Trpišovský si oddychl, že se derby bude hrát s diváky

05.03.2020, 17:21
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (76)

Přidat komentář
JacoBee

Samozřejmě, Babiš by neohrozil své penízky z ticketportalu

Biatlon on neprodává, tak je mu to fuk.

Reagovat
smazaný uživatel

babise mas v hlave, to je cele

Reagovat
JacoBee

Nemám, jen mě baví sledovat jak shodou náhod od doby co Babiš je u moci, vše jde směrem Agrofertu. Ale náhoda vím.

Reagovat
hodjohn

Reagovat
smazaný uživatel

A tobe nic nejde

Reagovat
DieryVonry

Přitom fandíš Celticu a Liverpoolu. Všude jsou hold fanoušci gumy. Řekl zcela legitimní věc, kterou nechápeš, jen pokud pečeš rozpeky v Penamu

Reagovat
Kostomlat

to platí pro všechno od prodeje řezaných květin až po umělý oplodnění.

Reagovat
bourbon

Reagovat
JacoBee

Je to možný, těch firem má opravdu hodně

Reagovat
Atlético de Madrid

nemuze to byt spis proto, ze na biatlon melo prijet hodne lidi ze zahranici a predstavuje tak vyssi riziko prenosu te nemoci nez derby, ktere zajima jen prazaky?

Reagovat
JacoBee

Jo jo velký efekt, když sem stále proudí tisíce a tisíce lidí ze světa každý den.

Reagovat
Atlético de Madrid

Pointa je v tom, ze tyhle lidi jsou spolu dlouhou dobu na jednom miste a podle nejnovejsich dat WHO se nakazi 1-5% osob, ktere prijdou s nakazenym do kontaktu. K prenosu navic dochazi pri kontaktu delsim nez 15 minut. Takhle dlouhy tesny kontakt mas jenom s rodinou, v praci, v MHD a prave na techto akcich. Tyhle akce tudiz maji nejvetsi potencial, ze nemoc na nekoho preskoci.

Reagovat
ronaldik

Tyjo, tohle jsou zajímavý informace, který jsem nikde v médiích nečetl, byl by zdroj?

Reagovat
Atlético de Madrid

WHO vydala predbezny zjisteni expertni skupiny, ktera monitorovala situaci primo v Cine. Na redditu to nekdo shrnul. Je tam spousta zajimavych informaci, vcetne rizikovych faktoru, presnych statistik letalite apod. Take je tam zcela jasne popsano, ze vetsimu rozsireni se podarilo zabranit jen diky tomu, ze Cina vypatrala prakticky vsechny lidi, kteri prisli do kontaktu se vsemi nakazenymi (takze nam paradoxne pomohl jejich totalnitni system detailniho monitoringu obyvatelstva)

https://www.reddit.com/r/China_Flu/comments/fbt49e/the_who_sent_25_international_experts_to_china/?utm_medium=android_app&utm_source=share

Reagovat
Atlético de Madrid

Take je zcela jasne, ze preventivni opatreni jsou na miste, a to i uzavirani sportovnich akci pro verejnost. V Cine nebo v Iranu muzeme videt, co se stane, pokud se ten virus nekontrolovane rozsiri. Lide museji jit do karanteny, v horsim pripade do nemocnice. To znamena pri vetsim poctu obrovskou zatez pro zdravotnicky system i ekonomiku. Jiste, umrtnost je relativne mala (byt porad vyrazne vyssi, nez u chripky), problem to vsak muze byt pro zdravotnicky system. V CR pry napriklad nemame dostatek infekcnich luzek, nemluve o nedostatku ochrannych pomucek pro zdravotnicky personal. Realne by tak hrozilo, ze by na "bezne" nemoci, urazy a zakroky byla vyrazne nizsi luzkova i personalni kapacita. Ono staci, aby to dostal jeden clovek z kotle a do karanteny s nim pujde cely kotle, cela jeho rodina, vsichni lide z narvaneho MHD a jeho cele firme nejspis preventivne naridi dvoutydenni home office. V Cine se celkem jednoznacne potvrdilo, ze tohle je jediny efektivni zpusob, jak zabranit sireni viru. Takze je logicky na miste snazit se maximalne omezit prilezitosti, kdy muze k prenosu dojit, protoze pak nemusis resit, ze ekonomika stoji a lidi nema kdo lecit.

Reagovat
eL

Děkuji za info, něco takového jsem se z českých médií vůbec nedozvěděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych doplnil, ze i v Italii muzeme videt, jak to vypada, kdyz se veci podceni. Okolni evropske staty to zatim zvladaji.

Cina situaci nakonec podle me zvladla velmi dobre (pokud jsou cisla pravdivy), protoze v okoli Wuhanu je situace stabilizovana do 1500 nakazenych na oblast, coz vzhledem k rozloze a poctu obyvatel danych oblasti neni vubec moc. Vylozenej pr*ser byl akorat Wuhan. A mega pr*ser je samozrejme Iran, ale ty snad nikdo moc do Evropy nepusti, aby to rozsirovali dal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec vůbec nejhůř je na tom chudák Stramaccioni, Ital, co trénoval v Íránu, tomu už nikdo nikdy práci nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, každé setkání s nějakou "nákazou" trénuje náš imunitní systém. Přehnaná hygiena není taky zrovna správně. A co slavné nemocniční bakterie?

Je hezké, jak se z nás za pár dní stali odborníci na koronaviry. Stejně jako vloni jsme byli všichni odborníky na klima a na kůrovce...

Není na čase se vrátit zpátky na zem a přestat třeštit kvůli hovadině? Jediný strach z nákazy je strach z toho, co s tebou provedou za tyjátr. Ať už jde tohle lidstvo do hajzlu. Jen se hrabou v hovnech...

Reagovat
Atlético de Madrid

Hele, ja taky nejsem doktor a budu rad, kdyz me treba nejaky opravi nebo doplni. Ale umim si najit relevantni informace. Staci cist doporuceni WHO, ktere jsou jednoznacna. Zkusim odpovedet poporade.

1) Neni pravda, ze kazde setkani s nejakou nakazou trenuje nas imunitni system. V pripade Covid-19 je tomu spie naopak - lide s oslabenym imunitnim systemem timto virem vice ohrozeni. V Cine byla u pacientu ve vekove skupine nad 80 let letalita 15 %, s kardiovaskularnimi onemocnenimi 13%, u lidi s cukrovkou 9%, u lidi s vysokym tlakem 8%. Jejich imunitnimu systemu to asi nepomohlo.

2) Prilis hygieny pokud vim muze skodit jenom v pripade, ze to u tebe preroste napriklad v obsedantne-kompulzivni poruchu, kdy ti to budou opakovane lpeni na hygienickych navycich vyznamne komplikovat zivot. Z jakehokoliv jineho hlediska je to blbost a tvrzeni, ze vystaveni "bacilum" pomaha, je vyvraceny mytus, viz: https://www.rsph.org.uk/about-us/news/rsph-calls-for-clean-up-of-public-attitudes-to-hygiene.html. Je naopak zjistenym faktem, ze vetsina lidi si neumi ani spravne umyt ruce (tzn. dela to malo a blbe), takze o nejake prehnane hygiene nemuze byt u 99% lidi ani rec.

3) Trestit je skutecne zbytecne a lide by si nemeli nakupovat domu 600 kilo potravin nebo stovky rousek. Tyhle nemoci se ale take nesmi podcenit a je nutne delat kvuli nim urcita opatreni. Pokud dojde k podceneni, muze to opravdu docela blbe dopadnout, viz priklady s Cinou, Iranem a Italii. Ano, lidstvo kvuli Covid-19 s nejvetsi pravdepodobnosti nevymre, ale nemale pocty mrtvych, hrozici pokles ekonomiky, pretizeni zdravotnickych kapacit jsou myslim dostatecne duvody k tomu, abychom mohli prezit, ze biatlon a Slavie budou pro jednou bez divaku.

4) Protoze mame nespolehliva media a zcela neschopne politiky, nase zeme nema zadnou fungujici strategii. Proto lide, kteri treba nectou zahranicni media, nemaji vubec zadne spolehlive a jednoznacne informace. Z toho duvodu pak vznikaji silene konspiracni teorie a nikdo vlastne nevi, cemu ma verit. Fakta jsou nicmene pomerne dobre dostupna a doporucuji zacit u te zpravy WHO, kterou jsem sem posilal vyse.

Reagovat
smazaný uživatel

Odborník Nicméně promiň, ale tl;dr Jinak tě mám rád a nic proti tobě nemám Jdu se projít na vzduch, pak si trochu zacvičit a přečíst si nějakou hezkou knížku... Ta propaganda je umrtvující. Kašli na to.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak to je pak tezky, kdyz tldr

Reagovat
smazaný uživatel

OK

Reagovat
Bex5

Četl jsem ... souhlasím v naprostý většině.

Já zrovna ve zdravotnictví pracuju a máme na to tady víc názorů. Většina lidí si tu ale uvědomuje jednu věc - jakmile se začne Coronavirus šířit mezi personálem nemocnice, pak teprve začne skutečná hysterie.

Doktoři a sestry budou v běžnýmu člověku naprosto nepředstavitelným režimu, pokud se mezi nima vyskytne byť jen 1 případ. Jsou jedna z nejpravděpodobnějších cest šíření nákazy .... nemocnej pacient nakazí pár lidí ve svym okolí, já denně ošetřím 20-30 lidí a pracuju s dalšíma 20 kolegama, který toho stihnou podobně.

To je jen u nás na klinice třeba 500 potenciálních nově nakažených za den (za předpokladu, že by byl ten virus 100% přenosný). A v naší nemocnici pracuje cca 3000 zdravotníků ...

Reagovat
Atlético de Madrid

Zda se, ze prvni pripad uz nadtal. Doporucuji na fb sledovat tuhle stranku: https://www.facebook.com/95975722453/posts/10158273632657454/

Reagovat
Bex5

Ted na to koukam ... no, je to ale trochu blb ten doktor.

Reagovat
Atlético de Madrid

Proč myslíš?

Reagovat
Bex5

No, proste doktor by mel mit nejakou zodpovednost.

Kdyz mam v 3 epicentra nakazy - Italii, Iran, Cinu ... nepojedu tam.

A kdyz uz, po navratu se zamyslim, jestli bych mel ordinovat s priznakama chripkovyho onemocneni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

a teda v metru budou vsichni v pici...

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, tak v MHD je to riziko nakazy snad nejvetsi. Proto se doporucuje si po kazdy jizde MHD umyt ruce a hygiena mapuje vsechny spoje, kterymi ti nakazeni lide jeli. Nastesti je to riziko nakazy porad jenom 1-5%, takze i pokud jsou nakazenych v CR treba jen male desitky, mezi temi stovkami tisic pasazeru kazdy den je proste mala sance, ze na toho nemocneho narazis a jeste mensi, ze se pri tom i nakazis. Prazske metro ale ted napriklad automaticky nechava otevirat vsechny dvere - aby lidi nemuseli mackat ty tlacitka. V New Yorku treba dezinfikujou kazdych 72 hodin vsechny vlaky a autobusy (a to ma New York 13 nakazenych na 8,5 milionu obyvatel)...

https://www.businessinsider.com/nyc-braces-coronavirus-impact-deep-clean-subway-system-mta-2020-3

Reagovat
r.mrazik

nevim..ja dneska musel mackat...v tamvaji urcite...metro si neuvedomuju,to rano spim...

Reagovat
Atlético de Madrid

A kdyz byla nakaza ve Wuhanu na vrcholu, tak samozrejme MHD vubec nejezdila..

https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51215348

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pytlerLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně přijedou realizační týmy a novináři z těch zemí. Navíc hodně fanoušků už třeba v ČR bylo, než to zrušili.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ale tam nejde o to, ze prijedou do CR (tomu se navic ani neda zabranit), ale o to, ze by byli dlouhou dobu na jednom miste s dalsimi lidmi. Na davovych akcich je zdaleka nejvetsi pravdepodobnost, ze k prenosu dojde. Samozrejme neni mozne zrusit vsechny masove akce (protoze v CR je tech nakazenych porad hrozne malo a pravdepodobnost prenosu je velmi mala), ale zrovna u akci s velkym poctem zahranicnich hostu (jeste ke vsemu ze zemi, kde je virus mnohem rozsirenejsi) jednoznacne smysl ma..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Na derby taky chodí dost cizinců

Reagovat
Vsadim gule

Ty jsou na hrací ploše, to je v pohodě

Reagovat
Spalovač šancí

Na hřišti i v hledišti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

co ten Nezmar? je na tom neco pravdy?

Reagovat
smazaný uživatel

Skolila ho viróza.Vzhleem k tomu, že je ten xicht členem SPOZ-Zemanovci, tak se ožral jako dobytek.

Reagovat
Y.N.W.A

Neni, jen spartansky bulvární platek chce pred derby cerit vodu a nena originální nápady

Reagovat
KoryVCF

Vůbec nic, Deník Sparta vaří vody z vody jako vždycky...

Reagovat
Salfovic

Tvrdík ho nakazil koronavirusem.

Reagovat
Blasphemer

To je taky herečka

Reagovat
Losinho

jestli je to takovej labil, tak stejně nevydrží moc dlouho

Reagovat
doshcz

Reagovat
smazaný uživatel

Nic na tom neni pravdy jako obvykle. Blesk už neví, co by psal.

Reagovat
kjausic

Je to pravda.

Reagovat
GariCZ

Jen aby.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak už se bojej ne

Reagovat
REPLIKATOR

Obrovské riziko

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, aspon se ten koronavirus muze poradne rozsirit

Reagovat
Salfovic

Kolik tam asi tak bude lidí, co se nedávno vrátili z rizikových oblastí.

Reagovat
Jerry015

Dost na to, aby nakazili všechny co se třesou strachy. Já jim to celkem přeju, aby mohli se zadostiučiněním křičet: "My jsme vám to říkali!"

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdej vi ze se slavisti nemejou, to tam bude mit korona hody.

Reagovat
meno

Slavia je inteligence, takže korona bude možná tak hlady.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože se nechoděj hulit do sprch, jako RBCH..Tio sice nechytnou koronavir, ale AIDS určitě jo.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Jestli bude chybět Ševčík a Bořil, je to velká ztráta. Stranu Holeš, Provod už prosím ne...

Reagovat
smazaný uživatel

V klidu, Holeš už si ve Slavii nekopne nikdy.Provoda asi ještě párkrát zkusí,ale vidím to v létě na hostování.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Coutinho10

ted jsem to sem chtel dat

Reagovat
smazaný uživatel

Já to sem chtěl taky dát. Chtěl to sem dát ještě někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

rolf

Reagovat
srandamač

Už jsem to měl zkopírovaný, ale pak jsem to tu uviděl.

Reagovat
Rothbard

To Baník dostal z koronaviru v Praze takový strach, že na včerejší zápas se Spartou raději ani neodcestoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem si taky oddychl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně ať je na co koukat. A tím myslím výhru slavie

Reagovat
Rolf

Podstatné je,že je zdravý Mohamed,to je borec k pohledání,přes toho neprojde ani myš a pokud ano,tak to Franěk s WARem pohlídají.

Reagovat
vanGomm

Divné je,že některé akce se pořádají,jiné se sice pořádají,ale bez diváků a některé se ruší úplně.A nikdo přece nemůže zaručit,že na derby,kde bude skoro 20 000 lidí nepřijde ani jeden pozitivní s tou nemocí.To samé platí i o dalších zápasech zápasech včetně těch hokejových.Mimochodem se divím,že už i na tu hokejovou komedii ještě vůbec někdo příjde a zaplatí za to .Co má za smysl zavřít školy,když se na druhou stranu do práce musí,nebo někoho pošlou do domácí karantény a ostatní členové rodiny musí do práce a všude na veřejnosti se pohybují.

Reagovat
Puskas

Vlk se nažere a koronavir zůstane celý.

Reagovat
vanGomm

Pak je tedy úplně zvytečné zasedání BRS,když se neustále cestuje sem a tam.Musí se pracovat,chodit na nákupy,lidé cestují metrem a ostatním MHD.Restaurace také fungují.Tak bud se má na tu karanténí dobu vše,ale opravdu vše zrušit,nebo ať to funguje normálně dál.Ty sotva "poloviční" opatření jsou vlastně úplně o ničem.

Reagovat
ratusek

nečekal si, že se tady udělá něco na 100%. Vždy jen polovičatě na hovno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele