TOTTI MÁ ZLOMENOU NOHU

20.02.2006, 10:59
Aktuality
Velkou daň zaplatilo římské AS za vyrovnání italského rekordu v počtu vyhraných ligových utkání v řadě. V duelu s Empoli totiž "Giallorossi" přišli o kapitána Francesca Tottiho. Ten hned v úvodu utkání utrpěl vážné zranění a mimo hru bude minimálně dva měsíce...

Osudnou se 29letému římskému kapitánovi stala sedmá minuta a zákrok Richarda Vanigliho. Totti po něm opustil hřiště na nosítkách a okamžitě byl převezen do nemocnice, kde se ještě v neděli podrobil operaci. "Malý princ" má zlomenou lýtkovou kost a navíc poraněný kotník a podle lékaře Pierpaola Marianiho ho čeká zhruba tříměsíční pauza. Obránce Empoli z celého incidentu vyvázl pouze se žlutou kartou.

Totti s největší pravděpodobností přijde o zbytek letošního ligového ročníku a v ohrožení je i jeho start na světovém šampionátu v Německu. "Je velmi důležitým hráčem pro národní tým. Doufám, že uzdravení bude kompatibilní s naším programem, ale na to je ještě příliš brzy," nechal se slyšet trenér italské reprezentace Marcello Lippi. "Budeme muset čekat a uvidíme, co řeknou lékaři. Byla by škoda nemít ho k dispozici pro tenhle důležitý turnaj," pokračoval dále bývalý kouč Juventusu.

I bez svého kapitána nakonec dovedli Římané utkání s Empoli do vítězného konce a mohli se tak radovat z jubilejní desáté ligové výhry v řadě, čímž vyrovnali rekord Serie A. V historických tabulkách italský klub napodobil kousky Juventusu Turín (1931/32), milánského AC (1950/51) a Boloni (1963/1964). Šanci na definitivní přepsání historických tabulek dostanou svěřenci Luciana Spallettiho již o nadcházejícím víkendu a případná výhra by byla sladká hned dvojnásob. Soupeřem AS totiž bude městský rival Lazio.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No do pisku ten ma teda smolu..

Ale ja ho chcem vidiet na MS!Taliansko bez tottiho je ako anglicko bez beckama..Kua franta rychlo sa uzdrav!

Reagovat
smazaný uživatel

tak nevim, spis bych to poupravil na: je to jako cesko s Nedvedem ale bez Rosickeho...

Reagovat
HOST*Toman

to je škody. AS Tottiho potřebuje. Zrovna když se teď AS dařilo, tak musí přijít taková pohroma. Doufám, že AS pojede stejně dobře i bez Tottiho.

Reagovat
HOST*Pettan

Doprdele né!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

Já jim věřím a myslím,že to zvládnou.Snad ho dobře zastoupí Montela

Reagovat
sansiro

Francesco slíbil, že do MS bude fit.

Reagovat
smazaný uživatel

slibovat může, ale není Bůh, aby to urychlil..

Reagovat
HOST*Keisie

Slzy mi kanou po tvari.To se musi stat vzdycky kdyz je nekdo fakt ve vyborne forme.Nezbyva nez zas a znovu opakovat: Zivot neni fer...

Reagovat
smazaný uživatel

Nééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé Franceso co ti to udělali ty prasata jedny, doufám, že se co nej uzdravíš a pomůžeš Itálii ke zlatu na MS!

Reagovat
HOST*Baky

Francesco Totti je nejlepší hráč podle mě! A věřim že se uzdraví na MS a ukáže jakou má formu! Kdyby AS nemělo Tottiho tak moc dlouho na vrchu tabulky nevidrží!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele