Třetí posila během jednoho týdne, Neapol přivedla Raspadoriho

21.08.2022, 10:35
Aktuality
Giacomo Raspardori (© AFP)
Neapol v prvním kole italské ligy nastřílela Hellasu Verona pět branek, její vedení se ovšem nenechalo ukolébat a během tohoto týdne získalo již druhého útočníka. Ve čtvrtek přišel Giovanni Simeone a o víkendu ho následuje Giacomo Raspadori, rovněž v tomto případě se jedná o hostování s opcí...

22letý fotbalista pro tuto chvíli stojí pět milionů eur, dalších 25 milionů pak může Sassuolo vyinkasovat v případě aktivace opce. Raspadori patří do kádru italské reprezentace a loni dal deset soutěžních branek, v národním dresu se ve třinácti duelech trefil třikrát.

"Neapol oznamuje, že od Sassuola získala sportovní práva útočníka Giacoma Raspadoriho, jehož si vypůjčila na hostování s opcí na trvalý přestup," stojí v oficiálním prohlášení Neapole.

Z Neapole v uplynulých dnech oficiálně odešli Andrea Petagna (Monza) a Dries Mertens (Galatasaray) a Raspadori se Simeonem tak mají na koho navazovat. Vedle nich kádr doplnil ještě francouzský záložník Tanguy Ndombélé z Tottenhamu, podobně jako u jeho dvou nových spoluhráčů si ho Neapol vypůjčila a zajistila si rovněž opci na přestup.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (45)

Přidat komentář
10

tradice trpaslíků v Neapoli zachována

ADL z toho možná mohl finančně vytřískat víc peněz (včetně dalších potenciálních odchodů Fabiána/Zielinskiho), ale to omlazení kádru se jim podle mě povedlo velice dobře, získali hráče do jejich dlouhodobýho systému s herním i finančním potenciálem na dalších x let. Na papíře je ten tým i po odchodech úplně v pohodě.

Reagovat
Dejwa

Reagovat
Alberto Aquilani

Na to som akurát myslel, že si nespomeniem na team, ktorý by mal taký veľký počet nízkych hráčov v ofenzíve. Síce skončil Insigne s Mertensom, ale Raspadori, Politano, Lozano, Ounas... ešte k tomu všetko aj herne podobní hráči.

Reagovat
10

To vychází z tý jejich herní koncepce, která se v základu nemění roky, bez ohledu na to, kdo je trénuje. To se v Itálii moc nevidí, aby někdo byl takhle konzistentní a měl takto jasnou představu o stylu hry.

Ten směr jim imho naplno ukázal Benitéz, což je skoro 10 let, ale základy tomu položil už předtím Mazzarri. Hlavní zásluhu na tom ale má Riccardo Bigon a po něm teď Giuntoli.

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Largo

Reagovat
DelPiero137

Raspu im zavidim snad sa chyti a bude v zakalde

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol mu ze všech top klubu sedne nejvíce herně.

Jinak Carnevali, který by mohl mít každý rok nejlepší talenty z Trigorie, dvakrát jsme mu zaplatili Defrela, chce za Frattesiho 35 a pak pustí mnohem důležitějšího Raspu konkurenci za tyto celkem směšné peníze. Buď má Carnevali problém s Amiky, nebo kdysi prožil něco nepekneho v Římě, nebo nevím.

Po tomto Frattesi max. za 20.

Reagovat
Houfi

Návrat Frattesiho bych uvítal, ale za ty peníze ať si ho nechají. Je pravda, že AS je od Sassuola dlouhodobě ždímáno... Za poloviční peníze můžou udělat třeba Zakariu, který se v Juve nechytl.

Reagovat
Truffaldino

Frattesi má bohužel pro AS smlouvu až do 2026 zatímco Raspa do 2024. To je právě ten rozdíl, proč se s nimi Neapol domluvila.

Co se týče těch "celkem směšných pěněz", tak bych dodal, že v Itálii není tým, co by využil opci na první dobrou, takže pokud tam nebude nějaký skrytý dodatek o povinném výkupu za určitých podmínek, tak bude ještě čekat Sassuolo příští rok nemilé rokování o ceně.

Reagovat
Neyjrayx

Nemluvě o tom že je v dnešní době celkem "cool" si říct o % z dalšího prodeje i když v nějakých případech jako u Jovice mi to přijde na hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

To je bohužel irelevantní, protože ty částky se nezměnily od začátku jednání, kdy ještě prodlouženo neměl.

Reagovat
Truffaldino

Frattesi podepisoval v březnu, nejspíš se ti tam tedy vloudil Berardi a jeho prodloužení teď v létě. Ale relevantní to bylo, pro nás nebyl prostor jak zatlačit a cenu snížit.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná jo.

Co už, Edo Bove!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Zark

Napoli se rozjelo

Reagovat
Alberto Aquilani

OT: Do roka je Scamacca v Miláne na hosťovačku s opciou za 14 mega. Sledujem tretí zápas West Hamu v PL v tejto sezóne, a to je úplne šialený mančaft. Tam nemá šancu sa nejak presadiť a dávať góly. Ich prehráva úplne každý. Najväčší bizár je ten ich 200 miliónový stred poľa. Za Declana Ricea dáte 150 mega a dostane 2 získané lopty v polčase a presne veľkú nulu smerom dopredu. On nerobí vôbec nič,, len furt diriguje ostatných kam majú behať a kam to nahrávať. Keby som Moyes, odtnem mu ruky, čurákovi.

*Píšem to s plným vedomím toho, že je len polčas, a že som ich teraz namotivoval a Scamacca dá hattrick

Reagovat
Forza_Inter

Taký syndróm ked v PL majú prílis velky rozpocet na prestupy oproti zvysku Europy. Najebú každé leto 100M do hráčov a ked to nevyjde tak pokrčia plecámi že no kokot nevyšlo a ďalšie leto ich čaká ďalších 100 mega na stole od sponzorov, za práva atd. takže bez akehokolvek tlaku na výsledok to možu skladať jak vo fife. Tak to skúsia postavit zas a stále dokola.

Najlepsi priklad je útok Arsenalu.

Niekolký rok po sebe negativny prestupový balance -100mega.

Skúsili Pepeho za 80, nevyšlo.

Skúsili Lacazetta za 50, nevyšlo, tak preč zadarmo.

Na tretí raz sa im podarí Jesus za 50 a všetci sa tvária že aká geniálna politika. To že ich nájsť 9ku stálo za posledných 5 rokov 180mega nikoho nezaujíma.

Preto ocakavam aj vzhladom na moznu recesiu vzostup teamov druheho sledu ktore to robia naozaj koncepčne - Brighton, Leeds atd

Reagovat
Alberto Aquilani

Navyše je na tom West Hame čarovné to, že nadrbú také prachy do pár hráčov, ale spoko si to hrajú s krajmi Coufal - Cresswell, a na krídielku Bowen To sú hráči, ktorí by mali problém sa presadiť v Slovane Bratislava. A taký Declan by chodil k Jabovi Kankavovi na doučovanie z toho, čo má DM na ihrisku robiť.

Reagovat
cresposuper

Rice je taky anglicky Cristante/Gagliardini, pre priemerny klub vpohode hrac, akurat ma teda tak desatnasobnu cenovku oproti realite

Reagovat
Pipo123

Ja tu cenu chápem, keď sa pozrieš za aké sumy sa predávajú anglický hráči a podstatne neznámejší či horší než Rice tak to je docela v prdeli. Veď v tej ich druhej lige lietajú zaujímavé sumy

Reagovat
Pipo123

Nikdy som o ňom nepočul a borec 40 mega

Reagovat
10

v librách...pak se v jejich realitě nedá divit tomu, že někdo těch 150m+ za Rice nepovažuje za nějakou blbost

Reagovat
Kixi Syhimour

O WHU se všeobecně ví, že absolutně neumí nakupovat, nicméně kritizovat ze všech zrovna Bowena

Reagovat
Kucka

Bowen je tam nejlepší hráč

Reagovat
Alberto Aquilani

To potom vysvetľuje to, prečo má West Ham z 3 zápasov 0 bodov a 0 gólov

Reagovat
Kucka

Loni 12+12 v PL a 18+13 ve všech soutěžích, to ti fakt přijde jako hráč, co se neprosadí ve Slovanu?

Reagovat
Pipo123

Mne sa páči Newcastle, vidím ich už 3 krát v tejto sezóne a to je kurva super futbal od nich, pritom nezískali nejaké svetové mená, hrajú fakt krásne a pekne sa na to pozerá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

No konkrétně to, co pises o Arsenalu, je uplny nesmysl.

Potrebovali to obměnit, prisel Lacca, vytlacil Girouda, dlouho byl platny.

Smlouvu uz prodloužit nechtel a po zranenich a vekem sel dolu, ale svoje odvedl.

Zejmena s Aubou si rozumeli, u toho byl zas problém, ze hlavne po prichodu artety byl herne úplně tragickej a taky je to neprofesionální ultrakokot.

Pepe nema s pozicemi auby a laccy nic spolecnyho, ikdyz hral auba kolikrat zkraje.

Ten nemel byt na hrot nebo do utoku nikdy resenim, jevil se jako produktivní kridlo, ale nepovedlo se.

Reagovat
Čenda

dokázal si, co ja ne. Až tolik chyb jsem opravovat nechtěl, to je jak dysgrafikuv diktát co se faktu týče.

Reagovat
Forza_Inter

OK, dik za usmernenie v tých poziciách. Mal som to napísať vseobecnejsie ale pointa ostáva.

Reagovat
Bakary3

Obecne to na anglicky kluby i sedi

Arsenal si nějakou koncepci drzi, ikdyz konkretne pepe byl proste ulet...

Reagovat
Čenda

Ty raději sleduj italskou, o nic snad něco víš. Chtěl bych ti napsat detaily, ale ty tam mas správně jen ty částky, a stejně ne přesně.

Reagovat
Forza_Inter

pointa bola v prístupe k prestupovej politike, to že mi pri objeme stoviek miliónov lietajú nejaké percentá je strašne irelevantné

Reagovat
Trand

Aubameyang neexistuje?

Reagovat
Kucka

Ten se nehodil.

Reagovat
Forza_Inter

ten ale potom doplatil na prichod artetu nie?

Reagovat
Trand

Já souhlasím celkem s tím zbytkem co píšeš, anglické týmy utrácí jak smyslů zbavené a týmy ze Španělska, Itálie atd. musí nakupovat mnohem chytřeji, protože nemají takový manévrovací prostor. Viz Aston Villa, Everton, dříve West Ham. Arsenal utratil 80 za Pepeho, který ale přicházel na křídlo a ne hrot. Každopádně se to ukázalo jako flop. Laca si svoje taky odehrál, dal v 5 sezónách 73 gólů (z toho 56 v PL), ale teď tu poslední sezónu už to nebylo ono. Taky soupeřil o místo s Aubou. A jako flop bych to asi úplně neoznačil, možná jsme od něj měli vyšší očekávání ale svoje si odehrál. Rozhodně ho fanoušci budou hodnotit mnohem výše než Pepeho.

Auba měl výtečných 2,5 sezóny, kdy mu to tam fakt padalo a byl jednou z nejlepších 9 v lize. Předloni už ta forma dost kolísala a přestal i být tolik produktivní a minulou sezónu to bylo podobné a pak přišly disciplinární problémy a Arteta ho úplně odstavil. Jestli to bylo změnou trenéra úplně nevím. Spíš to bylo možná o Aubově hlavě. V Barceloně měl novou motivaci a góly zase začal dávat.

Reagovat
Forza_Inter

chápem diky

Reagovat
mastakillah

Nakonec asi ta nejlepší možná posila ze Sassuola. Chtěl jsem jeho nebo Traorého. Mladý perspektivní Ital je přeci jen lepší volba

Reagovat
mastakillah

KIM

Reagovat
Largo

Gini

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele