Tuchel: Není to zasloužený výsledek, měli jsme správný přístup, hráli jsme odvážně

12.04.2023, 09:54
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Manchester City v úterý zvládl jednoznačně první čtvrtfinále Ligy mistrů proti Bayernu, svou tříbrankovou výhrou se výrazně nasměroval k postupu mezi čtyřku nejlepších. Pep Guardiola, kouč The Sky Blues, se však tvářil překvapeně, když se ho jeden z novinářů po utkání zeptal, zda šlo o ten vůbec nejpohodlnější výkon, jaký on a jeho tým v této sezóně s týmem prožíval.

"Nebylo to vůbec pohodlné, emocionálně jsem zničený," řekl a vyvolal smích. "Dnes jsem zestárl o dalších deset let."

Přesto Citizens udělali vítězstvím 3:0 nad hostující německou velmocí v prvním zápase čtvrtfinále velký krok k prvnímu titulu v Lize mistrů. Gólová mašina Erling Haaland vsítila svůj 45. gól v tomto ročníku, což je rekord pro hráče Premier League v jedné sezóně. Skórovali také Rodri, který se blýskl parádním zásahem, a Bernardo Silva, díky čemuž se mimořádná statistika vstřelených a inkasovaných branek City v posledních devíti zápasech zvýšila na 34:3.

Guardiola nicméně prohlásil, že nikdo nebude v klidu a odpočívat, dokud nebude po odvetě s jeho bývalým týmem, která se hraje příští středu v Allianz Areně. "Abyste takové týmy vyřadili, musíte mít dva dobré zápasy, ne jeden," podotkl Španěl.

Manažer Bayernu Thomas Tuchel souhlasil. "Fotbal je fotbal, domácí zápas v Německu je domácí zápas v Německu a neskončí to, dokud nebudeme ve sprše," řekl Tuchel, jehož Chelsea v roce 2021 vyhrála Ligu mistrů při jediné účasti City ve finále.

Úterní zápas v sychravém dešti byl až do poloviny druhého poločasu vyrovnaný. Oba brankáři měli plné ruce práce. "Část zápasu byli lepší než my," řekl Guardiola. "Ve druhém poločase, poté, co jsme něco upravili, a v poslední části hry, v posledních minutách zápasu, jsme byli lepší, dali jsme tři fantastické góly, měli jsme více šancí."

"Ano, neuvěřitelný výsledek, ale trochu vím, co to v Allianz Areně znamená... Byl jsem tam mnohokrát, mnohokrát, tři roky (jako manažer) jsem tam byl a vím, jak je tento tým v Evropě výjimečný."

Není to zasloužený výsledek

Tuchel převzal funkci šéfa Bayernu minulý měsíc po překvapivém vyhazovu Juliana Nagelsmanna. Nový manažer svým hráčům zdůraznil, aby se nesoustředili na úterní výsledek. "Protože si myslím, že to není zasloužený výsledek. Nevypovídá o příběhu tohoto zápasu," zhodnotil Tuchel.

"Bude to výzva, abychom se soustředili na věci, které jsme udělali dobře. Hráli jsme osobitě, hráli jsme odvážně, hráli jsme se správným přístupem a hráli jsme s velkou kvalitou."

Bayern je šestinásobným vítězem elitní evropské soutěže a vede Bundesligu před Borussií Dortmund. Titul v Lize mistrů je naopak jedinou trofejí, která uniká Manchesteru City, jenž v boji o titul v Premier League pronásleduje Arsenal.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (39)

Přidat komentář
Beči

Tak hlavně že měli správný přístup, jen tak dál

Reagovat
kilobyte

Od vápna po vápno to bylo vyrovnané, ale ve vápně byli City minimálně o třídu výš. S trochou nadsázky se dá říct, že jediný nebezpečný hráč Bayernu byl Upamecano.

Reagovat
liborarnold

Jo, Upamecano byl nebezpečnej jen pro svůj tým, opačně byl nebezpečný proti soupeři jen Leroy Sané.

Reagovat
Fendi

Hlavně směrem do defenzivy Bayern prostě nemá hráče na světové úrovni. Pavard, de Ligt, Upamecano na ten nejvyšší level nemají+ když připočteme absenci útočníka, tak to na City nemohlo stačit. To nic nemění na tom, že Tuchel je kvalitní trenér. Nechci hodnotit, zda ta změna na lavičce byla správná či ne, ale Tuchel je v současnosti lepší trenér než Julian

Reagovat
kilobyte

Na druhou stranu ta samá obrana dostala po Nagelsmannem proti Interu, Barceloně a PSG v 6 zápasech 0 gólů.

Reagovat
db18

Reagovat
vilp

Tuchel včera ukázal úplně tragickou reakci na vývoj zápasu, kdyby do toho sáhl dřív, mohli být v odvětě ještě ve hře.

Reagovat
Thelvin

S tím mají problém i lepší trenéři. Třeba Šilhavý

Reagovat
Tribuna gauč

Reagovat
db18

Reagovat
El Cid z City

Aké nebo Akanji dosahují kvalit de Ligta nebo Upamecana?

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Muffi

Ake sice ma limity, nemuzes to na nem postavit ale jako hrac ze sestavy/uzsi rotace je naprosto v pohode a pro me v tomto lepsi nez Pavard.

Reagovat
Rudnevs

Pavard je prakticky to isté, skvelý univerzál, ktorý túto sezónu vyslovene exceloval. Do príchodu Tuchela.

Reagovat
El Cid z City

Řeč byla o de Ligtovi a Upamecanovi.

Reagovat
Fendi

Ake ani Akanji tam neviváděli šílenosti jako Upamecano a de Ligt. Musíš zohlednit i faktor, že Tuchel je u týmu čtrnáct dní i s cestou

Reagovat
Rudnevs

Upa a De Ligt mali zlý zápas ale nehrajú takto pravidelne. Nemozes napisat kvôli jednému zlému zápasu v case, ked sa im to cele trosku pod novym trenerom rúca, ze na to proste nemajú.

Reagovat
Fendi

Netvrdím, že na to nemají, píšu jen, že to není evropský top level

Reagovat
dantetomas

to ani Akanji s Akem

Reagovat
El Cid z City

Zohlednit faktor Tuchel musíš ty, de Light a Upamecano patří k top špičce mladých stoperů.

Reagovat
db18

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Správny prístup mal súper, aj preto si Bayern a Tuchel vezú domov trojgólový suvenír.

Reagovat
rozirozi3

Ano souhlas, není to zasloužený výsledek, měli jsme správně dostat tak bůra Bože jak takový idiot může někoho trénovat…

Reagovat
db18

Reagovat
Byleth

Reagovat
maras93

Tak špatnej Bayern jsem nečekal. Upamecano nejlepší hráč City. Věřim, že Nagel by takhle nerupnul.

Reagovat
db18

Reagovat
mesyas

Tuchel stale jede na fetu.

Reagovat
db18

Reagovat
Modi6

Je zjevné, že se zápas zlomil až po tom Upamekanově kiksu. Do té doby hrál Bayern dobře a na takový debakl to nevypadalo.

Reagovat
Rich

Reagovat
Miguel19

Mané se Saném si dali do držky

Reagovat
Giovanni

Bayern doma vyhraje 4:0 Budem tipovať na presný výsledok za 200 Eur,možno dám aj 300 Eur

Reagovat
Heresy

Hod sem pak tiket

Reagovat
Rudnevs

Tie rasistické komentáre na Upamecana, to je riaden hnus…

Reagovat
db18

Hlavně Mané měl ukázkový přístup, no.

Reagovat
Byleth

Co na to říct když jde Muller na hřiště v 80'

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele