Tottenham přetáhl ze Southamptonu manažera Pochettina

27.05.2014, 20:18
Aktuality
Argentinský manažer Mauricio Pochettino mění působiště. Po roce a půl úspěšného angažmá v Southamptonu, který letos dotáhl na osmé místo tabulky, se na dalších pět let upsal ambicióznímu Tottenhamu. Ten tak zaplnil místo po odvolaném Timu Sherwoodovi.

Tottenham měl před sezónou jasný cíl, a tím bylo kvalifikování se do Ligy mistrů. Kvůli špatným výsledkům už byl v průběhu ročníku odejit André Villas-Boas, po skončení sezóny, jíž Spurs uzavřeli na neuspokojivém šestém místě, svůj post hlavního trenéra neudržel ani Tim Sherwood.

Místo něj povede londýnský celek Mauricio Pochettino, který se k hráčům připojí po kvalitní práci odvedené v Southamptonu. Stěžejním úspěchem argentinského kouče bylo i začlenění mladých hráčů do sestavy, kde předváděli výborné výkony. Luke Shaw a Adam Lallana za to byli dokonce odměněni nominací na světový šampionát. Jayi Rodriguezovi pak unikla jen vinou těžkého zranění.

"Věřím, že v Mauriciovi máme hlavního trenéra s velkou energií a útočným pojetím hry, které k našemu klubu náleží. V minulosti dokázal vylepšit hráče coby individuality, přičemž vytvořil skvělého týmového ducha a vítěznou mentalitu," okomentoval svou novou akvizici předseda Tottenhamu Daniel Levy.

Sám Pochettino bere přestup jako krok vpřed. "Jdu do klubu s úžasnou historií a je mi ctí, že jsem tuto příležitost dostal. Obdivuji vášeň fanoušků, kterým chceme předvádět ofenzivní fotbal. Nemůžu se dočkat, až začnu s týmem pracovat," prohlásil po oficiálním jmenování.

Spolu s Mauriciem Pochettinem odchází ze Southamptonu i celý užší realizační tým, který Argentince provází už od angažmá v Espanyolu Barcelona. V Tottenhamu budou působit asistent hlavního trenéra Jesus Perez, kouč prvního mužstva Miguel D’Agostino a trenér brankářů Toni Jimenez.

Kdo nyní trenérský ansámbl v čele s Pochettinem na jihu Anglie nahradí, zatím vedení klubu neví. "Nyní začneme hledat nového kvalitního manažera, který bude sdílet naše hodnoty a filosofii. Manažera, který bude pokračovat v nastolené cestě, po níž úspěšně kráčel i Mauricio. Chceme zajistit, aby se tým zlepšoval stejně jako pod jeho vedením i nadále," řekl médiím předseda Southamptonu Ralph Krueger.

Autor: Marek Ustohal / bbc.co.uk

Komentáře (835)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele