.

Reagovat
GabrielBatistuta

dik

Reagovat
Pepe1911

Asi fanoušek Wachowských

Reagovat
kattos

Já se ptám, proč ten policista co byl u něj, s tím glokem, nenalákal někoho k sobě nějakou střelbou (trefit ho nemohl) aby přitáhl ještě více pozornosti

Reagovat
vacin

Však po nich začal střílet i bez toho.

Reagovat
kattos

Pravda, nakonec jo, škoda že to inicoval ten novinář, respekt kněmu ale

Reagovat
doshcz

protoze to bylo na kratkou zbran daleko a nechces trefit okno nebo ten barak prestrelit, jeste foukalo jak svine

Reagovat
kattos

Jasný, proč ale nevystřelil do vzduchu, aby ho na sebe natáhl?

Reagovat
Imos

to křičel ten polda ne?

Reagovat
vacin

Podle rozhovoru oba dva.

Reagovat
Imos

ok, tak to respekt Formanovi, jsem myslel, že to křičí jen ten polda

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pithivier

Premyslim nad akceschopnosti PCR. To video od Formana trva asi 5 a pul minuty, po celou dobu policiste vedeli kde strelec je a ze ohrozuje dalsi zivoty, v tu chvili tam uz musely byt prvosledove jednotky, coz jsou policiste trenovani na podobne zasahy. Nicmene za vic nez 5 minut co policiste vedeli, kde pachatel je, tak se nenasel jediny policista, ktery by do toho pateho patra vybehl a pokusil se ho zneskodnit. Mam pocit, pokud by se ten zmrd sam neodstrelil, strilel by tam nerusenr po lidech jeste ted. Jsem asi kritik, ale tohle povazuji za velke selhani policie a je velkym stestim ze se ten * oddelal sam.

Reagovat
Kincl

Jako můj názor, byť policista tak přece nevbehnes do budovy kde jsou studenti a střelec na střeše s tím, že nevíš zda někde v budově "nekempí" komplic a nečeká někde u dveří. Bohužel si myslím, že jdeš a postupujes pomalu.

Reagovat
pobody's nerfect

Lidé mají tendenci zpětně posuzovat situace dle známých informací. Které ovšem v dané situaci nikdo nevěděl. Typicky, proč neevakuovali palacha, když ho na Celetné nenašli.

Reagovat
vacin

Ano policajti nemají jistotu jestli nemá v budově komplice nebo jich není víc, tak v klidu naběhnou d x patrové budovy rovnou do nejvyššího patra

Reagovat
Pithivier

Nekolikrat se na tom videu ukazal, nekolikrat vystrelil, ale co delala policie krom mluveni do vysilacky? Kdo ma teda toho strelce zneskodnit, kdyz ne policie (prvosledove jednotky) , ktera si netroufne vbehnout nahoru kvuli tomu, ze strelcu muze byt nahore vic? Mimochodem URNA ani nevyjela.

Reagovat
pobody's nerfect

Však za nějakých 20 minut od prvního oznámení bylo po útočníkovi. Za takovou dobu se spousta lidí ani nevysere.

Reagovat
Freedo

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Čenda

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Front hell

Tak v práci určitě né

Reagovat
fenixLFC

si to tu predstavuju ze prinajhorsom to reloadne ked zisti pozicie nepriatelov

Reagovat
kattos

Ono v té době nevíš jestli byl sám, takže tam nemůžeš vysprintovat jen tak na slepo

Reagovat
fabec1222

Takhle to ale funguje jen ve filmech. Řekl bych, že v reálu se opravdu důkladně nejprve mapuje situace a do akce se jde co nejvíce na jistotu.

Reagovat
Pithivier

Takze jaka je spravna taktika v soucasne dobe? Unavit utocnika az usne, nebo jako dnes, spachat sebevrazdu?

Reagovat
fenixLFC

neposlat tam prvosledove jednotky, tie maju pomcot s evakuaciou. zasah robi vycvicena zasahovka

Reagovat
Pithivier

Prave ty prvosledovky (to jsou ti borci s vestami v kodiacich) vozi v kufru dlouhe zbrane.

Reagovat
Greny

Situace je taková že když nevíš tak čekáš a mapujes situaci, co kdyby mel jeho komplic nebo více kompliců víc lidí jako rukojmí?? Vlitnes tam jednoho sejmes ostatní mohli zabít třeba sto lidi

Reagovat
Pithivier

Nad tim bohuzel muzeme maximalne polemizovat, asi tak jako, kolik dalsich lidi by zabil z toho ochozu, kdyby nespachal sebevrazdu

Reagovat
kylo ren

Reagovat
Greny

Já to myslel tak že policie nemohla vědět v ten moment zda je to jedinec co kdyby mel komplice na každým patre? Takhle jsem to myslel je to o úplně jedno co bylo pojgte vyjádřit uprimnou soustrast pozůstalým hodně zdraví ostatním

Reagovat
Pithivier

Co kdyby nespachal sebevrazdu? Je velmi smutne co se odehralo, nejakou diskuzi zivoty bohuzel nevratime.

Reagovat
vacin

Však po něm už stříleli policajti navrchu

Reagovat
Fakt

Tak sebevraždu zřejmě spáchal protože věděl, že je už v prdeli a za 2 sekundy mu přiletí kulka do palice od policie. Ale ne, ty si asi myslíš, že kdyby se nezabil tak tam střílí ještě teď ne?

Reagovat
smazaný uživatel

A pokud se nezasebevraždil, tak tam střílí dodnes

Reagovat
Lemond Laws

Tvl, drž už hubu

Spáchal sebevraždu protože už po něm policajti pálili a věděl že je hotovo ty demente

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Salfovic

Taktika Butche Cassidyho a Sundance Kida.

Reagovat
kylo ren

Ty být polda tak bys tam jistě sám vyběhl že....

Reagovat
Pithivier

Viz. Americka policie, ktera se ma v takovem pripade hrnout do okamzite akce, ne hulakat do vysilacek schovani za autem. Chapu, po valce je kazdy general (i ja), ale minimalne meli po nem strilet osobnimi zbranemi, aby ho zamestnali nebo nekde pribili, kde by mel omezene moznosti. My jsme proste narod, ktery nerad bere zivoty, coz je skvele, krom takovyhle situaci.

Reagovat
Pepe1911

Takže to má co dočinění s "národem", co "nerad bere životy" ok draku

Reagovat
Salfovic

Třeba ta americká policie, co nedávno čekala daleko delší dobu, zatímco vrah si vesele střílel ve škole ?

Reagovat
Pithivier

Ta taky casto nekona, jak by mela, ale rozdil tam je, nepouzil jsem vhodny argument

Reagovat
vacin

Ne celé tvé působení je nevhodné a tvůj dementní argument to jen podtrhl

Reagovat
Pithivier

V pohode, me fakt netankujou negativni reakce, a pobavilo me kolik lidi se to tady dotklo

Reagovat
vacin

Tak ono dementní příspěvky reakce obvykle přitahují

Reagovat
Pepe1911

Je to rebel!!!

Reagovat
vacin

Reagovat
smazaný uživatel

Policie má dle tebe fungovat tak, že budou bezhlavě pálit do prostoru bez toho, aby věděli, co se za pachatelem nachází? Jestli tam třeba není další osoba, jestli tam zrovna nebudou jeho kolegové, kteří mezitím stihli projít budovu a zrovna vejdou do střelby hrdiny z ulice, který má takové sebevědomí, že dokáže na takovou vzdálenost z devítky trefit někoho, kdo se pohybuje a ještě za zábradlím? Z ulice, kde jsou kolem něj očividně pokřikující civilové, které tak ohrozí taky tím, že na ně strhne pozornost? Takovou policii chceš, aby místo předávání informací díky tomu, že má nějaký vizuální kontakt, začal bezhlavě střílet s minimální šancí tímhle něco vyřešit? Ne, neodpovídej, radši nepiš nic a jdi rovnou do prdele

Reagovat
Pithivier

A co kdyz ne? ten Forman udelal nejlepe jak mohl, aby strhl pozornost na sebe a strelec tak nepalil na skupinu lidi. Ale pojdme se shodnout, ze vyckavani v tomto pripade bylo opravdu na miste

Reagovat
Pepe1911

Víš něco o strelných zbraních a centru Prahy

Reagovat
Pithivier

Takze je v poradku, nedelat nic a nechat ho strilet po lidech z ochozu jo

Reagovat
herold

Nedělal nic? Dal hlásnou službu, nic moc víc dělat nemohl.

Reagovat
vacin

Však za 21 minut od nahlášení bylo po něm a ano zabil se sám, ale v době, kdy už po něm stříleli policajti uvnitř

Reagovat
Kily

a čtyři minuty od nahlášení do chvíle, kdy do budovy vstupoval první policista

Reagovat
Fakt

Nedělat nic Všichni ti policiste a další záchranáři tam riskují vlastní životy a pak nějakej dement napíše na internetu z gauče že nedělají nic. Dej si facku, exote.

Reagovat
Pepe1911

lidi jsou rúzní

Reagovat
GabrielBatistuta

ty si píča

Reagovat
Salfovic

Ten co tam řve, ale nebyl Forman ale nějaký policajt, ne ?

Reagovat
Imos

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo nevyčkával. Tys viděl jedno video a podle toho soudíš celý zákrok. Jsi prostě jen dement, co se doma nudí a jako zábavu si zvolil psaní hloupých příspěvků na internet.

Reagovat
kylo ren

Spíš bych řekl že to bude john mcclane

Reagovat
Salfovic

Zase na Vánoce.

Reagovat
pingla

háánzi!

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Front hell

Přece není možné aby si byl tak hloupý

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Cechino

ty demente

Reagovat
Pepe1911

Je mi líto, že i Praha už dnes trpí pod kopyty asociálnich dementů. Upřímnou soustrast.

Reagovat
mayday

Teď mluvil dobře bývalej policajt na CT24. Na všechno jsou postupy, ten policajt z ulice na chodníku nemůže jen tak začít střílet z pistole někam na ochoz, kde neví, jestli třeba tam ten magor nemá rukojmí.

Ten policajt udělá něco "blbě" a pak ho bude půl roku vyšetřovat nějakej kretén z GIBSu.

Myslet si že za dvě minuty je někde na střeše snajpr, kterej trefí toho magora v klidu do hlavy, takhle to opravdu nefunguje.

Reagovat
Pepe1911

Někdy to pomůže, někdy uškodí... Vždycky se nezavděčíš.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Zephyr

Reagovat
zrzek999

Reagovat
Lemond Laws

To je sice hezký.

Ale podat to tak, že radši nebudu nic dělat v této šílené události, abych neměl opletačky s úřadem.

To je taky vyjádření jak polib mi prdel.

Jinak já určitě polici nekritizuji. Nic o tom nevím a vyřešili to rychle a asi dobře.

Reagovat
mayday

Já jen nahazuji, jak by to asi mohlo být. V tu chvíli to ti policajti neví, jestli je tam sám, kdo všechno je v budově, jestli tam nemá komplice, jestli vedle něj neleží rukojmí. Vše se řeší za pochodu a v reakci na situaci.

Ano, stačilo vysprintovat na střechu a chlapa zneškodnit, maličkost.

Ale takhle to asi v reálu nefunguje, jak zásah v budově, tak střelba z chodníku někam na střechu, tak situace, že odstřelovač bude během minuty někde na vhodném místě a sejme ho.

Hodně lidí si to představuje jak ve filmu.

Reagovat
Lemond Laws

Ale ano, já souhlasil i s tím co si napsal a celý ten zákrok byl určitě v pořádku ohledně nějakých postupů a správnosti. Já policii vůbec nic nevyčítám. A hlavně o tom nic nevím.

Ale jenom jak si psal tu větu s tím gibsem, tak mi to přišlo trochu divný. Myslím, že to je to poslední na co policajti ve fakt vážný situaci myslí

Reagovat
mayday

Včera ten policajt to říkal na CT24, pust si to. Střílel kdysi v ohrožení po autě, kde byl prokazatelně borec, po kterým šli. A GIBS ho potom opravdu půl roku vyšetřoval.

Já neříkám, že ten policajt na chodníku myslel na GIBS, ale mají určitě nějaký postupy a jen tak začít střílet z chodníku na střechu asi nejde. Ostatně i ten novinář po něm chtěl, ať vymůže povolení střílet.

Reagovat
Čenda

Otakar Foltýn

Reagovat
delfin

zdroj?

Reagovat
Čenda

Byl ma čt včera s tím bývalým cajtem.

Reagovat
Fakt

Škoda, že policii nenapadlo podívat se na diskuzi na EF co si o zásahu myslí místní experti, obětí mohlo být daleko méně.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych operační střediska zrušil a platil místním expertům. Akorát by sem někdo přepisoval telefony oznamovatelů a pak by se mohlo diskutovat o tom, jak by se mělo zakročit

Reagovat
masina_LFC

ja keď to tu čítam tie odborné názory, čo a ako mali policajti spraviť, tak sa len chytám za hlavu... a ešte väčšia škoda, že tam neboli osobne... tí by ho zneškodnili aj s vreckovým nožom

Reagovat
vacin

A najdou se tací, kteří by tomu předešli po vzoru Járy Cimrmana a zápisech v třídní knize

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
fabec1222

Tak ono stejně tak stačilo, aby sem odpovědné osoby koukli na začátku covidu, potažmo na začátku války na Ukrajině a hned by měli jasno, jak postupovat

Reagovat
Cotton

Když se řeší jakýkoliv fotbalový i nefotbalový problém, svět by se měl řídit podle místních rad.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
r.mrazik

Totálně šílený.

Bohužel se lidi (a média) nepoučili s tím, že by měli spise držet hubu.

Co se za těch pár hodin vyplodilo sraček je neskutečný.

Honba za senzaci totálně zničila novinářinu a sociální sítě nějaké lidské vnímání.

Pak se můžou zase vydávat články, jak společnost, lidi a média pochybili.

Chudáci ty děti, rodiny...naprosto hrozný konec roku.

Reagovat
Salfovic

Nečetli jste někde ucelený průběh události ?

Reagovat
FKVZLFC

Jo, ale ve skupine...

Reagovat
Salfovic

Každopádně nám tyhle případy nepěkně přibývají. Čtvrtej za deset let a před tím od Hepnarové prakticky nic.

Reagovat
Shevchenko

Uherský Brod, Poruba a ten čtvrtý byl kdo?

Reagovat
Kincl

Byla hospoda, nemocnice a ta škola, kdy ta ženská někoho pobodala ne?

Reagovat
Salfovic

Ten úmyslný výbuch v paneláku.

Reagovat
inferno08

V Bohumíně. Ale nebyl to výbuch. Debílek nebyl pozvaný na rodinou oslavu, tak vzal benzín a polil vchodový dveře do bytu a zapálil. Ten byt začal hořet v 11. patře. Šest lidí uhořelo a pět jich před ohněm vyskočilo z okna.

Reagovat
Shevchenko

Tak on asi myslí Frenštát pod Radhoštěm. Achjo, tři z pěti se staly v MS kraji

Reagovat
inferno08

Aha, tak pak jich je teda pět...

Reagovat
Salfovic

Ten Bohumín jsem nepočítal kvůli tomu, že šel po své rodině.

Reagovat
Front hell

Jj. Určitě Frenštát

Reagovat
Front hell

Na to nerad vzpomínám.

Reagovat
Godwinson

Ten Telegram uz potvrdili nebo to vytvoril nejakej Ukrajinofil?

Jinak ti policajti na miste byli asi fakt supr. Skoda, ze jako celek budou asi spis k smichu. Kvuli tem, co sedi v kanclu u telefonu

Reagovat
C-M@ster

Ten je potvrzenej celou dobu. Vyvraceli to jen rusofilové.

Reagovat
Godwinson

Tusim i Vondracek k tomu pochyby vyjadroval, ale ja jen pro jistotu.

Reagovat
fenixLFC

takze len rusofilove

Reagovat
Acquanni

Je opravdu potvrzený? Řešilo se, že na tom účtu došlo k editaci příspěvku v čase, kdy to už ten dement vzdal a zabil se. To by znamenalo, že měl buď někdo další přístup, tedy někdo věděl, co má v plánu, nebo že to opravdu nebylo od něj. A já se opravdu normálně ptám na základě toho, co jsem četl, fakt nejsem rusofil

Reagovat
andrew96

Huh? Kdo to potvrdil?

Reagovat
Mastný Chobot

Spravit zo seba dementa uplne irelevantnou poznamkou o ukrajinofilovi, obdivuhodny pocin

Reagovat
Godwinson

Ani ne, demente

Reagovat
scvrklýangličan

Ale to si piš, že jo…

Reagovat
andrew96

Reagovat
Losinho

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Ligter

Reagovat
scvrklýangličan

Reagovat
20fredy20

Reagovat
TopinB

Reagovat
Cotton

Reagovat
andrew96

Nechceš se alespoň trochu zamyslet nad tím, co tu poslední dobou píšeš?

Reagovat
Čenda

Další idiot, jak houby po dešti tvl.

Reagovat
C-M@ster

Určitě bych ale zasdílel tenhle názor... je potřeba nepropadat hysterii a nevolat po rámech všude po školách...

https://twitter.com/OndrejNovacek/status/1737953134301872335

Přijde mi to jak když po pádu větve v Brně na hřbitově po celým Brně zavřeli hřbitovy dokud nepřestalo foukat:

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/zavrene-hrbitovy-brno-vitr-vetve.A181030_091917_brno-zpravy_krut

Nebo když v Berlíně někdo najel do lidí na trzích, a tak v Praze postavili bloky, v Brně cisternu a v Uherským Brodu trhy radši zrušili...

https://www.denik.cz/regiony/prazdne-namesti-brod-v-souvislosti-s-berlinskym-masakrem-zrusil-vanocni-trhy-20161221.html

Reagovat
xjert02

Reagovat
Freedo

Tak rámy nejsou samospásný, musel by tam stát ozbrojený a vytrénovaný personál, aby to mělo efekt. Ale co je špatného na těch tehdejších opatřeních ohledně vánočních trhů? Dát tam tehdy ty betonové záterasy ničemu neuškodilo.

Reagovat
mistr129

Hlavně je podle mě teď bezprostředně potom důležitý vyslat signal podobným magorum, že už to nebudou mít tak jednoduchý (i když reálný efekt bude třeba 0)

Reagovat
DelPiero137

hlavne sa vtedy jednalo o medzinarodny terorizmus a nikto nevedel ci sa nejedna o roganizovanu skupinu napriec Europou

Reagovat
$dolar$

Věří někdo tomu, že to on zabíjel v tom lese? Já teda vůbec.

Reagovat
Godwinson

Znelo mi to jako slusny sci-fi, ale dnes je mozny vsechno

Reagovat
Maximm9

Absolutne ne. Hned jsem si rikal ''o strelci lesa nevime nic, tak to hodime na tohohle typka a mame klid''

Reagovat
herold

Pokud jsou ti dva zabití "bez důvodu", tak je to vysoce pravděpodobné.

Reagovat
elChe

Trosku epizoda ze sherlocka jepici muz...prvni si vrazdu odzkouset ... Takze co by ne ...

Reagovat
vacin

Já si myslím, že to může být dost pravděpodobné.

Dva takoví magoři v jednu dobu se mi zdá šílený, i když pořád možný, ale pravděpodobnější je čin jednoho člověka.

V těch Klánovicích to byl totiž podle všeho někdo náhodný, kdo oběť neznal což vysvětluje, že policajti neměli žádnou spojitost s obětí. Navíc to musel být stejný magor, protože zabít dítě v kočárku může udělat jedině magor, což jsou všechno věci, které by seděli.

Modus operandy je sice jiný, ale on si v Klánovicích mohl zkoušet jestli má na to zabít lidi. Například u lesního vraha Kalivody to tak bylo, zabil tři náhodné lidi při čemž hlavní cíl byl masakr v metru, kdy údajně jednou už měl s taškou se zbraněmi v metru být, ale naštěstí vyměkl a když ho chytili, tak odcházel z domu znovu s taškou se zbraněmi, on ale nikdy nepotvrdil jestli byl na odchodu do metra.

Takže v tomhle by si byl tenhle s Kalivodou dost podobný.

Navíc, v co doufám, by to znamenalo, že po Česku neběhá další magor, který je schopný všeho.

Reagovat
herold

Reagovat
naheCZ

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
mayday

Taky si myslím, že si to zkusil a pak se odhodlal k větší akci.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Front hell

Reagovat
Cotton

Reagovat
Nikikrew

Podla policie balisticka expertiza preukazala zhodu zbrani

Reagovat
Luc-Luc

To me napadlo hned, ze to na nej hodej taky a budou mit klid a uzavrenej pripad.

Reagovat
vacin

A pokud se někdy v budoucnu najde skutečný vrah, tak budou mít průser jak hovado.

Zatím s touto informací pracují a například mně hned napadlo jestli to nebyl ten stejný člověk a být policajt, tak to bude první věc, kterou budu prověřovat.

Reagovat
herold

Reagovat
Fakt

Jasně, úmyslně na sebe hodí to, že nenašli vraha otce s dítětem a tím způsobili největší masakr Česka

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Front hell

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fabec1222

Mě to teda hned taky napadlo, že to mohl být on.

Teda první jsem si myslel, že to dítě zabil ten otec a pak se zabil sám, ale říkal jsem si, že to je snad taky napadlo a prověřili to. Pak pochopitelně matka dítěte, ale věřím, že to taky dostatečně prověřili.

Reagovat
mistr129

No jaka je pravděpodobnost, že se tu během týdne vyskytnou 2 náhodní vrazi, když normálně se to děje jednou za x let?

Zvlášť jestli našli něco u toho otce doma, tak je to asi jasný

Reagovat
$dolar$

No ale modus operandi uplne jinej.

Jedna vrazda utajena a druha naopak - zcela verejna, vcetne deniku o tom, co se chysta.. a proc, kdyz to zverejnoval, tak se zaroven nepriznal k tomu v lese?

Reagovat
mistr129

Jaký deník máš na mysli? Já viděl jen ten fejkový telegram, který někdo upravoval a zamknul 2 hodiny potom co byl mrtvý.

Jinak pravděpodobný bude že si stejně jako ten lesní vrah testoval, jaký to je zabít... navíc kdyby tu první udělal veřejnou, nemůže pak udělat druhou.

Vzhledem k té balistice ale zbývají dvě možnosti - buď on, nebo někdo z jeho rodiny, přičemž to druhý je asi dost fantasmagorie.

Reagovat
mistr129

Tak už je jasno, když mají balistiku, není o čem

Reagovat
Jacks11

všichni zdejší pseudopisálkové a SWAT od klávesnice, si mohou jít podat k přihlášku k PČR, nejlepe na prvosledové útvary jako je OHS nebo PMJ Praha, projít výcvikem na prvosled a poté nám všem ukázat své kvality na cvičení AMOK situace, respektive aktivního střelce...jistě se kolegové na PMJ hodně přiučí, teda pokud vůbec uděláte 18 kliků a uběhnete 1km..případně nezastřelíte svého kolegu při manipulaci se zbraní... všichni Policii ČR pochválí, včetně bývalých z URNY a tady budou zas experti na všechno od umaštěný klavesnice od CSka dávat rady...fakt experti na vše... REPRE, COVID, zákroky policie

Reagovat
twerp

Zeptám se, jak se řeší orientace v takové budově? Je tam někdo s kamerou a někdo, kdo je z venku navádí? A používají se plány budovy nebo se musí sehnat někdo, kdo budovu skvěle zná? Přecijen zasahující policisté tam přeci nemůžou jen tak naběhnout, ale musí dodržovat postupy, kvůli ochraně zdraví svého i ostatních, a i když věřím, že jsou skvělé trénovaní, tak to prostě nějaký čas zabere, takže by si nedávalo smysl, kdyby tam šli naslepo a zkoušeli kudy se na tu střechu vlastně dostanou.

Reagovat
fenixLFC

urcite su koordinovani zvonku niekym kto ma plany/pozna danu budovu a ten ich instruuje kam ist atd...co zrovna na filde by mohli zaviest obecne, tam najst napriklad zachod je skoro nadludsky ukol

Reagovat
twerp

Ono totiž tu pár lidí kritizuje těch 21 minut, že je to dlouho. Ale vlastně uvědomit si, co se děje, informovat relevantní lidi, vydat rozkazy, dostat zásahovku z bodu A do bodu B, sehnat někoho, kdo budovu zná, dostat jej na místo odkud může navigovat a pak teprve může začít samotný zásah. Do toho další spousta věcí, které si neumíme ani představit. To musí být náročná koordinace jako prase a mě těch 21 minut přijde jako skvělý čas.

Reagovat
GabrielBatistuta

Podle mě čas dobrej. Jasně, rodinám a blízkým obětí to nepomůže, ale můj pocit je, že praci policie odvedla dobře a mohlo to být horší

Reagovat
Luc-Luc

Protoze to rikal Rakusan? Ja mam zas pocit, ze moc nevedeli z ktere do ktere. Na druhou stranu to chapu, ze nemaji s takovym zakrokem zkusenosti. Btw tak rychle tam byli, protoze po nem sli uz od obeda nebo tak.

Reagovat
andrew96

A to soudíš podle čeho?

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
GabrielBatistuta

Ne. Je to muj dojem, ze ten cas je dobrej. A souhlasim, ze asi i tim, ze se tam presunuli z fakulty, kde ho hledali puvodne. Ale rozved, prosim, tvuj pocit, ze nevedeli z ktere do ktere.

Reagovat
mayday

Souhlasím, cos všechno vypsal, to trvá nějakou dobu. Spousta lidí nemá vůbec reálnej pohled na věc.

Reagovat
herold

Při této situaci se na nic nečeká, prostě jdeš lovit. Zasahující policajti tam naběhnou a jdou lovit právě kvůli ochraně života přítomných osob. Situace je to naprd, ale jsou ještě horší místa..

Reagovat
Kepy_FCB

18 kliků a kilak běh Tak málo stačí ????

Reagovat
Lemond Laws

To je občas sestava, kterou člověk udělá, když jde v 5 ráno z baru a ani nechce

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Jordi Alba

Já už si to přesně nepamatuju a bude to pár let nazpátek, ale co popisoval kamarád co je teď u vězeňský, tak to jsou prostě věci, co každej člověk, co aspoň trochu sportuje dá jak hovno pomalu bez zapocení, jenomže takový lidi se tam logicky nehlásí a když se člověk začne dívat okolo sebe tak zjistí, že tady je prostě většina lidí na tom fyzicky tak špatně, že i když někteří nemusí vypadat fyzicky totálně labilně, tak jsou. Ono když pak člověk zjistí, že mladý chlapy nedokážou běžet aspoň v nějakým solidním čase 5-10km, udělat 100 kliků do pár minut atd atd, tak co čekáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi by ses divil, kolik lidí má problém dojít k 10 klikům…

Reagovat
O.Giroud

sice každý ti povie, že 30 dá v pohode, ale realita je taká, že pri 10 už červenajú ako papriky alebo keď už dajú tých 30 tak robia také kliky, že to má veľmi ďaleko od toho aby sa to dalo považovať za klik

Reagovat
Čenda

O běhu nevím, ale nedávno jsem na to koukal na stránkách samotný armády, a fyzicky testy jsou hlavně to, že musíš udělat myslím 19 kliků do jedné minuty, ale jejich kliků. O běhu nevím. Zajdi na stránky armády ČR, mají nový stránky.

Reagovat
Maximm9

V testech je leh-sed a kliky tusim. Neni to pro vsechny stejne. Pocty opakovani zalezi na tvem veku, protoze to nejsou testy jenom pro vstup, ale i pro nejake prezkouseni.

Dela se to tusim minutu a je to rozdeleno na 3 znamky vytecny/dobre/vyhovujici. Aby jsi byl ve vyhovujicim, tak musis mit myslim za minutu 20 opakovani. Ja treba cvicim hodne, ale pro nekoho, kdo necvici, tak 20kliku je raketa

A potom je beh na 12min a zalezi kolik nabehas. A zase se to podle veku lisi. Pokud jsi do 30let, tak musis zabehnout nejmin 2400m

To je vsechno, takze ve vysledku, pokud si nekdo rekne budu vojakem a 1 mesic potrenuje, tak se tam dostane kazdy.

Reagovat
Alan_Shearer

Fyzicky testy jsou easy pro kazdyho, kdo trochu sportuje. Ty hranice jsou nizky, armada proste potrebuje lidi. Nicmene ten, kdo ty testy sotva zvladne, uz na KZP zjisti, ze to fyzicky bude mit tezky. Pri kazdorocnim fyzickym prezkouseni na utvarech jsou limity o neco vyssi nez ty v ramci prijimaciho procesu, ale i tak to neni nic sloziteho. A ty kliky jsou do 30 sekund, leh sedy jsou do minuty.

Reagovat
Muffi

Fyzicku neni tezke do lidi namlatit, tam jde o to, aby meli alespon nejaky zaklad.

Co vim, pokid ma nekdo problemy jen s tim, sami mu reknou, co ma delat aby to priste dal.

Reagovat
Čenda

díky za upřesnění a doplnění.

Reagovat
Jacks11

18 je minimum za MINIMUM bodů, standart je 30, já měl 50

běh na 1km nejhorší čas 5:15 standart 04:15

člunkový běh což je takový 4x10m sprint

a celomotorický test což jsou takový těžší angličáky

Reagovat
Čenda

taky díky.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Witcher

To byl někdo z chatu ze se to tu tak řeší?Nechce se mi pročítat celý vlákno

Reagovat
Pablos

Ne ale má to návaznost na jeho jmenovce Libora Kozáka, jako nejlepšího střelce evropské ligy.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Znalec

Poslal je domů

Reagovat
xjert02

Reagovat
Wazz Wazz

bohužel je to důsledek rozvracení naší společnosti proruskýma kurvama typu Zeman Babiš Okamura

Reagovat
Lemond Laws

Jojo, tenhle exot byl určtiě ovlivněnej Zemanem

Reagovat
inferno08

Tak on nemluví o ovlivnění, ale o rozvrácený společnosti. Což je pravda, že společnost je teď fakt hodně rozdělená .

Reagovat
Lemond Laws

Blbost

Reagovat
inferno08

Co je blbost?

Reagovat
Lemond Laws

Že rozvrácená společnost (která není rozvrácená nějak extra víc než v minulosti) ovlivnila tento čin.

Tohle byl prostě maniak, kterýmu mrdlo v palici a nemůže za to asi nikdo

Reagovat
Pablos

vystřílení svých spolužáků a táty fakt nepotřebuje rozebírání o společnosti Tyhle sračky se teď budou objevovat no... stejně jako jsem četl, že kdyby neměli mladí přístup na soc. sítě tak se to nestalo

Reagovat
inferno08

Řekl bych, že společnost je teď rozdělená daleko víc, než v minulosti. Ale souhlas s tím, že tenhle zmrd by střílel asi i tak a nemělo to na něj vliv.

Reagovat
Lemond Laws

A víš proč si to myslíš? Protože internet a sociální sítě...

Dřív se každý pohyboval v kruhu svém blízkém názorově.. Teď máš přístup k názorům všech a podle toho to taky vypadá...

Reagovat
scvrklýangličan

Presne tak, a stejne tak by ani nedochazelo k temhle situacim v takovem mnozstvi (pravdepodobne). Driv si kazdy mohl kdakat leda doma nebo v hospode, ale ted dostane kazdy hlupak hlas a muzou se ve svych echo chambers podporovat.

Reagovat
inferno08

Čímž ale na svojí stranu získávají další, kteří se třeba do té doby o politiku nezajímali, ale teď na ně někdo mluví jednoduše a pro ně srozumitelně. O vstupu do EU a NATO hlasovalo cca 42% voličů. Ani ne polovina... Těm ostatním to asi bylo jedno. Dneska ti kdejakej blb bude tvrdit, že musíme vystoupit z EU a z NATO. Jak na to ten člověk přišel? Tehdy v tom referendu bylo pro vstup 77%. Kolik myslíte, že by to bylo dneska??

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Pablos

Ale není zase něják moc... vezmi si kolik lidí chodí k volbám, vždyť je to většinou něco kolem půlky populace u nás a z té půlky se rozdělí ještě necelé dvě poloviny, které jsou názorově odlišné... jenže to ještě neznamená, že jsou zarytí v tom názoru... takže z té půlky z půlky je ještě třeba půlka... vesměs je to zanedbatelný počet co vyloženě stojí klidně s nenávistí proti sobě.

Reagovat
Pablos

To že si ale každej labil co musí hlásat svou pravdu zakládá účty na soc. sítích a pak jdou jakoby hodně slyšet je věc druhá.

Reagovat
mayday

Tenhle zmrd kdyby nestřílel včera, tak by střílel zejtra jinde někde v metru nebo v nákupním centru. Tomu nejde zabránit.

Reagovat
r.mrazik

samozrejme je spolecnost extremne rozdelena a mnohem vice nez v minulosti

Reagovat
Kincl

Od té doby co jsme vylezli z jeskyni se vraždíme. Je nás tu kolik? Deset a pul milionů? Je velká šance, že mezi námi budou takový magoři. Je to VŠUDE ve Světě. A když píšeš o rozvracene společnosti tak kdo za to může? Jako když Babiš řekne o Fialovi něco, tak máš urážet a nenávidět jeho voliče? Ne! Je to tvoje rozhodnutí. Podívej se na ulici jak se k sobě lidé chovají nebo rovnou sem nebo na fb diskuze.

Reagovat
Wazz Wazz

něco mi říká že ten SPDák Balda nekácel ty stromy na koleje jen tak že se ráno probudil a řekl dnes jdu kácet...někdo mu musel pomoct s rozhodováním žejo a něco ho k tomu vedlo...tady nejde o to že babiš řekne o Fialovi že je kokot ale o celkouvou politickou agendu těch tří kurev..pak se tu radikalizují lidi ve jménu republiky a podobných kokotin...je to smutné ale přiznejme si že z druhé strany politické scény se tohle prostě neděje..tohle je dnes devíza proruských sviní co nemůžou být ve vládě

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Mass

Reagovat
0:1

Ale budou a budou mít drtivou většinu. Bohužel, ale netřeba si něco o našich lidech a jejich prioritách nalhávat.

Reagovat
AjaxFans

A co USA? Ti jsou svatí?

Reagovat
andrew96

Reagovat
Mass

Děje, jen ty to nevnímáš, protože si je idealizuješ. Si klasický případ kongnitivního zkreslení.

Reagovat
Maximm9

Cely svet je rozvraceny

Reagovat
Mass

Ty budeš sám dost rozvrácenej, když tohle neštěstí zneužíváš z politický agitce.

Reagovat
Maximm9

''jako prvni na misto byli vyslani kriminaliste, kteri se nachazeli pobliz, ale nejsou vybaveni dlouhymi zbranema''

Tohle je za me asi jedina vytka pro policii, ze nejsou dostatecne vybaveni. Podle me i kriminaliste by meli byt v aute vybaveni (samopal, vesty).

Reagovat
herold

Na každý argument je protiargument, oni dělaj šetření k celé řadě věcí,kdy 99,99999% není "nebezpečných." Někde zaparkují a pak třeba tři hoďky lítaj po okolí. Je riskatní nechávat dlouhou zbraň v autě, šetření děláš v civilu, těžko můžeš chodit v triku a s útočnou puškou kolem krku a jít se zeptat třeba do klenotnictví na nějaké poznatky.. je to dost nepraktické a větsinu času ani nechceš, aby okolí vědělo kdo jsi.

Reagovat
Salfovic

To není jen riskantní, ale určitě i zakázané.

Reagovat
herold

Celé je to blbost, skončilo by to učiteli s puškama.

Reagovat
Jacks11

kde si na to přišel?

jako první tam byli 1000% hlídky PMJ Praha (pohotovostní motorizované jednotky)

případně OHS, obě tyto oddělení jsou tzv. prvosledové hlídky, který jsou na Aktivního střelce pravidelně připravovány a vozí v autě dlouhý zbraně jako je G36, hk mp5, neprůstřelnou helmu, štít. a v Praze už mají pokud dobře vím v nosiči plátů neprůstřelné pláty, v jiných krajích vozí v autě vesty, které si ještě rychle musí hlídka obléct...tyto prvosledové hlídky jsou tam jako první a poté tam Operátor pošle všechny dostupné hlídky..jelikož je to FHQ situace

Reagovat
herold

Říkal to pražskej ředitel.

Reagovat
Maximm9

Podle tech tvych 1000% musis byt reditel ceske policie. Ale to nejsi, protoze by jsi nepsal jake vybaveni vozi policiste v aute. Mam kamarada u policie a pokud se ho zeptas, jestli je vybaveny, tak ti rekne, ze maji skoro hovno

Taky mi rikal, ze kazde policejni auto neni stejne vybaveno. Helmu ani v aute nema, nevim kde chodis na takove informace.

Policie hodne rozdeluje auta na normlani a velitelska. Ty velitelska maji vsechno, ty bezna ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím tě, než začneš někam psát hlouposti, tak si aspoň zjisti, jak to doopravdy je, ať ty tvoje nesmysly nepřebírá víc lidí…

Reagovat
Maximm9

Kdyz nekomu napises, ze pise hlouposti, tak by nebylo od veci napsat teda, jak to doopravdy je.

Ja nikoho tady nekritizuji, kazdy se pohybuje v jine svere lidi. Tak kazdy ma jine informace. Kdyz jsem videl rok zpet, co je v policejnim aute, tak jsem se ptal ''kde mas tohle'' a odpoved ''no, nemame''. A potom ''koukej, tohle jsem si musel koupit sam'' Nerikam, ze to je vsude, jen jsem reagoval Jacks11, ktery vypsal ten arzenal, ktery podle me nema kazde policejni auto.

A ani jsem se nezacal bavit o policii, ale o kriminalni policii.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti tu nebudu vypisovat vybavení policejního vozidla. Až tě zastaví, tak se jich zeptej, jestli by ti neukázali výbavu jejich auta. Věcí pro služební potřebu je tam dost na to, abys tady vypisoval, že policajti vozí hovno. Kriminálka navíc nepotřebuje mít v autě samopaly. Ti tu nejsou od toho, aby jezdili po městě a zakročovali u takových věcí jako první, aby museli vozit samopaly. Prostě pokud tomu nerozumíš a tak moc tě to zajímá, tak se podívej na nábory a přihlas se. Všechno se pak dozvíš.

Reagovat
Jacks11

ty joudo, já u PČR sloužím....

chápeš psaný text?

bavil sem se o tom, že zmíněnou výbavu nosí prvosledové hlídky, které jsou na tyto situace speciálně školeni....pokud si viděl videa ze zákroku a viděl policisty se samopaly a s helmy, byly to prvosledové hlídky PMJ, jasně že dlouhý zbraně a balistiku nevozí každá hlídka OOP nebo MOP, ačkoliv by podle mého názoru měla... ale stejně jsou většinou na místě zásahu první prvosledové hlídky

tady máš tak nějak +- ukázáno co dělá prvosledová hlídka pohotovostní motorizované jednotky Praha

https://www.youtube.com/watch?v=G2bg9-PRg1M&ab_channel=%C4%8Cesk%C3%BDrozhlasRadio%C5%BEurn%C3%A1l

Reagovat
Maximm9

Sorry, ale neslouzis a jestli ano, tak ses presne ten afektovany namysleny policajt, ktere vetsina lidi doslova nesnasi.

Soudim podle tveho vyjadrovani se

Ja o jablku a ty o hruskach. Psal jsem o informacich, ktere rekl Prezident PCR a Reditel/Prezident kriminalky, ktery prohlasil, ze na miste byly jednotky hned a jako prvni 3 jednotky kriminalni policie, ktera byla pobliz a kterou tam odobne sam poslal.

A na to jsi sem pribehl ty, ze si vymyslim, ze jako prvni tam byl nekdo jiny a zacal jsi tady psat vybavu PMJ Praha

Jestli si porad myslis, ze si tady vymyslim a jsi policista, tak jdi zavolat Prezidentovi PCR a rekni mu, ze je jouda a vymysli si, protoze jsem napsal presne to, co on rekl.

A potom jsem dodal svuj vlastni nazor na vybavu konkretni bezpecnostni slozky - Kriminalka

A bacha, vydavani se za policistu je trestny cin

Reagovat
Jacks11

hlupáčku, mohu ti ukázat služební průkaz ty vydávání se

chtěl bych tě vidět osobně.... chytrolína od umaštěné klávesnice a rádoby SWAT chytráka, nevíš vubec nic o práci policie a ani o její organizaci

Reagovat
Maximm9

No, timhle jsi to jen podtrhnul.

Chces mi rict, ze by jsi mi ukazal svuj sluzebni prukaz ? Proste by jsi mi ukazal svuj sluzebni prukaz bez vykonu prace jo ?

''chtěl bych tě vidět osobně'' a co by jsi udelal ? Vis co, klidne mi ten prukaz muzes zaslat, staci mi jen cislo

Reagovat
Studni

Nesmysl. Nechci to moc rozebírat, ale kriminálka slouží k jiným účelům, než aby vozili v autě samopaly a vesty

Reagovat
Jacks11

Reagovat
pingla

asi tak proč by kriminalista měl mít u sebe takové kvéry

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Jacks11

pokud dobře vím tak tam byl prvosled za 4 minuty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nevím jestli si někdy jel na majáky v centru Prahy......v hustým provozu.....před vánocemi.. to taky není uplná sranda a co občas vyvádí řidiči je na pováženou....tudíž čas 4 minut je naprostý luxus.

zásahová jednotka se tam dostala za 12 minut!

Reagovat
Maximm9

Mas tam malo vykricniku.

Pusti si tiskovku, ktera byla od 11 hodiny.

Otazka byla, proc policiste nejsou vybaveni dlouhyma zbranema, natoz reditel kriminalky nebo kdo to byl rekl, ze policiste vybaveni jsou, ale jako prvni na miste byly 3 hlidky kriminalky, ktere tam vysilal on sam.

Ja nekritizuji zasah ani jedne slozky na miste. Ja pouze tvrdim, ze vsechny nase slozky maji byt radne vybaveny. Ano, statistiky mame porad jako Ceska republika, ale pokud se podivam co se deje vsude po evrope a ve svete, tak podle me by nase bezpecnostni slozky do kterych pocitam i kriminalisty, kteri se na takove situace sjizdeji taky, tak musi byt radne vybaveni.

Reagovat
Lemond Laws

Kriminalisti asi nejsou zásahovka ne?

Reagovat
Maximm9

A ? Porad je to za me bezpecnostni slozka, ktera jak vidime, tak je k takovym pripadum volana taky. Takze pokud se kriminalni policie k takovym vecem vola taky, tak by mela byt vybavena dlouhyma zbranema.

Ja nikoho nekritizuji, jen rikam, ze by nebylo nad veci se zamyslet jak jsou vybaveny vsechny slozky, ktere se k takove veci volaji.

Reagovat
Lemond Laws

A oni by tedy v těch svých služebních neoznačených škodovkách měli mít v kufru samopal a neprůstřelné vesty?

Reagovat
fenixLFC

On si to predstavuje ze pomaly pochuzkari maju mat vlastny tank aby boli pripraveni na kazdu eventualitu

Reagovat
Maximm9

Nema cenu vice reagovat, kdyz vidim jak prekrucujes. O pochuzkarich jsem se nebavil nikde.

Reagovat
Maximm9

Prave reditel policie potvrdil, ze pochuzkari az do odvolani budou vybaveni taky dlouhyma zbranema. Tak asi to jde.

Reagovat
Freedo

Pochopitelně po takové události dochází k zpřísnění bezpečnostních opatření, to ale bude jen na přechodnou dobu.

Otázka je, k čemu to běžným pochůzkářům bude. Myslím si, že z dlouhodobého hlediska se dostanou spíš do situace, kdy je potřeba střelba na kratší vzdálenost, na kterou je pistole ideální, naopak delší hlaveň může překážet. Od toho má policie speciální útvary.

Reagovat
Maximm9

Ja souhlasim ve vetsine pripadu by jim to bylo spise na obtiz. On zacal tady vytahovat ''pomale pochuzkare'', ze to po nich nemuze pomalu chtit. Jen jsem chtel ukazat na to, ze to jde, kdyz se chce. Ze to neni nic nemozneho.

Reagovat
fenixLFC

Takze suhlasis ze je to nezmysel lebo je to k ich praci skor nevyhoda nez vyhoda ale adorujes ze to ide samozrejme ze to ide ale nedava to zmysel. Rovnako ako u kriminalky, je kravina aby ich mali pri ich sposobe prace.

Reagovat
Maximm9

Protoze o pochuzkarich jsi zacal mluvit ty, takze jsem jenom napsal, ze k jejich beznemu vykonu by to mohla byt i prekazka, ale pokud je potreba, tak i ti ''pomaly'' jak pises to maji.

Ja jsem mluvil pouze o kriminalce jako bezpecnostni slozce a za tim si proste stale stojim.

Pokud nesouhlasis, tak jsem s tim ok, ale zacal jsi tady na me reagovat na veci o kterych jsem tady ani nepsal. Tecka, nazdar

Reagovat
fenixLFC

Ja nepisem ze su to pomalípochuzkari, ale ze chcs aby pomaly aj pochuzkari mali tanky aby boli prirpaveni na vsetko. Vsetky zlozky su vybavene adekvatne k svojej praci, to ze kriminalisti nemaju dlhe zbrane lebo ich nepotrebuju nie je znakom ich nevybavenosti a danie zbrani pochuzkarom je len klasicka reakcia pre efekt

Reagovat
Maximm9

Tak to se asi budeme muset naucit oba psat s diakritikou, protoze jsem to od tebe pochopil, ze ten pochuzkach je pomalej

No, asi jen ve vyjimecnych pripadech, jako tomu bude ted do konce roka, jinak je to zbytecny.

Reagovat
fenixLFC

Praveze "pomaly" v zmysle skoro (temer) sa pise bez diakritiky, "pomalý" ako tempo/rychlost je s diakritikou

Reagovat
0:1

To je klasická reakce. Naprosto nesmyslná, ale jakože uklidňující a simulující připravenost. Za chvíli se od toho upustí. Vždycky všude ve světě se takto těsně po podobných činech, tedy v době kdy ve skutečnosti opakování něčeho podobného hrozí ze všeho nejméně, postupuje a to kvůli veřejnému mínění a jen občas to přetrvá dlouhodobě.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

kriminalka sa k takym veciam bezne nevola, isla tam lebo bola najblizsie za situacie kedy presne nevies co sa deje. Keby ich tam neposlali a pockali na dalsie jednotky a potom by sa ukazalo ze tito boli blizsie tak by zas vsetci kricali preco tam nesli aj ked nemali potrebne vybavenie, ze mohli spravit aspon nieco

Reagovat
ACSeRw!n

uklidni se

Reagovat
delfin

Radši příště volit politiky, než číst podobný zprávy.

Reagovat
Coutinho10

aby nezaniklo, hezký gesto od Slavie

https://twitter.com/FF_CUNI/status/1738150557762613492

Reagovat
delfin

To je nice gesto.

Reagovat
Freedo

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kily

Reagovat
20fredy20

Vypada to ze toto bude posledny utok CZ/SK , pretoze ked si velenie policie precita eurofotbal, tak nasledujuci pokus o utok bude zmareny do 30 sekund.

Reagovat
Maximm9

Sniperi budou do minuty na kazde strese

Reagovat
0:1

Diskutující na Eurofotbalu = Sherlock Rambo.

Reagovat
Lemond Laws

https://twitter.com/carramba66/status/1737923572960505964

Asi jste tohle video všichni viděli...A už se tady toho o těch různých postupech napsalo moc a moc.

Ale to jak si tam v klidu pochoduje nekrytej, střílí, dobijí atd.

To ho opravdu nešlo zespoda trefit?

Reagovat
Pablos

Však to je hodněkrát zazoomovaný... devítkou asi sotva, automatickou asi sotva... jedině sniper, ale to trvá na jeho přípravu déle, než když už ve vnitř budovi jsou policisté co se k němu dostávají.

Reagovat
Pablos

*budovy

Reagovat
Pablos

Navíc Policie musí konat né si tam natáčet... o tom věděl tak akorát ten novinář a ten policista co byl s ním a předávali aspoň info o poloze toho střelce, nicméně duchapřítomnost na odvedení alespoň pozornosti byla super, ale už několikrát tady něco zpochybňuješ dokola jak magor.

Reagovat
Lemond Laws

A policie pro tyhle účely nemá svého "pozorovatele" s dalekohledem, který by popisoval polohu střelce? Aby to nemusel dělat člověk, který jde okolo?

Opět opakuji, že rozhodně nevyčítám. Jenom se snažim pochopit, jak to celý funguje a proč se něco dělalo, něco nedělalo. Nemusíš za tím nic hledat a nadávat do magorů

Reagovat
Pablos

Protože jsem četl i několik diskuzí na novinkách a jsem zhnusenej kolik se toho kydá zase na policii (a to zrovna obecně jí moc nemusím), tak proto i to označení magor... už mi to leze na nervy prostě. Stala se tragédie jaká tu vlastně pořádně nebyla ještě a Policie to vyřešila asi za 20min... pitvat to jak rozbor elektronickou tužkou... no nevím, asi se mi to prostě moc nelíbí no tvůj podnět snažit se pochopit.

Reagovat
vacin

Reagovat
Lemond Laws

Tak nečti diskuzi na novinkách a nevybíjej si to na mně

Reagovat
Pablos

Ale to vybíjení bylo jen k označení ,,magor"... jinak pořád se mi tvůj přístup stejnak nelíbí

Reagovat
Maximm9

Nebo necist diskuze zadne, kde se tenhle incident resi.

Nikdo tady podle me policii neobvinuje. Jen se tady nekteri (vcetne me) snazi pochopit nektere postupy a jak to chodi.

Jako normlanimu clovekovi muze prijit divne, proc na celem videu po utocnikovi nikdo v takove situaci nevystrelil.

Zacalo to tusim vsechno 14:58 a skoncilo 15:20

To video, jak chodi po strese, tak skoncilo v moment, kdy se uz sam zastrelil, takze od zacatku ubehlo pres 20min, borec chodi kolem strechy a zadny policista s poloautomatickou zbrani s optikou nestrili, kdyz se naklani dole na silnici. To uz byl moment, kdy tam bylo plno slozek.

Jako za me v takove priserne situaci, tak od vsech super prace. I ty rozhovory Rakusana a to ho nemam rad, vschno super.

Jen jsou lidi, kteri se snazi nektere veci pochopit.

Reagovat
Pablos

Ok když upustím od toho, že to je fakt jak v elektronické tužce... tak asi tak něják bych předpokládal, že na té střeše byl až ke konci svého řádění... nikoliv od začátku (14:58 je asi nelogickej tudíž) a hrozba hlavně činila uvnitř budovy primárně, i když je střelec pak na ,,balkóně" . Nevím jaké jsou přesně postupy, ale priorita byla určitě zachránit lidi uvnitř a né vně, kde asi lidi byly celkem vyklízený do ,,bezpečí". Ale to hlavní, jestli v té vzdálenosti kde se pohyboval novinář (tudíž byl až za zaterasenou zónou) byli na místě i ty útvary s optikou ...ale na to si tady asi plnohodnotně neodpovíme mi Pepa z diskuze co řekne jo a Karel s diskuze co řekne né.... pořád tam moc nevidím smysl spekulací... vše se vyšetřovat bude neboj.

Reagovat
Pablos

*my, Pepa...

Reagovat
Lemond Laws

Ok a to jak jenom na tom krátkém videu z ochozu 3x vystřelil buhví kam a na koho, tak to má menší důležitost než lidi vevnitř?..

Pokud se ti o tomto tématu špatně diskutuje (což chápu), tak se do toho nepouštěj. Ale prostě od toho jsou diskuze, aby se věci kolem toho rozebíraly..

Reagovat
Pablos

No i jako laik bych řekl, že ano jsou určitě určeny nějaké priority rizik. Neznamená to, že to je to co píši já... ale určitě nějaké byly.

Reagovat
GabrielBatistuta

Nemusi to mit vetsi dulezitost. Ale palit na ochoz, kdyz za okny, kde se pohyboval, uz muzou byt kolegove, nebo jeste studenti?

Reagovat
Pablos

Plus ještě dodám co když palbou se zažene útočník zpět do budovy, kde ještě nejsou např. další složky v posledním patře... jak můžeš určit tak lehce riziko, jestli se kokot nestáhne a nevystřílí první učebnu např. Já fakt nevím jaké jsou možnosti všechny a to jsem laik... oni asi musí počítat s úplně se vším.

Reagovat
Maximm9

Rozumim a takhle si predstavuji diskuzi.

Ja mam problem s tim, ze tady nekdo neco napise a potom nekdo (nemyslim tebe) misto toho, aby normalne diskutovat nebo necim prispel, tak napise ''vis o tom prd, nevyjadruj se'', ale sam s nicim neprijde.

Co rikali na tiskovce, tak ten strelec byl na tu strechu zahnan prave jednotkou uvnitr budovy(nerikali jake patro)

Jasny, vsak policie rikala, ze vsechno prosetruje a bude lidi informovat o celem zakroku.

Jen je tady diskuze, tak se diskutuje

Asi jsem zblbnuty ze zakroku v USA, nebo moc sleduji filmy. Kde policajti s optikou jsou schovani za autem a jsou ready proste jak strelec vystrci hlavu, tak okamzite ho zastrelit

Reagovat
Pablos

No taky mi to bylo divný, když jsem to viděl prvně to video a hlavně to i působilo emočně že jo, že si tam jen tak jakoby v pohodě chodí a střílí si. Nicméně pořád něják raději důvěřuji tomu zásahu jako celku a že byl opravdu profesionální ...jestli tam jsou nějaké dílčí věci co lze vyvolávat spekulace, ok... já v nich tu prioritu nevidím (mrtvým uvnitř nic nepomůže), tím střílením venku díky bohu taky jako mrtvý nikdo nepřibyl ještě (někdo snad zasáhnutý ale byl), ale zkoumat se bude všechno to je jasný. Možná že nevyhodnotili vůbec tu možnost, že si mají nechat nějaké s optikou i venku a naběhli všichni hlavně dovnitř... nevím, třeba i to je možnost, což by asi zrovna dobrá nebyla.

Reagovat
Maximm9

No na moje emoce to melo velky vliv...

Ja chapu, ze jsou pravidla a spousta postupu a nemuzou vsichni okamzite strilet. Ja ani nehledam chybu na strane policie, spis hledam to, co by se priste mohlo udelat lepe nebo jinak.

Proste mi jako laikovi prijde, ze na tom balkone si delal co chtel. Oprel zbran, zamiril a vypalil a nikdo nic..

15:11

Policie přijala informaci, že podezřelý se pohybuje na střeše FF UK.

15:20

Vedení policie obdrželo od zasahujících policistů informaci, že na ochozu budovy se nachází bezvládné tělo střelce.

''Sporný je ale moment, kdy se pachatel dostal na ochoz u střechy budovy a tam nejméně pět minut chodil s dlouhou ruční zbraní.

Zevnitř se k němu sice blížila po schodišti dobře vyzbrojená zásahová jednotka, ale zvenku proti němu stáli jen policisté s krátkými zbraněmi. Jak ukázalo i video, které se dostalo do médií, vrah měl čas střílet i po lidech na ulici. Tři kolemjdoucí byli zraněni.''

Reagovat
Pablos

Před nějákou dobou vyšel nějákej článek na seznamu o těch různých dílčích pochybnostech ...a tahle tam byla, že jakože i pochopitelná a že byl špatně dosažitelný do nějákého specialisty na střelné zbraně. Asi se to jako laikovi a i díky různým filmům zdá snažší, než to ve skutečnosti je.

Reagovat
Pepe1911

To video zkresluje vzdálenost. Devítkou vůbec nemělo cenu střílet, a snipera nebo jinou dlouhou zbraň s optikou tam asi neměli + byl ještě v pozici za tím zábradlím. Zezdola prostě nebyla možnost ho trefit jakýmikoli prostředky.

Reagovat
Greny

Nooo a nebylo pro ně bezpečnější že byl venku? Pohyblivý terč trefis hůř a určitě tam bylo nějaké ochranné pásmo kam nemohli civilistů (i když nakonec byl zraněn někdo) ale vevnitř bylo furt dost lidí v učebnách a kdyby se do nějaké dostal je to třeba plus 20 zraněných na ucebnu(neber doslova odhad a třeba i někdo z policistů)

Reagovat
Studni

Moc sleduješ filmy. Je to jednoduchý, nemá smysl střílet na střelce zbraní, kterou ho pravděpodobně netrefíš, zároveň nevíš, jestli tam nemá rukojmí nebo jestli nejsou kolem něj civilisté, který by si trefil. Když už si koukal na tu tiskovku, tak to tam teda mimochodem taky říkali.

Chlap s dalekohedem na jinou budovu, aby to monitoroval, je za 20 minut trochu sci-fi. První, co se na místě sjelo bylo prvosledy a ty jdou řešit situaci hned a ne zaujímat pozici někde na budově.

Neber tu otázku zle, ale kolik ti je let?

Reagovat
Maximm9

Hele,

2 veci co jsem tady resil byla, ze me prakvapilo, kolik casu dostal na tom balkone a jestli to neslo udelat lepe, kdyz ve vysledku ti policiste zacali strilet, ale 90sekund si tam delal co chtel a zadny vystrel na nej nesel, ani varovny do vzduchu.

Nekolikrat jsem uznal, ze je hloupost strilet s glockem.

A ta druha vec byla, ze me prekvapilo a snazim se to pochopit, proc po 20minutach nebyl na ulici nejaky policista vybaveny zbrani s optikou a pokud byl, tak nebyl schopny zasahnout, kdyz se ten strelec nahybal z balkonu dole.

Jak rikas. I sam jsem priznal, ze asi koukam moc filmy. Mne to prislo z toho videa prehledny, ze tam nikoho nema a vzdycky mel dost casu si tu zbran oprit, zamirit a vystrelit. By me zajimalo co by se rikalo, kdyby to tam z vrchu palil jednu za druhou a ze spodu by neprisla zadna reakce.

Ten tvuj druhy odstavec ani nekomentuji, protoze nic takoveho jsem nepsal.

Vubec to neberu zle, ale nebudu to sdilet, jestli ti to pomuze, tak ti dam nastrel 25-35let

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Neon

Poslechni si celou dnešní tiskovku policie, tam všechno vysvětlili

Reagovat
Lemond Laws

Ok, děkuju. Já z té tiskovky viděl jenom to video, ale ten rozbor toho policajta jsem pak už nestíhal. Tak dokouknu

Reagovat
20fredy20

Sealsfotbal.cz

Reagovat
Lemond Laws

proč do toho taháš tuleně?

Reagovat
Front hell

Johnmatrixfotbal.cz

Reagovat
naheCZ

https://twitter.com/PolicieCZ/status/1738216087345324239?t=SKL3jeLAc79spnzTFxLkeg&s=19

Balistika našla shodu mezi zbraní, která střílela v tom lese s jednou zbraní nalezenou u útočníka z univerzity v domě...

Reagovat
Mass

Já sem se o tom bavil s kamarádem, že ta střelba v lese nebude náhoda a že si to tam nejspíš chtěl vyzkoušet.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Pořád mě přijde, že většina komentářů všude je normálních. Odborníci se najdou vždy . Si vždy vzpomenu na Captain Hindsight ze South Parku

Reagovat
Kily

najdou se i dementi, pro které je největší tragédií uplynulého týdne to, že včera nemohli na hokej. Někteří jsou dokonce pohoršeni, že zatímco oni se nemohli jít bavit na zimák, tak nákupní centra praskala ve švech

Reagovat
Mass

Toto se líbí uživateli Dominik Feri

Reagovat
Salfovic

Skoro rok od rozsudku a místo bručení řeční v televizi ???

Reagovat
Vinci

Od pohledu hnusak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele