UEFA bude kvůli bučení na Kamaru vyšetřovat duel Sparty s Rangers

05.10.2021, 21:45
Aktuality
(© UEFA)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (225)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak to jsem úplně v klidu, protože šance, že si UEFA sáhne na nos a tím zpochybní trest pro Kúdelu, je směšná

Reagovat
smetos

škoda slov

Reagovat
smazaný uživatel

Zavrit ty deti, az zcernaji!

A Kamarovi po vzoru Floyda bronzovou sochu.

Reagovat
smazaný uživatel

zčernají? Ty rasista

Reagovat
Greny

Takze do konce skupin zavřenej stadion... Aby se na ostrovech lidí nezbláznil tak to Sparta odsere....

Reagovat
Kily

do konce skupin prodloužena výuka ve školách do 23 hodin, aby zkažené děti nemohly na fotbal

Reagovat
GjøvikFF

Všechny zúčastněné děti pojedou na 3 měsíční převýchovný pobyt do britských rodin.

Reagovat
h8_sfatto

možná lepší než být odvezen zdrogovanej Prototopovem na Krym

Reagovat
Mirek na tenisu

Reagovat
arsavin

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=QIcAuQGoKlI

hezká paralela, tak kdo je tady vlastně rasista?

Reagovat
Arnar Resmusonn

Pár skotských ubožáčků si potřebuje vylít srdíčko, je mi jich až líto myslí si že udělají "díru do světa" ale neznamenají nic. Normální lidi to absolutně nezajímá, jen česko je do toho vtaženo.

Nejsmutnější na tom celém je ale fakt, že gerrard je takový srab a slaboch a ubožák, že je v tomto podporuje.Kdyby se choval jako vypatlaná hlava počas kariéry, OK pochopí se to ale toto ne. Znova opakuji, Anwar si dělá PR, Kamara neposkládá tři souvislé věty a jen postavička ale Gerrard, to je největší zklamání.

Reagovat
Unique

Souhlasím s tebou. Gerrard mě neskutečně zklamal.

Reagovat
smazaný uživatel

Takových je nás hodně ...

Reagovat
C-M@ster

Mně přijde až extrémně neuvěřitelný nesoulad mezi tím, co se řeší na obou stranách.

Je rok 2021 a tady snad není novinář, co by uměl jak česky, tak anglicky, aby shrnul, co se v obou táborech děje?

No schválně jsem si pustil TIKI-TAKA a řešili, že v zahraničí vadí, že se na Kamaru hučelo poté, co byl vyloučen.

Na reddditu zase vadilo, že se hučelo komplet na všechny černochy celej zápas (což je minimálně prvních 15 minut pičovina) o čemž ale taky psal někdo na EF.

Britové řeší, jak je i ta neuvěřitelné, i kdyby se hučelo na Kamaru, který byl podle jejich médií jednoznačně rasisticky urážen, což potvrdila i UEFA trestem.

O českém pohledu a nulovém důkazu, zda k tomu došlo, nepadá v jejich médiích ani zmínka a berou to tak, že se stavíme za usvědčeného rasistu.

U nás se to bere naopak tak, že se svět v prdel obrací a že černoch prohrál, neunesl to, obvinil ostatní z rasismu (podobně jak to přece ženský rády dělají u znásilnění od celebrit) a stáhl nás tím do žumpy.

Nic víc, nic míň.

Reagovat
Greny

Zkoušel to myslím Hošek vysvětlit na Twitteru a nepochodil .. oni tam jsou úplně v jinem světě než my zde...

Oni jsou tam úplně mimo realitu, Body si myslí že se fanoušci Sparty a Slavie spojili protože jsou rasisti...oni nedokáží pochopit že Kamara bude vypískan a vybucen pravděpodobně pokaždé do konce své kariéry kdekoli ... Příští rok bych jim přál Baník ...

A co dělá Anwar ... Ten to furt přiživuje honí si nad tím ego, přilba olej do ohně...kdyby se ale aspoň ty blbci z Rangers a Kamara od něj distancovali ... Oni ho ještě podporují...

Každopádně v Glasgow se to vyřeší asi definitivně ...můj názor je že hráče nějak dokážou ochránit ale být fanoušek tak tam nejedu ani kdyby mě za to zaplatili... Tam půjde o život

A pak jsem zvědav co budou říkat Rangers a Anwar a UEFA ...

I když u toho právníka bych se nedivil kdyby je pak šel obhajovat že si to zaslouzili

Reagovat
Puskas

A do Glasgow by UEFA následně dala finále.

Reagovat
fenixLFC

tbf to o inom svete si mozu hovorit aj oni a svojim sposobom by mali taktiez pravdu. ked sa o anglicanoch hovori ze to tam s hyperkorektnostou prehanaju, tak tu je to zas druhy extrem a vsetci sa tu tvaria, ze nic ako rasizmus neexistuje...

suhlasim s tym, ze ten pravnik je kreten a cela situacia s detmi sa zbytocne zvelicuje, na druhu stranu sa da suhlasit s jednym tvrdenim- deti preberaju spravanie rodicov. pretoze nemaju odkial vediet/chapat, co sa skutocne stalo. repsketive neverim ze vacsina z nich ma svoje stanovisko z vlastnej hlavy, ako skor od toho, co im vraveli rodicia/znami, ze sa za udajnu nespravodlivost stalo

Reagovat
Ibelieve

Před pár lety jsem měl přítelkyni a bývalou spolužáků z vysoké v Nitre. A upřímně když se budeme bavit o rasismu tak zrovna tam to bylo dost horké... Ne úplně ideální podmínky.

Česi jsou stejné rasisticti jako jiné národy ale máme svoji historii a jiné problémy než ve VB a to co oni dělají se dá nazvat spíše stretem kultůr a snahou vychovávat. Je to obecně velmi hluboké neporozumeni na úrovni běžných lidi.

V zápase nebylo nic rasistickeho a spíše by se měli snažit pochopit i jiné vlivy a pohledy. Ne jen ten svůj, jelikož pupkwm světa rozhodně nejsou.

Reagovat
Benfica

Presne

Reagovat
smazaný uživatel

wow, super. Jeden z mala rozumnych komentu tu. Spousta lidi hlavne prevzalo tu verzi, ze Kudela stoprocentne nic nerekl a Kamara je hlavni zm*d a jen praskac. Radil bych vsem se podivat na to video a jeho okamzitou reakci.

Ja sem posledni zapas nevidel, ale skotska strana (teda proste spis fanousci Rangers) resi, ze se bucelo obecne na kadeho cerneho hrace. My zas tvrdime, ze ne. Jestli se male decka spletli a ani nepoznali, na koho bucet, to je taky problem no

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Largo

Reagovat
C-M@ster

Jenže tento článek i třeba příspěvky na fb tvrdí, že se Sparta řeší, PROTOŽE BUČELA NA KAMARU.

Ale to není pravda.

Sparta se řeší, protože měla údajně bučet na všechny hráče tmavé pleti.

A pokud by to skutečně byla pravda, jako rasismus by se to brát mohlo, možná i mělo.

Ale mně teda přišlo, že se hučelo jen na Kamaru a pak třeba dalších pár sekund na ostatní po jeho dotecích s míčem, jako takovej dozvuk.

Reagovat
smazaný uživatel

To si ale musis delat pr@el. Jak "mne prislo"..? To opravdu jako pristupujes na tuhle hru, ze tam ty decka mozna bucely selektivne na cernochy? Pak se tezko muzu divit, ze v UK na to naskocili vsichni..

NE! Ja se vsadim fakt o hodne, ze NIKDO z toho stadionu vubec netusi, kolik tam bylo cernejch nebo bilejch. Ja taky ne a hledat to nebudu. Ano, mozna z Rangers vsichni, ale to muze tezko znamenat, ze se bucelo rasisticky jen na cernochy. Ja tam byl, bucelo se hodne na Kamaru, min na vsechny ostatni. Napr my jsme sedeli u rohu, tak kdyz nekdo kopal / hazel aut, tak jsme mu to dali sezrat (BUUUUUU).

Reagovat
Acrocephalus

Hele, jsou to to vocasy, taky jsem se s nimi hadal na Redditu. Byl jsem oznacen za EXTREMNIHO rasistu, kdyz jsem prohlasil, ze kriticka teorie rasy je hovadina a ze je blbost delit lidi na vykoristovatele a vykoristovane,ze to jsou berlicky neomarxistu. Hoho, to jsem si dovolil takovou nepopularni vec vyslovit nahlas. Pry, ze to je pohled "white supremacists", pro ktereho neni rasismem nic a skryva tak, ze je sam rasista. Proste nasadili sablonu, ze s timto typkem se nema smysl bavit, byl jsem oznacen za extremniho rasistu a cau. Nu tak jsem jim oplatil stejnou minci, ze me urazi, kdyz me napadaji jako bileho nadrazence a ze to je rasismus jak vysity, akorat obraceny. Neprekvapilo me, ze tomu neporozumeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Když používáš stupidní výraz "neomarxista", se kterým neoprávněně operuje každý kokot, počínaje Burešem, tak se nediv.

Reagovat
Acrocephalus

Mas lidi, kteri jsou presvedceni, ze nic jako neomarxismus neexistuje, protoze to nelze spravne definovat. Coz je zakryvaci manevr, pochopitelne. Popirat neomarxisticke tendence na zapade je stejne vlastne jako rikat, ze se vlastne nic nedeje.

Reagovat
valloire

Reagovat
meno

Reagovat
montaigne33

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Pepe1911

nesnáším tyhle nevzdělaný kokoty, hned Acrocephalus podemnou se jako jeden učebnicový příklad krásně definoval

Reagovat
Acrocephalus

Nevzdelany kokoty , to muze rict fakt prvotridni ignorant, co ma hlavu v prdeli. To ze se tim ohani Babis je uplnej sumak, on se jen veze na nejake vlne, ktera doufa ze mu pomuze porazit Piraty, nic vic. Ohledne neomarxismu a te pseudomoralni vlny vselijakych ismu mam povedomi dost na to, abych dokazal tyhle tendence radikalni levice pojmenovat. Neomarxismus spojuje veskere tyhle picoviny, ktere se ted na Zapade deji. Ale verim, ze ty jsi ctenar seznamu nebo idnesu, odkud cerpas asi sve veskere znalosti.

Reagovat
protiproudu

Reddit je totální ultra levicová žumpa. Tam jsem přestal úplně chodit.

Reagovat
7kaka7

Tak 100% za to nemůže jazyková a kulturní bariera. Začalo to už v Glasgow, kde se Slavisti nebyli schopný slovně bránit (Kudela nebo Trpiš tam měli prostě udělat bordel, že to neřekl, jestli to neřekl).

Reagovat
Anacron

Proč by měli řešit co si myslí nějací vidláci z čečenska? My je fakt nezajímáme. Jsme pro ně jenom nějaký malý rasistický stát z východní evropy. Pochybuju že většina Britů vůbec ví kde ČR leží. Hlavně že v komentářích píšou "education, education, education", že to je cesta jak nám pomoci

Jinak si nemyslím, že to u nás většina bere tak, že černoch prohrál a neunesl to, tak obvinil někoho z rasismu. To že mu tam něco rasistickýho Kedel řekl je dost pravděpodobný, ale prostě to není dokázaný. A oni to předkládají jako hotovou věc. To mi hlava nebere. Nicméně jde hlavně o to co se dělo potom zápase(+ to že hráli celý zápas jak totální špíny).

Jenže to u nich není reálný aby pochopili. Oni si jedou svojí kampaň, kdy bez pokusu o zapojení mozku je pro ně všechno rasismus. To se potom rasismu opravdu nezbavíme, kdy ho ti tupci vidí ve všem. Jinak ano svět se rozhodně v prdel obrací

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se bučí ať jsi bílej, černej nebo fialovej. Pokud se publiku nelíbíš, z většinové části z pohledu chování, pak dostaneš čočku. To je úděl všech lidí, kteří se objevují ve veřejném prostoru od sportovců, přes herce, zpěváky, moderátory, politiky a každého jednoho, kdo je ve veřejném prostoru. Tohle je střet kultur. A pokud chceme, aby se odlišné kultury střetávaly, nemůžeme po nich vyžadovat, aby se všichni chovali stejně, to je dost dobře neuskutečnitelný. Pak jedině zavést pravidla, že na stadiony mohou jen ti a ti a za takových a takových pravidel, jinak budou vyvedeni. Dokud se budeme držet multikulturalismu a spojování všech "v jeden úžasný celek plný lásky a porozumění", věci se nezlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Reagovat
Pablos

Reagovat
valloire

multikulti je blbost

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

což v prvé řadě vyžaduje zánik EU v této podobě .... z hlediska našeho evropského prostoru.....

Reagovat
OTASi

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ACSeRw!n

reddit frogs OMEGALUL

Reagovat
Greny

Ale já byt na místě Sparty tak při prvním útoku na autobus, před hotelem nebo i když přiletí kelímek na hřiště odmítnu nastoupit nebo odejdu do kabin ze mám strach o zdravotní stav hráčů a nazdar...

Reagovat
Unique

Reagovat
ACSeRw!n

jo nazdar a 3:0 pro domaci..silnejsi pes mrda, cesi tam nikoho nezajimaj

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už je vyloženě šílený. UEFA

Reagovat
Puskas

UEFA dostala podnět a jako každý jiný prošetří, to je v pořádku. Horší bude, až Spartu za to bučení potrestají - tvrdě, ne žádné symbolické pokuty jako pro Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde pouze o to, jakým způsobem to prošetří. Ten tlak ze západu je obrovský.

Reagovat
Jolly Roger

Jedná o děti. Neměli by tedy trestat Spartu, ale dětem nařídit domácí vězení, nebo nechat 1000 x opsat Nesmím bučet na opálené pány, na bílé pány ano.

Reagovat
Puskas

aby to bylo černé na bílém

Reagovat
smazaný uživatel

Ak na neho len bučali alebo pískali, tak to predsa nie je prejav rasizmu. Proste v Česku nie je obľúbený, tak na neho bučia. Veď to je bežná vec všade.

Reagovat
Beči

Reagovat
Puskas

Jenže když budou chtít - a dost možná budou - tak Spartu potrestají, protože si rasistický podtext najdou. Těžko budou hledat nějakou historii toho konfliktu, budou hodnotit jen bučení, a jestli jo, tak mají v ruce to obvinění z rasismu.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bude záležať na tom, či bučali aj na ostatných černochov respektíve či bučali aj na belochov. Ak len na černochov, tak sa Sparta trestu asi nevyhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ses teď probudil po mnohaletém spánku ? Bučení na bělocha je normální, a když bučí černoch, je to projev jiné mentality a kulturní zvyklosti. Je to obohacení. Případně byl společensky dlouhodobě nepochopen a vlastně vyprovokován .... Hlavně neuvažuj selským rozumem, to se dnes nesmí .....

Reagovat
smazaný uživatel

no oni tvrdi, ze se selektivne bucelo na cernochy a na bile ne. Se asi decka spletli a z dalky nepoznali Kamaru nebo co.

Reagovat
valloire

každýho zmetka, co zkouší uvažovat selským rozumem, bych pro výstrahu zastřelil

Reagovat
krupa1919

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Beči

Bučelo se, protože Kamara je lidský odpad. A je naprosto irelevantní, jestli je černý, bílý nebo fialový. Kdyby se bučelo s rasistickým podtextem, asi by se nebučelo jen na Kamaru, to je logické.

Rangers jsou opravdu odporný klub a jakýkoliv respekt a lásku jsem choval k Gerrardovi jako k hráči, o to více ho teď nenávidím v trenérské roli. Měl by dostat doživotní zákaz mít cokoliv společného s fotbalem společně s Kamarou a tomu jeho pseudo právníkovi bych zakázal vykonávat činnost.

Reagovat
hromdopolice

naprosto správné tvrzení, kdyby to bylo rasistické, tak se bučí např. i na Ariba, ale to se nekonalo, tak jakýpak rasismus. No ale každej vytahuje jen karty, co se mu hodí. Tak by to ovšem nemělo být od orgánu jako je UEFA, takže věřím v plné osvobození Sparty. A jestli ne, tak moje víra ve spravedlivý svět bere definjtivně za své.

Reagovat
C-M@ster

Několik lidí z EF psalo, že se to konalo.

Frony30.09.2021 21:16#

Největší gól je, že přibývají komenty o tom, že dečka měli bučet na všechny černé hráče a na bílé ne

r.mrazik30.09.2021 21:40#

Což ale z přenosu bylo slyšet, že bučeli hlavně , když dostal míč tmavý hráč.

[reagovat]

Reagovat
hromdopolice

Nevím no, já na to koukal, a zaregistroval jsem bučení jen na Kamaru, a to když dostal ty karty, jinak během zápasu jsem si toho nevšiml, asi to nebylo tak výrazné.

Reagovat
Pablos

já to taky slyšel i jinde než jen u Kamary... ale to si myslím, že si ho občas spletli totiž

Reagovat
Freedo

Několik lidí není mrazik, kterej je na úrovni Anwara.

Reagovat
valloire

Reagovat
C-M@ster

Psalo to tam víc lidí, ale nechtělo se mi prolejzat diskuzi.

Reagovat
Unique

Reagovat
oli9

Reagovat
Greny

Jo mimochodem nevíte co přesně teď řeší ve Skotsku? Pochopil jsem to správně že nějaký ligový rozhodci je zároveň zamestnancem akademie Rangers? https://mobile.twitter.com/videocelts/status/1445283501209755648

Reagovat
John Obi Mikel

https://www.whoscored.com/Referees/3595/Show/Nick-Walsh

Celkově dost penalt a červených v zápasech Rangers.

Reagovat
John Obi Mikel

Já to pochopil tak, že ligový sudí dělá tělocvikáře na škole, která s nima spolupracuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď je to jen o tom jestli bude mít Sparta zavřený stadión až do konce evropských pohárů, nebo přijde ještě horší trest. Bylo, ikdyž v tomto případě úplně nesmyslně, nadhozeno téma rasismu a v takovém případě teď ve "vyspělém" světě není důležité jestli oprávněně. UEFA musí chránit svoji prestiž. Proto Spartu stoprocentně potrestá.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta urobila chybu, že dovolila vstup deťom na štadión za takejto špecifickej a vyhrotenej situácie. Gesto pekné, ale mali radšej pretrpieť jeden zápas na prázdnom štadióne. To bolo spočiatku jasné, že to takto dopadne. Aj tu na EF každý vedel, čo sa stane.

Reagovat
Panini Calciatore

Nerozumiem ako mozete takmer unisono v Cechach odsudzovat postup Rangers a UEFA ako v pripade Slavie a takisto Sparty.

V oboch pripadoch tam boli jasne rasisticke slovne utoky.

Sme v 21.storoci, dost sa robi v tejto zalezitosti najma v sporte a preto je to vec o to citlivejsia.

Napriek jasnym previneniam si z toho robite srandu alebo to beriete este protiutokom.

Cize potom vy bud neviete co je rasizmus, alebo to beriete na lahku vahu alebo ste ozaj rasisti.

Reagovat
Kily

lol

Reagovat
7kaka7

Nezakrýt si Kudela pusu, tak je to vyřešené. Myslím, že nikdo by se tady nad počínáním Rangers ani UEFA nepozastavoval, být to jasně zřetelný rasismus, pro všechny. Když Kudela tvrdí, že to neřekl a vidět to na videu není, tak samozřejmě, že to spousta lidí vnímá jako křivdu. Nebo čemu nerozumíš přesně?

Reagovat
Kily

zůstat jenom u tohohle, tak by to ještě bylo vlastně v pohodě a s postupem času to minimálně drtivá většina akceptovala, potom to už ale nešlo a jen tak nepůjde akceptovat na základě komediální show založené na opakovaných změnách výpovědí

Reagovat
vceradnesazitra

netrolluj

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta - Monaco. Jasný rasismus. A prakticky nikdo to tady nezpochybňoval. Ikdyž se to mnozí snažili obhájit, že střelec gólů provokoval, ale i ti tvrdili, že to byl rasismus. Sparta - Rangers. Všude na světě používané vypískání a vybučení neoblíbeného hráče rasismus není. Nebyly tam opičí skřeky nebo něco podobného. I v Británii ví, že tenhle styl vybučení není rasismus, ale téma rasismu bylo kokotem Anwarem nadhozeno a už není cesty zpátky. Kdo by zpochybňoval rasismus, sám by mohl být za rasistu považován.

Reagovat
Unique

Dobře napsáno. Hlavně poslední věta.

Reagovat
Mass

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Strojmír

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OTASi

Reagovat
Petr325

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Ibelieve

Také by se to líbilo byt vychováván národem kde tyto problémů mají historický dane díky své minulosti a přešlapum. Navíc Česko kulturně spolu s Německem a celou střední Evropou má zcela jiné problémy každopádně na rozdíl od nich zde nemáme neustále rasové motivované útoky jako právě ve VB.

Kdyz nevíme co to je rasismus víš co to je xenofobní tendence? Víš jak se projevuje? V Česku se referuje v novinách ale i komentech jako např. u Hoska tak že se snaží pochopit obě strany a omlouvám se ale to se na druhé straně neděje.

Reagovat
Jolly Roger

Zřejmě jsi zápas neviděl, proto tak hloupá reakce. V zápase v Glasgow šlo o brutální a zákeřnou hru Rangers, ne o rasismus. Kúdelovi ujely nervy a něco Kamarovi pošeptal. Co, to vědí jen oni dva.

To vedlo k hysterické reakci Rangers, zbabělému útoku Kamary v tunelu a posléze šíleným, přehnaným útokům jeho právníka. Výrok o zkaženém ovoci je nepřijatelný.

Čo je rasismus vieme, ale co je pokrytectví dnešního hyperkorektního světa také.

Reagovat
Ibelieve

Pokud mu opravdu řekl něco ve smyslu opice tak to samozřejmě je projevem rasismu. Co je ovšem závažnější že nic z toho nebylo prokazatelné a pro mě je presumpve neviny více než domnělé slovo.

Reagovat
Jolly Roger

Pokud zůstáváme jen v oblasti domněnek, tak nemůžeme nikoho soudit.

Reagovat
mario23

Je vidět, že ses Slovák, bez radši ojet nějakou ovci.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Reagovat
Nebelung

Tak to byl hluboký projev respektu, kterým jsi ho určitě neutvrdil v jeho názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

jakože ty děcka na něj dělali opičky?

Reagovat
lampas

Špíno zkurvená, zasloužil by jsi natrhnout prdel nějakým černým pérem, ať si uvědomíš co je to skutečný rasismus.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jolly Roger

Kde bol v prípadě Slavie v Glasgow rasismus, kokos drevenný? Ty jsi dačo počul ako?

Reagovat
Strojmír

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty jsi naozaj sebemrskač, no nerob to aj z nás ty kkt! Antipatie a rasismus jsou dvě různé věci. Kdyby to bučení byl rasismus, proč teda ty nebohé děti bučely jen na Glena, a na Fashiona nikoliv? Vysvětli mi to prosím, díky!

Reagovat
Lof

Už jsem se lekl, že se tu opět nenajde někdo, kdo to bude obhajovat.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Přemýšlím jestli jsi troll nebo hlupák. Občas se to špatně poznává...

Reagovat
Greny

A ještě jedna oT : je to politika tak sry...

Prý se něco děje kolem Hradu je toho plný Twitter

Reagovat
kilobyte

Asi ho připravují na vyjádření po volbách.

Reagovat
Greny

Noo to si myslím že je to poslední co je teď zajímá, tam se spekuluje o mnohem horších situacích

Reagovat
kilobyte

Tak připravují dvojníka, který jmenuje Babiše. U Zemana je výhoda, že Nývlta nemusí nic učit.

Kdyby to Zeman zabalit před jmenováním, tak by Babiše pěkně nasral. I když to by bylo vlastně v jeho stylu.

Reagovat
krisa

horších?

Reagovat
frankiefcb

Prý jeho zdravotní stav je vážnější než se zdá. A údajně dost vážný. Hodně ukáže i to, jestli vůbec schopný jet odvolit. Pokud ne, tak něco na šptandě asi bude.

Reagovat
krisa

hrůza, to vypadá na tragédii pro republiku na obzoru..

Reagovat
pingla

Nech táhne už někam do pryč

Reagovat
frankiefcb

dneska Mynář mluvil o tom, že by měl v pátek jít odovlit, tak uvidíme. Jinak je to samozřejmě strašné jaké spekulace kolem toho jsou.

Reagovat
Greny

Je to hrozne ale oni si za to můžou sami ... Tím jak se kolem toho všeho mlži

Reagovat
kilobyte

Nebo se snaží rozmělnit tlak na Babiše. Teď budou všichni řešit zdraví Zemana a Babiš bude mít klid.

Reagovat
Nebelung

Už jen to, že ho nedokážou ukázat dřív než v pátek...

Reagovat
smetos

Kde?

Reagovat
fabec1222

Kdo je u nás vůbec případně zastupující prezident, pro období, než by byli nové prezidenské volby? Jako pochopitelně ať si každý o Milošovi myslí svoje, ale určitě mu nepřeju ze zdravotního hlediska nic špatného, a kdyby mu to třeba mělo zachránit život, tak by se na to fakt měl už vysrat. Je pochopitelně otázka, jak toho budou chtít využít ty lidi okolo něj, kdyby už byl nějak mimo, aby si mohli dělat různá šméčka a využívat jeho zdravotního stavu.

Reagovat
frankiefcb

předseda senátu vyhlašuje nové prezidentské volby a myslím, že přebírá některé pravomoce. Předseda sněmovny by zase měl jmenovat nového premiéra.

Reagovat
kilobyte

S tím předsedou sněmovny to může být dost problém. Protože jestli Spolu a PirStan nedají víc než půlku, tak o předsedovi budou patrně rozhodovat komunisti a SPD. To jim zase Andrej naslibuje věcí.

Reagovat
frankiefcb

já nikde nepíšu, že je to výhra. Tady prostě platí, že pokud koalice nebudou mít 101, tak je průser na světě.

Reagovat
kilobyte

By teoreticky mohl být předseda Okamura. To by byl teprve průser.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?My už nejsme absurdistán?Je demokracie, nech tomu "volný" průběh

Reagovat
kilobyte

Volný snad ne. To už by bylo úplně v prdeli.

Reagovat
valloire

vůbec nic se nestane, když tzv.demoblog nebude mít 101

Reagovat
Salfovic

Nikdo. Jeho pravomoci si rozdělí předseda senátu, premiér a předseda posl. sněmovny.

Reagovat
Mass

Reagovat
Nebelung

Předseda senátu v době, kdy je rozpuštěna poslanecká sněmovna.

Reagovat
soukup

Miloš je sám zastupující prezident. Opravdový prezident je Nejedlý

Reagovat
Salfovic

Chlast, slast.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt se v tom zapase vubec nic nestalo ve srovnani se Slavkou....tak co tady kurva hroti dementi vylizany????!!!!

Reagovat
hromdopolice

Opět prohráli no, tak ty druhý aspoň poplivou...

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
John Obi Mikel

To je tak hrozně napsaný začátek článku

Hlavně že Vodička píše samé Premium

Reagovat
smazaný uživatel

Najvyšší čas aby si ostblock založil svoje vlastné futbalové štruktúry.

Reagovat
Desmond Glazebrook

Když to nejde na hřišti, tak to půjde přes UEFA, že Stevie

Reagovat
Witcher

Z novinek

UEFA se do toho sama pěkně zamotala a notně přispěla ke gradování celé kauzy svým rozhodnutím v případě Slavia Rangers. No a dovolím si tvrdit, že když to nezvládla tehdy, teď ji už vůbec nezvládne.

Reagovat
Liquid

má to 2 roviny, to nařčení z rasismu je blbost, na druhou stranu víme jak postupuje UEFA v případech notorických pachatelů a to zejména u celků z bývalého sovětského bloku, + pro Spartu může být to, že to prý delegát ani sudí do zprávy nenapsali, nicméně v případě Kúdely tehdy tam taky nebylo nic potvrzenýho a stejně trestali bez důkazů

Reagovat
eibe

Bude uzavřený i stadion Juventusu po LM, když hráli s Chelsea? Každý střelecký pokus Lukaka byl oceněný velkým výsměchem a pískotem celého stadionu. Na neoblíbeného hráče se vždycky pískalo a vždycky pískat bude. Demence dnešní doba

Reagovat
Unique

Máš recht vole

Reagovat
Mass

V Británii to taky považujou za rasismus. Ovšem Juventus je trochu větší kalibr než Slavia nebo Sparta, na toho si nedovolí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mario23

Ať už přestanou hájit ty opičáky. Se jako máme všichni pos.at z pár černých?

Gerrardovi bych odebral licenci. To je tak nechutnej parchant.

Reagovat
Csaplárova past

Takže pokud v nějakém zápase bude bílý gólman zdržovat výkop a hru a diváci budou pískat a bučet, a kamera najde mezi těmi pískajícími na tribuně taky černocha, bude to taky rasismus ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, technicky vzato by toto mělo posouzeno stejným metrem. Na rasové prohřešky však máme metry dva

Reagovat
Salfovic

Disciplinárce UEFA by se vyplatilo založit speciální oddělení PR.

Reagovat
smazaný uživatel

Obávám se, že se UEFA postaví na stranu opět k těm zmrdům z Rangers..nejodpornější a nejvíce ubohý klub co momentálně existuje.

Reagovat
fabec1222

Ideální by bylo, kdyby na zápas v Rangers zakázali sektor pro hosty, aby přecházeli nějakému neštěstí. Já teda doufám, že Sparťané budou mít dost rozumu (no u fotbalových fans je to fakt naivní...) a nepohrnou se tam, aby si tam jeli vyřídit nějaké účty v bitkách, protože to by byl vázně kardinální průser, a nějaký Kamara by byla mnohem menší prkotina.

Reagovat
smazaný uživatel

v tuhle chvíli by to, že by se pár fanoušků Rangers porvalo s pár fanouškama Sparty, bylo menší problém, než kdyby si někdo na stadion Rangers vzal bílý boty

Reagovat
fabec1222

Oni by se ale nepoprali, ale zabili někoho ze Sparťanů

Reagovat
Skalda29

Tak určitě tam pojede nějaká ta skupinka, co se chodí pobít před zápasem

Reagovat
Skalda29

A dají se na hooligans.cz

Reagovat
Salfovic

By si mohli od Slávistů půjčit ten transparent o Kamarovi.

Reagovat
Freedo

To by byla docela sebevražda.

Reagovat
Rox

Dostali od Slavie, dostali od ČR, dostali od Sparty, tak se to holt snaží nějak očernit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už se tady konečně přestaňte vzpírat a podvolte se převýchově. Bylo by pěkné, kdyby každý český klub založil malou BLM organizaci pro své faoušky. Rasismus je třeba neustále vysvětlovat.

Reagovat
smazaný uživatel

*BLM Sparta Praha by znělo krásně

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě celá republika se spojila v případě Kúdela, protože jde o porusování základních lidských práv. Škoda jen, že tolik energie a času nevěnujeme i jporušování základních lidských práv v jiných případech. Naopak na spoustě těchto případů panuje "společenská shoda". Stejně tak panuje společenská shoda v Británii (a jinde na západě) na porušování lidských práv v případě obvinění z rasismu.

Reagovat
smazaný uživatel

Správně. Je třeba navrhnout kvóty pro ženy a vyhradit jim minimálně 50% prostoru na tribunách. Ostatně ženy, jak bylo zjištěno studií Institutem pro sociologický management (IFSM), jsou méně náchylné k rasismu. Byl by to další posun ve vývoji české veřejnosti. Příště si něco povíme o zbytečném zatravňování fotbalových hřišť, která jsou v součtu obrovskou nevyužitou zelenou plochou. Zatím se řeší návrat ke škváře, ale působí příliš černě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Sakra, čtu si to po x-té a pořád nevím, co jsi tím chtěl říct.

Reagovat
Pablos

že je to Ital... nemáš zač

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ses zamyslel, jestli taky neschvaluješ porušování lidských práv, které u neprokázaného rasismu odsuzuješ (jestli patříš mezi lidi, co si myslí, že Kúdelu potrestali správně, tak se omlouvám, v tom případě to tobě nepatří). A i když neschvaluješ, jestli ho takto intenzivně řešíš a něco proti němu děláš.

Reagovat
smazaný uživatel

Za tohle Spartu potrestat nemůžou. Bučí se všude, v každém zápase. Pokud vím, tak Anglie nedostala žádný trest za pískání při hymnách.. tak co si tu jejich sousedi stěžují.

Reagovat
smetos

Komisari z UEFA prece do reportu ze zapasu zapsali, ze zadny rasizmus na zapase nebyl. Tak o co jim jde?

Reagovat
Mass

Ani Gerrard si při zápase nevšiml. Ale když se na to pak podíval znovu z jiné, takové tmavší perspektivy, tak ho tam najednou viděl všude.

Četl jsem, že jeden člověk slyšel někdy kolem 20 minuty dokonce hajlování, tenhle příspěvek měl asi 200 palců.

Lidskej mozek má tendence vytvářet obrazce i tam kde nejsou, pokud si dostatečně přeješ, aby někde něco bylo, tak se to tam objeví. Proto třeba Kamara (podle svých stránek velkej fanda BLM) mohl slyšet monkey, proto Diakhaby si mohl myslet, že nadávka mierda (hovno) je rasistická , nebo dokonce lidi ve Skotsku z televize slyšeli hajlování od 10 letých dětí.

Reagovat
Mass

Tak tedy pokud v tom disciplinárka bude chtít vidět (slyšet) rasismus, tak ho tam má.

Reagovat
nani92

deti pôjdu do polepšovne až tam sčernají!

Reagovat
ttopi

Klid. Dostali podnět, musí to prošetřit, běžný postup. Jestli mají vyšetřovatelé více IQ než žehlička, tak to nemůže dopadnout jinak, než konstatováním, že se nic mimořádného nedělo.

Reagovat
Mass

Vyšetřovatel stejně jako v kauze Kúdela může dospět k tomu, že se nic nestalo, jak s tím naloží ta komise je věc jiná.

Btw třeba v kauze Cavani musel každej s IQ větší než žehlička vidět, že nešlo o rasismus a stejně tu pokutu 100k € a tři zápasy stop dostal.

Každej v kauze rumunskýho rozhodčího s IQ větší než žehlička musel vidět, že nešlo o rasismus a stejně rozhodčí dostal trest na půl roku a mezinárodně už si nejspíš nepískne. Tam se za něj omlouval i rumunskej ministr sportu, zřejmě v touze získat i ministerstvo patolízalství.

Reagovat
ttopi

Já vím. Jenže třeba v kauze Cavaniho šlo o to, že to slovo "negrito" je dost na hraně, byť to u nich má jiný význam. Tady si ale myslím, že bučení je celosvětový jev a snad nikde to nemůže být s rasismem spojováno. Teda myslím, jelikož mám vyšší IQ než 2 žehličky dohromady. Tak uvidíme.

Ikdyž je teda fakt, že už bych se ničemu nedivil

Reagovat
Mass

Jak na hraně? Šlo o rasismus nebo nešlo? Oslovil tak svého kamaráda, nikoho neurážel nebo neutlačoval. A stejně dostal trest na tři zápasy. Ukázka britské absurdity a idiocie některých bojovníků proti rasismu.

Reagovat
ttopi

No právě. Proto píšu, že bych se nedivil ničemu.

Reagovat
GjøvikFF

U všech těchto věcí přece musíš posoudit to, jestli se jedná o zjevný úmysl. Když ho Cavani neměl (a o tom snad nikdo nepochybuje, nepochybovala o tom ani komise), tak neměl být trestán. Vždyť je to naprosto absurdní. "To, že hráč neměl v úmyslu někoho urazit, samo o sobě nestačí. Někdo by si to totiž mohl jako rasismus vyložit".

Reagovat
ttopi

Právě proto píšu, že bych se nedivil, kdyby pro Spartu přišel trest, přstože jsem přesvědčen, že vzhledem ke kontextu se bučení na Kamaru nemůže jako rasismus považovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém ale je, že ta situace nebude dost pravděpodobně o IQ, to je vyžadováno potlačovat a paprikové z UEFA mají taky rádi svoje penízky a křesílka, těžko si budou chtít sami dělat problémy ..... Navíc boční vlivy z Anglie budou jistě mít vyšší váhu, než vlivy z ČR. Vždyť si vezmi, jak na ostrovech jsou schopni se vyjadřovat o zku*vených, rasistických dětech..... Nebo příznivec, co domluvil letadlo s fanglí All Lives Matter. Ne white, ale ALL ..... A byl vyhozen z práce + nějaké další tahanice. Dávno nežijeme v normálním světě.....

Reagovat
Pablos

Reagovat
Puskas

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
Lof

Reagovat
Morgue

A přesně proto zvažuju, že přestanu fandit fotbalu. Ta hra je neuvěřitelně krásná, ale tahle politika a IQ houpacího koně na UEFE nejen, že dělá z lidí rasisty, ale podporuje neslušné chování ve sportu a pak je krása sportu podupána a žije někde na dně propasti. Pro mě stále nesrozumitelné, že Kamara nedostane pořádný trest za lhaní, a za útok v tunelu směšný trest. To ani Babišova vláda není ještě na takovém dně jako UEFA. Ti se snaží ještě lhát, ale UEFE je to totálně u prdele kde je spravedlnost. dělá si co chce..

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadne to stejne jako v pripade Kudely, rozhodnuti komise na zaklade svych dojmu bez ohledu na dukazy vysetrovale UEFA. UEFA v pripade obvineni z rasismu dnes NEMUZE rozhodnout jinak nez ze tam rasismus byl. Pokud by rekli ze nebyl, ze nebyl dukaz, tak by si nasrali na hlavu, protoze u Kudely taky dukaz nemeli.

Ja pak jenom doufam, ze si to po vzoru Slavie a patolizala Tvrdika namisto omluvy nenecha libit a rozpouta neskutecne soudni peklo

Reagovat
smazaný uživatel

*Sparta

Reagovat
LAM

A nebylo by jednodušší zakázat černý hráče?

Reagovat
smazaný uživatel

Radeji zakazat fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Zakázat FŠECKO !

Reagovat
smazaný uživatel

všem takovým aplikovat vakcínu vitiligo, a je po problému.

Reagovat
oli9

směšní opravdu směšní Kokoti že Skotska a hlavní šašek Gerrard a Kamara

Reagovat
h8_sfatto

Kamara a jeho právník udělali pro rasismus v ČR víc než Hitler,Vandas,Landa a Okamura dohromady

Reagovat
valloire

Japonec je rasista?

Reagovat
oli9

Proti migrantům

Reagovat
j_mrazik

Asiati celkově moc nemusí jiný národy. Rasismus to asi není, když jsou ze stejné rasy, tak asi xenofobie... Nevím, jak se tohle pojmenovává. Bangladéšani jsou třeba pro všechny podřadný národ.

Reagovat
Neutron

Doprial by som ti debatu s Japoncami trebars o Korejcanoch

Reagovat
Morgue

Jestli bude Sparta nějak postihována od UEFY, tak snad sám založím Super Ligu. Nevěřím, že by se něco takového ve fotbale dělo, kdyby si to řídily kluby samy. Není na světě větší korubce než v UEFĚ. Jsem o tom přesvědčený. Berbra nemáme jen v čechách...

Reagovat
smazaný uživatel

To ses tedy naivni...

Superliga by byla globalni firma a staci se podivat jak se k "rasismu" stavi ostatni globalni firmy - vsechny v podstate jedou ten aktivistickej pristup BLM.

Reagovat
Morgue

BLM je trošku něco jiného. Tam je jasné, že policie nejednala úplně korektně. Repsektive, bylo možné jednani policie napadnout a tak si na tom nekdo zhojil bebicko. Ovsem tady se bavime o tom, ze je nejaky tym/fans/hrac diskriminovan za neco co se nestalo. Pak verim v to, ze by v ramci demokracie byly schopny kluby vynest relativne spravedlivy rozsudek. Vsem je prece jasne, ze minimalne v dokazovani Kudelovy viny by obcansky soud rozhodl v jeho nevinu. UEFA si vsak rozhodne podle smeru vetru.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že by se nic takového bez UEFA nedělo. Ten problém má mnohem širší kořeny a souvislosti. Celospolečenské. To, v jakém šílenství dnes žijeme (a to ještě u nás v ČR na to nejsme nejhůř), není o UEFA. To je prachsprostá politika, přerozdělování, ovládání skrze dotace, snaha o likvidaci národních identit. Páky na kluby by samozřejmě byly také z patřičných míst. Navíc když dost klubů vlastní různí šejkové a kulturně "odlišní" pracháči.

Reagovat
Mirek na tenisu

Korubce.... získáváš klíčenku za nejoriginálnější pravopisnou hrubku.

Reagovat
Morgue

sorry. Klicenku prosim nezasilat. Citil bych se trapne..

Reagovat
h8_sfatto

začalo to na posledních dvou olympiádách, že se bučelo a pískalo na sportovce pokoušející se o rekord, a začalo to celé v Londýně tahle neúcta diváků ke sportovcům jiné národnosti, je sranda, že obráceně to vadí , není to sranda, je to k pláči

Reagovat
dondinho

Tak to se asi potáhne docela dlouho než vyslechnou zákonné zástupce nebo právníky všech 10.000 děcek...předpokládám tedy že se bude jednat o objektivní vyšetřování a ne o inkvizici....oh wait...

Reagovat
podnebný

Ve snaze o diverzitu a rovnoprávnost a v boji proti rasismu vytváří skotský fotbal a zřejmě velká většina obyvatel na britských ostrovech medvědí službu. S tím poklekáváním hráčů jde celkem vzato o zbytečné gesto. Hlavní ůlohu by mělo být fair-play sportovní chování na hřišti i v ochozech včetně pořadatelské služby. Svoje ukládání trestů pro fotbalové kluby by měla přehodnotit i UEFA. Nejenže tím neodradí neukázněné diváky, ale poškodí ty slušné. Navíc se snižuje propagace jejích soutěží i výchova příznivců. A trest pro děti je naprosté svinstvo.

Reagovat
podnebný

P.S. Nejhroznější od UEFA je kompletní nepodmíněbé uzavírání stadionů. Kdo tohle vymyslel, ten si zaslouží provádět bezplatně veřejně prospěšné práce po zbytek života.

Reagovat
fenixLFC

tak nakoniec to nebolo ani podanie rangers, ale to predsa nevadi, hlavne ze sa na nich naplulo ze ano...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by zasloužili pochcat a posrat!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele